• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Arkadaşlar görsel için kusura bakmayın lütfen ama atmak zorunda kaldım. Çocuğumun poposunda 4 5gündür böyle delik delik pişik oldu ve kanıyor ne kullandıysam çare olmadı hafiflemedi bile doktor iki tane krem yazdı hamazinc ve hipokort Bepanthol mustela ne kullandıysam hafiflemedi bir önerisi olan varmı çok ağlıyor özellikle bugün yakıyor artık onu sanırım. bu arada bezini 30 40 dk da bir değiştiriyorum havalandırıyorum ıslak mendil kullanmıyorum

Eklentiler

• IMG_20250125_235724.jpg
    IMG_20250125_235724.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250125_235628.jpg
    IMG_20250125_235628.jpg
    53,9 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250125_235822.jpg
    IMG_20250125_235822.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar görsel için kusura bakmayın lütfen ama atmak zorunda kaldım. Çocuğumun poposunda 4 5gündür böyle delik delik pişik oldu ve kanıyor ne kullandıysam çare olmadı hafiflemedi bile doktor iki tane krem yazdı hamazinc ve hipokort Bepanthol mustela ne kullandıysam hafiflemedi bir önerisi olan varmı çok ağlıyor özellikle bugün yakıyor artık onu sanırım. bu arada bezini 30 40 dk da bir değiştiriyorum havalandırıyorum ıslak mendil kullanmıyorum
Ah yavrum. Nasıl canı acıyordur 🥺Sık sık zeytinyağı ile yağla canım. Ben çok faydasını gördüm

Off çok geçmiş olsun Rabbim Ya Şafi ismiyle şifalar versin. Bizimde pişik olmuştu bu kadar değildi ama ıslak mendil kullanmadim halen daha kullanmıyorum, tuvalet kağıdıyla kuruturuyorum. Kaka yaptığı zaman sadece kullanıyorum ıslak mendil. Hindistan cevizi yağı ve kantaron yağı çok iyi geliyor pişiklere.

Off çok geçmiş olsun Rabbim Ya Şafi ismiyle şifalar versin. Bizimde pişik olmuştu bu kadar değildi ama ıslak mendil kullanmadim halen daha kullanmıyorum, tuvalet kağıdıyla kuruturuyorum. Kaka yaptığı zaman sadece kullanıyorum ıslak mendil. Hindistan cevizi yağı ve kantaron yağı çok iyi geliyor pişiklere.
Kantaron yağıda kullandım canım çok inatçı hiç kurumuyor yarası kanamaya devam ediyor bu pişiğe az bile ağlıyor bence yavrum. Antibiyotikte kullanıyoruz onunda etkisi var nasıl olacak bilmiyorum

Kantaron yağıda kullandım canım çok inatçı hiç kurumuyor yarası kanamaya devam ediyor bu pişiğe az bile ağlıyor bence yavrum. Antibiyotikte kullanıyoruz onunda etkisi var nasıl olacak bilmiyorum
Canım bez ne kullanıyorsun kesinlikle değiştir olmazsa bi numara büyük kullan beze sürtmesin bence bir de zeytinyağını yak kullan sudoce diye bir krem varya onu kullansana

Senin evine mi gelecekler? Gelleim mi diye sormadan pat diye nasıl plan yapıyor insanlar çok ilginç.
Evet bana gelecekler kendilerince plan yapmışlar bana sadece gün veriyorlar çok sinir oldum benim eşimde sevmiyor yatılı misafir akşam kendi ailesi bile uzun otursa gönlü olmaz sabahtan akşama kadar masa da oturuyorum belim ağrıyor uzanmak istiyorum diyor yada bebekle ilgilenemiyoruz garip gibi çocuk bi köşede kalıyor yada birisinin kucağında o yüzden diyorum yeni doğum yapan insanların yanında en fazla bir saat oda yardımcı ol bişey bekleme

Canım hangi bezi kullanıyorsun. Değiştirdin mi hiç. Belki bez alerji yaptı bu baya ileri seviye pişik. Kıyamam her çişte kavruluyordur yavrumun. Eğer imkanın varsa sürekli takip et çişi yapar yapmaz ılık suya batırılmış pamukla temizle kremle. Hatta imkan varsa bez bağlama

Canım bez ne kullanıyorsun kesinlikle değiştir olmazsa bi numara büyük kullan beze sürtmesin bence bir de zeytinyağını yak kullan sudoce diye bir krem varya onu kullansana
Canım Molfix kullanıyorum sudocrem denemedim bir de onu deneyeceğim. Bebeğimin süt alerjisi var ondan oluyor sanırım ama yediklerime çok dikkat ediyorum asla süt ve süt ürünü içeren bir şey yemiyorum. Birde söylediklerimizi deneyecem umarım geçer. Zaten reflüsü gazı alerji sorunu yetmezmiş gibi birde pişik çıktı bebeğim artık hiç uyumuyor hep ağlıyor

Canım hangi bezi kullanıyorsun. Değiştirdin mi hiç. Belki bez alerji yaptı bu baya ileri seviye pişik. Kıyamam her çişte kavruluyordur yavrumun. Eğer imkanın varsa sürekli takip et çişi yapar yapmaz ılık suya batırılmış pamukla temizle kremle. Hatta imkan varsa bez bağlama
Canım dediğim gibi yarım saatte bir değiştiriyorum bazen çiş yapmamış bile oluyor ama terlemesin diye bile değiştiriyorum. Bebeğimin süt alerjisi var ondan oluyor muhtemelen bişey yememe me rağmen oluyor ne yapacam bilmiyorum inanın reflüsüde var gaz sorunu da var birde bu eklendi artık sürekli ağlıyor hiç mutlu ve huzurlu değil çok üzülüyorum

Canım dediğim gibi yarım saatte bir değiştiriyorum bazen çiş yapmamış bile oluyor ama terlemesin diye bile değiştiriyorum. Bebeğimin süt alerjisi var ondan oluyor muhtemelen bişey yememe me rağmen oluyor ne yapacam bilmiyorum inanın reflüsüde var gaz sorunu da var birde bu eklendi artık sürekli ağlıyor hiç mutlu ve huzurlu değil çok üzülüyorum
Merhaba normal de dışarıdan takip ediyorum bende Kasım annesiyim ama bebeğinizi görünce dayanamadım kıyamam çok kötü olmuş aracınız varsa hemen nöbetçi eczaneden sudocream alın çinko içerikli Bi krem kalın tabaka halinde sürün lütfen çinko içerikli olduğu içino yara olan incelmiş deriyide toparlar Zaten yoğun Bi krem göreceksiniz hem yatıştırıp acısını alır bu süreçte en azından düzelene kadarda prima yada uygun fiyatlı goon premium bez ( migroslarda oluyor) alıp kullanın Birde temizledikten hemen sonra kapatmayın bezi kendi kendine kurusun hava alsın en azından Bi 5 dk sonrada kremi tabaka halinde sürün Bi kaç güne toparlar bu süreçte yağ kullanmayın sakın asidik olduğu için daha çok tahriş eder

Ya çok çok geçmiş olsun kıyamam ben ona benim içim acıdı burdan seni düşünemiyorum bile inşallah hemen iyileşir. Bence de bol bol açık bırak hava alsın. Bir de burda “fettwolle” diye bir şey var. Yağlı yün oluyor galiba tam çevirisi pişik için onu öneriyor ebeler. Ben piştikte hiç kullanmadım ama meme ucu yaralarında çok işe yaramıştı. Belki online amazonda falan vardır. Ya da yurtdışına giden eş dost getirebilir. Yakın zamanda gelecek olan olursa ben bile gönderirdim burdan😢

Canım Molfix kullanıyorum sudocrem denemedim bir de onu deneyeceğim. Bebeğimin süt alerjisi var ondan oluyor sanırım ama yediklerime çok dikkat ediyorum asla süt ve süt ürünü içeren bir şey yemiyorum. Birde söylediklerimizi deneyecem umarım geçer. Zaten reflüsü gazı alerji sorunu yetmezmiş gibi birde pişik çıktı bebeğim artık hiç uyumuyor hep ağlıyor
Kıyamam yavrum yaa hemşire arkadaş var doğumhane de çalışıyor bir iki tane kortizonlu krem söyledi bunları kullansın mutlaka faydasını görür dedi
Madecassol ve travegon ikisini karıştırıp kullanıyormuşsun canım
Bir de trosyd
Ve dedi ki pişik için gittiği doktoru bir de kana baksın bazen enfeksiyon da yapabiliyor dedi

Kızlar çok alakasız ama çokça sinir olduğum bir şey var içim içimi kemiriyor ruhum daralıyor resmen ben ilk evlendiğim zaman altın takmayı sevmiyordum dedim ki araba alalım oda yatırım evde altın duracağına dedim verdim bilezikleri toplanan çeyrekleri kayınbabam da elindeki tek oğluna arabasını satıp düğün yaptı hiç birikim yapmadığı için oda çoğu şeyi kocam kendi parasıyla hallettiği halde neyse arabayı aldık kocam 2 gün sonra bu arabayı babama vericem demesin mi kaynar sular boşandı kafamdan aşağı kendi taktıkları onların olsun ama benim ailemin taktıkları da var içinde içime yediremiyorum benim babam yıllarca çalışıp emekli ikramiyesiyle aldı bana o bilezikleri çeyrekleri tek tek ödeyecek şimdide otomatik gayet lüks bir araba alacağız kayınbabaya 70 yaşına yaklaştı bok var öyle bir arabaya bineceksin sinirlerim çok bozul 4 yıldır artık düşünüp can sıkmaktan da yoruldum benim kocam saf mı salak mı millet ailesinden bekler benimki de kendi yediriyor yapabileceğim de bir şey yok huzurum bozulur gidip onlara benim altınları be güzel yediniz desem kocam çok düşkün ailesine olan bana oluyor hastalıklara kalıcam düşünüp kendimi yemekten ama asla helal etmiyorum hayrını göremesinler valla ben desem ki kendi aileme kayınbaba nasıl düğünü borca yaptı bize altınlarla ödedik alın size de taktıklarınızı geri veriyorum desem tövbe almazlar aldıramam onlara o bilezikleri çekrekleri kendi kızınında altınlar kayınbabası battı ona gitti eminim ki hepsini de vermemiştir millet cin gibi dünyanın lafını ettiler kızımın altınları aldılar diye kendileri sütten çıkma ak kaşık başıma ama benim bütün suç sevgili kocamın alana kadar babama vericem demedi verir miydim ben o altınları nasıl alıyorsa aldaydı babasına araba hele annemgilin taktıklarını asla vermezdim en çok o zoruma gidiyor

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm, neden bu şekilde oldu acaba ? Öncelikle doktorun verdiği kremlerle tedavi olmadan zeytinyağı veya kantaron vs bişey sürmeyin derim, tedaviden sonra sudokrem güzel bence mustela hafif kalıyor demişti bana doktor.tedavi edici bir pomad vermedi mi doktor ? Geçer inşallah sık sık sürer havalandırırsanız, Allah başka çaresiz dert bela vermesin

Ya çok çok geçmiş olsun kıyamam ben ona benim içim acıdı burdan seni düşünemiyorum bile inşallah hemen iyileşir. Bence de bol bol açık bırak hava alsın. Bir de burda “fettwolle” diye bir şey var. Yağlı yün oluyor galiba tam çevirisi pişik için onu öneriyor ebeler. Ben piştikte hiç kullanmadım ama meme ucu yaralarında çok işe yaramıştı. Belki online amazonda falan vardır. Ya da yurtdışına giden eş dost getirebilir. Yakın zamanda gelecek olan olursa ben bile gönderirdim burdan😢
Öylemi bulmaya çalışacağım nerede yaşıyorsunuz

Kıyamam yavrum yaa hemşire arkadaş var doğumhane de çalışıyor bir iki tane kortizonlu krem söyledi bunları kullansın mutlaka faydasını görür dedi
Madecassol ve travegon ikisini karıştırıp kullanıyormuşsun canım
Bir de trosyd
Ve dedi ki pişik için gittiği doktoru bir de kana baksın bazen enfeksiyon da yapabiliyor dedi
Ay Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim baya ilgilenmişsin konumla bugün hepsini deneyeceğim sağol

Back