Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Kızlar, ben hamileliğe özel pek bir şey almak istemiyorum kıyafet olarak, zaruri olmadıkça. Üst hiç almadım mesela, tesettürlü değilim ama normalde de gömlek vs hep salaş olduğu için elimde çok seçenek var ama altıma biri düz biri İspanyol iki tayt aldım mesela. Bi yerden sonra sütyen de ihtiyaç olacakmış gibi, mevcut olan sıkmaya başlıyor artık.
Çok memnunum, yıllardır aynı modeli kullanırım günlük hayatta. Yine bi beden büyük olarak aynı modeli almam mı mantıklı bu dönem için, yoksa direkt emzirme sütyeni almak mı mantıklı sizce? Ya da önerdiğiniz daha başka bi şey varsa sevgili tecrübeli annelerim? 🥲

Kızlar, ben hamileliğe özel pek bir şey almak istemiyorum kıyafet olarak, zaruri olmadıkça. Üst hiç almadım mesela, tesettürlü değilim ama normalde de gömlek vs hep salaş olduğu için elimde çok seçenek var ama altıma biri düz biri İspanyol iki tayt aldım mesela. Bi yerden sonra sütyen de ihtiyaç olacakmış gibi, mevcut olan sıkmaya başlıyor artık.
Çok memnunum, yıllardır aynı modeli kullanırım günlük hayatta. Yine bi beden büyük olarak aynı modeli almam mı mantıklı bu dönem için, yoksa direkt emzirme sütyeni almak mı mantıklı sizce? Ya da önerdiğiniz daha başka bi şey varsa sevgili tecrübeli annelerim? 🥲
Canım emzirme sütyeni al direk bence onu emzirme süresince kullaiyorsun çok rahat oluyor ❤️

Bende eldorin gibi sadece emzirme sütyeni almayı düşünüyorum. Birde yaz geldiği için kısa hamile taytı olabilir. Geri kalanı zaten eski salaş mini midi boy elbiselerimi giyerim gibi düşündüm 😊 şanslıyız bence biraz çorap ayakkabı giymekle bile uğraşmıcaz koca göbeğimizle🤭

Kızlar benim de bir sorum var😊 bizimkiler yaz bebeği olacak dolayısıyla uzun kollu zıbına çok ihtiyaç olur mu sizce? Dün biraz aldıklarımın envanterini çıkardım.
Hastane çıkışı 3 set
0-3 ay kısa kollu zıbın 10 adet
0-3 ay patikli tulum 8 adet
Alt üst kısa 2 takım
Alt üst uzun 3 takım almışım🙈 uzun kol yenidoğan zıbın almam gerekir mi sizce yoksa bunlar yeterli gelir mi?

Kızlar benim de bir sorum var😊 bizimkiler yaz bebeği olacak dolayısıyla uzun kollu zıbına çok ihtiyaç olur mu sizce? Dün biraz aldıklarımın envanterini çıkardım.
Hastane çıkışı 3 set
0-3 ay kısa kollu zıbın 10 adet
0-3 ay patikli tulum 8 adet
Alt üst kısa 2 takım
Alt üst uzun 3 takım almışım🙈 uzun kol yenidoğan zıbın almam gerekir mi sizce yoksa bunlar yeterli gelir mi?
Canım ben aldım uzun kollu da. 3 tane aldım. Güneş kremi 6 aya kadar kullanılmıyor. Malum yazın güneşe çıkarız vs çocuğu yakmayayim ustundekiler korusun diye aldım. İnce muslin uzun kollular düşünebilirsin. ❤️

Selamlar, iki gündür mide yanmalarım başladı. Su içsem midem yanıyor. Doktorum nexium sabah aç karnına al dedi. Kullanan var mı aranızda acaba ? Ne kullanıyorsunuz ? Bana şu an tahin fayda etmiyor her sabah bir kaşık içiyorum ama..
Canım ben gaviscon duble action kullanıyorum o baya rahatlatıyor. Birde yiyip içtiklerine dikkat et. Baharatlı şeyler, tatlı şeyler, asidik meyve sebzeler domates vs gibi çok yakıyor mide asit oranını arttırdığı için. Maden suyu vsde yakıyor 🥲🥲

Canım ben gaviscon duble action kullanıyorum o baya rahatlatıyor. Birde yiyip içtiklerine dikkat et. Baharatlı şeyler, tatlı şeyler, asidik meyve sebzeler domates vs gibi çok yakıyor mide asit oranını arttırdığı için. Maden suyu vsde yakıyor 🥲🥲
Valla hiçbir şey yemesemde yanıyor canım 🤣 sadece su. Biraz rahatım şu an bakalım zaten şurada ne kaldı bir şekilde bitireceğiz bu zamanı inşallah 🤲🏻

Şeker yüklemesi yaptırdınız mı yaptıracak mısınız? Doktorum kesinlikle yaptırmamı istiyor ilk gebeliğimde de aynı doktora gitmiş yaptırmıştım . Ama şimdi her kafadan bir ses çıkıyor
Ilk gebeligimde de yaptirmamistim şimdi de düşünmüyorum. Terslik hissetmedigim sürece. Kan tahlillerinde çıkıyor açlık tokluk ve hba1c ye göre bakmıştık gerekip gerekmediğine.. beslenmem de iyi karbonhidrat seviyesi düşük besleniyorum gece atistirmaligim vs yok o sebeple ihtiyaç hissetmiyorum insallah da gerek olmaz.. bazı hekimler mutlaka olsun diyor bazilari da kan değerlerini takip ederek karar veriyor.

Kızlar selam💕 ben 22. Haftaya gireceğim ve 7 kilo almışım. Doktor çok fazla almışsın, bebek sadece 500 grdır dedi. Başladı şunu yeme bunu yeme diye anlatmaya🫠 günde iki defa normal yiyorum ama dikkat ederek değil, doyana kadar klasik ne varsa yiyorum, arada illa ki çikolata meyve çerez yiyorum atıştırmalık. Benim doktorun bunu eleştirmesinden rahatsız olmam normal mi😆😆😆 hatta sinir oldum diyebilirim. Biliyorum benim iyiliğim için söylüyor ama diyet mi yapayım anlamadım.
İlk hamileliğimde 25 kiloya yakın almıştım ve Allah’a şükür bir sorun olmadı. (Tavsiye değildir😁)
Bana dedi ki normal alınması gereken maks kilo tüm hamilelik boyunca 12 kilo. Ben uzun boyluyum yani herkes bir mi? Kafamda deli sorular. İlk doğumumu yaptıran doktor hiç sorun etmedi hiç de bişe dememişti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hekimlerin bakış açısına göre değişiyor. Ama o ara atıştırmaliklarla kilo alımı bu kadar hızlı giderse gebelik şekeri ve insülin direnci riskiniz hızla yükseliyor doğal olarak bebeğin de yüksek doğum ağırlıklı ve şeker hastası olma riski olusuyor. O sebeple uyarlıyorlar. Siz yine de dikkatli beslenin. Zaten yediklerinizin çoğu bebeğe diil size yarıyor suan aslinda doktorunuzun da dediği gibi..

Çok teşekkür ederim bilgi için. Tecrübesiz anne adayları için kıyafet alışverişi biraz kafa karıştırıcı oluyor 🤓
Ben ağustos doğumlu da olsa hiç kısa kollu veya şort tipi almadım.. Bebek yeni doğduğunda vücut ısısını tam ayarlayamiyor o sebeple hep uzun kollu tercih ediyorum ama Müslin gibi veya ince pamuklu penye tarzı alıyorum. Benim oğlum 15 gün kadar yenidoğan takımı giymişti sadece 4 takım aldım.. sonra genelini 0-3 ay olanlardan tercih etmiştim onu da 3. Aya kadar zorladık sonra 3-6 aya geçmiştik. Tombul bir bebek olursa zaten 3-4. Ay itibariyle belli ediyor ve hep bir beden üstünü alıyorsunuz 😅

Selam hanımlar, detaylı ultrason için İstanbul’da bir hekimden randevu aldım fakat muayene ücretine 24.000 tl dedi.. daha uygun fiyatlı olup gerçekten iyi bir doktor diye öneriniz olursa bekliyorum..🙏🏻

Selam hanımlar, detaylı ultrason için İstanbul’da bir hekimden randevu aldım fakat muayene ücretine 24.000 tl dedi.. daha uygun fiyatlı olup gerçekten iyi bir doktor diye öneriniz olursa bekliyorum..🙏🏻
24.000 mı insanlar delirmiş ya. Kesin vardır daha uygun fiyatlı canım diğer gruplara da sor istersen daha önce yaptırmış olanlar yardımcı olabilir ❤️ ben İzmir'deyim o yüzden öneri yapamıyorum 😔

Burada var İstanbul’da yaptıran detaylı ultrason 24 bin tl nedir gerçekten… Bursa’da doğum 50-60 bin tl 🤣 yani çok uçuk rakam geldi bana.

Yani detaylı ultrason hani İstanbul etkisi diyelim vs 10 bin falan olsa tamam dicem hadi zorlayalim 14 15 bin olsun oda çok olası sanmıyorum 24 bin nedir çocuğu içerden çıkartıp inceleyip geri mi yerine koyuyor 🤣 ben tüm çocuklarım için aynı kişiye gittim bende buyuksehirdeyim Ankara'dayim şuanda da vereceğim ücret 5 bin bence Dr direk diplomalı soyguncu 🥴

Son düzenleme:
Yani detaylı ultrason hani İstanbul etkisi diyelim vs 10 bin falan olsa tamam dicem hadi zorlayalim 14 15 bin olsun oda çok olası sanmıyorum 24 bin nedir çocuğu içerden çıkartıp inceleyip geri mi yerine koyuyor 🤣 ben tüm çocuklarım için aynı kişiye gittim bende buyuksehirdeyim Ankara'dayim şuanda da vereceğim ücret 5 bin bence Dr direk diplomalı soyguncu 🥴
Sorma ya devlette yapılamıyor olması da ayrı bir saçmalık bence en önemli kontrol bu halbuki... Neyse daha bir şey demeyeceğim 🤷🏻‍♀️ ben de 6000 verdim İzmir'de

Kimden ne koparırsan ya şu işe bak.
Prof doktora 5 bine yaptırdık bu işlemi istanbuldayım hadi olsun olsun 10-15 24 nedir.
İyi araştırın.

Sorma ya devlette yapılamıyor olması da ayrı bir saçmalık bence en önemli kontrol bu halbuki... Neyse daha bir şey demeyeceğim 🤷🏻‍♀️ ben de 6000 verdim İzmir'de
Yani yorumlayinca aldığı ucreti günde sadece 4 hastaya baksa ayda hafta sonu çalışmasa 2milyon yemin ederim şuan pişmanim yeni üniv hazırlanan etrafinizda kimseler varsa alanı belli bence 🤣baş agrisiz mis gibi yarım gün mesai colugun cocugunda senden mahrum kalmaz 😅

Recep Has, Ali Ekiz, Mehmet Aytaç Yüksel bu konuda en iyilerden ve fiyatları 6-12 arası değişiyor. Ben Ali Ekize gittim çok memnun kaldım tavsiye ederim😊

Ben Adana'da yım şehir hastanesi detaylı ultrason yapıyor bu ayın 28 sinde hayırlısıyla detaylı USG girecem 🥰

Back
X