• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Kızlar merhaba bebek hareketlerini bazı günler az hissettiğiniz oluyormu?az değil aslında ama daha naif hissediyorum.Hergün hissediyorum ama çoğu gün kuvvetli tekmeler hissediyorum.2 gündür tekme sadece 1 2 kezz ve hafif hareketler hissediyorum normalmi?
Çok takip edemiyorum ama arada artıp azalabiliyor yinede en hareketli zamanındasın sen şuanda yer daralma 33 lerden sonra oluyor diye düşünüyorum yada daha geç kimisine göre

Yok sadece damarlarım daha belli oldu, hatta doktor bakmadan damarlar belli olmuştur demişti birde bakınca şey dedi 'iyi çok büyüme olmamış sarkma yaşamazsın diye düşünüyorum'. Birde benim asimetrim vardı onun için de eğer büyürlerse daha çok gözüne batabilir dikkatini çekebilir ama sonra düzelir eski haline döner dedi. Bilmiyorum belki büyüdüğünü biz fark etmiyoruz geçenlerde eşim büyüdüklerini söyledi ama bence pek de fark yok 🤷‍♀️
Ayni durumda olmamiza sevindim gercekten 🙂 asimetri bende de var 🤭 yinede az daha buyuse fena olmazdi diye düşünüyorum 😂 neyse süt olsun gerisi onemli degil.
Bilgiler için cok teşekkür ederim 🥰

Ayni durumda olmamiza sevindim gercekten 🙂 asimetri bende de var 🤭 yinede az daha buyuse fena olmazdi diye düşünüyorum 😂 neyse süt olsun gerisi onemli degil.
Bilgiler için cok teşekkür ederim 🥰
Rica ederimm 🥰 kim önce doğum yaparsa süt geldi mi yazsın 🤣 tabi o koşuşturmaca da aklımıza gelirse

😅😅 guzel fikir.
Doğumlarimiz asagi yukari ayni görünüyor
Once dogurursam
Süt gelir gelmez insallah o mutlulukla yazarim diye tahmin ediyorum🥰
Kizlar idrar tahlilinde amorf fosfat 1800 cikmis
Olmasi gereken deger 0-3. Internette pek bir bilgi bulamadım. Bilgisi veya fikri olan benimle paylaşabilir mi

Kizlar idrar tahlilinde amorf fosfat 1800 cikmis
Olmasi gereken deger 0-3. Internette pek bir bilgi bulamadım. Bilgisi veya fikri olan benimle paylaşabilir mi
Bende de 3 ay boyunca her idrar tahlilimde çıktı amorf fosfat kristalleri görüldü diye. Doktor sallamiyodu bi tanesinde sordum kum dokuyosundur zaten böbrek rontgeni falan cekilemez simdi bol su ic bisey olmaz dedi. Ben de multivitaminden suphelenmistim doktorun verdigi bilinmedik bi markaydi, belki alakasizdir ama degistirdikten sonra 2 dir çıkmıyor

Bende de 3 ay boyunca her idrar tahlilimde çıktı amorf fosfat kristalleri görüldü diye. Doktor sallamiyodu bi tanesinde sordum kum dokuyosundur zaten böbrek rontgeni falan cekilemez simdi bol su ic bisey olmaz dedi. Ben de multivitaminden suphelenmistim doktorun verdigi bilinmedik bi markaydi, belki alakasizdir ama degistirdikten sonra 2 dir çıkmıyor
Teşekkür ederim sonuclarimi yarin saglik ocagina gidip bi sorayim olmadi

Arkadaşlar merhaba, benim özel sektörde çalışan annelere bir sorum olacaktı. Ben özelde çalışıyorum. Öğleden önce firmamın mali müşaviriyle görüştüm. Eğer bir sorun yaşamazsan 32den sonra doktorundan çalışabilir raporu al 37ye kadar devam et bence. Çünkü iş göremezlik raporunu sisteme isledikten sonra firmanın maaş ödeme yükümlülüğü ortadan kalkıyor devletten toplu ya da aylık sen nasıl istersen doğum parası alabiliyorsun dedi. Internette biraz araştırdığımda özel dahi olsa doğum izninde maaşını alabildigine dair yazılar da gördüm. Bu isyerimle benim aramdaki anlaşmaya göre mi ilerliyor? Sizler de nasıl olacak acaba süreç? Fikir almak istedim.
Raporlu olan kişilerde firmanın sgk ve maaş maliyeti olmaz herşeyi devlet öder günler sayılmaz rapor bir kere işlenince geri dönüşü olmaz firma kalan maaşını vermek zorunda değil zaten en son yatan brüt maaşın üzerinden rapor ödenir

Arkadaşlar merhaba, benim özel sektörde çalışan annelere bir sorum olacaktı. Ben özelde çalışıyorum. Öğleden önce firmamın mali müşaviriyle görüştüm. Eğer bir sorun yaşamazsan 32den sonra doktorundan çalışabilir raporu al 37ye kadar devam et bence. Çünkü iş göremezlik raporunu sisteme isledikten sonra firmanın maaş ödeme yükümlülüğü ortadan kalkıyor devletten toplu ya da aylık sen nasıl istersen doğum parası alabiliyorsun dedi. Internette biraz araştırdığımda özel dahi olsa doğum izninde maaşını alabildigine dair yazılar da gördüm. Bu isyerimle benim aramdaki anlaşmaya göre mi ilerliyor? Sizler de nasıl olacak acaba süreç? Fikir almak istedim.
Maaş alıyorsunuz ama bunu devlet karşılıyor iş yeri değil onu demek istemiş galiba. O da toplu şekilde yatıyor genelde diye biliyorum. Bende cumartesi çalışabilir raporu alıcam

Merhana Nisan anneleri,

Acaba doktor kontrolünde bebeğinin karın çevresi genişliği geriden geldiğini duyan oldu mu?

30. haftadayken karın genişliği 28. hafta görünüyormuş.

Özelde çalışmıyorum ama iş görmemezlik raporlarını sgk ödüyor bunu da genelde ptt aracılığıyla ya da e devletten yatmasını istediğiniz hesabı eklerseniz oraya yatırıyorlar. Firmanız kendi insiyatifine kalmış şekilde sgk nin yatırdığı ile maaşınız arasında bulunan farkı veya yan hakları yatırabiliyor ama mecburiyeti yok. Yine de yanlış bildiğim noktalar olabilir 170 sgk danışma hattını arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz daha doğru bilgiye ulaşırsınız
Çok teşekkür ederim cevabınız için.😊 Sonra da yetkilimle konuştum maaş ödememiz devam etmiyor ama sgk tam maas üzerinden vermediği için maaş farkını veririz seni mağdur etmeyiz dedi dediğiniz gibi.

Raporlu olan kişilerde firmanın sgk ve maaş maliyeti olmaz herşeyi devlet öder günler sayılmaz rapor bir kere işlenince geri dönüşü olmaz firma kalan maaşını vermek zorunda değil zaten en son yatan brüt maaşın üzerinden rapor ödenir
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. 😊 Buraya yazdıktan sonra da yetkilimle konuştum maaş ödememiz devam etmiyor ama sgk tam maas üzerinden vermediği için maaş farkını veririz seni mağdur etmeyiz dedi.

Maaş alıyorsunuz ama bunu devlet karşılıyor iş yeri değil onu demek istemiş galiba. O da toplu şekilde yatıyor genelde diye biliyorum. Bende cumartesi çalışabilir raporu alıcam
Yanıtınız için teşekkür ederim. 😊 Buraya yazdıktan sonra da yetkilimle konuştum maaş ödememiz devam etmiyor ama sgk tam maas üzerinden vermediği için maaş farkını veririz dedi. Ben de doğrusunu öğrenmiş oldum.

Merhana Nisan anneleri,

Acaba doktor kontrolünde bebeğinin karın çevresi genişliği geriden geldiğini duyan oldu mu?

Bilgim yok belki arada mesajınızı görmeyen olmuştur diye alıntıladım umarım cevap bulursunuz

He Merhana Nisan anneleri,

İlk bebeğimde yaşamıştım karnınçevresi kilosunu simgeliyor diye biliyorum hemen hemen senin beslenmeni düzenlemen gerekiyor 30 dan sonra çok güzel kilo alıyorlarr en avantajlı haftalarındasın protein meyve ve kan yapıcı gıdalar tüketmelisin
Farkı kapatırsın inşallah bu sefer tecrübeli olduğum için haftasıyla uyumlu bebeğim ama karın çevresi bir hafta önde gidiyor☺️

İlk bebeğimde yaşamıştım karnınçevresi kilosunu simgeliyor diye biliyorum hemen hemen senin beslenmeni düzenlemen gerekiyor 30 dan sonra çok güzel kilo alıyorlarr en avantajlı haftalarındasın protein meyve ve kan yapıcı gıdalar tüketmelisin
Farkı kapatırsın inşallah bu sefer tecrübeli olduğum için haftasıyla uyumlu bebeğim ama karın çevresi bir hafta önde gidiyor☺️
Benimde bugun iki hafta onden gittiğini soyledi. Bi tik iri mi olacak yani bebek ?
Sekerin var mi diye sordu bugun hatta doktor

Benimde bugun iki hafta onden gittiğini soyledi. Bi tik iri mi olacak yani bebek ?
Sekerin var mi diye sordu bugun hatta doktor
Evet biraz daha iri olmuş oluyor ama ultrason ölçümleri kesin sonuçta vermiyor 2 hafta önden geriden gitmesi sorun değil fazlası problem oluyor çok önde gidince de şeker den kaynaklanabiliyor

Back
X