- 5 Aralık 2023
- 262
- 528
- 23
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.Senin tamamen zit tarafında olacağım için kendi düşüncelerimi yazacağım, lütfen yanlış anlama
-1-2 ay evde misafir istemediğim için herkesi hastanede agirlamak istiyorum. Bana yeterince agri kesici verilmiş olacak ve insanlar 3-5 dk oturup kalkacak. Hastane odasını buna göre sececegiz, ve bebegi görmeye gireceklere maske vereceğiz. Girecek kişiler de bana nasılsın bebise ay çok tatlı diyip 2 dk dan fazla benle bebisin yanında duramaz. Evde bu kadar kontrollü olamam, maske ile dolaştıramam. Daha açık hale geliriz. Bir de evde ben bebeye alışma süresinde yanimda profesyonel destek yokken perisan halde gülücükler Saçamam
Eşimin doğum izni 10 gün, bi 20 gün de izin alacak. Yani evde olacağımız sürede hemen hemen lohusalik süresince yanimda olacak. Çekirdek aile olarak o süreci beraber geçirmek daha iyi geleceğini düşünüyorum. Hastanede sürekli hemşire geldi kontrol etti, Dr geldi gitti fazlaca insan olacak çevrede ama evde tek kalmak istemiyorum.
- eşimin ailesi ile aynı şehide yaşıyoruz. Hepimizin ailevi rolleri var. Mesela ben hala’yim. Yegenim için canimi veririm. Ama bu 2. Derece rol zamanlar oluşuyor, vakit geçirerek. Anne bebek arası bağ gibi tabiki değil. Saolsun kardeşimin eşi de çok tatlı bir insan birlikte vakit geçirme talebimizi asla geri çevirmedi. Anneanne babaanne kavramları için de bunun geçerli olduğunu düşünüyorum. Kendimi babaannenin yerine koyuyorum, oglumun cocugu olurken Orda olmak tabiki isterim. Torunum olacak inanılmaz bisi bence.
Tabi bu iyi niyetli olduğunu bildiğim durumda geçerli, benim üzerimden pirim kasacak birisi, sırf toplum baskısı ile gelip surat sallayıp gidecek vs birisi ise ona göre tedbir alırım. Benim kayınvalide de çok tatlı bir insan, her aşamaya sokmaya torunauyla bagini şimdiden olusturtmaya çalışıyorum.
Ben bir de çocuğun anneanne babaanne ile buyumesi taraftarıyım. Duygusal gelişimi için daha gerekli olduğunu düşünüyorum.
Asla yanlış anlamadım; tam aksi bana düşünmediğim yönleri gösterdi.
Neler duyup okuyoruz burada kv ile ilgili. Çok da üzülüyorum bu durumu annelere yaşattıkları için.
Gelip iş yapmayacak, eve çökecek, benden hizmet bekleyecek, kendi doğurmuş gibi poz kesecek biri asla değil. Maddi ve manevi her yönden bize ve ailemize destek, sınırlarımıza saygı duyan bir insan.
Bi yandan dediğinşz gibi eve gelen insanın da kalma süresi uzun, hastane ne de olsa daha kısa süre kalınır.
Düşünücem dediklerinizi