Geçmiş olsun canım. O aşı çok ağır. Beş doz oldum ben, kolumda her sefer ciddi ağrı yaptı bende. Kıpırdayamayacak kadar. Ben olalı 13 sene oldu. Ateş hatırlayamadım. Siteden arattım. Bende de ateş yapmış o zaman.
Konu Mesajı '2012 Haziran Anneleri Doğurdu'
2012 Haziran Anneleri Doğurdu
Ben ilk çocukta da bu hamilelikte de; 2li, 3lü test yaptırmadım. Fetal DNA da. Ama detaylı olmazsa olmazım. Bunlar birbirinin tam alternatifi uygulamalar değil zaten.
Misal taramada down açısından yüksek riskli çıksa bi şey yapamazsın. Bebeği aldırmayı düşünmüyorsan yani. Evet moralin bozulur. Kalan hamileliğin bedbaht geçer. (Ben ben sebeple bu taramaları yaptırmadım. Çünkü kürtaj düşünemem) Ki tarama testleri de kesin tanı koymaz. Sadece ihtimal bildirir.
Detaylının önemi şu, eğer teşhis alan bi durum olursa organlarla ilgili, doğumun hemen ertesinde müdahale etmek gerektiren ameliyat vb. Varsa öngörülür. Bunların planlaması yapılır.
Esnasında da teşhis alan ve yapılabilecek şeyler olabilir. Misal, bebeği besleyen plesanta damarında çentik teşhis edilir detaylıda. O zaman coraspirin başlanır.
Ben olsam eşimin ağzından girer burnundan çıkar bu ultrasonu yaptırırım