• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    143
Sevgili anneler merhaba calistigim icin ve gebelikle birlikte gelen yorgunluk ve uyku hali tüm zamanimi aliyor diyebilirim:) Buraya sık yazamıyorum ama fırsat buldukca tüm yazilanlari okumaya calisiyorum, bazen bakiyorum aklima takilan bir seyi baska bir anne dile getirmis yani sorularima cevaplarimi buluyorum iyi ki varsiniz 💖 size bir konu hakkinda icimi dökmek istiyorum birine anlatmassam daha kotu hissedecekmisim gibi geliyor😭 Biz detayli ultrasona kadar bebegimizin cinsiyetini net bi sekilde öğrenemedik. Ve suan erkek oldugunu kesin olarak biliyoruz.. Kız erkek hiiiç farketmiyordu saglikli olmasi yeterliydi bizim icin. Ailelerimize haber verdik. Ama eşimin babası direkt kendi ismini söyleyerek o ismin konulmasi gerektigini şaka yollu soyledi ama biz ciddiye almadik takılıyor sandik. eşimle aramizda anlasmamiz vardi kiz olursa ben erkek olursa o isim verecekti:) Ve eşim bir isim söyledi benimde icime çok sindi. Ama babası bize savaş acti resmen:) Kavga cikti ailede😂 İlk erkek torunu olacak bu arada, eşimde bende dumur olduk. Simdi bizimle küs konusmuyor :)) Benim icin sorun degil ama eşim çok üzüldü çünkü çok hevesliydi hevesini kırdı resmen.. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin:)
Aynısı bizde olacaktı bebis kız çıktı:) ben şey demiştim konulan ismin kaderini yaşarmış kendisine özgü olsun vs demeye başlamıştım ama sizinkisini bizde yaşardık.. sonra eşim ben aslan koycam demişti gs Li diye.. ama yine tanı gönülleri kırılırdı ufaktan yol yapmaya başlamıştık.. küserler bizim doyumların ertesi kurban bayrami barisirlar o yüzden sallayın.. bizim jenarasyon çok saygili, onlardan bisey beklemiyoruz yük değiliz onlara.. varsın olsun bu sebepten küssün siz hamilelegin tadını cikarin..

Mesele isim değil bariz sözü geçsin hükmetsin istiyor. Allah merhamet versin nasıl anlayışsız olabiliyorlar kayinvalideye alışığız bir erkeğin böyle davranması çok tuhaf gerçekten.
evlendigimizden beri böyle bir tutumlarini görmemistimki suan babası daha baskın annesi sadece ismi hic begenmedigini soyledi baska isim bulamadiniz mi dedi.. Kötü bir isimde degil ayrica absürt bi isimde degil :)gerçek yüzlerini gösterdiler.. Bende bunu anlamiyorum..Hamilelik zaten duygusal bir sürec Allah herkesin yardimcisi olsun ama birde boyle yakin bildiklerimizin kotu davranislari daha da zorlastiriyor..

Bence hiç taviz vermeyin, dede olsa hamile gelininin üzülmesini istemez. Böyle şeylere çok karşıyım bende. 9 ay neler yaşıyoruz onların değil bizim bebeğimiz ve hak olarak da bizde. Küserse küssün geri adım atmayın. Bu tarz şeylerle size üzen kişilerden uzak durun, hamilelik zaten stresli Bi dönem bide anlayışsız insanları çekemeyiz
Gercekten dusuncelerime tercuman oldunuz.. Esim uzerinden otorite kurmaya calisiyor suan ve olayi gereksiz tirmandirdi..

Aynısı bizde olacaktı bebis kız çıktı:) ben şey demiştim konulan ismin kaderini yaşarmış kendisine özgü olsun vs demeye başlamıştım ama sizinkisini bizde yaşardık.. sonra eşim ben aslan koycam demişti gs Li diye.. ama yine tanı gönülleri kırılırdı ufaktan yol yapmaya başlamıştık.. küserler bizim doyumların ertesi kurban bayrami barisirlar o yüzden sallayın.. bizim jenarasyon çok saygili, onlardan bisey beklemiyoruz yük değiliz onlara.. varsın olsun bu sebepten küssün siz hamilelegin tadını cikarin..
yaaa evet gercekten oyle maddi bir bagimliligimizda yok sadece istedigimiz sey aile olabilmek sevgi saygi.. ama koskoca adama yakistirmadim soyledikleri üzmedi desem yalan olur..

Gercekten dusuncelerime tercuman oldunuz.. Esim uzerinden otorite kurmaya calisiyor suan ve olayi gereksiz tirmandirdi..
Valla eşinizde hiç geri adım atmasın babası olarak onun yavrusunu düşünmesi gerek bu sebeplerden stres yapmasına gerek yok, eğer kabul ederseniz ömür boyu öyle gider. İllaki barışacak yani. Bende hamilelik döneminde daha çok tahammülsüzleştim ve insaları alttan aldıkça hep öyle olmanı istiyorlar oyüzden içinizden ne geliyorsa öyle davranın yoksa içimizi kemirip duruyor

evlendigimizden beri böyle bir tutumlarini görmemistimki suan babası daha baskın annesi sadece ismi hic begenmedigini soyledi baska isim bulamadiniz mi dedi.. Kötü bir isimde degil ayrica absürt bi isimde degil :)gerçek yüzlerini gösterdiler.. Bende bunu anlamiyorum..Hamilelik zaten duygusal bir sürec Allah herkesin yardimcisi olsun ama birde boyle yakin bildiklerimizin kotu davranislari daha da zorlastiriyor..
Hepsinin fikri bir kayınvalide en azından yapıcı olabilirdi Hep beraber dolmuşlar belli. Kendinizi uzmemeyi öğrenin 10 yıllık evliyim kendi ailemden bile neler gördüm neler.

Kızlar merhaba ☺️ ben temmuz annesi olacağım inşallah sizlerin tecrübesiyle bir şey sormak istiyorum karnınızda olan ağrı/kasık hissiyatınız var mıydı ben 15.haftamdayım bayadır 10 haftadan beri bu şekildeyim hamile olup karnında hiç bir şey hissetmemek mi normal böyle ağrılar mı 🙏🏼🥲
Hoş geldin canım🌹Rahim büyüdükçe diğer organlara baskı yapıyor ya bu kasık ağrılarını hissetmemiz çok normal. Hepimiz farklı dönemlerde yaşıyoruz ama senin biraz erken başlamış sanırım. 13-14. haftalarımda başlamıştı benim, bu yüzden doktoruma ekstra kontrollere de gittiğim oldu. Ama bir sıkıntı çıkmadı çok şükür, normal karşılıyorlar. Magnezyum takviyesi almaya başladığımdan beri ağrılarım geçti diyebilirim. Birde doktoruna anormal ağrıların olduğunu belirtip vajinal rahim ağzı uzunluğunu ölçtürebilirsin, senin de için rahatlamış olur.

Hoş geldin canım🌹Rahim büyüdükçe diğer organlara baskı yapıyor ya bu kasık ağrılarını hissetmemiz çok normal. Hepimiz farklı dönemlerde yaşıyoruz ama senin biraz erken başlamış sanırım. 13-14. haftalarımda başlamıştı benim, bu yüzden doktoruma ekstra kontrollere de gittiğim oldu. Ama bir sıkıntı çıkmadı çok şükür, normal karşılıyorlar. Magnezyum takviyesi almaya başladığımdan beri ağrılarım geçti diyebilirim. Birde doktoruna anormal ağrıların olduğunu belirtip vajinal rahim ağzı uzunluğunu ölçtürebilirsin, senin de için rahatlamış olur.
Çok teşekkür ederim ağrılarım varken 2 farklı doktora görünmüştüm her şey normal demişlerdi acaba rahim ağzını ölçmediler mi hiç şuan bilemedim bana öyle bir şey denmedi umarım doktor bakmıştır 🥲🙏🏼 gidince soracağım tüp bebekle hamile olduğum için çok korkuyorum her şeyden çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏🏼❤️❤️❤️

Herkese iyi pazarlar oğluşla bir göbüş check yapalım dedik 🫠😅

Eklentiler

• 20250126_133709.jpg
    20250126_133709.jpg
    80,3 KB · Görüntüleme: 63
Çok teşekkür ederim ağrılarım varken 2 farklı doktora görünmüştüm her şey normal demişlerdi acaba rahim ağzını ölçmediler mi hiç şuan bilemedim bana öyle bir şey denmedi umarım doktor bakmıştır 🥲🙏🏼 gidince soracağım tüp bebekle hamile olduğum için çok korkuyorum her şeyden çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏🏼❤️❤️❤️
Rica ederim😊 Bu dediğim ölçüm vajinal yol ile yapılıyor, sen de mutlaka ölçtür. Birde enfeksiyon da kasık ağrısı yapabiliyormuş, arada idrar tahlili/kültürü vermekte fayda var 🌹

Benim gebelikten öncesine göre baya bir artış oldu. Özellikle sabahları. Hiç bu kadar iştahlı kahvaltı yapacağımı düşünmezdim çünkü hayatım boyunca kahvaltı insanı olmadım. Sabah kalkar öğlen 1 e kadar acıkmadan dururdum. Şimdi tiroid ilacımı içip 1 saat zor dayanıyorum. Kendime şaşıyorum:D
Bende ayni durumdayim canim tiroid hapini aldiktan sonra uyuyabilirsem dayaniyorum eger uyumazsam cok zor😂Normalde kahvalti nedir bilmeyen biriydim

Kızlar trendyolda siveno deterjanda flaş indirim var 2 litre 280 liraya geliyor siveno almayı düşünenler kapsın😅 ben aldım.

Hepsinin fikri bir kayınvalide en azından yapıcı olabilirdi Hep beraber dolmuşlar belli. Kendinizi uzmemeyi öğrenin 10 yıllık evliyim kendi ailemden bile neler gördüm neler.
hamile kalana kadar canım cicimdik bi hamile kaldim olanlar oldu. Sanki bu anı beklemisler aslinda zaten boylelermis ben gercekleri gorememisim diye dusunuyorum.

Valla eşinizde hiç geri adım atmasın babası olarak onun yavrusunu düşünmesi gerek bu sebeplerden stres yapmasına gerek yok, eğer kabul ederseniz ömür boyu öyle gider. İllaki barışacak yani. Bende hamilelik döneminde daha çok tahammülsüzleştim ve insaları alttan aldıkça hep öyle olmanı istiyorlar oyüzden içinizden ne geliyorsa öyle davranın yoksa içimizi kemirip duruyor
aynen öyle.. Kafama takmayim diyorum ama bir kac gundur evimizdeki enerji bile düştü.. Dedelik bu değil daha dogrusu aile olmak bu degil. Bu düpedüz bencillik. O ne dedi bu ne dedi diye dusunursek hayat gecmez bu gebelik surecinde de stresten baska bir ise yaramaz.

hamile kalana kadar canım cicimdik bi hamile kaldim olanlar oldu. Sanki bu anı beklemisler aslinda zaten boylelermis ben gercekleri gorememisim diye dusunuyorum.
Neden boyle bu erkek anne babalari benim kayinvalidemde hala daha bizim evlendigimizi kabul edemiyor her seyi bilmek ogrenmek istiyor 4 sene oldu evleneli😂Neyseki 15 20 dakika mesafede oturuyorum hergun gormek zorunda degilim😂

kizlar derdime ortak olan herkese tum samimiyetimle tesekkur ediyorum, bazen hic tanimadigimiz belki de bizden coook uzak insalar bizi daha iyi anliyor kiz kardeslerim🌸 Allah hepinizin evlatlarina saglikli uzun ömürler versin, benim yavrumada 🙏 İçim rahatladi , içim döküldü ve hafifledim sagolun..

Neden boyle bu erkek anne babalari benim kayinvalidemde hala daha bizim evlendigimizi kabul edemiyor her seyi bilmek ogrenmek istiyor 4 sene oldu evleneli😂Neyseki 15 20 dakika mesafede oturuyorum hergun gormek zorunda degilim😂
aslinda sınır bilmeyen ve oğlunu bir ömür kendi sahibi gibi gören aileler icin gecerli:) Bilerek yapildigini dusunuyorum cunku ayni seyler kizlarinin evliligine gelince yapilmiyor, o noktada durmasi gereken yerleri gayet iyi biliyorlar:) İnsan olanlarla karsilassak iyiydi ama bu da bir sınav demek ki:)

Back