Çok şükür canımben de gittim az once geldim cok sukur hersey yolunda. daha once sezaryen oldugum icin bu tarz lekelenmeler olması normal dedi. agır kaldırma, süpürge gibi ev işleri de zorlayabilir dedi. evi şey goturuyor zaten herseyi erteliyorum mutfak banyo temizligi süpürge düzenli yapamıyorum eskisi gibi ama napalım buna da katlanıcaz. bir iğne yaptırdı proluton diye
bir de progestan ı günde 2 ye cıkardı. inşallah saglıkla kavuşuruz miniklere
Siz bahsedince hemen bir baktım da buna ulaştım, aile hekimliği öğle arasında sonrasında bir ararım bakalım doğru mu diye sizde bir bilgi öğrenirsiniz haber verin lütfenŞimdi bir makalede okudum evlenmeden önce tarama testi yapılıyor ve gebeliğin ilk üç ayı içerisinde aile hekiminden ücretsiz sma taşıyıcısı tarama testi yapılabiliyor yazıyor. Ulaşabilirsem aile hekimime soracağım.
Ay evet aynısı mı bilmiyorum ama bayramdan önce benim kziimda geçirdi. Bizde ishal yoktu bir anda inatçı yüksek ateş başladı 40.5 lara varan. Düşmez birde. Çocuk acile gittik ama akın akın çocuk geliyor kimi yüzü kıpkırmızı kimi kolunu kaldırcak hali yok. Hepsi de yüksek ateş. 4.. Gün ateş bir anda bıçak gibi kesildi yerine kusma başladıGeçmiş olsun. Tam bayramın ilk gününü hastanede geçirdik. 7 yaşında oğlum, kusma ile gittik.. su içse kusuyordu, hatta bir şey içmese bile kusuyordu.. Ertesi gün ishal ve çok yüksek ateş başladı. 2 hastaneye gittik. Hastaneler, özellikle çocuklarda hep bu vakalarla doluydu. Salgın var dediler o zaman da. Ay bir biteydi şu salgınlar yaa!! 3-4 günde atlattı o şükür ama hamile olunca tabi ilaç vs sıkıntı oluyor maalesef. İnşallah senin daha hafif ve çabuk geçer canım
Ya benim doktorun ölçüm şeyleri çok garip ya bir sürü farklı şey yazıyor. Evet gs kese olcumuymus bende deResim attım canım kese gs ile ölçülüyor. Böyle yazması lazım kesenin boyu
Dr un yonlendiriyor cnm konus onunla ..seni en iyi o taniyor ..benim dr ayarladigim hqstaneye gelmisti ekibiyleHanımlar şimdi ben bir doktorla yoluma devam edicem 2 seçeneğim var biri operatör doktor diğeri uzman doktor. Eğer sezaryan vs olursa kendi doktorum girsin istiyorum doğuma her türlü. Bazı yerlerde uzman dr ameliyata giremez diyor bilgisi olan var mı hangisini seçmeliyim?
Canım kadın doğumun bütün doktorları ameliyat yapıyor. Yani soyle düşün normal doğum yapacaksın, so dakika aksilik oluştu sezeryana alması lazım doktor ben yapamam başka doktor bulun diyemez yani hayatı bir durum bu saniyelik şeyler. Diğer branşlar için geçerli olabilir dediğiniz.Hanımlar şimdi ben bir doktorla yoluma devam edicem 2 seçeneğim var biri operatör doktor diğeri uzman doktor. Eğer sezaryan vs olursa kendi doktorum girsin istiyorum doğuma her türlü. Bazı yerlerde uzman dr ameliyata giremez diyor bilgisi olan var mı hangisini seçmeliyim?
Resim attım canım kese gs ile ölçülüyor. Böyle yazması lazım kesenin boyu
6+3 ve 7+0 çok fark etmez canım. Korkma. Bir de 6+3 tam kritik, ara bir zaman. Kiminde duyuluyor kiminde duyulmuyor. Ben mesela net olsun diye 6. haftanın sonuna doğru ya da 7. hafta başında gitmeyi düşünüyorum. Ferah tut içini. Haftaya 7+ olur. O zaman duyarsınız Allah'ın izniyleKalp atışı duyan arkadaşlar bugün ultrasonda bebek böyle göründü ama kalp atışı duyamadik doktorum haftaya duyarız dedi kese 13 mm haftaya duyar mıyım sizce bu arada 7+0 bugün ultrasonda 6+3 çıktı doktorum olabilir önemli değil dedi ama kafam takıldı daha önceki gebeligimde bebek gelişmedi aynı şey olur diye korkuyorum
Ah canım ya.. Allah güç versin sağlık versin.. Çok geçmiş olsun.. Geçsin artık inşallah yaaKızlar okuyamıyorum telefona bakamıyorum bulantılardan çok kötüyüm bulantısı olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz? Sabah öğle akşam aynıyım uyurken bile bulanıyor artık. Prilam kullanıyorum dramamıne kullanıyorum zofer kullanıyorum zaten faydasını görmedim daha çok kusturacaktı beni dramamın o yüzden bıraktım onu zehir gibi. ilaçları zorla içiyorum zaten. Biri bitiyor diğeri başlıyor anlamıyorum gerçekten de. Yatalak gibiyim evde yatıyorum ayağa kalksam başım dönüyor bulantılarım yüzünden. Başımın ucunda hep poşet var her an çıkaracak gibiyim. Çok mutsuzum ya hem de çok.
Ben de teşekkür ederim canım, saolÇok teşekkür ederim canımBugun daha iyiyim çok şükür. Hamile olunca bizde çocuk gibi hassas oluyoruz onu anladım.. kolay kolay hasta olmazdım şimdi daha en başından fena oldum dikkat etmek gerek. Oğlunada geçmiş olsun
Biz çeşme suyu içmiyoruz, malum İstanbul.. ama işte tuvaletlerden mi nereden geçiyor bilmem. Çalıştığımız için oğlum yaz okuluna gidiyor. Yüzme var. Belki de oradan kaptı bilemiyorum. Onun kötü olduğu ilk gün baktırdık kanına falan, net bir şey diyemediler. Belkş daha tam gelişmemişti. Tam bir virüs etkisi çıkmadı ama şüphelenilen yine virüs oldu, mide bağırsak enfeksiyonu. Size de çok geçmiş olsun yaa.. Aman dikkat edin çeşme sularına. Bolu'da kötü şeyler duyuldu. Allah korusun.. İçilecek su bile bırakmadılar saolsunlarAy evet aynısı mı bilmiyorum ama bayramdan önce benim kziimda geçirdi. Bizde ishal yoktu bir anda inatçı yüksek ateş başladı 40.5 lara varan. Düşmez birde. Çocuk acile gittik ama akın akın çocuk geliyor kimi yüzü kıpkırmızı kimi kolunu kaldırcak hali yok. Hepsi de yüksek ateş. 4.. Gün ateş bir anda bıçak gibi kesildi yerine kusma başladıbiri üst solunum yolu enfeksiyonu dedi , diğeri çeşme sularından mikrop dedi, kimi viral virüs dedi. Hangisi doğru bilemem de çok dikkatli olmak gerekiyor gerçekten. Size de çok geçmiş olsun. Ama çeşme sularında var bir şey, ben buna inanıyorum ne zaman çeşmeden su içsem midem yer değiştiriyor sanki...
Hayırlı olsun sana demiştik korkma diye umarım sağ salim alırsın kucağına çok sevindim :)Kızlaaaar çok mutluyum, salak doktor boşuna bu kadar üzdü yıprattı beni. Ben güvenmedim, inanasım gelmedi içimden bi ses başka bi doktora git dedi ve muayenesi pahalı olduğu için gidemediğim çok iyi bir doktora gittim. Mucizem benimle kızlardış gebelik yok, kese haftasıyla uyumlu sadece kalp atışını duyana kadar tedirginim tabii yine de. Haftasına uyumlu güzelce büyürse kese, embriyo da oluşursa rahat bir nefes alabilirim. Ne kadar ağladım bunu görünce Allah'ım mucizelerine şükürler olsun. Bugün bu doktora gitmesem, öbürü kürtaj yapacaktı yaa Ayseee1987
O kadar sevindim ki anlatamam, sağlıkla büyüsün bebeğinKızlaaaar çok mutluyum, salak doktor boşuna bu kadar üzdü yıprattı beni. Ben güvenmedim, inanasım gelmedi içimden bi ses başka bi doktora git dedi ve muayenesi pahalı olduğu için gidemediğim çok iyi bir doktora gittim. Mucizem benimle kızlardış gebelik yok, kese haftasıyla uyumlu sadece kalp atışını duyana kadar tedirginim tabii yine de. Haftasına uyumlu güzelce büyürse kese, embriyo da oluşursa rahat bir nefes alabilirim. Ne kadar ağladım bunu görünce Allah'ım mucizelerine şükürler olsun. Bugün bu doktora gitmesem, öbürü kürtaj yapacaktı yaa Ayseee1987
Ama o kadar emindi ki kuzum, yarın kürtaja alacaktı düşün yani. Kan değerleri de öyle olunca.. e geçmişte de dış gebelik olunca.. beni de inandırdı ve o kadar üzdü. İyi ki gittim başka bi doktoraHayırlı olsun sana demiştik korkma diye umarım sağ salim alırsın kucağına çok sevindim :)
Ahh canım benim ben sevincimi anlatamam zaten, dünyalar benim olduO kadar sevindim ki anlatamam, sağlıkla büyüsün bebeğin
Bana da sadece haftasıyla uyumlu dedi. Hiç ölçüm bile yapmadı. Daha küçük diye muhtemelen. Sonraki kontrolde ölçer, endişelenme.bende bu şekilde yazıyor doktor iyi haftasına göre demişti progesteron verdi tutunsun diye 4+6 da gitmiştm doktora Gs ile başlayan bişey yok
Tüylerim diken diken oldu.. Gözlerim yaşardı vallahi canım yaaKızlaaaar çok mutluyum, salak doktor boşuna bu kadar üzdü yıprattı beni. Ben güvenmedim, inanasım gelmedi içimden bi ses başka bi doktora git dedi ve muayenesi pahalı olduğu için gidemediğim çok iyi bir doktora gittim. Mucizem benimle kızlardış gebelik yok, kese haftasıyla uyumlu sadece kalp atışını duyana kadar tedirginim tabii yine de. Haftasına uyumlu güzelce büyürse kese, embriyo da oluşursa rahat bir nefes alabilirim. Ne kadar ağladım bunu görünce Allah'ım mucizelerine şükürler olsun. Bugün bu doktora gitmesem, öbürü kürtaj yapacaktı yaa Ayseee1987
Ohaa doktor da tam bir felaket tellalıymıs ya. Gayet hakliymissin korkmakta. Ama sen cok guzel anlatiyosun cok kotu bir olay ama senin anlatimindan dolayi gulumsetiyor :) bakalim bende bugun 3 te gircem kontrole ne dicek merak icerisindeyim ama gebelikte boyle hastalik hortlamasini duymustum bende. Vucudun baskiladigi hastaliklar gebelikte ortaya cikarmis akrabamda da gebeliginde egzama olusmaya baslamisti analar olarak her cileye deger onlar icin orasi ayri ama az da babalar nasibini alsin kiz bu haksizlikYa söyle aslında, bir balık burcu olmama rağmen böyle sinirlendim mi gözüm dönüyor resmenacarim ağzımı yumarim gözümü ama benim o durum şöyleydi,
Gebeliğin 4. Ayında benim gözler bozulmaya başladı. Kız ben gece ışık kapanık cam ışığından kitap okuyan biriyim o derece net görürdüm gece gündüz uzak yakın, dürbün gibiydim bir zamanlar.... neyse. 4.ayda bulaniklasmaya başladı dünyam resmen. Gittim doktora 1.25 dedi gözlük verdi. Aldım gözlükleri taktım bende baş dönmesi yaptı çok bende çıkarttım aradan 20 gün geçti geçmedi görüntü daha bi gitti dedim düzelir gebelik sekeridir geçer. Öyle böyle derken 7.ayda araba kullanırken resmen takip mesafesinde olduğum öndeki aracın plakasını okuyamadigimi farketti ve doktora gittim adam bana demesin mi bir göz 3.25/4.00 ben Şok. Birde bulanıklık baş ağrısı yapıyordu onu da söyledim göz doktoruna. Adam o cihazla bakıyor onu bırakıp oburuyle bakıyor sonra göz ultrasonu felan çekti baya 1 saate yakin uğraştı benle. Sonra ben karsindayken senle açık açık konusayim kardeşim dedi, gözünün tam arkasında büyük bir ödem var. Bu gözünü baskiliyor ve görmeni engelliyor. Hormonlar bunu tetiklemis. Beyninde tümör olabilir diye bir başladı..... yok beyin kanaması geçirebilirsin de felç inebilir de... vs vs tüm kötü senaryolar gebesin diye müdahalen zor da diye devam eden ben ayakta elim ayağım boşalmış, yani üflesen yikilacagim. Nasıl bayilmadim hala şaşarım mesela. Adamda çok korkuiyimisin felan dedi dedim pek degilim keske once oturtsaydin oyle konussaydik ayagimdan yer kaydi resmen Beni acil sevkle fakülte beyin cerrahisine gönderdi felan.
Velhasıl o kadar fakülte taraması tomografiler vs sonuç temiz. Gözün arkasındaki ödem hormonlardan kaynaklı dediler. Bu şekilde kalacak gözün düzelmez dediler. Doğuma doğru daha bi bozuldu doğumdan sonra yavaş yavaş düştü numara. Şuan tahmini 1 lerde. Tek korkum gebelikte yeniden yükselmesi ve benzer süreç yaşamam.
İşte ben gebeliğin aslında vucutta bir çok hastaligi hortlattigini o zaman ogrendimama herseye değiyor minnoslar
Cuma günü gideceğim tekrar tam 6. haftada bakalım inşallah tutunmuş olurBana da sadece haftasıyla uyumlu dedi. Hiç ölçüm bile yapmadı. Daha küçük diye muhtemelen. Sonraki kontrolde ölçer, endişelenme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?