• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Eşime suyunu bile ben getirirdim. kıyafetleri nerde bilmezdi banyodan çıkar çamaşırını hazırlarım falan o derece idi. Ama lekelenmem olduğu günden beri saltanatı sona erdi. nerdeyse al bunu tuvaletini yaptır geri getir dicem onu bile yapicak😂😂 3 senelik evliyiz geçen ay cay demlemeyi öğrettim 😂 haftada bir ev süpürüyor umrumda değil ben de başak burcuyum ama salonda yatıp hicbir yeri görmüyorum.🙈😁😁
Yaa başak başakın halinden anlar 😂😂 yok ya benim eşim çok şükür hamile değilken de çok yardımcıydı ama bizim gibi yapamazlar sonuçta neyse buna da şükür 😅 iyi fikirmiş en iyisi ben de bi odayı toplu tutup diğerlerinin kapısını kapatıyım😂😂😂

Ay hadi bakalım bebişini gör sen de artık🐥🥰bu arada da kendine dikkat et acayip bi salgın var gerçekten. Doktora gittiğinde de yazarsın burada haberdar et bizi de 😌
Sağol kuzum ediyorum ishal için bir probiyotik aldım kesti gibi bugun daha iyiyim ama kokulara karşı aşırı hassaslık başladı bu gebelikten sanırım 🙈 sende var mı?

Duyarsın duyarsın birde 13 mm demişsiniz ya o bebeğinizin boyu rahim boyu daha geniş oluyor. Ben dün 9mm fetus boyuyla kalp atımı duydum karından. Ama doktorumun ultrason cihazı biraz fazla gelişmişindendi . Resimlerde bebis gayet güzel görülüyor maşallah🎈 haftaya doktorunuzun cihazı da yakalar atımı merak etmeyin 😊
Maşallah duymussunuz ne güzel 🧿😊 13 mm keseye dedi fetusu olcmedi hiç ama bakalım haftaya ne olacak 😊

Kızlar ya bu süreçte ev işlerini nasıl hallediyosunuz? Ben mümkün olduğunca dinlenmeye çalışıyorum ama ev sanki üstüme üstüme geliyor. Başak burcuyum bu durum beni çok zorluyor artık sinirlerim bozuluyor evi böyle gördükçe 🙄 Eşim elinden geldiğince yardım ediyor ama ne kadar yapabilir ki çalışıyor sonuçta. Sizler napıyosunuz bu konuda bana biraz fikir verseniz 🙏
Canim ilk hamileligimde hersey yasakti yurumek cinsel iliski kilo almak meyve,cay kahve ve tatli da ...ev isi serbestti kendini cok yormadan yap birakma demisti ..haftaya gidicem daha bu hamileligimde ne soylicek bakalim..

Canim sen dış gebelik geçirmiş olduğuna dair raporları elinde bulundur, kendin git sağlık bakanına ne yapılabilir diye orada da sor. Kurul mu toplanıyor ne yapılıyorsa artık.
T.c de durum tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ama Kıbrısta devlette boyle bişey olsa da benim 2. Evliliğim diye bu imkan benim elimden alınmış olsaydı, mantıklı bir açıklama beklerdim. Neden ben bu riskle yaşamak zorundayım diye dilekçeler mektuplar yazardım.
Hakkında hayırlısı olsun.
Ne yazık ki kuzum TC de hakkını arasan da muhatap da bulamazsın, sonuç da alamazsın. Ama bi yerlerde tanıdığın falan varsa o zaman tıkır tıkır yürür işlerin. O zaman prosedür falan kalmaz. Kendimi toparladıktan sonra araştırma yapacağım biraz daha. Çok sağol desteğin için 🙏

Sağol kuzum ediyorum ishal için bir probiyotik aldım kesti gibi bugun daha iyiyim ama kokulara karşı aşırı hassaslık başladı bu gebelikten sanırım 🙈 sende var mı?
Yok canım ben açıkçası bir kez kahverengi lekelenme yaşadım onun dışında hiçbir gebelik belirtisi göstermiyorum. Bi ara tribe girdim ben hamile değil miyim yoksa diye 😂

Kızlar ya bu süreçte ev işlerini nasıl hallediyosunuz? Ben mümkün olduğunca dinlenmeye çalışıyorum ama ev sanki üstüme üstüme geliyor. Başak burcuyum bu durum beni çok zorluyor artık sinirlerim bozuluyor evi böyle gördükçe 🙄 Eşim elinden geldiğince yardım ediyor ama ne kadar yapabilir ki çalışıyor sonuçta. Sizler napıyosunuz bu konuda bana biraz fikir verseniz 🙏
Ben de bi çocukla genel rutin dışına çıkamıyorum canım, 1 gün supurmesem diğer gün süpürmek zorundayım oğlum var çünkü 9 yaşında.
Çok sıkıntı yaşarsam genel bir temizlik için bir bayan bulurum diye düşündüm, senin de içine sinerse öyle yapabilirsin

Canım ben de 8. Haftadayım. İlk önce kahverengi sonra pembeye dönen lekelenmelerim oldu çok endişelendim kesin bişey oldu dedim kendimi yedim resmen 1 hafta boyunca. Bugün kontrolde çok şükür bir şey olmadığını öğrendim her şey yolunda sadece ufak kanama alanlarım var kan sulandırıcı kullanmadan kaynaklı dedi doktorum. İçini ferah tut allahın izniyle sağlıklıdır. Kontrolün ne zaman?
canım selam benim de dün gece ve bu sabah cok az kahverengi lekelenmem oldu, doktora yazdım henüz cevap vermedi, umarım bişey yoktur endişeleniyorum ben de, sanırım bugün kontrole gidicem. sen lekelenmeleri bekledin 1 hafta sonra mı gittin doktora?

canım selam benim de dün gece ve bu sabah cok az kahverengi lekelenmem oldu, doktora yazdım henüz cevap vermedi, umarım bişey yoktur endişeleniyorum ben de, sanırım bugün kontrole gidicem. sen lekelenmeleri bekledin 1 hafta sonra mı gittin doktora?
Bence doktora gidin bebeğe baksın . Duruma göre iğne ve progestan veriyorlar. Çoğunda bir şey çıkmıyor ben de yaşadım panik de yapmayın ama ihmal de etmeyin😚

Ay bu ben. Ev üstüme üstüme geliyor. Eşimde yapıyor saolsun ama kendim yapamadığım için tuhaf oluyor 🤦‍♀️😌

Kızlar okuyamıyorum telefona bakamıyorum bulantılardan çok kötüyüm bulantısı olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz? Sabah öğle akşam aynıyım uyurken bile bulanıyor artık. Prilam kullanıyorum dramamıne kullanıyorum zofer kullanıyorum zaten faydasını görmedim daha çok kusturacaktı beni dramamın o yüzden bıraktım onu zehir gibi. ilaçları zorla içiyorum zaten. Biri bitiyor diğeri başlıyor anlamıyorum gerçekten de. Yatalak gibiyim evde yatıyorum ayağa kalksam başım dönüyor bulantılarım yüzünden. Başımın ucunda hep poşet var her an çıkaracak gibiyim. Çok mutsuzum ya hem de çok.

Bence doktora gidin bebeğe baksın . Duruma göre iğne ve progestan veriyorlar. Çoğunda bir şey çıkmıyor ben de yaşadım panik de yapmayın ama ihmal de etmeyin😚
cok sagol canım, doktorun 16 dan once randevuları dolu, yazdım iciniz rahat etmesi icin gelebilirsiniz dedi. sonrasında tekrar lekelenme oldu ayaga kalkıp iş yaptıkca oluyor sanki. bakiyim olmadı birazdan giderim belki randevusuz aradan alırlar inşallah bişey yoktur
ilk hamileliğimde 9.haftada minik kan damlaları geliyordu ozaman da korkmustum 1 hafta progestan filan kullanmıstım. analık endişe hali, inşallah saglıkla miniklere kavusuruz

Canım o duygular hayatimizin her alanında olacak işte. Ölene kadar devam edecek. Derler ya anneler bebeklerini 9 ay karnında bir ömür kalbinde taşır diye çok doğru gerçekten.
Sma benim zayıf noktam ya çok ama çok üzülüyorum gerçekten. Ben aylardır düzenli bağış yapıyorum süreçlerini takip edip destek olmaya çalışıyorum ama çok etkileniyorum. Bildiğim kadarıyla fetal dna da sma taraması yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varya bizi aydınlatabilir mi?
Şimdi bir makalede okudum evlenmeden önce tarama testi yapılıyor ve gebeliğin ilk üç ayı içerisinde aile hekiminden ücretsiz sma taşıyıcısı tarama testi yapılabiliyor yazıyor. Ulaşabilirsem aile hekimime soracağım.

Şimdi bir makalede okudum evlenmeden önce tarama testi yapılıyor ve gebeliğin ilk üç ayı içerisinde aile hekiminden ücretsiz sma taşıyıcısı tarama testi yapılabiliyor yazıyor. Ulaşabilirsem aile hekimime soracağım.
Canım merhaba biz hamilelikten önce aile hekimimize gittik sma taraması icin eşim kan verdi negatif çıktı şükür. Siz de gidip yaptırabilirsiniz tarama. İlk etapta erkekten alınıyor o pozitif çıkarsa kadından alınıyor🙂

Canım merhaba biz hamilelikten önce aile hekimimize gittik sma taraması icin eşim kan verdi negatif çıktı şükür. Siz de gidip yaptırabilirsiniz tarama. İlk etapta erkekten alınıyor o pozitif çıkarsa kadından alınıyor🙂
sonuç ne kadar sürede çıkıyor peki

Back