• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Çok şükür bacım 🤗
Demek senle aynı durumdayız.

Cumadan beri ben de net şekilde hissediyorum bebeği. 18-19. Haftada daha hafif naif hareketlerdi. Şimdi daha güçlü ve net hissediyorum. :anneadayı:

İns şu detaylıyı sağlıkla bir atlatsak daha rahatlayacağız 🤗
Bende çok net hissediyorum bi sağda bir solda ama babası elini götürünce hissetmiyor sanırım dışarıdan birinin hissetmesi 22 23. Haftaları bulcak

merhabalar, gebeliğimin 16.cı haftasındayım fakat bulantılarım hala devam ediyor ve doktorumun yazdığı takviye vitamini yutamıyorum içsem de istifra ediyorum alamadığım için de vicdan azabı çekiyorum resmen bi sorun olur mu diye :( böyle durumda olan var mı acaba :((
ilk 3 ay ve öncesi 1 ay kadar folik asiti düzenli kullanmıştım
Beslenmen yine iyiyse sorun olmaz. Et süt sebze tüketiyosan yeter napacaksın yapacak bişey yok sende kusmak istemezsin

Mide bulantısı tamamen geçmedi ama sürekli bir mide yanması var. Günde 4 5 kez gaviscon içmek beni korkutuyor o yüzden artık farklı yöntemlere yönelmeye başladım. 2 yemek kaşığı tahin içiyorum, soğuk süt veya ayran biraz rahatlatıyor. Bir de kabuğu soyulmuş elma başka önerisi olan var mı mide yanması ile alakalı gerçekten gırtlağıma kadar alev yükseliyormuş gibi hissediyorum. :110:

Merhaba kızlar bu idrar yolu meselesini çözen var mı ya testte ve kültürde temiz çıkıyor ama sanki mesanem tam boşalmıyor kanalda kalmış gibi bir his olusuyor tuvaletten kalkınca 2-2.5 lt su içiyorum zaten niye oluyor anlamıyorum wcden çıkınca su dikiyorum hemen bir bardak ayagımı uzatıp yatıyorum mesanem dolunca o his gidiyor 10 dk sonra delircm artık ☹️
Bana kalırsa o his; bebeğin mesaneye baskı yapmasından. Zerre tuvaletim yok mesela, daha yeni gitmişim ama saniyelik o his geliyor. Boyle çok tuvaletini tutarsın da ince bir sızı olur ya ona benziyor. Ayaktayken ve yürürken daha çok hissediyorum. E buna da bi çare yok. Belki bu daha iyi günlerimiz 😅 Bebek büyüdükçe o bası da artacak :confused:
Bende çok net hissediyorum bi sağda bir solda ama babası elini götürünce hissetmiyor sanırım dışarıdan birinin hissetmesi 22 23. Haftaları bulcak
Kesinlikle. İçten güçlü şekilde hissettiğim halde dıştan elimle asla hissedemiyorum. Başkası da hissedemez. Onun için biraz daha zaman var. :KK51:
Mide bulantısı tamamen geçmedi ama sürekli bir mide yanması var. Günde 4 5 kez gaviscon içmek beni korkutuyor o yüzden artık farklı yöntemlere yönelmeye başladım. 2 yemek kaşığı tahin içiyorum, soğuk süt veya ayran biraz rahatlatıyor. Bir de kabuğu soyulmuş elma başka önerisi olan var mı mide yanması ile alakalı gerçekten gırtlağıma kadar alev yükseliyormuş gibi hissediyorum. :110:
Burada saolsun kim demişti, zeytin mide yanması yapıyor diye. Ben deli gibi zeytin yiyen biri olarak haftalardır zeytin yemedim. İki küçük zeytin yesem, cayır cayır yakıyor beni 🔥 Geçen gün haftalardır ilk kez şerbetli tatlı yaptım. Kendim de yedim. Fark ettim o da bende yanmaya sebep oldu.

Sen de bi dinle bakalım kendini, ne yediğinde yanman artıyor? 🤔

Yemekten 1-2 saat sonra sindirme aşamasında mide gazı oluyor. Ardarda gegirme rahatsız ediyor, bazen kusacak gibi bulantıyı tetikliyor ama ona yapacak bi şey yok. 🤷‍♀️

Belki bi on beş gündür rutin prilam almayı bıraktım. Mide bulantısı gelmeye başladığında alıyorum. Dayanılır gibiyse hiç almıyorum.

Bana kalırsa o his; bebeğin mesaneye baskı yapmasından. Zerre tuvaletim yok mesela, daha yeni gitmişim ama saniyelik o his geliyor. Boyle çok tuvaletini tutarsın da ince bir sızı olur ya ona benziyor. Ayaktayken ve yürürken daha çok hissediyorum. E buna da bi çare yok. Belki bu daha iyi günlerimiz 😅 Bebek büyüdükçe o bası da artacak :confused:

Kesinlikle. İçten güçlü şekilde hissettiğim halde dıştan elimle asla hissedemiyorum. Başkası da hissedemez. Onun için biraz daha zaman var. :KK51:

Burada saolsun kim demişti, zeytin mide yanması yapıyor diye. Ben deli gibi zeytin yiyen biri olarak haftalardır zeytin yemedim. İki küçük zeytin yesem, cayır cayır yakıyor beni 🔥 Geçen gün haftalardır ilk kez şerbetli tatlı yaptım. Kendim de yedim. Fark ettim o da bende yanmaya sebep oldu.

Yemekten 1-2 saat sonra sindirme aşamasında mide gazı oluyor. Ardarda gegirme rahatsız ediyor, bazen kusacak gibi bulantıyı tetikliyor ama ona yapacak bi şey yok. 🤷‍♀️

Belki bi on beş gündür rutin prilam almayı bıraktım. Mide bulantısı gelmeye başladığında alıyorum. Dayanılır gibiyse hiç almıyorum.
Prilam son kutuda 2 tane kaldı nöbet gününe sakladım yeni kutu almamaya karar verdim. Tamam takip edeyim harika düşündün çünkü bir vuruyor mide yanması şiddetli başa çıkamıyorum. Çok teşekkür ederim ❤️

Ay evet sanırım ilerde hiç tutamam bu gidişle 🥲

Kizlar bişey soracağım benim gibi göğsü aşırı şişen kaşınan aşırı ağrı sızı yapan varmı yoksa ben tek miyim acaba bı anda incecik bı sızı giriyo çok can yakıyor yağ sürüyorum falan ama bana mısın demiyor goguslerimden göbeğimi göremiyorum 3 beden büyüdü diyebilirim varmı bı çaresi olan

Kizlar bişey soracağım benim gibi göğsü aşırı şişen kaşınan aşırı ağrı sızı yapan varmı yoksa ben tek miyim acaba bı anda incecik bı sızı giriyo çok can yakıyor yağ sürüyorum falan ama bana mısın demiyor goguslerimden göbeğimi göremiyorum 3 beden büyüdü diyebilirim varmı bı çaresi olan
Yok malesef süt damarları genişledikçe göğüs sistikce oluyor, ben de uçlarından çok rahtsizim kasindikca yağ sürüyorum kaşıntı geçiyor ama bı rahatsız ağrı var, sıkıştırmadan hafiften masaj yapıyorum bı tık rahatlıyor, göğsüm seksendi oglumdan sonra 90olmustu heralde kafa gibi olacak bu gebeliğin sonuna kadar 😂😂

Merhaba canım çok sevindim çok geçmiş olsun. Kanamaları ben de çok yaşadığım için nasıl endişe verici olduğunu çok iyi biliyorum Allahım inşallah bir daha yaşatmasın🤲🏻🌸 bir şey soracağım benim de 14+4te bir damla kan ve birkaç damla lekelenmem olmuştu. Acaba rahim kısalmasında belirtilerin var mıydı, karından ultrasonla hiçbir sorun görünmedi ama ben de çok korkuyorum. Ağrı falan yapıyor mu rahim kısalığı acaba
Merhabaa cok tesekkur ederim. Kisalma yokmus acil doktoru yanlis bilgilendirmis beni😒 ama bu konuda takipli oldugum icin kisalmanin genelde hicbir belirti vermedigini soyledi doktorum. Birden fermuar gibi acilirmis rahim agzi Allah korusun. Doktorun mutlaka rahim agzinida olcuyordur bu arada ama bir sorun olmayinca bunu belirtmiyolar.o yuzden hic endiselenme derim ☺️
Geçmiş olsun canım. Önce korktun, sonra sevindin. Takipli old Dr iyi ki var. Yani sürecini bilen, olaya da vakıf oluyor. Nasıl 1.2 cm kısa ölçmüşler acilde, o da hayret :olamaz:

Gebelikte böyle annesini yorup korkutuyorsa doğunca uslu bebek olacak. Öyle diyelim öyle olsun :anne: ikinizi de çok öperim 🥰😘
Sagol ladycigim ❤️❤️ ay cok garipti bilinen A grubu hastanelerinden biri birde. Esek yukuylede muayene ucreti odedim bide. Muayene masasinda uykudan uyandiklari yastik ve kullanilmis ortu var doktor bana oraya yatmami soyluyor 😼 cok pisman oldumda olan oldu..

Yok malesef süt damarları genişledikçe göğüs sistikce oluyor, ben de uçlarından çok rahtsizim kasindikca yağ sürüyorum kaşıntı geçiyor ama bı rahatsız ağrı var, sıkıştırmadan hafiften masaj yapıyorum bı tık rahatlıyor, göğsüm seksendi oglumdan sonra 90olmustu heralde kafa gibi olacak bu gebeliğin sonuna kadar 😂😂
Ben 85 takiyordum ama şuan 95 olmaz gibi aşırı büyük ve gergin duruyolar yeşil yeşil geniş damarlar bile belli o derece 😂 artık sırtım bile ağrıyor desem yeridir gerginlik olduğu için bide göğsümde bı darlık hissediyorum sürekli aniden bı kıyafetlerimi cikarasim geliyo nefesim darlaniyor 😂

Ben 85 takiyordum ama şuan 95 olmaz gibi aşırı büyük ve gergin duruyolar yeşil yeşil geniş damarlar bile belli o derece 😂 artık sırtım bile ağrıyor desem yeridir gerginlik olduğu için bide göğsümde bı darlık hissediyorum sürekli aniden bı kıyafetlerimi cikarasim geliyo nefesim darlaniyor 😂
Bizim seninle muhmltmel doğum tarihlerimiz ayniiii 😍 benimde yeşil damarlı çok sıkıştırma süt gelemye baslamasin, uyarilmasinlar

Aaa ne güzel ❤️ çok sıkıştırma derken iç çamaşırı olarak mı ilk gebelik herşeyin cahiliyim afedersin bacım 😂
İç çamaşırı da dahil de ağrı olursa hafif masaj yap rahatlasın demiştim ya, uçlara doğru çok sıkıştırma da uyarilmasin, şöyle doğum yaklaştığında göğüs masajı yapmak süt damarlarını uyarır böylece rahim uyarılır doğum rahat geçsin falan diye ve sütte daha kolay gelir, o yüzden erkenden uyarmamk lazım ağrı varsa hafif bı masaj iyi gelir 😊

İç çamaşırı da dahil de ağrı olursa hafif masaj yap rahatlasın demiştim ya, uçlara doğru çok sıkıştırma da uyarilmasin, şöyle doğum yaklaştığında göğüs masajı yapmak süt damarlarını uyarır böylece rahim uyarılır doğum rahat geçsin falan diye ve sütte daha kolay gelir, o yüzden erkenden uyarmamk lazım ağrı varsa hafif bı masaj iyi gelir 😊
Çok teşekkür ederim bacım sagolasin öğrendiğim iyi oldu 😘

Selamlar herkes iyidir umarım.
Benim rutin tahliller yapıldı pıhtılaşmayı gösteren fibrinojen değerim yüksek çıktı ki kan sulandırıcı kullanıyorum zaten. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı

Selamlar herkes iyidir umarım.
Benim rutin tahliller yapıldı pıhtılaşmayı gösteren fibrinojen değerim yüksek çıktı ki kan sulandırıcı kullanıyorum zaten. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı
İlk kez duydum. Benim yaptırdığım tahlillerde böyle bi test yoktu 🤔

Kan sulandırıcı evvelden beri mi kullanıyorsun ?
Daha önce düşük vb kaybın oldu mu ?

Ben coraspirin başladım. Dr 30lu haftaların başında kesecek sanırım. Onu da tansiyon yükseliyor diye gebelik zehirlenmesine riskine karşı tedbiren verdi 🙄

Back
X