• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Sırf haber vermek için girdim ben de Perşembe günü gittim doktora ama tahliller için devlete gitmiştim öyle boy kilo bilgisi vermesi bana uyumlu olduğu hafta gün bilgisini söyledi gelişimsel olarak ben de nasılsa kendi doktorum değil diye takılmadım zaten Perşembe günü detaylı USG var.
Velhasıl biliyorsun beni. Hareketler de bir anda kesilmişti plasenta anteriormuş yani plasenta ön tarafta sanırım zamanla oraya çıktı şimdilerde belli belirsiz nadiren hissediyorum güçlendikçe.
Doktor da hissedemezsin dedi zaten neyse sorun bebiklerde değilmiş onu öğrendik en azından
Çok şükür bacım 🤗
Demek senle aynı durumdayız.

Cumadan beri ben de net şekilde hissediyorum bebeği. 18-19. Haftada daha hafif naif hareketlerdi. Şimdi daha güçlü ve net hissediyorum. :anneadayı:

İns şu detaylıyı sağlıkla bir atlatsak daha rahatlayacağız 🤗

Benim de düşük tehlikem vardı 10 tane iğne oldum şimdi de yedekde duruyor Protestan kullanıyorum hala siz nasılsınız
Bana düşük tehliken var demedi ama bebeğin eşi aşağıda dedi 5. Aya kadar kanamaların devam edebilir dedi 5 tane progestan igne kullandım suan kanamam yok cok sukur 22sinde kontrolum var

Herkese selam kızlar çarşamba günü kan ve idrar tahlili vermiştim insilün ve kolesterol bir tık yüksek ama detaylıya gidene kadar onu bekliycem. Ama idrar testi baya yüksek sanırım tek kullanımlık saşe verdi bugün kullanıcam ama başına gelen kızlar ne yaptınız bu enfeksiyondan nasıl kurtuldunuz
Geçen hafta tek kullanımlık saşe kullandım. 2 gün ishal yaptı, karın ağrısı yaptı, idrar yollarımda yanma yaptı ve hemoroid oluştu 3-4 günlüğüne. Korktum ama şimdi iyiyim, enfoksiyonu vücut bu şekilde atıyor diye düşündüm. Prospektüsünde yazan yan etkiler dışında yan etki yaparsa korkma yani 2 güne geçer. Benim gibi kendine strese sokma yeterli. Geçmiş olsun canım 🤲🏻

Geçen hafta tek kullanımlık saşe kullandım. 2 gün ishal yaptı, karın ağrısı yaptı, idrar yollarımda yanma yaptı ve hemoroid oluştu 3-4 günlüğüne. Korktum ama şimdi iyiyim, enfoksiyonu vücut bu şekilde atıyor diye düşündüm. Prospektüsünde yazan yan etkiler dışında yan etki yaparsa korkma yani 2 güne geçer. Benim gibi kendine strese sokma yeterli. Geçmiş olsun canım 🤲🏻
Ben de kullandım hiçbir şey olmadı

Uykum yokkk, uykuya dalamadan kırk kere WC ye gidince uyku muyku kalmadı 🤦🏻‍♀️😏
Ben de şu moddan çıkamıyorum 💃🏻

Geçmiş olsun canım. O aşı çok ağır. Beş doz oldum ben, kolumda her sefer ciddi ağrı yaptı bende. Kıpırdayamayacak kadar. Ben olalı 13 sene oldu. Ateş hatırlayamadım. Siteden arattım. Bende de ateş yapmış o zaman.

Konu Mesajı '2012 Haziran Anneleri Doğurdu'
2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Ben ilk çocukta da bu hamilelikte de; 2li, 3lü test yaptırmadım. Fetal DNA da. Ama detaylı olmazsa olmazım. Bunlar birbirinin tam alternatifi uygulamalar değil zaten.

Misal taramada down açısından yüksek riskli çıksa bi şey yapamazsın. Bebeği aldırmayı düşünmüyorsan yani. Evet moralin bozulur. Kalan hamileliğin bedbaht geçer. (Ben ben sebeple bu taramaları yaptırmadım. Çünkü kürtaj düşünemem) Ki tarama testleri de kesin tanı koymaz. Sadece ihtimal bildirir.

Detaylının önemi şu, eğer teşhis alan bi durum olursa organlarla ilgili, doğumun hemen ertesinde müdahale etmek gerektiren ameliyat vb. Varsa öngörülür. Bunların planlaması yapılır.

Esnasında da teşhis alan ve yapılabilecek şeyler olabilir. Misal, bebeği besleyen plesanta damarında çentik teşhis edilir detaylıda. O zaman coraspirin başlanır.

Ben olsam eşimin ağzından girer burnundan çıkar bu ultrasonu yaptırırım 😉
Canıımm çok teşekkür ederim bugün bir tık daha iyi gibiyim 🙏

Size de çok geçmiş olsun hemoroidim var zaten o zaman ishal vb olursa da korkmamalıyım. İnşallah geçer. Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim 🐣

merhabalar, gebeliğimin 16.cı haftasındayım fakat bulantılarım hala devam ediyor ve doktorumun yazdığı takviye vitamini yutamıyorum içsem de istifra ediyorum alamadığım için de vicdan azabı çekiyorum resmen bi sorun olur mu diye :( böyle durumda olan var mı acaba :((
ilk 3 ay ve öncesi 1 ay kadar folik asiti düzenli kullanmıştım

Ben bu aralar pek suya yönelik değilim ya en son doktora gittiğimde bana su içmen lazım dedi ama yapamıyorum midem kaldırmıyor içtiğim suda gece en fazla iki defa kaldırıyor
Ben de ortalama 2-3 kez kalkıyorum. Uyku paramparça. Yapacak bi şey de yok 🤷‍♀️
merhabalar, gebeliğimin 16.cı haftasındayım fakat bulantılarım hala devam ediyor ve doktorumun yazdığı takviye vitamini yutamıyorum içsem de istifra ediyorum alamadığım için de vicdan azabı çekiyorum resmen bi sorun olur mu diye :( böyle durumda olan var mı acaba :((
ilk 3 ay ve öncesi 1 ay kadar folik asiti düzenli kullanmıştım
Bulantı ilacı olarak ne kullanıyorsun ?
Belki multivitamin de yan etki yapıyordur. Farklı bi marka deneyebilirsin.

Ben sadece demir ve devit kullanıyorum. Tahlilde b12 biraz az çıktı. Şimdi ona da başladım. Yani multivitamin almadan da hamilelik olabilir. 😉

Ben de ortalama 2-3 kez kalkıyorum. Uyku paramparça. Yapacak bi şey de yok 🤷‍♀️

Bulantı ilacı olarak ne kullanıyorsun ?
Belki multivitamin de yan etki yapıyordur. Farklı bi marka deneyebilirsin.

Ben sadece demir ve devit kullanıyorum. Tahlilde b12 biraz az çıktı. Şimdi ona da başladım. Yani multivitamin almadan da hamilelik olabilir. 😉
prilam kullanıyorum 🥺 gebeliğimin başından beri bulantılarım yoğundu o yüzden vitamine çok yoramadım 3 4 defa anca içebildim çünkü 🥺

Merhaba kızlar bu idrar yolu meselesini çözen var mı ya testte ve kültürde temiz çıkıyor ama sanki mesanem tam boşalmıyor kanalda kalmış gibi bir his olusuyor tuvaletten kalkınca 2-2.5 lt su içiyorum zaten niye oluyor anlamıyorum wcden çıkınca su dikiyorum hemen bir bardak ayagımı uzatıp yatıyorum mesanem dolunca o his gidiyor 10 dk sonra delircm artık ☹️

Selamlar ,
Hangi park beşiği tavsiye ediyorsunuz instagramda hep Elele çıkıyor karşıma ama bilemiyorum. Ben de park beşik düşünüyorum
Ben kızımda elele den aldım aşırı memnunum. Uzun süre de yatar eminim. Şimdi oğlana da elele den alıcam öneririm

Back
X