• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    120
Kızlar rahim ağzı uzunluğu 36 mm dedi doktor takip edelim dedi her hafta sizce kısa mı
25 ve aşağısı sıkıntı diyorlar ama ben anlamadım ilk doktorum ölçtüğünde 37 mm aonra devletteki 34 mm ölçtü bi sorun görmedi istirahat et dedi sonra kontrole gittiğimde özeldeki doktorum 44 mm kapali dedi sürekki farklı cıkıyor anlamadim ben bu işi

Kızlar rahim ağzı uzunluğu 36 mm dedi doktor takip edelim dedi her hafta sizce kısa mı
25 ve aşağısı sıkıntı diyorlar ama ben anlamadım ilk doktorum ölçtüğünde 37 mm aonra devletteki 34 mm ölçtü bi sorun görmedi istirahat et dedi sonra kontrole gittiğimde özeldeki doktorum 44 mm kapali dedi sürekki farklı cıkıyor anlamadim ben bu işi

Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanamayla 20 mm ye düşmüştü, sonra doktor yatış verdi, 2 ay yatarak 30 mm ye çıktı, ama tabi bende açılma da vardı o yüzden doğuma kadar 2 ay daha yatmaya devam ettim. Yani demem o ki çok yorulunca ters bir hareket yapınca kısalan, dinlendikçe uzayan bir şey rahim ağzı. Sizin benim gibi ciddi bir sorununuz yok. Kanama, lekelenme, kuyruk sokumu ağrısı vs gibi bir şikayetiniz yoksa 25 mm ye kadar endişe etmeyin. Ama çok kendinizi zorlayacak hareketlerde bulunup da günden güne kısalmasını artıracak şeylerden kaçının. Bol bol dinlenin, yatın. Hayatı yavaş yaşamaya çalışın. İnsanlardan yardım istemekten çekinmeyin.

Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanamayla 20 mm ye düşmüştü, sonra doktor yatış verdi, 2 ay yatarak 30 mm ye çıktı, ama tabi bende açılma da vardı o yüzden doğuma kadar 2 ay daha yatmaya devam ettim. Yani demem o ki çok yorulunca ters bir hareket yapınca kısalan, dinlendikçe uzayan bir şey rahim ağzı. Sizin benim gibi ciddi bir sorununuz yok. Kanama, lekelenme, kuyruk sokumu ağrısı vs gibi bir şikayetiniz yoksa 25 mm ye kadar endişe etmeyin. Ama çok kendinizi zorlayacak hareketlerde bulunup da günden güne kısalmasını artıracak şeylerden kaçının. Bol bol dinlenin, yatın. Hayatı yavaş yaşamaya çalışın. İnsanlardan yardım istemekten çekinmeyin.
Valla son 4-5 gündür çok fena ağrılarım var ayakta çalıştığım için eve gidince dinleniyorum ama sanırım fayda etmiyor bende anlayamadım açıkcası ne yapacagım bilmiyorum calısmakta zorundayım yani yoksa evde psikolojim bozulur benim 10 senedir aralıksız calısıyorum 23 gün düşük riskinden dolayı dinlendikten sonra rahim ağzı 44 mm çıkmıştı sanırım bu aralar birşeyler var arada aşağıya özel bölgeme sancılar vuruyor

Kızlar merhaba
Bugün kontrolüm vardı. 20+0 dayım

Her şey yolundaydı çok şükür

10 - 20 Şubat arası perinatoloji için randevu alabilirsin dedi. 11 şubata aldık. 22. haftanın içinde oluyorum

Yine Acıbadem Hastanesi’nden aldık randevu. Biraz tuzlu ama yapacak bir şey yok…
Seninki gibi risksiz gebeliklerde özellikle bir doktor ismi vermeme gerek yok. Canın hangisine istiyorsa ona git dedi. Hayırlısıyla atlatırız inşallah bakalım

3 şubatta tetanoz aşım var hocam ne diyorsunuz dedim. Gebelikteki en güvenli aşılardan. Yaptırabilirsin dedi

Hamile pilatesine başlayabilir miyim dedi. Rahatlıkla başlayabilirsin dedi. Bende biraz plasenta aşağıda olma sorunu vardı. O geçmiş baya çok şükür

Yatmadan en az 2 saat önce yemeyi içmeyi kes dedi. Mide ilacıma devam edeceğim

Bizde gelişmeler böyle

Kızımızın burnu o kadar güzel ki 😍 ultrason fotoğrafına bakıp duruyorum

Herkese güzel bir hafta dilerim 🤍✨

Detaylı ultrasonlar başladı mıııı var mı giren 💓 ben haftaya salı gireceğim biraz heyecanlıyım. Sağ salim geçirelim bunu da inşallah🙏🏻
Ya benim de randevum Perşembe 😅 sürekli Google'dan fotoğraflara bakıyorum nasıl görünecek acaba😅😅 umarım sağlıklıdır bebiş

Kızlar bunu e nabızda nerden görebilirim baktım bulamadım acaba sisteme düşmemiş midir bu arada bende 12 şubata aldım detaylı randevusu Hatayda olanlar bakıyorsa eğer Antakya EAH ta 12 şubat boştu tamamen en son ☺️

Eklentiler

• IMG_3089.jpeg
    IMG_3089.jpeg
    95,1 KB · Görüntüleme: 27
Bana da teyzem söylemişti zamanında ebesi önermiş. Aşırı akıntım vardı geçen yazdığımda, ilk sürdüğümde yarım saat sonra fitil kullanmışım gibi bir akıntı oldu. Sonrakilerde akıntı olmadı olmadı arası. İlk gün 8-10 defa yaptım ikinci gün 3-4 şu an gayet iyiyim. Kaşıntı akıntı durdu. Sirkeyi de sen önermiştin yanlış hatırlamıyorsam. Onu da duştan çıkmadan yapıyorum.
Doktora da soramadım henüz gitmediğim için.

Fitilden ilaçlardan daha masum geldi ne bileyim
Evet canım ben de başladım bakalım henüz etki görmedim sirke bayadır kullanıyorum ondan mı etki etmez oldu kaşıntı var bakalım bugun kekik yaparim yarın da sonra sirke ile devam ederim ben bi bardak suya bi tatlı kaşığı kaynattim yeterli dimi bilemedim miktarı nasıl ayarlicagimi

Detaylı ultrasonlar başladı mıııı var mı giren 💓 ben haftaya salı gireceğim biraz heyecanlıyım. Sağ salim geçirelim bunu da inşallah🙏🏻
Evett benim bitti çok şükür güzel geçti. Tam 21.haftalıkken girdim. Her şeye bakıyor doktor. En sonunda da yüzünü gösteriyor. Çok duygusal bi an gercekten gözlerim dolu dolu izledim 🙏

Kızlar merhaba
Bugün kontrolüm vardı. 20+0 dayım

Her şey yolundaydı çok şükür

10 - 20 Şubat arası perinatoloji için randevu alabilirsin dedi. 11 şubata aldık. 22. haftanın içinde oluyorum

Yine Acıbadem Hastanesi’nden aldık randevu. Biraz tuzlu ama yapacak bir şey yok…
Seninki gibi risksiz gebeliklerde özellikle bir doktor ismi vermeme gerek yok. Canın hangisine istiyorsa ona git dedi. Hayırlısıyla atlatırız inşallah bakalım

3 şubatta tetanoz aşım var hocam ne diyorsunuz dedim. Gebelikteki en güvenli aşılardan. Yaptırabilirsin dedi

Hamile pilatesine başlayabilir miyim dedi. Rahatlıkla başlayabilirsin dedi. Bende biraz plasenta aşağıda olma sorunu vardı. O geçmiş baya çok şükür

Yatmadan en az 2 saat önce yemeyi içmeyi kes dedi. Mide ilacıma devam edeceğim

Bizde gelişmeler böyle

Kızımızın burnu o kadar güzel ki 😍 ultrason fotoğrafına bakıp duruyorum

Herkese güzel bir hafta dilerim 🤍✨
Güzel haberler almışsın gözün aydın ❤️ Acıbadem e sormuştum 12 bin tl dedi detaylı ultrason için, diğer hastaneler 5-6 bin arası. Biri daha 8bindi ama 12bini de duyunca şok geçirdim.

Yaa bana da istirahat et bol bol su iç dinlen dedi. 40mm altı istemiyoruz çok haftalık takibi yapılsın dedi.

Yediğin bir şey dokunmuş olabilir mi? Bugün nasılsın canım?
Bugün avm ye gittik gitmemizle çıkmamız bir oldu sanırım tansiyon sorunum var ondan oluyor diye düşündüm iki kere gözlerim karardı felan o yapıyor olabilir. Ama diğer günlere göre şuan iyiyim biraz daha sabah prilam aldım ama ☺️

Back