Ya söyle aslında, bir balık burcu olmama rağmen böyle sinirlendim mi gözüm dönüyor resmen
acarim ağzımı yumarim gözümü ama benim o durum şöyleydi,
Gebeliğin 4. Ayında benim gözler bozulmaya başladı. Kız ben gece ışık kapanık cam ışığından kitap okuyan biriyim o derece net görürdüm gece gündüz uzak yakın, dürbün gibiydim bir zamanlar.... neyse. 4.ayda bulaniklasmaya başladı dünyam resmen. Gittim doktora 1.25 dedi gözlük verdi. Aldım gözlükleri taktım bende baş dönmesi yaptı çok bende çıkarttım aradan 20 gün geçti geçmedi görüntü daha bi gitti dedim düzelir gebelik sekeridir geçer. Öyle böyle derken 7.ayda araba kullanırken resmen takip mesafesinde olduğum öndeki aracın plakasını okuyamadigimi farketti ve doktora gittim adam bana demesin mi bir göz 3.25/4.00 ben Şok. Birde bulanıklık baş ağrısı yapıyordu onu da söyledim göz doktoruna. Adam o cihazla bakıyor onu bırakıp oburuyle bakıyor sonra göz ultrasonu felan çekti baya 1 saate yakin uğraştı benle. Sonra ben karsindayken senle açık açık konusayim kardeşim dedi, gözünün tam arkasında büyük bir ödem var. Bu gözünü baskiliyor ve görmeni engelliyor. Hormonlar bunu tetiklemis. Beyninde tümör olabilir diye bir başladı..... yok beyin kanaması geçirebilirsin de felç inebilir de... vs vs tüm kötü senaryolar gebesin diye müdahalen zor da diye devam eden ben ayakta elim ayağım boşalmış, yani üflesen yikilacagim. Nasıl bayilmadim hala şaşarım mesela. Adamda çok korku
iyimisin felan dedi dedim pek degilim keske once oturtsaydin oyle konussaydik ayagimdan yer kaydi resmen
Beni acil sevkle fakülte beyin cerrahisine gönderdi felan.
Velhasıl o kadar fakülte taraması tomografiler vs sonuç temiz. Gözün arkasındaki ödem hormonlardan kaynaklı dediler. Bu şekilde kalacak gözün düzelmez dediler. Doğuma doğru daha bi bozuldu doğumdan sonra yavaş yavaş düştü numara. Şuan tahmini 1 lerde. Tek korkum gebelikte yeniden yükselmesi ve benzer süreç yaşamam.
İşte ben gebeliğin aslında vucutta bir çok hastaligi hortlattigini o zaman ogrendim
ama herseye değiyor minnoslar