• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    120
Yaptırınca bir şey değişmeyecek. Bence gayet sağlıklıdır. Öyle söylüyorlar ama gayet sağlıklı doğuyor bebekler. Organları da iyi gözüküyor ise sorun yok. Ama karar sizin tabi ki. Ben de yaptırmadım tanı testlerini.
Bende sırf bu ihtimallerden dolayı yaptırmadım küçük bir ihtimalle hamileliğim kötü geçer diye etrafımda da hem annemde hem kuzenimde böyle bir durum oldu ama kardeşimde kuzenimin çocuğu da sağlıklı doğdu çok şükür. B bitanesiy Sizinde inşallah öyle bir şey yoktur 🤲🏻🌸

Merhaba sevgili anneler. Bugün epey bi üzgünüm. Üçlü testim down sendromu 118/1 çıktı. Doktor perinatolojiye amniyosentez için yönlendirdi. Sizce yaptırmalı mıyım. 2 li testi yapmamıştım keşke bunu da yapmasaydim. Var mı sizde yüksek çıkıp da sonradan hiçbir sorun olmayan. Neticede bu bir teşhis testi değil. Tarama sadece. İçim içimi yiyor şuan 😭

İşinize yarar mı bilmem 2007de kardeşim doğdu bütün testlerde down sendromu olduğu kesin gibiydi. Ben 15 yaşındaydım detayını hatırlamıyorum. Kürtaj olacağı gün annem hastaneden kaçmış eve ağlaya ağlaya geldi. Sonuç; çok zeki sağlıklı ve ergen bir kardeşim var.
Tarih eski testler teknoloji eskiydi ama sonuç böyle oldu çok şükür. Aynı şeyi 2017de kuzenim de yaşadı çok şükür o da sağlıklı çıktı. Bir problem yok.

Her zaman bu böyle olmayabilir ama ışığınızı söndürmeyin. Her zaman umut vardır. Eğer ne olursa olsun istiyorum, bakabilirim diyorsanız boş verin testleri. Karnınızın içinde hareket ediyor çok şükür 🙏

Ama bakamam derseniz yaptırın testleri, haklısınız çünkü çok büyük sorumluluk. Yeter ki nolursa olsun ışığınızı söndürmeyin.

Umarım testlerin yanılma payıdır bu karşılaştığınız. Umarım kardeşim gibi çok sağlıklı ve çok güzel bir bebeğiniz olur

Fetal DNA testi %💯 değil dedi doktor. Yine de bi fiyat sorayım dedim 15 bin dedi. Şuan bunu karşılayacak bir durum içinde değiliz. Amniyosentez için de perinatolojiye yönlendirdi. Ultrasonda ince ince baktı hiçbir sorun görünmüyor bebeğimiz gayet sağlıklı ultrasonda dedi ama yine testi es geçmeyelim dedi. Bende kararsizim
İlk hamileliğimde bana da başka bir hastalıktan dolayı amniyosentez önerdiler. Sonuç kötü gelirse aldıracak mıyız diye eşimle istişare ettik ve amniyosentez yaptırmamaya karar verdik. Oğlum gayet sağlıklı.

Merhaba,
Perinatoloji randevusu için 20. hafta demişti doktorumuz ancak ilerleyen haftalarda da gidenleri görüyorum. Erken gitmek bir şeyleri etkiler mi sizce 22. haftayı beklemeli miyim?Sizler ne zaman gittiniz acaba
20den itibaren yapılıyor ama bazen kalbi ya da başka organlı tam detaylı göremiyorlar yine 1-2 hafta sonra tekrar çağırıyorlar o yüzden erken gitmekte acele etmenize gerek yok, 24 hafta dolana kadar herhangi bir hafta gidebilirsiniz.

20den itibaren yapılıyor ama bazen kalbi ya da başka organlı tam detaylı göremiyorlar yine 1-2 hafta sonra tekrar çağırıyorlar o yüzden erken gitmekte acele etmenize gerek yok, 24 hafta dolana kadar herhangi bir hafta gidebilirsiniz.
bi de sanırım annenin kilosu da etkiliyor çok zayıflarfa 19-20de bakarken biraz kilosu olanlara 22yi öneriyorlar yağ dokusındN dolayı detaylı göremiyorlarmış

Ay bende bunu düşünüyorum ama az kaldı yaz sezonu kıyafetleri yavaştan geliyor ben e bebekte bi kaç birşey gördüm 😂
Ben acaba 0-3 ay için yazlık yok mu diye düşünmeye başladım :( yeni doğduğu için uzun kol mu giyiyor acaba🤣 bir dürü iey aldım ama fark ettimki hepsi kışlık

Kızlar 15 senedir çalışıyorum. Hiç yerimde oturmam hatta kurtlu derlerdi bana. Bebeği öğrendiğimizden beri eşim süpürge bile yaptırmıyor. Sıkıntıdan patlamak üzereyim.
Hayatımda elime iğne iplik bile aldığım olmadı. Şimdi sıkılmamak için ceket kazak battaniye falan örüyorum. Hatta amigrumi ayıcıpa başladım. Darlandım ama öyle böyle değil. Benim gibi olan varsa sıkıntıya nasıl çözüm buldu paylaşabilir mi ya kafayı yiyeceğim yoksa oturmaktan

Bende bi kaç yerde gördüm hem koldan hem bacaktan kısa. Yaz bile olsa ilk doğduklarında giyerler mi öyle şeyler🤣
Bilmem 😅😅 Bizde Erzurumlu olduğumuz için Hatayın sıcağına ailelerimizde tecrübesiz deneyip göreceğiz 😂 Komşunun bebeği var o klimasız zıbın giydiriyordu sadece klima oluncada üstüne ince uzun kollu giydiriyordu🤷🏻‍♀️

Ben acaba 0-3 ay için yazlık yok mu diye düşünmeye başladım :( yeni doğduğu için uzun kol mu giyiyor acaba🤣 bir dürü iey aldım ama fark ettimki hepsi kışlık
Valla bence haziran ortasından sonra sıcak olur diye düşünüyorum ama uzun kollu olarakta belki çok ince penyeler olabilir mesela benim evim hamam gibi oluyor malesef sıcaktan durulmuyor yazın evim klimasız asla durulmaz benim evimde bakalıö ne olacak cocuk baygınlık gecirmezse iyi bu evde yani herhalfr sadece zıbın giydirip üstünü müslin örtüyle örterim cok sıcak olursa

Kızlar 15 senedir çalışıyorum. Hiç yerimde oturmam hatta kurtlu derlerdi bana. Bebeği öğrendiğimizden beri eşim süpürge bile yaptırmıyor. Sıkıntıdan patlamak üzereyim.
Hayatımda elime iğne iplik bile aldığım olmadı. Şimdi sıkılmamak için ceket kazak battaniye falan örüyorum. Hatta amigrumi ayıcıpa başladım. Darlandım ama öyle böyle değil. Benim gibi olan varsa sıkıntıya nasıl çözüm buldu paylaşabilir mi ya kafayı yiyeceğim yoksa oturmaktan
Ben yatmak zorundayım. Doktor ıstırahat verdi. Allah sabrını veriyor. Kitap okumak, film izlemek v.s vakit geçiyor bi şekilde.

İnşallahh. Sinüzitim var ama baş ağrısı sinüzit tarzı değil sadece alında var telefonda etkiliyor aynen öyle geçer umarım ilk aylarda çok kustuğum için psikolojikte etkileniyorum
Geçmiş olsun, enfeksiyonlar tetikleyebiliyor özellikle idrar yolu enfeksiyonu. Başka belirti olmasa da aklınızda olsun yinede. Geçmezse atlamayın.

İyi akşamlar kızlar, sizce odalarda falan kullanmaya ana kucağı mı yoksa baby nest mi? Yoksa her ikisi de mi? Karar veremiyorum 😂
ana kucağında da düz olanlar mı, yoksa müzikli sallanmalar mı mantıklı. İnstagramda herkes farklı bi şey söylemiş.
Yataş juno bana pahalı geldi, birde çok küçük ya ne kadar yatabilecek ki diye düşündüm. Almayacağım. Alanlar ne düşünerek aldı? Farklı fikirleri duymak isterim ☺️

İyi akşamlar kızlar, sizce odalarda falan kullanmaya ana kucağı mı yoksa baby nest mi? Yoksa her ikisi de mi? Karar veremiyorum 😂
ana kucağında da düz olanlar mı, yoksa müzikli sallanmalar mı mantıklı. İnstagramda herkes farklı bi şey söylemiş.
Yataş juno bana pahalı geldi, birde çok küçük ya ne kadar yatabilecek ki diye düşündüm. Almayacağım. Alanlar ne düşünerek aldı? Farklı fikirleri duymak isterim ☺️
Ben elele nin sallanan ana kucağını almayı düşünüyorum ilk basta alıstırırsam uzun süre kullanırım diye düşünüyorum yataş junoyuda çok tercih eden var ama bence ana kucağı mutfakta yemek yaparken iş yaparken vs daha mantıklı geliyor bana 😀

Back