• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ben rüyamı anlatarak umarım kötü hisler uyandırmamışımdır sizde. Rüyamı anlatarak korkularınızı tetikledim mi acaba diye üzüldüm şu an eğer öyleyse gerçekten özür dilerim 🙏🏻Gerçekten burada çok kaygılı olduğum zamanlarda bile gerek hamilelik, gerek psikolojik gerekse ailevi durumlardan olsun hiç yansıtmamaya çalıştım. Hatta başka bir konuyla ilgili sana yazmıştım ya buranın pozitif havasını bozmak istemiyorum diye. Belirtilerle ilgili benim de bikaç gündür kaygılarım var mesela ama hiç yazmadım. Hep iyiyim demeye gayret ediyorum. Çünkü çok sıra dışı bir durum olmazsa hepimiz bu bebekleri doğuracağız. Yani bilimsel olarak böyle. Çünkü atıyorum bizim haftamıza gelmiş 100 tane sağlıklı doğum yapan kadın varsa 1 tanesi kötü bir durum yaşadığında biz hep o 1 taneyi düşünüyoruz. Oysa şu aşamaya gelmişken, bebeklerimizin kalbi atıyorken sağlıklı doğma ihtimalleri 100 kat daha büyük bir olasılık. Moral bozmaya da o yüzden gerek yok dediğin gibi. Yine de endişelerimizi dile getirmekte bi sakınca görmüyorum. Yani kötü şeyleri açık açık yazmak değil kast ettiğim. O konuda sonuna kadar hak veriyorum sana. Ki özellikle rüyamı ayrıntılı yazmadım. Ama nasıl bulantı,kabızlık falan konuşuluyorsa hamileliğin bir de psikolojik boyutu var ki asıl orası biraz zorluyor insanı. Birbirimize destek olarak iyi olduğumuza inanıyorum 💕💕💕
Senle bi ilgisi yok canım, dediğim gibi endişeyi dile getirmek ayrı bi şey korku salıcı cümleler kullanmak ayrı bişey.

Kızlar ben rüyamı anlatarak umarım kötü hisler uyandırmamışımdır sizde. Rüyamı anlatarak korkularınızı tetikledim mi acaba diye üzüldüm şu an eğer öyleyse gerçekten özür dilerim 🙏🏻Gerçekten burada çok kaygılı olduğum zamanlarda bile gerek hamilelik, gerek psikolojik gerekse ailevi durumlardan olsun hiç yansıtmamaya çalıştım. Hatta başka bir konuyla ilgili sana yazmıştım ya buranın pozitif havasını bozmak istemiyorum diye. Belirtilerle ilgili benim de bikaç gündür kaygılarım var mesela ama hiç yazmadım. Hep iyiyim demeye gayret ediyorum. Çünkü çok sıra dışı bir durum olmazsa hepimiz bu bebekleri doğuracağız. Yani bilimsel olarak böyle. Çünkü atıyorum bizim haftamıza gelmiş 100 tane sağlıklı doğum yapan kadın varsa 1 tanesi kötü bir durum yaşadığında biz hep o 1 taneyi düşünüyoruz. Oysa şu aşamaya gelmişken, bebeklerimizin kalbi atıyorken sağlıklı doğma ihtimalleri 100 kat daha büyük bir olasılık. Moral bozmaya da o yüzden gerek yok dediğin gibi. Yine de endişelerimizi dile getirmekte bi sakınca görmüyorum. Yani kötü şeyleri açık açık yazmak değil kast ettiğim. O konuda sonuna kadar hak veriyorum sana. Ki özellikle rüyamı ayrıntılı yazmadım. Ama nasıl bulantı,kabızlık falan konuşuluyorsa hamileliğin bir de psikolojik boyutu var ki asıl orası biraz zorluyor insanı. Birbirimize destek olarak iyi olduğumuza inanıyorum 💕💕💕
Kız yok bebisim🌺 hepimiz rüya ile gerçeği ayırt edecek yaştayız. Benim bahsettiğim daha dogrusu bahsetmeye calistigimm şu aslında hepimizin ailevii sorunu olabilir, paylaşırız dertleşiriz o çok ayrı ve normal canımız sıkılır rüya görürüz paylaşırız biliriz ki rüya bu , yine dertlesiriz ama konu çocuk olunca bende akan sular duruyor.. !!!! Çok düşük yaptım şöyle oldu, yok doğumda çocuğum şundan sonra öldü, yok komşumun çocuğu intihar etti,camdan düştü, havuza düştü boğuldu nefesi kesildi annesi attı kendini balkondan ya daaaaa belirtin olmayınca bebek tam tutanamiyormus belirtin çoksa bebek sağlammış ( ki bunu yazan oldu burda hala çok kırgınım buna hala unutamam mesela ve bunu yazan arkadasi hicbir sekilde affetmiyorum gunlerce nasil endise kaygi yasadigimi ben bilirim) , yada benim bilmemkac tane kimyasalım, diş gebeligim ,düşüğüm oldu onlarda belirti yoktu da şöyle denildi sonra böyleden sonra kalbi durdu..... ya arkadaş sen yaşadın diye neden senin mutsuz anılarını bana yüklüyorsun? Tamam konusu açılınca anlatilir sorulunca söylenir tamam amenna da her şeyde tekrar tekrar kötü anılar yazılmaz ki hem sana yazık hem bize. Kötü anıyı her dile getiriste hem kendi acını tazeliyorsun hem karşıya acı yukleyip " acabaaaa?" Soru işareti yukluyorsun. Yapmayın bunu kendinize en başta. Olan oldu bakın bu güne... bırakın geçmiş acılarını...
Kendini gerçekleştiren kehaneti hiç duydunuz mu? Korktuğumuz kötü şeyleri düşüne düşüne o kötü şeyin tekrar başımıza gelmesi... birazda kendimize bakmak gerekiyor bence !!!
İşin kısa ve özü bahsetmek istediğim şu , tabikide korkumuzu, endişemiz paylaşalım dertleşelim ama her sorulan soruya da benim önceki düşüğümde kaybımda önceki belirti sizdeki gibiydi tarzında yorumları ben hiç ama hiç hoş ve İYİ NİYETLİ bulmuyorum.

Hooopp hadi eglenceli konulara donelim 🌸
İzmirliler istanbullular bulusalim filan diye yazmis ya; aklimda soyle bir sahne canlandi;
Soyle 6-7 aylik karinlar cikmisken 8-10 kadin bi kafede bulussa o kafedekiler cok gulmez mi bu kadinlar ayni durumda nerden bulmuslar birbirlerini diye 😬😬
Canım önce şu konuyu çözelim çünkü benzer durumdan çok fazla özel mesaj geliyor bana. Sizde belirti yoktu şu arkadaş şöyle yazdı ben çok endişeliyim diye. Kimsenin kimseyi endişelendirmeye hakkı yok gerçekten. Sonra eğlenceye geri döneceğiz elbette💕💕

Yazdığın her kelimenin bire bir altına imzamı atarım, hem psikolojik hem hormonal olarak gerçekten zorlu süreçlerden geçiyoruz hepimiz. Endişesi olup dile getiren arkadaşlara hiç bi lafım yok çok normal karşılıyorum bunu onlar da iyi bişeyler duymak adına yazıyor çünkü. Ben bugüne kadar hiç bi yerde yaşadığım olumsuz tecrübeleri yazmadım etkilenen kendini benimle kıyaslayan olmasın diye. Ama belirtim kesildi bebekte sorun var mıdır diye soran bi kadına benim öyle oldu 1 hafta sonra kalbinim durduğunu öğrendim ama sen korkma demek ya da belirtisiz hamilelik sağlıksız oluyormuş yazmak ne bilim, bu tarz söylemler hiç birimizi 2 adım öteye taşımaz. Buraya birbirimize moral olmak içim giriyoruz yazıyoruz iç karartacaksa girip okumanın da bi anlamı yok. Ben yaşadığım durum yüzünden terapi almak zorunda kaldım mesela bu korkularımın tekrar tetiklenmesini istemiyorum çünkü kaybetme korkum var. Direk modum düşüyor moralim bozuluyor belirtim yok diye sevinmem gerekirken üzülüyorum. Biraz daha düşünceli davranmakta fayda var diye düşünüyorum bu tarz söylemleri yaparken
İyi ki görmemişim o yazılanı gerçekten olacak şey değil. Benim annem de ablam da hep belirtisiz hamilelik geçirdi genetik muhtemelen ne kadar saçmalıyor insanlar. Çok belirtim vardı düşüğüm oldu diyenler de oluyor, bu grupta da bi arkadaşımız yazmıştı hatta. Endişeli birine de kötü tecrübesini yazmak nasıl bi psikolojinin ürünü gerçekten bilmiyorum 😠

He zaten bizim bebekleri de leylekler getirecek canım biz hiç sevişmedik utanıyormuş..🤣🤣🤣
Ya aslında öyle de. Şimdi hastanede ben normalde radyoloji teknikeriyim tomografide çalışıyordum. Şimdi sekreterlik yapiyorum radyasyon var diye. goren hayırdır hemşire hanım diyor herkese hamile olduğumu hemen söylemek zorunda kaldım. Düşününce aslında ne kadar ayıp bir şey 😂🙈🙈

Kız yok bebisim🌺 hepimiz rüya ile gerçeği ayırt edecek yaştayız. Benim bahsettiğim daha dogrusu bahsetmeye calistigimm şu aslında hepimizin ailevii sorunu olabilir, paylaşırız dertleşiriz o çok ayrı ve normal canımız sıkılır rüya görürüz paylaşırız biliriz ki rüya bu , yine dertlesiriz ama konu çocuk olunca bende akan sular duruyor.. !!!! Çok düşük yaptım şöyle oldu, yok doğumda çocuğum şundan sonra öldü, yok komşumun çocuğu intihar etti,camdan düştü, havuza düştü boğuldu nefesi kesildi annesi attı kendini balkondan ya daaaaa belirtin olmayınca bebek tam tutanamiyormus belirtin çoksa bebek sağlammış ( ki bunu yazan oldu burda hala çok kırgınım buna hala unutamam mesela ve bunu yazan arkadasi hicbir sekilde affetmiyorum gunlerce nasil endise kaygi yasadigimi ben bilirim) , yada benim bilmemkac tane kimyasalım, diş gebeligim ,düşüğüm oldu onlarda belirti yoktu da şöyle denildi sonra böyleden sonra kalbi durdu..... ya arkadaş sen yaşadın diye neden senin mutsuz anılarını bana yüklüyorsun? Tamam konusu açılınca anlatilir sorulunca söylenir tamam amenna da her şeyde tekrar tekrar kötü anılar yazılmaz ki hem sana yazık hem bize. Kötü anıyı her dile getiriste hem kendi acını tazeliyorsun hem karşıya acı yukleyip " acabaaaa?" Soru işareti yukluyorsun. Yapmayın bunu kendinize en başta. Olan oldu bakın bu güne... bırakın geçmiş acılarını...
Kendini gerçekleştiren kehaneti hiç duydunuz mu? Korktuğumuz kötü şeyleri düşüne düşüne o kötü şeyin tekrar başımıza gelmesi... birazda kendimize bakmak gerekiyor bence !!!
İşin kısa ve özü bahsetmek istediğim şu , tabikide korkumuzu, endişemiz paylaşalım dertleşelim ama her sorulan soruya da benim önceki düşüğümde kaybımda önceki belirti sizdeki gibiydi tarzında yorumları ben hiç ama hiç hoş ve İYİ NİYETLİ bulmuyorum.
Günlük hayatta da çok var böyle tipler sürekli kötü şeyleri felaketleri dile getirmeyi korku endişe salmayı seviyorlar. Gerçekten psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ben üzüldüm herkes üzülsün mantığı mı bilmiyorum. Benim düşük ya da ölüm kelimesine dilim bile varmıyor. Paldır kültür söylüyor insanlar. Endişemi söylerken bile bazı kelimeleri kullanmak istemiyorum. Bebeğime şu olursa bu olursa diyemiyorum hiç. Nasıl pat diye söylüyorlar bilmiyorum gerçekten

Ya aslında öyle de. Şimdi hastanede ben normalde radyoloji teknikeriyim tomografide çalışıyordum. Şimdi sekreterlik yapiyorum radyasyon var diye. goren hayırdır hemşire hanım diyor herkese hamile olduğumu hemen söylemek zorunda kaldım. Düşününce aslında ne kadar ayıp bir şey 😂🙈🙈
Yok kuzum nesi ayıp. Göbeğinle gurur duyabilirsin 😂 anne olmak ne güzel bişey işyerinde herkes de el üstünde tutar seni şimdi tadını çıkar. Ya da ne bileyim çocuğu olmayan çiftlerin yok mu cinsel hayatı evlenince evden çıkmayalım mı😂 sadece eşimle annemlerin evinde ilk kaldığımız gece biraz çekindim şimdi en ufak bişey kalmadı 😂

Yok kuzum nesi ayıp. Göbeğinle gurur duyabilirsin 😂 anne olmak ne güzel bişey işyerinde herkes de el üstünde tutar seni şimdi tadını çıkar. Ya da ne bileyim çocuğu olmayan çiftlerin yok mu cinsel hayatı evlenince evden çıkmayalım mı😂 sadece eşimle annemlerin evinde ilk kaldığımız gece biraz çekindim şimdi en ufak bişey kalmadı 😂
Yok çok şükür mutluyum hastanedekiler de çok ilgileniyorlar sağolsunlar. Ama ne bileyim işte.
Biz bi kere kayinvalidemde prezervatif unutmuştuk hala akibetini merak ediyoruz.😂 Havada karada farketmez yani bana duygusal tribe de girmedim Annemlerede kalirken de. heyecan her zaman Iyidir 😁

Korkma tamamen bilinçaltının oyunu. Ben de dün burda yine belirtim yoktu bebeğin kalbi durmuştu gibi şeyler okudum bütün gece kanamam olduğunu gördüm rüyamda, bi de sabah depremle uyandık tuz biber oldu üstüne. Bu tarz olumsuz negatif şeyler beni de etkiliyor o yüzden çok girmemeye karar verdim muayneye kadar. Zaten belirtim yok iyice takıyorum keşke bu tarz yorumlar yerine daha pozitif şeyler yazılsa.
Katılıyorum ayni seyleri hissediyorum 🌺

İyi ki görmemişim o yazılanı gerçekten olacak şey değil. Benim annem de ablam da hep belirtisiz hamilelik geçirdi genetik muhtemelen ne kadar saçmalıyor insanlar. Çok belirtim vardı düşüğüm oldu diyenler de oluyor, bu grupta da bi arkadaşımız yazmıştı hatta. Endişeli birine de kötü tecrübesini yazmak nasıl bi psikolojinin ürünü gerçekten bilmiyorum 😠
İşte bundan bahsediyorum canım aslında o kötü tecrübe sen belirti yaşadığın ya da yaşamadığın içim gerçekleşmedi altında bi çok fizyolojik sebep var bu kadar basite indirgeyip diğer hamileleri paniğe sürüklemek çok acımasızca ben sırf bu yüzden 2 hafta önce koşa koşa doktora gittim burda okuduğum şey yüzünden evham yaptığım için artık olumsuz kötü yazanları direk görmezden gel yapıyorum onların yazdıklarını hiç görmemek için

Niye ayıp olsun kuzum, doğanın kanunu bu yani. Keşke cinselligi ayıp olarak göreceğimiz kadar , şiddeti sapkınlığı çalmayı vs.. ayıp görse insanlar. Neyse bana en çok şey komik geliyor halen evlenme düğünleri. Lisanstayken hocamız derste şey demişti "günümüzde evlilik tüm çevreye biz artık resmi olarak sex yapacağız hepiniz bilin demenin modern hali" demisti. Şimdi ne zaman düğüne gitsem hep aklıma bu cümlesi gelir ve istemsiz gülmeye başlarım 😂😂😂😂🤭🤭🥰🥰

Canim ben hep agrim var. Az ya da cok; baski gibi veya sizi gibi, bazen surekli bazen bicak gibi saplanip cikan gibi…. Yani siddeti ve sekli degisiyor ama hep var haftalardir :) Her kadinin vucudu farkli sekilde tepkiler veriyor, her gun de oyle… o yuzden hic endise etmeni gerektirecek birsey yok. Sadece aktif kanama endise etmeyi gerektiriyor…
Canımsın 🥲 teşekkür ederim 🙏🏻

Ben olumsuz seyleri yazan olsa da pek etkilenmem. Kendime bakarim. Suphe duyuyorsam giderim doktoruma. Ama gercekten bazi insanlar hemen etkileniyor. Dikkat etmek lazim, yazdigimiz seye!

Bir de burda herkes gebe :) Tabii kaygili biri o kaygi ile digerlerinin de gebe oldugunu unutup tum evhamini yansitiyor. Zaten bazen oyle sorular okuyorum ki :D Ben cevap yazmiyorum o tarz seyler gorunce 😌 ote taraftan bildigim bir seyse ve mantikli bulduysam mutlaka yaziyorum. Kendimce boyle takiliyorum 🙃

Kızlar ben son pazar günü WC ye çıkmıştım şimdi yine i ağladım resmen canım çok açıyor kabızlık beni mahvetti birisi bitiyor diğeri başlıyor… lavman yaptım şimdi bekliyorum. Doktor Libalax lavman kullan zararsız dedi şurup verdi kayısı bana fayda etmiyor kuru yiyorum ıslatıp yiyorum komposto yaptım içiyorum bana mısın demiyor canım çok yanıyor tam 1 saat oturdum en son lavma yaptım. Sizin kabızlık durumu nasıl kızlar?
Bol su ayrıca hafif yürüyüş dışarı çıkamyrsnz minik minik evde yürüyüş hareketleri.

Canım önce şu konuyu çözelim çünkü benzer durumdan çok fazla özel mesaj geliyor bana. Sizde belirti yoktu şu arkadaş şöyle yazdı ben çok endişeliyim diye. Kimsenin kimseyi endişelendirmeye hakkı yok gerçekten. Sonra eğlenceye geri döneceğiz elbette💕💕
Yok kesinlikle haklisin.
Ozellikle o kalp durmasiyla ilgili yorum kotuydu gercekten.
Negatif durumlar da hayatin parcasi ve hepimizin gecmiste cesitli negatif tecrubeleri olabilir. Ancak sunu unutmamak lazim ki yasanan seyler neler olursa olsun, belirtiler sunlar bunlar ne olursa olsun hayatta her anin milyon tane olasiligi var. Quantumdan da yola cikarsak iki kadinin yuzde 99 ayni seyleri yasadigi bir durumda bile sonuc farkli olabilir. Kimsenin durumunu kendinle kiyaslamamak, kendi yasadiklarini da kimseye dayatmamak lazim.
Bazen insan endiseleriyle bas edemeyip guzel birseyler duymak, teselli bulmak derdiyle buraya soru vs yaziyor. Zaten gelip ona cevap olarak negatif bir ornek vermek dunyanin en manasiz hareketi. Boyle bir dusuncen varsa, teselli edemeyeceksen de hic yazma arkadas.
Ben kendi adima su ana kadar negatif oldugu gordugum msjlari hic detayina girmeden, fark ettigim anda devamini okumayak uzerinde durmadan geciyorum.
Baskalarinin negatif psikolojilerinin uzerimde tatmin saglamasina izin vermemeye calisiyorum.

Back