• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Turşu yemeye başladım çok susatıyor canım artık yedikten sonra peşine içerim 1 litre su geri kalanını da azar azar içerim 2 litre içsem yeter bana düne kadar 1 bardak içemiyordum çok şükür rahat ettim biraz
Aynen yavaş yavaş artar zaten. Zamanla daha iyi olursun inşallah

Canım hiç sıkma canını bu ara benimde kabuslarım arttı çok fena neden bilmiyorum her gece😞 Bu da bir hamilelik durumu sanırım.. İçini ferah tut gece yatarken rahatlatıcı müzikler dalan dinle iyi geliyor.
Biz daha hiç ilişkite girmedik eşimle konusuda açılmıyor korkuyor sanırım 😁😁
Bu konuda riskli olmadığı sürece bir yasak yok içini ferah tut 💗
Bizde konusu açılıyordu da ben korkuyordum açıkçası eşimin kafası çok rahat genel olarak. Hamileliği abartıyorsun diyip duruyor. Aslında bi yönden iyi bişey en azından bir tarafın gamsız olması😀 Bi yandan da endişelerimi paylaşmak istediğimde abartma diyip duruyor. O da sinirimi bozuyor insan paylaşmak istiyor😀

Kızlar günaydın. Eşimle gece şu malum12 hafta kuralını kaldırdım. Dün zaten 2 saat kadar yürümüştüm kendimi son günlerde enerjik ve iyi hissediyorum. Korkumu attığım için dün çok istedim. Sonra da günlerdir olmadığı kadar rahat bir uyku uyudum. Bugün de eğlenceli bi şekilde sizinle paylaşırım güleriz falan diyordum. Ama sabah 7 gibi korkunç bir kabusla uyandım o kadar kötüyüm ki. Şu anki en büyük korkumuzun en kanlı halini yaşadım öyle diyeyim. Söylemeye, dile getirmeye bile korkuyorum anlatmıyorum o yüzden.Eşim kan olduğu için rüya bozulmuştur bebeğimiz sağlıklı merak etme dedi ama yine de içim bir türlü rahat değil. İçimi endişe kapladı umarım kötü birşey yoktur. Bi gelse şu randevu görsem bi an önce yavrumu ah ya Allahım korusun hepimizi 😔
Kuzum korkunu tam atlatamamissin, demekki hep içinizde o korku var o yüzden de rüyanızda gördünüz, ben bazı içimize attığımız duyguları rüyalar yoluyla dışa vurduğumuzu düşünüyorum. Hem kan rüyayı bozar derler... kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum, siz hep iyi düşünün 💕

Evet malesef öyle belki 2 gün önce okuduğun bişey bile farkında olmadan seni etkilemiş olabilir, zaten hassas bi dönemdeyiz bir de daha önce kayıpları olanlar için çok daha hassas geçiyor kötü tecrübeleri okuyunca insan ister istemez etkileniyor. Benim de haftaya ctsi kontrolüm inşallah güzel haberler alırız 🙏
Muhtemelen canım öyle oldu. Çünkü farklı başlıklara da tıklıyorum sırf meraktan. Bu sefer kötü etkileniyorum. Ama burada güzel şeyler okumak da bi o kadar iyi geliyor bana. O yüzden güzel haberini bizimle paylaş cumartesi günü. Seninle birlikte mutlu olalım ☺️ Hem senin haftan da ilerledi cinsiyet tahmini yaparız🐣☺️

Canım böyle birkaç gün devamlı süren oluyor mu sende? Ben de açıkçası her ağrıda sızıda doktora gitmek istemiyorum. Bir de sanırım regl zamanları da böyle ağrılar oluyormus benim de tam regl zamanım bu da çok ilginç geldi.
Canim ben hep agrim var. Az ya da cok; baski gibi veya sizi gibi, bazen surekli bazen bicak gibi saplanip cikan gibi…. Yani siddeti ve sekli degisiyor ama hep var haftalardir :) Her kadinin vucudu farkli sekilde tepkiler veriyor, her gun de oyle… o yuzden hic endise etmeni gerektirecek birsey yok. Sadece aktif kanama endise etmeyi gerektiriyor…

Kuzum korkunu tam atlatamamissin, demekki hep içinizde o korku var o yüzden de rüyanızda gördünüz, ben bazı içimize attığımız duyguları rüyalar yoluyla dışa vurduğumuzu düşünüyorum. Hem kan rüyayı bozar derler... kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum, siz hep iyi düşünün 💕
Kafamda ne kadar geri atmaya çalışsam da acaba ilişkiden sonra bi lekelenme kanama olur mu diye düşündüm ister istemez. Baktım olmuyormuş sonrakilerde kafam daha rahat olur güzel uyurum 🙈🙏🏻

Muhtemelen canım öyle oldu. Çünkü farklı başlıklara da tıklıyorum sırf meraktan. Bu sefer kötü etkileniyorum. Ama burada güzel şeyler okumak da bi o kadar iyi geliyor bana. O yüzden güzel haberini bizimle paylaş cumartesi günü. Seninle birlikte mutlu olalım ☺️ Hem senin haftan da ilerledi cinsiyet tahmini yaparız🐣☺️
İnşallah canım 🙏🙏

Korkma tamamen bilinçaltının oyunu. Ben de dün burda yine belirtim yoktu bebeğin kalbi durmuştu gibi şeyler okudum bütün gece kanamam olduğunu gördüm rüyamda, bi de sabah depremle uyandık tuz biber oldu üstüne. Bu tarz olumsuz negatif şeyler beni de etkiliyor o yüzden çok girmemeye karar verdim muayneye kadar. Zaten belirtim yok iyice takıyorum keşke bu tarz yorumlar yerine daha pozitif şeyler yazılsa.
O durumdan bende çok muzdaribim gerçekten. Hepimizin başından kötü durumlar geçmiş olabilir ama bunları surekli dillendirmek beni çok geriyor. Söylesem kırmaktan korkuyorum, söylemesem benim içim içimi yiyor. Ne kadar kafama takmasamda düşünmesem de alakasız yerlerde aklıma geliyor ve kafamda çok kuruyorum yani mesela bende hiç belirti olmadı şimdiye kadar, belirtim bittikten sonra kalbi durdugunu öğrendim cümlesi akşam benim gözüme uyku sokmadı tüm gece balkonda oturdum saçma sapan düşüncelerde buldum kendimi.... herkesin kötü tecrubeleri olmuş olabilir, diş gebelik sayısız düşük, kimyasal gebelik , anne karninda kalp durmasiz dogum surecinde vefat dogumdan sonra vefat ama bunları tekrar tekrar surekli söylemeyi pek hoş karsilamiyorum çünkü ister istemez o olumsuzluğu ne kadar istemesemde üstüme çekiyorum , kaç gecedir rüyamda düşük yapıyorum bu yorumlardan kaynaklı. Şuan çok hassas dönemdeyiz en ufak kötü şeyden alınıp inciniyoruz kendi olumsuz deneyimleri bu şekilde başkasına yüklemeyi uygun bulmuyorum. Icimi dokmusken tam dokeyim ortaya konuusyorjm kimse uzerine alinmasin gecenlerde burda bilmemkimin 3 yasindaki cocugu vefat etti haberi oldu ben o gunden beri manyak gibi cocugumun nefes alisini takip ediyorum istemsizce.. acaba cocuguma bir sey olurda haberim olmazsa diye bir saniye gozumun onundan ayirmiyorum. Birbirimiz bunu yasatmaya hakkimiz yok kimse kusura bakmasin. Buraya ortak paydada buluşmaya birbirimizi motivasyon etme amacıyla katıldık kimsenin olumsuz düşüncesi beni, benim olumsuz düşüncem kimseyi etkilememeli. Zaten bir suru olumsuz sey yasiyoriz bari birbirimize yapmayalim. Bu şekilde devam ederse bende bir süre forumdan uzak kalmaya karar verdim çünkü akıl sağlığım bu forumdan daha önemli... sevgiler...

Çok şükür daha başlamadım canım Demir’e bu hafta başlayacaktım doktorum başlama bikaçgün dedi düzelince başlarım artık canım.
Başladığında takip edersin kendiniz, baktın kabızlık dönüyor hemen bırak doktoruna haber ver değiştirsin ilacı.. kabız yapmayan demir ilaçları var.

İyi olmana çok sevindim canım sen de cidden iyi ol artık çok zorlandın.Yemek konusunda ben de aynıyım iştahım hala kapalı aslında ama bir kere yedikten sonra 1 saat sonra hemen midem gurul gurul hiç bir şey yememişim gibi sanırım bundan sonra böyle olucak acıkıcaz sık sık 😄
Doktorum da öyle dedi gebelik belirtilerini en zirvesinde yaşayan nadir gebelerden birisisin kaç senedir bu kadar sancılı geçiren olmadı dedi. Bulantılarım azaldı ama tam geçmedi hala bulanıyor en azından kusturacak seviyede değil ama o yüzden rahatım. Sıvı tüketiyorum ama hep açım inanılmaz açlık var dediğin gibi seninde yiyorum 1 saat sonra karnım gurulduyor sanki saatlerce yememişim gibi. Gece uykusuna o kdar düşkünüm ki küçük tuvaletim gelse sabahı beklerim geri uyurum kalkmamak için. Susasam bu bile içmeye kalkmam gel gör ki kalkıp yemek diyorum açlıktan uyuyamıyorum bile. Hetşeyi de yiyemiyorum midem çok hassas 😏

Dün bu mesajımı okudum ama cevap yazamadım annem yoktu eşim uyuyordu en kolay yapabileceğim şey olarak bunu denedim ve ise yaradı 🌸 Allah razı olsun 🤲🤲 valla normalde hep yaparım ama hiç aklıma gelmemişti gerçekten etkili bir yöntem halbuki 👍
İşe yaşadıysa çok sevindim canım😇 inşallah bir an evvel toparlarsin kendini 🌺

Hooopp hadi eglenceli konulara donelim 🌸
İzmirliler istanbullular bulusalim filan diye yazmis ya; aklimda soyle bir sahne canlandi;
Soyle 6-7 aylik karinlar cikmisken 8-10 kadin bi kafede bulussa o kafedekiler cok gulmez mi bu kadinlar ayni durumda nerden bulmuslar birbirlerini diye 😬😬

Kafamda ne kadar geri atmaya çalışsam da acaba ilişkiden sonra bi lekelenme kanama olur mu diye düşündüm ister istemez. Baktım olmuyormuş sonrakilerde kafam daha rahat olur güzel uyurum 🙈🙏🏻
Evet hep o içimizdeki düşünceler etkiliyor bazı şeyleri acaba lar... Ben etkisi altında kaldığım yorumlara bağlı gördüğüm rüyaları anlatsam burda iki üç sezonluk korku filmi çekilir resmen 🤪

O durumdan bende çok muzdaribim gerçekten. Hepimizin başından kötü durumlar geçmiş olabilir ama bunları surekli dillendirmek beni çok geriyor. Söylesem kırmaktan korkuyorum, söylemesem benim içim içimi yiyor. Ne kadar kafama takmasamda düşünmesem de alakasız yerlerde aklıma geliyor ve kafamda çok kuruyorum yani mesela bende hiç belirti olmadı şimdiye kadar, belirtim bittikten sonra kalbi durdugunu öğrendim cümlesi akşam benim gözüme uyku sokmadı tüm gece balkonda oturdum saçma sapan düşüncelerde buldum kendimi.... herkesin kötü tecrubeleri olmuş olabilir, diş gebelik sayısız düşük, kimyasal gebelik , anne karninda kalp durmasiz dogum surecinde vefat dogumdan sonra vefat ama bunları tekrar tekrar surekli söylemeyi pek hoş karsilamiyorum çünkü ister istemez o olumsuzluğu ne kadar istemesemde üstüme çekiyorum , kaç gecedir rüyamda düşük yapıyorum bu yorumlardan kaynaklı. Şuan çok hassas dönemdeyiz en ufak kötü şeyden alınıp inciniyoruz kendi olumsuz deneyimleri bu şekilde başkasına yüklemeyi uygun bulmuyorum. Icimi dokmusken tam dokeyim ortaya konuusyorjm kimse uzerine alinmasin gecenlerde burda bilmemkimin 3 yasindaki cocugu vefat etti haberi oldu ben o gunden beri manyak gibi cocugumun nefes alisini takip ediyorum istemsizce.. acaba cocuguma bir sey olurda haberim olmazsa diye bir saniye gozumun onundan ayirmiyorum. Birbirimiz bunu yasatmaya hakkimiz yok kimse kusura bakmasin. Buraya ortak paydada buluşmaya birbirimizi motivasyon etme amacıyla katıldık kimsenin olumsuz düşüncesi beni, benim olumsuz düşüncem kimseyi etkilememeli. Zaten bir suru olumsuz sey yasiyoriz bari birbirimize yapmayalim. Bu şekilde devam ederse bende bir süre forumdan uzak kalmaya karar verdim çünkü akıl sağlığım bu forumdan daha önemli... sevgiler...
Kızlar ben rüyamı anlatarak umarım kötü hisler uyandırmamışımdır sizde. Rüyamı anlatarak korkularınızı tetikledim mi acaba diye üzüldüm şu an eğer öyleyse gerçekten özür dilerim 🙏🏻Gerçekten burada çok kaygılı olduğum zamanlarda bile gerek hamilelik, gerek psikolojik gerekse ailevi durumlardan olsun hiç yansıtmamaya çalıştım. Hatta başka bir konuyla ilgili sana yazmıştım ya buranın pozitif havasını bozmak istemiyorum diye. Belirtilerle ilgili benim de bikaç gündür kaygılarım var mesela ama hiç yazmadım. Hep iyiyim demeye gayret ediyorum. Çünkü çok sıra dışı bir durum olmazsa hepimiz bu bebekleri doğuracağız. Yani bilimsel olarak böyle. Çünkü atıyorum bizim haftamıza gelmiş 100 tane sağlıklı doğum yapan kadın varsa 1 tanesi kötü bir durum yaşadığında biz hep o 1 taneyi düşünüyoruz. Oysa şu aşamaya gelmişken, bebeklerimizin kalbi atıyorken sağlıklı doğma ihtimalleri 100 kat daha büyük bir olasılık. Moral bozmaya da o yüzden gerek yok dediğin gibi. Yine de endişelerimizi dile getirmekte bi sakınca görmüyorum. Yani kötü şeyleri açık açık yazmak değil kast ettiğim. O konuda sonuna kadar hak veriyorum sana. Ki özellikle rüyamı ayrıntılı yazmadım. Ama nasıl bulantı,kabızlık falan konuşuluyorsa hamileliğin bir de psikolojik boyutu var ki asıl orası biraz zorluyor insanı. Birbirimize destek olarak iyi olduğumuza inanıyorum 💕💕💕

İzmirliler istanbullular bulusalim filan diye yazmis ya; aklimda soyle bir sahne canlandi;
Soyle 6-7 aylik karinlar cikmisken 8-10 kadin bi kafede bulussa o kafedekiler cok gulmez mi bu kadinlar ayni durumda nerden bulmuslar birbirlerini diye 😬😬
Evet yaa çok komik olur kimse yerinden kalkamaz hahahahah😂😂 Ama istanbulda görüşme yapılacaksa ben gelirim seve seve şu zor aylar geçsin 🥺

Kızlar ben rüyamı anlatarak umarım kötü hisler uyandırmamışımdır sizde. Rüyamı anlatarak korkularınızı tetikledim mi acaba diye üzüldüm şu an eğer öyleyse gerçekten özür dilerim 🙏🏻Gerçekten burada çok kaygılı olduğum zamanlarda bile gerek hamilelik, gerek psikolojik gerekse ailevi durumlardan olsun hiç yansıtmamaya çalıştım. Hatta başka bir konuyla ilgili sana yazmıştım ya buranın pozitif havasını bozmak istemiyorum diye. Belirtilerle ilgili benim de bikaç gündür kaygılarım var mesela ama hiç yazmadım. Hep iyiyim demeye gayret ediyorum. Çünkü çok sıra dışı bir durum olmazsa hepimiz bu bebekleri doğuracağız. Yani bilimsel olarak böyle. Çünkü atıyorum bizim haftamıza gelmiş 100 tane sağlıklı doğum yapan kadın varsa 1 tanesi kötü bir durum yaşadığında biz hep o 1 taneyi düşünüyoruz. Oysa şu aşamaya gelmişken, bebeklerimizin kalbi atıyorken sağlıklı doğma ihtimalleri 100 kat daha büyük bir olasılık. Moral bozmaya da o yüzden gerek yok dediğin gibi. Yine de endişelerimizi dile getirmekte bi sakınca görmüyorum. Yani kötü şeyleri açık açık yazmak değil kast ettiğim. O konuda sonuna kadar hak veriyorum sana. Ki özellikle rüyamı ayrıntılı yazmadım. Ama nasıl bulantı,kabızlık falan konuşuluyorsa hamileliğin bir de psikolojik boyutu var ki asıl orası biraz zorluyor insanı. Birbirimize destek olarak iyi olduğumuza inanıyorum 💕💕💕
Canım çok haklısın ben daha kötüsünü de gördüm ama uyanınca anlıyorum psikolojik olduğunu. Ben kitap okumaya başlıycam psikolojik ekstra hassasız şu dönemde

Ya niye bunu söyledin şimdi ben kesin gülerim buluştuğumuzda göbeğinize bakıp alınmayın sonra🤣

Yazdığın her kelimenin bire bir altına imzamı atarım, hem psikolojik hem hormonal olarak gerçekten zorlu süreçlerden geçiyoruz hepimiz. Endişesi olup dile getiren arkadaşlara hiç bi lafım yok çok normal karşılıyorum bunu onlar da iyi bişeyler duymak adına yazıyor çünkü. Ben bugüne kadar hiç bi yerde yaşadığım olumsuz tecrübeleri yazmadım etkilenen kendini benimle kıyaslayan olmasın diye. Ama belirtim kesildi bebekte sorun var mıdır diye soran bi kadına benim öyle oldu 1 hafta sonra kalbinim durduğunu öğrendim ama sen korkma demek ya da belirtisiz hamilelik sağlıksız oluyormuş yazmak ne bilim, bu tarz söylemler hiç birimizi 2 adım öteye taşımaz. Buraya birbirimize moral olmak içim giriyoruz yazıyoruz iç karartacaksa girip okumanın da bi anlamı yok. Ben yaşadığım durum yüzünden terapi almak zorunda kaldım mesela bu korkularımın tekrar tetiklenmesini istemiyorum çünkü kaybetme korkum var. Direk modum düşüyor moralim bozuluyor belirtim yok diye sevinmem gerekirken üzülüyorum. Biraz daha düşünceli davranmakta fayda var diye düşünüyorum bu tarz söylemleri yaparken

Back