• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    120
Kızlar doktoru d vitamini olarak D-Colefor veren var mı aranızda? Günde 1 diye yazmış reçeteye, ama eczacı kullanımında haftada en fazla 2 diye olduğunu söyledi. Siz nasıl içiyorsunuz?
Esim d vit eksikligi icin haftada en fazla 2 seklinde kullaniyor ama gebelik icin farkli bi kullanimi var mi bilmiyorum.

Kızlar dudağımda uçuk, dilimde ağız içinde filan da yaralar çıktı. Aslında multivitamin kullanıyorum ama yetersiz mi geliyor acaba. Yapabileceğim bir şey tavsiyeniz var mı?

Sana başlatmadı mı doktor d vitamini?
En son 15.haftamda gittim, 20.haftadan sonra baslaticam ek vitaminlere dedi, 19.haftamdayim d vit demir vs baslatmadi henuz. Belki degerlerim iyi diyedir ya da doktorun tarzi bu sekildedir bilmiyorum. Gebelik basindan dogum yapana kadar multivitamin ve omega3 devam ettiriyo.

En son 15.haftamda gittim, 20.haftadan sonra baslaticam ek vitaminlere dedi, 19.haftamdayim d vit demir vs baslatmadi henuz. Belki degerlerim iyi diyedir ya da doktorun tarzi bu sekildedir bilmiyorum. Gebelik basindan dogum yapana kadar multivitamin ve omega3 devam ettiriyo.
Anladım, bana da en son 18 haftalıkken gittiğimde verdi d vitamini, öncesinde demir ilacı ve multivitamin vermişti, demir ilacı her gün, multivitamin haftada 3 demişti. Değerlerime bakıp vermedi d vitamini direkt verdi.

Anladım, bana da en son 18 haftalıkken gittiğimde verdi d vitamini, öncesinde demir ilacı ve multivitamin vermişti, demir ilacı her gün, multivitamin haftada 3 demişti. Değerlerime bakıp vermedi d vitamini direkt verdi.
Ben gebelikten önce içmeye başladım gebelik süresince içeceğimi söylemişti. Senin yazdığına baktım hapmış benimki damla şeklinde günde 3 damla alıyorum. Coledan d3 benimki doz hesaplayamadım.

Ben gebelikten önce içmeye başladım gebelik süresince içeceğimi söylemişti. Senin yazdığına baktım hapmış benimki damla şeklinde günde 3 damla alıyorum. Coledan d3 benimki doz hesaplayamadım.
Evet onlar klasik ilaçlar eskiden benim doktorum da hep öyle verirdi, coledan, decavit, gynoferro sanol filan... şimdi hep bilmediğim değişik ilaçlar veriyor. Ben en iyisi sorana kadar haftada 2 kullanayım zaten kutu içinden 12 tane mi ne hap çıktı. 12 günlük değildir heralde.

Bana damla şeklindekine günde 10 damla dedi 3 e göre baya çokmuş yaa😅

Kızlar dün şunu farkettim bebişler bizden gerçekten etkileniyor dün ben iki kez kustum haliyle hem kendim halsiz oldum hem de çok bir şey yiyemedim ondan önceki günler bebiş çok hareketliyken dün hiç hareket etmedi gibi. Enerjisini bizden alıyor herhalde

Evet onlar klasik ilaçlar eskiden benim doktorum da hep öyle verirdi, coledan, decavit, gynoferro sanol filan... şimdi hep bilmediğim değişik ilaçlar veriyor. Ben en iyisi sorana kadar haftada 2 kullanayım zaten kutu içinden 12 tane mi ne hap çıktı. 12 günlük değildir heralde.
12li ise bencede hergün değildir ya dozu fazla demekki 🙄 genelde bir aylık oluyor bu tarz ilaçlar haftada iki olunca denk geliyor gibi
Bende ilk hafta günlük 12 damla ikinci hafta 9 damla sonraki hafta 6 damla daha sonrasında da 3 damla diye gitti 😄 düzenli kullandığım söylenemez unutuyorum genelde bazen 6 içiyorum bazen hiç içmiyorum 😅

Tuvalette sürüp Bir dk kadar bekletip kurulamanız gerekiyor. Ben dün sabahtan beri 8-10 defa yaptım. İl sürdüğümde hemen bir akıntı geldi sonrakilerde azaldı zaten. Bugün sabah kesildi kaşıntı da akıntı da bir günde aşırı etkisini gördüm umarım size de etki eder🤗 çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim şimdi kaynatım kullanınca yazarım tekrar 🥰🌸🌸

12li ise bencede hergün değildir ya dozu fazla demekki 🙄 genelde bir aylık oluyor bu tarz ilaçlar haftada iki olunca denk geliyor gibi

Bende ilk hafta günlük 12 damla ikinci hafta 9 damla sonraki hafta 6 damla daha sonrasında da 3 damla diye gitti 😄 düzenli kullandığım söylenemez unutuyorum genelde bazen 6 içiyorum bazen hiç içmiyorum 😅
Bende diğer ilaçlara haftalık ilaç kutusu aldım onları çok unutmuyorum ama damlayı arada bir unutuyorum 😅

Normalde damla olan d vit, d vit seviyemiz yeterli seviyeye gelene kadar gunde her 10 kiloya karsilik 1 damla seklinde kullanilir mesela 80 kg biri gunde 8 damla kullanir gibi, d vit yeterli seviyeye geldikten sonra gunde 2-3 damlaya dusurulur. Bu donemde ihtiyac fazla diye 10 damla verilmis olabilir. Diger arkadasin da doktoru d vit seviyesinin yeterli oldugunu dusunuyosa o yuzden gunde 3 damla vermis olabilir. Kimin doktoru ne diyosa o dogrudur 😄

Aa bu yorumunuzu okumamistim, dusundugum gibi olmus o zaman once fazla baslatmis yeterli seviyeye geldigini dusundugu noktadan sonra azaltmis doktorunuz.

Normalde damla olan d vit, d vit seviyemiz yeterli seviyeye gelene kadar gunde her 10 kiloya karsilik 1 damla seklinde kullanilir mesela 80 kg biri gunde 8 damla kullanir gibi, d vit yeterli seviyeye geldikten sonra gunde 2-3 damlaya dusurulur. Bu donemde ihtiyac fazla diye 10 damla verilmis olabilir. Diger arkadasin da doktoru d vit seviyesinin yeterli oldugunu dusunuyosa o yuzden gunde 3 damla vermis olabilir. Kimin doktoru ne diyosa o dogrudur 😄
Ben 53 kiloyum 5 bana 5 bebişe herhalde 😂😂

Kiz bebek esyalarina butun desenleri koyuyolar ne guzel, erkek bebek esyalarinda dinazor aslan traktor araba uzak mekigi fil ayi koyuyolar hep sinir oluyorum unisex desenler neden yok aklimi cildircam 🥹

Bende diğer ilaçlara haftalık ilaç kutusu aldım onları çok unutmuyorum ama damlayı arada bir unutuyorum 😅
valla vücudumuzdaki bütün faydalı şeyleri emiyor bu bebişler ne hafıza bıraktı ne akıl 🙈😅
evet ilk tahlilde değer 80 çıkmış çok düşük dedi ve o yüzden 12 verdi. doktoruma karşı tam teslimiyet durumundayım ne derse tamam diyip yapıyorum 😂
Ama normalde o sekilde, belki gebelikte daha cok ihtiyac var diye fazla baslatiyolardir bak mesela diger arkadasin ilk hafta baslangici 12 damla, 120 kg degildir herhalde 😄
66 kiloyum 😂😂
Hem gebelik hem bağışıklık için çok önemliymiş d vitamini
Aile hekimi gebe değilken yazmıştı düzenli için hasta olmazsınız diye 😄

Back