• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
mochi diye bi markanın vakumlu süt toplama aparatı var , onu deneme şansınız oldu mu ?

bir de yine tecrübeli annelere bir sorum olacaktı, uzun kollu çıtçıtlı body nasıl kullanılıyor? kışın mı mevsim geçişinde mi , üstüne ne giydiriliyor ? kafamda bir türlü oturtamadım uzun kollu bodyleri 😅
Uzun kollu badyleri kışın çok soğuklarda giydiriyordum ben. Kısa kollu hiç kullanışlı değil en güzeli sıfır kollu ve uzun kollu kızınız varsa ip askılı da yazın çok iyi oluyor :) kışın çok soğuklarda uzun kollu bady üzerine pijama takımı üstüne yelek mis gibi oldu çocuk 🤣 evleriniz biraz serin oluyorsa tabi

Kızlar günaydın iki gündür kasık ağrım var hafif ama sürekli doktora gitmeli miyim? Bu cuma kontrolüm var beklesem sıkıntı olur mu? Akıntı vs yok sadece adet olacakmış gibi kasık ağrısı.
Kuzum benim de oluyor ara sıra. Hatta bitmeyen bir şeffaf akıntım da var. Başlarda WC’ye gidip duruyordum kanamam mı var diye şeffaf görünce rahatlıyordum. Bende batma da ağrı da oluyor. Artık alıştım korkmuyorum bebek büyüyor diye düşünüp seviniyorum hatta 🙂

mochi diye bi markanın vakumlu süt toplama aparatı var , onu deneme şansınız oldu mu ?

bir de yine tecrübeli annelere bir sorum olacaktı, uzun kollu çıtçıtlı body nasıl kullanılıyor? kışın mı mevsim geçişinde mi , üstüne ne giydiriliyor ? kafamda bir türlü oturtamadım uzun kollu bodyleri 😅
Kolsuz citcitli bodynin uzerine giydirip altina tek patikli altlardan giydiriyordum ben

Mochi yi ben de izlemeye aldim :) daha önce çiftli otomatik kullandım, yorumlara göre onlardan bile iyiymiş
Uzun kollu yu mevsim gecislerinde kullanabilirsin bazen üstüne bisey giydirmeden, soğuk havalarda da üstüne esofman sweatshirt giydirebilirsin aslinda ya da duruma gore yelek olabilir.

Kizlar ben mochi aldim kizimda cok cok rahat ettim bi taraftan emerken diger tarafta sagdim hep is yaparken de sagdim ..yatakta park yatak aldim cok memnunum bir tek boyutuna dikkat edin .benimki genisti kapidan gecmedi hep kapatip tasidim..tatile yanimda goturdum .sirt cantasi var yaninda geliyor rahat edersiniz.bir de benim kizim cok rahat yatar baska yatakta hep kafasini vurdu park yatagin rahatligini burda gorduk file oldugu icin hic cok rahat uyuyor..kizim 22 aylik montessori yatak aldim oda yaptim odasina alistirip yeni gelen bebegimde de bu yatagi kullanacagim fikir olur size

Eklentiler

• Screenshot_20200512-151254_Chrome.jpg
    Screenshot_20200512-151254_Chrome.jpg
    35,6 KB · Görüntüleme: 54
  • 20220605_202153.jpg
    20220605_202153.jpg
    101,4 KB · Görüntüleme: 52
  • 20200930_170907.jpg
    20200930_170907.jpg
    120,1 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar günaydın. Eşimle gece şu malum12 hafta kuralını kaldırdım. Dün zaten 2 saat kadar yürümüştüm kendimi son günlerde enerjik ve iyi hissediyorum. Korkumu attığım için dün çok istedim. Sonra da günlerdir olmadığı kadar rahat bir uyku uyudum. Bugün de eğlenceli bi şekilde sizinle paylaşırım güleriz falan diyordum. Ama sabah 7 gibi korkunç bir kabusla uyandım o kadar kötüyüm ki. Şu anki en büyük korkumuzun en kanlı halini yaşadım öyle diyeyim. Söylemeye, dile getirmeye bile korkuyorum anlatmıyorum o yüzden.Eşim kan olduğu için rüya bozulmuştur bebeğimiz sağlıklı merak etme dedi ama yine de içim bir türlü rahat değil. İçimi endişe kapladı umarım kötü birşey yoktur. Bi gelse şu randevu görsem bi an önce yavrumu ah ya Allahım korusun hepimizi 😔

Kızlar günaydın. Eşimle gece şu malum12 hafta kuralını kaldırdım. Dün zaten 2 saat kadar yürümüştüm kendimi son günlerde enerjik ve iyi hissediyorum. Korkumu attığım için dün çok istedim. Sonra da günlerdir olmadığı kadar rahat bir uyku uyudum. Bugün de eğlenceli bi şekilde sizinle paylaşırım güleriz falan diyordum. Ama sabah 7 gibi korkunç bir kabusla uyandım o kadar kötüyüm ki. Şu anki en büyük korkumuzun en kanlı halini yaşadım öyle diyeyim. Söylemeye, dile getirmeye bile korkuyorum anlatmıyorum o yüzden.Eşim kan olduğu için rüya bozulmuştur bebeğimiz sağlıklı merak etme dedi ama yine de içim bir türlü rahat değil. İçimi endişe kapladı umarım kötü birşey yoktur. Bi gelse şu randevu görsem bi an önce yavrumu ah ya Allahım korusun hepimizi 😔
Canim icini ferah tut. Hepimiz endiseli oldugumuz icin hamilelikte boyle kotu ruyalar gorebiliyoruz

Canim icini ferah tut. Hepimiz endiseli oldugumuz icin hamilelikte boyle kotu ruyalar gorebiliyoruz
Haklısın tabi rahatım diyorum ama alttan alta kaygım varmış ki rüyama girdi. Kalp atışından önce gün sayıyordum randevum gelsin diye. Şimdi yine saymaya başlayacağım sanırım

Tamamiyle attım bak inanma bana sen ama netlesirse haber et mutlaka merak ettim bende inşallah gönlünüze göre olur 🙏💙
Tesekkurler canimm, bakalim daha 16 eylulde netlesecekmis 5 hafta var🙈 tabi hepimiz cok merak ediyoruz ister istemez, Allah hepimizin, sizin de gonlune gore versin insallah🙏🏻🌸

Cok kullanisli oluyor. Mesela onu giydirip sonra pijamasini giydirdiniz mi evde miss ... Ben bezi birakana kadar hep kullandim. Mutlaka alin derim... Ama bebekken daha cok onden acmali seyler kullanisli...basindan cikarmalilar zorlayabilir tecrubesi olmayani...

Kuzum benim de oluyor ara sıra. Hatta bitmeyen bir şeffaf akıntım da var. Başlarda WC’ye gidip duruyordum kanamam mı var diye şeffaf görünce rahatlıyordum. Bende batma da ağrı da oluyor. Artık alıştım korkmuyorum bebek büyüyor diye düşünüp seviniyorum hatta 🙂
Canım böyle birkaç gün devamlı süren oluyor mu sende? Ben de açıkçası her ağrıda sızıda doktora gitmek istemiyorum. Bir de sanırım regl zamanları da böyle ağrılar oluyormus benim de tam regl zamanım bu da çok ilginç geldi.

Canim kaygilarin nedeniyle goruyorsun o ruyayi, birsey oldugunu gostermez merak etme. Bir problemin de yokmus zaten normal sartlarda, hayirlisiyla birsey olmaz 🙏🏻🧿

Evet canım onu verdi suyla karıştırıp bir bardak içtim o zaten müshil ilacıymış öyle söyledi doktor günde 1 ölçek yeterli olur fazlası ishal yapar dedi valla şuan ishale razıyım. Kanamam şuanlık devam etmedi bir daha çıktığımda dikkat edeceğim yine var mı diye küçük tuvaletimi yapmaya korkuyorum çyle ağrım var makatta benim yakın arkadaşım hani anlatmıştım oğlu intihar eden o da genel cerrahi uzmanı evde lavman yaparken ona da danıştım yap dedi. Baktım olmuyor en iyi çözüm hastaneye gitmek onlar daha kuvvetli lavman kullanıyorlar o bile yumuşatmadı yine can çekiştim resmen orada da taş gibi olur mu ya ben hayatımda böyle bişi ne duydum ne gördüm. Al işte şimdi De ağrıdan duramıyorum zonkluyor resmen anestol kullanırım o da uuuşturuyor hemde iyi gelitor normalde hemorait veya çatlak için falan veriyorlar aşrı kesici özelliği var ama kesmedi tabi. En iyisi uyumaya çalışmak uyuyunca Diner belki
Anestol kesmez canım , bana doktor madecassol ve procto-glyvenol %5+%2 krem. Bu ikisini karıştırıp sabah aksam suruluyor. Gün içinde 2-3 ,saatte bir sıcak suya oturma banyosu ve evde saf zeytinyağı varsa pamuk tampon yapabilirsin o da çok iyi geliyor. Procto recetesiz satılmıyor bu arada. Doktor bana 5.aylik hamileyken vermişti bunları. Bu şekilde 3 günde toparladı en azından zonklama ve ağrı olmuyordu.

Kızlar günaydın iki gündür kasık ağrım var hafif ama sürekli doktora gitmeli miyim? Bu cuma kontrolüm var beklesem sıkıntı olur mu? Akıntı vs yok sadece adet olacakmış gibi kasık ağrısı.
Canım kaşık ağrıların çok fazlaysa için rahat etsin git. Kendine yakın bi tıp merkezine de gidebilirsin illaki doktoruna gitmene gerek yok uzakta dediğim gibi gidene kadar ağrın oldukça tedirgin olacaksın stres hepsinden daha kötü o yüzden için rahat etsin git canım

Anestol kesmez canım , bana doktor madecassol ve procto-glyvenol %5+%2 krem. Bu ikisini karıştırıp sabah aksam suruluyor. Gün içinde 2-3 ,saatte bir sıcak suya oturma banyosu ve evde saf zeytinyağı varsa pamuk tampon yapabilirsin o da çok iyi geliyor. Procto recetesiz satılmıyor bu arada. Doktor bana 5.aylik hamileyken vermişti bunları. Bu şekilde 3 günde toparladı en azından zonklama ve ağrı olmuyordu.
Anestol iyi geliyor ya bende zaten hemoroid var onu kullandım procto glyvenol krem kullandım şimdi evde procto glyvenol krem vardı onu sürdüm dün akşam yatmadan bir de az önce. Şimdide ishal oldum ama bağırdaksşrım boşladı en azından. Bulantılarım hemen hemen tamamen azaldı bende artık bol bol su içebileceğim umuyorum iyi gelir kzıımda hep günlük kayısı suyu tükettim 2/3 bardak hiç kabız olmadım şimdi de çyle yapacağım umuyorum ki inşallah faydasını görürüm rabbim düşmanıma vermesin çok ama çok kötü bişey gerçekten de 😢

Korkma tamamen bilinçaltının oyunu. Ben de dün burda yine belirtim yoktu bebeğin kalbi durmuştu gibi şeyler okudum bütün gece kanamam olduğunu gördüm rüyamda, bi de sabah depremle uyandık tuz biber oldu üstüne. Bu tarz olumsuz negatif şeyler beni de etkiliyor o yüzden çok girmemeye karar verdim muayneye kadar. Zaten belirtim yok iyice takıyorum keşke bu tarz yorumlar yerine daha pozitif şeyler yazılsa.

Çok şükür canım gözün aydın iyisin artık 😊 Rabbim tekrar yaşatmasın. Çok zordur yaşadıkların tahmin ediyorum 🥺
Makat ağrısından başka biri kalmadı ama yapacak bişi yok o da inşallah canım en kısa zaman da geçer cerrah arkadaşıma söyledim sağolsun sıkıntı etme korkmada dedi yürüyüş ve bol sıvı kayısı bunlar ilaçtan daha faydalı ve duplahac kullan günde 1 ölçek yeterli dedi mecbur ben sıvı kullanmadım hiç bulantılarımdan dolayı katı yedim ve yemek bile zor yedim ne geldiyse başıma bulantılarımdan geldi. İnşallah geride kalacak bütün kötü ağrılı yaşadıklarımız hafta içi 4.ayıma giriş yapacağım bugün 11+4 günlüğüm Allah’ıma şükürler olsun onca yaşadığım sıkıntıma rağmen gebeliğim şu güne kadar güzel ilerler bu saatten sonra da inşllah güzel ilerler kızlar test sonuçlarım da temiz çıksın inşallah 🙏

Ne guzel olurdu :olamaz: :KK43: ben lisans ustu ogrencisiyim. Tam tez donemindeyim. Vee gebelik bu ne olacagi belli olmaz her firsatta yazmaya calisiyorum. Calisiyorum zaten... Arkadaslarim bile istifa etti arkadasliktan :KK43:
Aaa İstanbul’da mısın sende olsun başka varsa arkadaşlar hepimizin rahat ettiği zamanda buluşuruz Allah izin verirse çok uzaklardaysak zaten buluşamayız şu süreçte. Ama yakınsak neden olmasın senin de işin zor Allah kolaylık versin canım sana 🙏

Back