• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    120
Babynest konusmussunuz hic kullanmadigim birsey hediye gelmisti yani bize uymadi acikcasi elim gitmedi evin icinde 😅 babybjorn ve kendi yataginda uyuttum hep zaten surekli ev gezmesi olmamisti pandemiydi. Reflu yatagi da cok kullanisliydi bizim acimizdan cunku cok kusuodu asla asla sirt ustu yatirmayin kotu tecrubem var evde tekken 😅 katlanan kuvettende coook memnundum hic kendi kendine kapandigi falan olmadi filenin ustune yatirip yikiodum guvenli sekilde hep kendim yikadim kizimi da sadece katlanan kovasi cok kotuydu.
Sırt üstü ve yan yatırma konusunda da galiba farklı görüşler var. Bize hastanede sırt üstü yatırın, kendisi kafasını çevirir demişlerdi. Öyle de olmuştu. Hatta şimdi baktım biraz detaylı kaynaklara girmedim, sırt üstü yatırın diyor. Tabi dik pozisyonda.

Benim tavsiyem sürekli aynı yöne yan yatırmamak. Tortikolis gibi boyun eğriliği sorunları olabiliyor.

Sırt üstü ve yan yatırma konusunda da galiba farklı görüşler var. Bize hastanede sırt üstü yatırın, kendisi kafasını çevirir demişlerdi. Öyle de olmuştu. Hatta şimdi baktım biraz detaylı kaynaklara girmedim, sırt üstü yatırın diyor. Tabi dik pozisyonda.

Benim tavsiyem sürekli aynı yöne yan yatırmamak. Tortikolis gibi boyun eğriliği sorunları olabiliyor.
Ben sırt üstü yatırıp kafasını bazen sola bazen sağa çevirdim. Sürekli takip ettim ilk zamanlar tabii..

Kızlar şu yataş junoyu doktoruna soran oldu mu? Çok kullanışlı duruyır ama aynı zamanda doktorların önermediği de söyleniyor kararsız kaldım
Ben sordum olumsuz birşey söylemedi. Aldım geldi biraz şüphelerim var ama yeni doğum yapan 2 arkadasım 3 ay boyunca sadece bu yatagı kullandıklarını söylediler. İkinci el baktım ama 1200 filan temizleri 700 tl için sıfır aldım sonra satarız dolaptan😊

Valla cocugum uc yasinda problem yasamadim kafasi da duzgun 😀 hep ayni pozisyonda yatirmadim tabi ki ama zaten biz yuzustune donduk bir sure sonra onu da onermiyorlar normalde ama cocuk rahat edicegi pozisyonu buluyor. Tek bir dogru yok yani 👍 ciddi reflu yasadik kusmadan boguluyodu sirt ustu yatarken bir anda bir daha yatirmadim o yuzden

Valla cocugum uc yasinda problem yasamadim kafasi da duzgun 😀 hep ayni pozisyonda yatirmadim tabi ki ama zaten biz yuzustune donduk bir sure sonra onu da onermiyorlar normalde ama cocuk rahat edicegi pozisyonu buluyor. Tek bir dogru yok yani 👍 ciddi reflu yasadik kusmadan boguluyodu sirt ustu yatarken bir anda bir daha yatirmadim o yuzden
Hastanede doktorlar gerekli bilgilendirmeyi yapar. Ben zaten size söylemedim, buradaki arkadaşlar için paylaştım tek yöne yatırmama durumunu. Bilmeden bu şekilde yatırıp, tortikolisle uğraşan çok insan var. Yorumumu küçümsemeyin.
😁

Hastanede doktorlar gerekli bilgilendirmeyi yapar. Ben zaten size söylemedim, buradaki arkadaşlar için paylaştım tek yöne yatırmama durumunu. Bilmeden bu şekilde yatırıp, tortikolisle uğraşan çok insan var. Yorumumu küçümsemeyin.
😁
Yok estf siz de bilginizi aktariyorsunuz haddim degil kucumsemek 🌸 👍 Ah rahatsizliginda ne oldugunu biliyorum yaptigim etkinligin haddi hesabi yok bir saga baktir bir sola baktir 😅 oyle tabi herkes kendi deneyimini yasasin sirtustu baslayip yan yatirmaya giden bir surecim korkulu bir ruyam oldu o yuzden paylastim, dedigim gibi tek bi dogru yok 🤗

İyi geceler kızlar
Yazılanları okudum biraz toplu yorum yapayım :)

- Alışveriş listeleri ufaktan konuşulmaya başlanmış. Çok kişiden şunu duymuştum; çıtçıtlı zıbın yerine fermuarlı alın diye. Özellikle geceleri altını değiştirdikten sonra çıtçıtları takmak zor oluyormuş. Direkt fermuarı çekmek bana da hızlı ve kolay geldi. Özellikle yenidoğan için zıbınları fermuarlı almaya başladım.

- Yataş Juno konusuna gelirsek. Instagramda bir ebe ya da hemşire, eğimli bir yapısı olduğu için yenidoğanlarda boyun katlanması yaşanabilir diyordu Allah korusun. Bebeği gözlemlemek gerekiyor. Ben de aldım. Bu konuya dikkat edeceğim. Gerçi bu ilk koyacağımız puset için de geçerli. Yani içine gömüldükleri her şey için. Dikkatli olmakta fayda var

- Aşı, ilaç gibi konularda hurafe bilgilerin buradan paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Bir kişi bile olumsuz etkilenirse hakkına girmiş olmak istemeyiz bence. Bu konularda doktorlarımız bizim için en iyisini bilir. Bilgi kirliliği yaratmamayı öneriyorum

- Bebek arabasında biz de kabin boy tercih ettik. Ancak kimin bütçesi neye uyuyorsa onlar için en güzeli odur. Ağır da olsa hantal da olsa bebek büyüyor bir şekilde

- Şubat ayında evi badana yaptırıp artık bebeğin odasına ufaktan başlamak istiyorum. En azından dolap / şifonyere ihtiyacım var. Bu şekilde elimde kıyafet vs gibi bebek ürünlerinden ne var ne yok unutuyorum. Onları ufaktan organize etmem lazım. Yıkama işi değil tabi. Kategorize edip bir yerde durmaları için

- Evdeki tüm odalar için de (mutfak hatta buzluk dahil) badana sonrası bir eleme işlemi yapıcam. Fazlalık her şeyi çıkarıcam evden. Daha pratik hale getirip, alan açacağım. Varsa eksiklerim onları gidereceğim

- Hastane çıkışı henüz almadım. İsimli olanlar bana biraz minnoş geliyor. Kızıma pembe renkli bile bir şey almadım. Sanırım kızımı nötr renklerle büyütücem. Daha cool geliyor :)

Bir de alışverişler için fikir almak isteyenler, doğumu yakın aylarda olanların gruplarına göz atabilir. Orada artık çoğu şeyi halletmişler gibi duruyor :)

Bende olma taraftarıyım dediğin gibi herşeyin zararı var yediğimiz yiyeceklerin bile yan etkileri var sonuçta ve kimsenin özellikle canıma kasti olacağını düşünmüyorum en ufak bıçak kesiğine yada terlik giyerken paslı bişeye çarptığımda bile oldum aşıları küçükken ayağıma cam batmıştı sağlık ocağı ile evimiz adım olarak hesaplarsam doktorun odasına kadar 30 adım yoktur bile ama annemler kendileri çıkarmaya çalıştı hep zedeleyip parça bıraktı şuan bile üşüyünce yada çok yürüyünce sızlıyor ayak altım siğillerle doldu 3 yıl onları geçirmekle uğraştım 5 yaşlarında yüzüme parkta salıncak değdi elmacık kemiğinde çökük oldu ve et koptu dikişe bile götürmediler ve tetanoz yapmadıkları için hep mikrop kapıp yüzümde çok kötü sivilcelenme oldu şimdi annemle ablamdan kurtulmusken kendi kararımı veriyorken bebişimi onların dedikleriyle tehlikeye atamam tek dozda olsa yaptırırım diye düşünüyorum 🤗
Ay ne dolmuşum içimi döktüm kafanızı şişirdim 🤭💖
Ay yok estağfirullah olur mu ☺️ iyi yaptınız. Verdiğiniz karar hayırlı ve en sağlıklısı olur inşallah 🙏

Buraya yazdıktan sonra teyzemle konuştum. Kekik kaynatıp suyunu pamukla sür iki üç gün hemen geçer dedi. Dünden beri yapıyorum şu an bütün belirtiler durdu. Belki işinize yarar
Antibiyotik ovülüm dün bitti. Şu ped kargoda yolda. Bunu da denerim ama teşekkürler 😂 kekiği içmeyi çok severim kesin çok canım çekecek 😁

Antibiyotik ovülüm dün bitti. Şu ped kargoda yolda. Bunu da denerim ama teşekkürler 😂 kekiği içmeyi çok severim kesin çok canım çekecek 😁
Normalde içmek de çok fazla şeye iyi geliyormuş ama internette hamilelikte tüketilmemesi gerekenlerde başı çekiyor maalesef🙄 her bulduğunu kaynatıp içen ben yüzüne bakamadım çaylarımım 😅

Buraya yazdıktan sonra teyzemle konuştum. Kekik kaynatıp suyunu pamukla sür iki üç gün hemen geçer dedi. Dünden beri yapıyorum şu an bütün belirtiler durdu. Belki işinize yarar
Diş ağrısını atlatıp gribi hafiflettikten sonra idrar enfeksiyonunu coşmuş bulduğum bı günde bunu söylemen süper oldu Allah razı olsun 🥰 🌸 🌸

Normalde içmek de çok fazla şeye iyi geliyormuş ama internette hamilelikte tüketilmemesi gerekenlerde başı çekiyor maalesef🙄 her bulduğunu kaynatıp içen ben yüzüne bakamadım çaylarımım 😅
Adaçayı ve kekik nasıl canım çekiyor muhtemelen yasak diye daha da cazip geliyor 😂 doktora sordum geçen, asla dedi 🥹😂 cevabını biliyordum da işte bi şansımı deneyim dedim 😬

Kızlar junoyla ilgili konulmuş juno aynı zamanda reflü yatağı olarakta geciyo bilginiz olsun bı de bu zamana kadar hep denk gelip gördüğüm bebekler çok huzurlu uyuyo gorunuyo icinde 😂 bende almayi düşünüyorum açıkçası kaç ay kullanabilirse memnun kalanların yorumlarına denk geldim ben daha çok sonrasında 2.elden dolaba koyarım bende olmadı

Eklentiler

• IMG_20250126_004824.jpg
    IMG_20250126_004824.jpg
    127,2 KB · Görüntüleme: 18
Diş ağrısını atlatıp gribi hafiflettikten sonra idrar enfeksiyonunu coşmuş bulduğum bı günde bunu söylemen süper oldu Allah razı olsun 🥰 🌸 🌸
Tuvalette sürüp Bir dk kadar bekletip kurulamanız gerekiyor. Ben dün sabahtan beri 8-10 defa yaptım. İl sürdüğümde hemen bir akıntı geldi sonrakilerde azaldı zaten. Bugün sabah kesildi kaşıntı da akıntı da bir günde aşırı etkisini gördüm umarım size de etki eder🤗 çok geçmiş olsun

Bende olma taraftarıyım dediğin gibi herşeyin zararı var yediğimiz yiyeceklerin bile yan etkileri var sonuçta ve kimsenin özellikle canıma kasti olacağını düşünmüyorum en ufak bıçak kesiğine yada terlik giyerken paslı bişeye çarptığımda bile oldum aşıları küçükken ayağıma cam batmıştı sağlık ocağı ile evimiz adım olarak hesaplarsam doktorun odasına kadar 30 adım yoktur bile ama annemler kendileri çıkarmaya çalıştı hep zedeleyip parça bıraktı şuan bile üşüyünce yada çok yürüyünce sızlıyor ayak altım siğillerle doldu 3 yıl onları geçirmekle uğraştım 5 yaşlarında yüzüme parkta salıncak değdi elmacık kemiğinde çökük oldu ve et koptu dikişe bile götürmediler ve tetanoz yapmadıkları için hep mikrop kapıp yüzümde çok kötü sivilcelenme oldu şimdi annemle ablamdan kurtulmusken kendi kararımı veriyorken bebişimi onların dedikleriyle tehlikeye atamam tek dozda olsa yaptırırım diye düşünüyorum 🤗
Ay ne dolmuşum içimi döktüm kafanızı şişirdim 🤭💖
İyi de yapmışsın içini dökmekle. Aileden çekenler olarak toplanıp terapi günü yapsak iki sene yine bitmez travmaları. İçin nasıl rahat ediyorsa onu yapmalısın, arkandayım valla. Koronadaki gibi deneği olduğumuz aşıları değil de tetanoz gibi bütün olası yan etkileri test edilmiş aşıları yaptıracağım ben de. Doktor ne derse o 😅

Kızlar doktoru d vitamini olarak D-Colefor veren var mı aranızda? Günde 1 diye yazmış reçeteye, ama eczacı kullanımında haftada en fazla 2 diye olduğunu söyledi. Siz nasıl içiyorsunuz?

Back