• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Karnınızdan mı bakmıştı bende 7+2 gittim 6+4 çıkmıştı olabir demişti banada bir hafta sonra gel dedi kalp atışı vardı ama lekelenme dönemleri biraz sıkıntılı dönemler dir bir hafta sonra tekrar gel dedi
Evet karından bakıldı ultrason fotoğrafınız nasıldı acaba bebek görünüyor muydu kusura bakmayın sürecim normal mi anlamaya çalışıyorum geçen hafta perşembe ultrason fotosunu atıyorum diğeri de bugünkü arasında 5 gün var gelişim iyi mi sizce

Eklentiler

• IMG_20220726_202403.jpg
    IMG_20220726_202403.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20220721_150123.jpg
    IMG_20220721_150123.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 52
Kalp atışı duyan arkadaşlar bugün ultrasonda bebek böyle göründü ama kalp atışı duyamadik doktorum haftaya duyarız dedi kese 13 mm haftaya duyar mıyım sizce bu arada 7+0 bugün ultrasonda 6+3 çıktı doktorum olabilir önemli değil dedi ama kafam takıldı daha önceki gebeligimde bebek gelişmedi aynı şey olur diye korkuyorum
Karından mı baktı canım

Evet karından bakıldı ultrason fotoğrafınız nasıldı acaba bebek görünüyor muydu kusura bakmayın sürecim normal mi anlamaya çalışıyorum geçen hafta perşembe ultrason fotosunu atıyorum diğeri de bugünkü arasında 5 gün var gelişim iyi mi sizce
Karından baktiysa duyamaz canım, bebek gayet iyi görünüyor.
Bana da doktorum 5+6 da gittim vajinal bakalım görünmez dedi öyle gördü anca

Karından baktiysa duyamaz canım, bebek gayet iyi görünüyor.
Bana da doktorum 5+6 da gittim vajinal bakalım görünmez dedi öyle gördü anca
İnşallah haftaya karından duyulur vajinadan baktırmak istemiyorum daha önce hep vajinadan bakıldı düşük yaptım travma oldu bende

Şuanda aynen bu duyguları yaşıyorum. Kalp atışını duymadım henüz ama sağlıklı mı acaba DNA testi miyaptırsam diye soru işaretleri var kafamda. Şimdi sma ile ilgili çok haber vs geliyor karşıma ailede yok ama acaba diyorum, annelik şimdiden zormuş yahu
Canım o duygular hayatimizin her alanında olacak işte. Ölene kadar devam edecek. Derler ya anneler bebeklerini 9 ay karnında bir ömür kalbinde taşır diye çok doğru gerçekten.
Sma benim zayıf noktam ya çok ama çok üzülüyorum gerçekten. Ben aylardır düzenli bağış yapıyorum süreçlerini takip edip destek olmaya çalışıyorum ama çok etkileniyorum. Bildiğim kadarıyla fetal dna da sma taraması yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varya bizi aydınlatabilir mi?

Karnınızdan mı bakmıştı bende 7+2 gittim 6+4 çıkmıştı olabir demişti banada bir hafta sonra gel dedi kalp atışı vardı ama lekelenme dönemleri biraz sıkıntılı dönemler dir bir hafta sonra tekrar gel dedi
Yok altanda ustende baktı yoktu lekelenmeden korkmayın hiç sıkıntılı değil emin olun kalp atışında tekrar duyacaksınız Allah'ın izniyle

Yok kız ben iletemedim, adam öyle bir konuştu ki açık açık ben karnım burnumda orda doğuracaktır herhalde sandım 😑 böyle betim benzim attı sonra doktor da korktu hiç iyi görünmüyorsun diye. Dedim yani açık açık konusmasamiydim dedi , dedim iyi yaptınız da keşke öncesinde oturtsaydiniz 🙄🤭🤭🤭
Hahahahahahahah ya yerim seni :) aslinda o zamanlar konussak sinirden catliyoz ama simdi anlatinca evet yine sinir bozucu ama tatli komik geliyor belki senin anlatimindan da oyle olabilir :)🥰

Kalp atışı duyan arkadaşlar bugün ultrasonda bebek böyle göründü ama kalp atışı duyamadik doktorum haftaya duyarız dedi kese 13 mm haftaya duyar mıyım sizce bu arada 7+0 bugün ultrasonda 6+3 çıktı doktorum olabilir önemli değil dedi ama kafam takıldı daha önceki gebeligimde bebek gelişmedi aynı şey olur diye korkuyorum
Canım endişelenme duyarsın haftaya. Normalde bu görüntüyle ve mm ile duymanız gerekiyor bence, demek cihaz yakalayamadı. Cihazdan cihaza değişiyor gerçekten. Mesela ilk gebeligimde kanamam olduğunda fakülte cihazı kalp atimini duymadı atim yok dedi( gece saat 4 civarı) sabah 8.30da kendi doktorum atımı çok net yakaladı. Nasıl atim yok gümbür gümbür sesi dedi. Cihazın kalitesi çok etkili oluyor gerçekten.
Hafta olarak +7/-7 gün normal karşılanıyor zaten doktorunuz bilgi vermiş.
Kalp atımı için endişelenmeyin 😊 haftaya bence duyarsınız 🎈 yada başka bir doktordan ek randevu alabilirsiniz size farklı bir bakış açısı olur.

Kızlar ya bu süreçte ev işlerini nasıl hallediyosunuz? Ben mümkün olduğunca dinlenmeye çalışıyorum ama ev sanki üstüme üstüme geliyor. Başak burcuyum bu durum beni çok zorluyor artık sinirlerim bozuluyor evi böyle gördükçe 🙄 Eşim elinden geldiğince yardım ediyor ama ne kadar yapabilir ki çalışıyor sonuçta. Sizler napıyosunuz bu konuda bana biraz fikir verseniz 🙏

Hahahahahahahah ya yerim seni :) aslinda o zamanlar konussak sinirden catliyoz ama simdi anlatinca evet yine sinir bozucu ama tatli komik geliyor belki senin anlatimindan da oyle olabilir :)🥰
Ya söyle aslında, bir balık burcu olmama rağmen böyle sinirlendim mi gözüm dönüyor resmen 🙄 acarim ağzımı yumarim gözümü ama benim o durum şöyleydi,
Gebeliğin 4. Ayında benim gözler bozulmaya başladı. Kız ben gece ışık kapanık cam ışığından kitap okuyan biriyim o derece net görürdüm gece gündüz uzak yakın, dürbün gibiydim bir zamanlar.... neyse. 4.ayda bulaniklasmaya başladı dünyam resmen. Gittim doktora 1.25 dedi gözlük verdi. Aldım gözlükleri taktım bende baş dönmesi yaptı çok bende çıkarttım aradan 20 gün geçti geçmedi görüntü daha bi gitti dedim düzelir gebelik sekeridir geçer. Öyle böyle derken 7.ayda araba kullanırken resmen takip mesafesinde olduğum öndeki aracın plakasını okuyamadigimi farketti ve doktora gittim adam bana demesin mi bir göz 3.25/4.00 ben Şok. Birde bulanıklık baş ağrısı yapıyordu onu da söyledim göz doktoruna. Adam o cihazla bakıyor onu bırakıp oburuyle bakıyor sonra göz ultrasonu felan çekti baya 1 saate yakin uğraştı benle. Sonra ben karsindayken senle açık açık konusayim kardeşim dedi, gözünün tam arkasında büyük bir ödem var. Bu gözünü baskiliyor ve görmeni engelliyor. Hormonlar bunu tetiklemis. Beyninde tümör olabilir diye bir başladı..... yok beyin kanaması geçirebilirsin de felç inebilir de... vs vs tüm kötü senaryolar gebesin diye müdahalen zor da diye devam eden ben ayakta elim ayağım boşalmış, yani üflesen yikilacagim. Nasıl bayilmadim hala şaşarım mesela. Adamda çok korku🤭🤭iyimisin felan dedi dedim pek degilim keske once oturtsaydin oyle konussaydik ayagimdan yer kaydi resmen 🙄Beni acil sevkle fakülte beyin cerrahisine gönderdi felan.
Velhasıl o kadar fakülte taraması tomografiler vs sonuç temiz. Gözün arkasındaki ödem hormonlardan kaynaklı dediler. Bu şekilde kalacak gözün düzelmez dediler. Doğuma doğru daha bi bozuldu doğumdan sonra yavaş yavaş düştü numara. Şuan tahmini 1 lerde. Tek korkum gebelikte yeniden yükselmesi ve benzer süreç yaşamam.
İşte ben gebeliğin aslında vucutta bir çok hastaligi hortlattigini o zaman ogrendim 😑 ama herseye değiyor minnoslar 🎈

Bebişin gayet iyi gözüküyor içini ferah tut inşallah haftaya da kalp atışını duyarsın Allah'ım sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🌹

Kızlar ya bu süreçte ev işlerini nasıl hallediyosunuz? Ben mümkün olduğunca dinlenmeye çalışıyorum ama ev sanki üstüme üstüme geliyor. Başak burcuyum bu durum beni çok zorluyor artık sinirlerim bozuluyor evi böyle gördükçe 🙄 Eşim elinden geldiğince yardım ediyor ama ne kadar yapabilir ki çalışıyor sonuçta. Sizler napıyosunuz bu konuda bana biraz fikir verseniz 🙏
Bir daratcak iki daraltcak üçüncüde alışacaksın tatlım 🤭🤭🤭valla şuan evin altı üstü bir yerde nerden başlasam bilemediğimden ben de hiç başlamadım daha🤣 dağınık olsun yeterki pis olmasın mottom💪 sabah çamaşırları katlamısım bir güzel mutfağa yemeğe bakmaya gitmişim kızım itinayla hepsini yere atmış. Görünce bir daha katlamak istemedi canım. Sabahtan beri aynı çamaşır 3.kez yıkanıyor surejli düğmeleri basıp programı yeniden çalıştırıyor.
Canım her şey bir yana temizlik yapicam diye kendini kasma. Tüm evin altından girsen üstünden çıksan da yarın yine aynı olacak. Ben nasıl yapıyorum, sabah 1 oda süpürüp topluyorum, yarim saat uzanıyorum sonra diğer oda dinlen şeklinde. Bitmezse hicccc kendimi yormuyorum. Dağınıklık içinde kendime bir düzen kurdum resmen 🤣🤣🤭 cocukla kurmak zorundayim çünkü. Arkamı dönmem dağıtılması için yeterli bir süre.

Canım endişelenme duyarsın haftaya. Normalde bu görüntüyle ve mm ile duymanız gerekiyor bence, demek cihaz yakalayamadı. Cihazdan cihaza değişiyor gerçekten. Mesela ilk gebeligimde kanamam olduğunda fakülte cihazı kalp atimini duymadı atim yok dedi( gece saat 4 civarı) sabah 8.30da kendi doktorum atımı çok net yakaladı. Nasıl atim yok gümbür gümbür sesi dedi. Cihazın kalitesi çok etkili oluyor gerçekten.
Hafta olarak +7/-7 gün normal karşılanıyor zaten doktorunuz bilgi vermiş.
Kalp atımı için endişelenmeyin 😊 haftaya bence duyarsınız 🎈 yada başka bir doktordan ek randevu alabilirsiniz size farklı bir bakış açısı olur.
Ya çok teşekkür ederim mutlu oldum şimdi bende çok iyi cihazı olduğunu düşünmüyorum cihaz çok iyi olmasada haftaya duyarım sanırım hadi inşallah sağlıkla 🤗🙏

Bir daratcak iki daraltcak üçüncüde alışacaksın tatlım 🤭🤭🤭valla şuan evin altı üstü bir yerde nerden başlasam bilemediğimden ben de hiç başlamadım daha🤣 dağınık olsun yeterki pis olmasın mottom💪 sabah çamaşırları katlamısım bir güzel mutfağa yemeğe bakmaya gitmişim kızım itinayla hepsini yere atmış. Görünce bir daha katlamak istemedi canım. Sabahtan beri aynı çamaşır 3.kez yıkanıyor surejli düğmeleri basıp programı yeniden çalıştırıyor.
Canım her şey bir yana temizlik yapicam diye kendini kasma. Tüm evin altından girsen üstünden çıksan da yarın yine aynı olacak. Ben nasıl yapıyorum, sabah 1 oda süpürüp topluyorum, yarim saat uzanıyorum sonra diğer oda dinlen şeklinde. Bitmezse hicccc kendimi yormuyorum. Dağınıklık içinde kendime bir düzen kurdum resmen 🤣🤣🤭 cocukla kurmak zorundayim çünkü. Arkamı dönmem dağıtılması için yeterli bir süre.
Off sizinki daha zor tabi çocukla 😅 Biz 2 kişiyiz evde ona rağmen savaş alanı sanki. İşin kötüsü bi süre şehir dışındaydık yani sadece dağınık değil pis.. Her yer tozlanmış 🤦‍♀️ Bi de son kontrolde doktorum kanama alanları gördü bende küçük de olsa. O yüzden süpürge bile açmıyorum eşim açıyor sağolsun. Ama iş süpürgeyle bitmiyor çıkmazlardayım 😂😂

Ya çok teşekkür ederim mutlu oldum şimdi bende çok iyi cihazı olduğunu düşünmüyorum cihaz çok iyi olmasada haftaya duyarım sanırım hadi inşallah sağlıkla 🤗🙏
Duyarsın duyarsın birde 13 mm demişsiniz ya o bebeğinizin boyu rahim boyu daha geniş oluyor. Ben dün 9mm fetus boyuyla kalp atımı duydum karından. Ama doktorumun ultrason cihazı biraz fazla gelişmişindendi . Resimlerde bebis gayet güzel görülüyor maşallah🎈 haftaya doktorunuzun cihazı da yakalar atımı merak etmeyin 😊

Eşime suyunu bile ben getirirdim. kıyafetleri nerde bilmezdi banyodan çıkar çamaşırını hazırlarım falan o derece idi. Ama lekelenmem olduğu günden beri saltanatı sona erdi. nerdeyse al bunu tuvaletini yaptır geri getir dicem onu bile yapicak😂😂 3 senelik evliyiz geçen ay cay demlemeyi öğrettim 😂 haftada bir ev süpürüyor umrumda değil ben de başak burcuyum ama salonda yatıp hicbir yeri görmüyorum.🙈😁😁

Off sizinki daha zor tabi çocukla 😅 Biz 2 kişiyiz evde ona rağmen savaş alanı sanki. İşin kötüsü bi süre şehir dışındaydık yani sadece dağınık değil pis.. Her yer tozlanmış 🤦‍♀️ Bi de son kontrolde doktorum kanama alanları gördü bende küçük de olsa. O yüzden süpürge bile açmıyorum eşim açıyor sağolsun. Ama iş süpürgeyle bitmiyor çıkmazlardayım 😂😂
Yapmayacaksin canım çok net yani . Yatacaksın dağınıklığın karşısına baka baka alışacaksın 🤭🤭 benimde ilkinde durumum sizinle aynıydı. Hatta şöyle ki ben temizlik yaptım ardından kanama oldu yani dertsiz başıma dert açtım. Süpürge ve viledayi başkasına yaptırın. Genel toplama işini de parça parça dinlene dinlene yapabilirsiniz. Çamaşır da sorun olmaz ama bulaşık makinesi yerleştirme yapmamanız öneririm. Çünkü dolaba yerleştirirken uzaniyoruz ya o uzanma kanamaya yol açabiliyor malesef. O konuda dikkat et. Aşağıda olanları yerlestir ama yukarda olanları koy kenara eşin yerleştirsin. En güzeli çağır annelerden birini yapsın işte hepsini 🤭🤭🤭🤣yoksa eğer yardımcı birini tutun haftada 1-2 gün gelsin. Başka türlü olmuyor malesef kendinizi strese sokmayın.

Yapmayacaksin canım çok net yani . Yatacaksın dağınıklığın karşısına baka baka alışacaksın 🤭🤭 benimde ilkinde durumum sizinle aynıydı. Hatta şöyle ki ben temizlik yaptım ardından kanama oldu yani dertsiz başıma dert açtım. Süpürge ve viledayi başkasına yaptırın. Genel toplama işini de parça parça dinlene dinlene yapabilirsiniz. Çamaşır da sorun olmaz ama bulaşık makinesi yerleştirme yapmamanız öneririm. Çünkü dolaba yerleştirirken uzaniyoruz ya o uzanma kanamaya yol açabiliyor malesef. O konuda dikkat et. Aşağıda olanları yerlestir ama yukarda olanları koy kenara eşin yerleştirsin. En güzeli çağır annelerden birini yapsın işte hepsini 🤭🤭🤭🤣yoksa eğer yardımcı birini tutun haftada 1-2 gün gelsin. Başka türlü olmuyor malesef kendinizi strese sokmayın.
Ailelere söylemedik daha o yüzden yoksa annem koşa koşa gelir de 😂 neyse yakında söyleriz zaten o zamana kadar idare edeyim bari. Haklısın şuan bebeğim den önemli değil hiç bişey sonuçta 2 kaybım var kan pıhtılaşmam var ve kanama alanlarım var hiç maceraya gerek yok 🤦‍♀️

Back