• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Önüme gelene soruyorum zaten, bu doktoruma da yeni gitmeye başlamıştım, ona da sorarım bakalım, bildiği bi detay vardır belki
Canim sen dış gebelik geçirmiş olduğuna dair raporları elinde bulundur, kendin git sağlık bakanına ne yapılabilir diye orada da sor. Kurul mu toplanıyor ne yapılıyorsa artık.
T.c de durum tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ama Kıbrısta devlette boyle bişey olsa da benim 2. Evliliğim diye bu imkan benim elimden alınmış olsaydı, mantıklı bir açıklama beklerdim. Neden ben bu riskle yaşamak zorundayım diye dilekçeler mektuplar yazardım.
Hakkında hayırlısı olsun.

Kiz ben ilk gebeligimde başıma geleni anlatsam 🙄🤧🤧💙😵‍💫 doktor odasında bayılıyordum resmen o kadar kötü konuştu ki benle... Yani insanlara gebeyle konusma sanatı öğretilmeli.
O benimde ilk gebeligimde basima geldi koskoca hastaneyi inletmisimdir herhalde sinirden :) kesinlikle katiliyorum bazilari cok affedersiniz dangalakca lambur lumbur konusuyor 🤷‍♀️

Merhabalar ben Cuma yaptırmıştım 96 idi pazartesi yaptırdım 475 çıkmıştı . 2 günde bir en az 2 katı oranında artış olması gerekiyor seninki normal görünüyor neden kötü düşüncelere kapıldın ki? ben doktora gittim keseyi gördük bu haftada tekrar gideceğim kontrole Allah'ın izniyle hepimiz kucağımıza alırız inşallah. böyle kötü düşünme kötü kötüyü çağırır çünkü
Kese kaç mm gözüktü sende ?bir de kaç haftalıkken gitmiştin?

Canım o korku hayatımızda hep olacak, hamileyken acaba iyi mi, kalbi atıyor mu? Doğacak, ağladığında acaba bir yeri mi ağrıyor da ben anlamiyorum, deli gibi uykusuzluktan bitkinken bir elin çocuğun karnında acaba nefes alıyor mu, ya ben uyurken bir şey olursa , biraz daha büyüyünce ek gıdaya başladığında ya ben görmeden ağzına bir sey atar da nefesi tıkanırsa , hareketleri arttığında ya uyurken anlamazsam yataktan düşerse..... böyle böyle ilerliyor hep.. o yüzden ben kendim için söyleyeyim bebeğimi karnımda büyütürken endiselerim de büyüdü, doğduğunda endişelerim cocukla büyümeye devam etti ve halaaaa ediyor. O yüzden o endişelerle yaşamaya adapte olmak gerekiyor ✨🎈 hep iyi düşünün, hep iyi olsun 🌺
Şuanda aynen bu duyguları yaşıyorum. Kalp atışını duymadım henüz ama sağlıklı mı acaba DNA testi miyaptırsam diye soru işaretleri var kafamda. Şimdi sma ile ilgili çok haber vs geliyor karşıma ailede yok ama acaba diyorum, annelik şimdiden zormuş yahu

O benimde ilk gebeligimde basima geldi koskoca hastaneyi inletmisimdir herhalde sinirden :) kesinlikle katiliyorum bazilari cok affedersiniz dangalakca lambur lumbur konusuyor 🤷‍♀️
Yok kız ben iletemedim, adam öyle bir konuştu ki açık açık ben karnım burnumda orda doğuracaktır herhalde sandım 😑 böyle betim benzim attı sonra doktor da korktu hiç iyi görünmüyorsun diye. Dedim yani açık açık konusmasamiydim dedi , dedim iyi yaptınız da keşke öncesinde oturtsaydiniz 🙄🤭🤭🤭

Kalp atışı duyan arkadaşlar bugün ultrasonda bebek böyle göründü ama kalp atışı duyamadik doktorum haftaya duyarız dedi kese 13 mm haftaya duyar mıyım sizce bu arada 7+0 bugün ultrasonda 6+3 çıktı doktorum olabilir önemli değil dedi ama kafam takıldı daha önceki gebeligimde bebek gelişmedi aynı şey olur diye korkuyorum

Eklentiler

• IMG_20220726_202403.jpg
    IMG_20220726_202403.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 52
Ben en son 20 temmuzda yaptırdım canım geçen hafta çarşamba galiba benimki de. Evet yakınız🥰 Ben daha keseyi görmedim bu hafta gidicem inşallah.
Eczaneye gittim sanırım salgın varmış ishal halsizlik falan herkes öyle dedi..
Ay hadi bakalım bebişini gör sen de artık🐥🥰bu arada da kendine dikkat et acayip bi salgın var gerçekten. Doktora gittiğinde de yazarsın burada haberdar et bizi de 😌

Ben en son 20 temmuzda yaptırdım canım geçen hafta çarşamba galiba benimki de. Evet yakınız🥰 Ben daha keseyi görmedim bu hafta gidicem inşallah.
Eczaneye gittim sanırım salgın varmış ishal halsizlik falan herkes öyle dedi..
Ne salginiymis kuzu ve nasil bulasiyormus acaba, birsey dediler mi?

Ben de gitmedim benim mi gitmem gerek, onlar mı arıyor acaba

D vitamini benimde düşük çıktı canım damla verdi doktorum

Ne zaman ararlar acaba, özel hastaneye gideli 1 hafta oldu bugün

Geçmiş olsun canım,

Aynı yerde yapılmalıydı canım, makineler cok fark ediyor
Sagol canım

Merhaba herkese 🌸

Bugün devlet hastanesine gittim ve moralim bozuldu. Yani devlet hastanesine gidip de mutlu çıktığım bir günüm olmadi ama yani özemdeki doktorum bile devletten de takip al diyor mecburen gidiyorum umarım Çapa'da da benzer durum yaşamam orada iyi insanlarla karşılaşırım.
Doktor bey amca içeri girdim daha şikayetin ne dedi bende hamileyim üçüz bebeklere dedim burada senin için yeterli imkan yok çapa veya cerrahpasaya git, zaten devlet üçüz bebek olayını desteklemiyorum bebeklerden birini iğneyle alsınlar senden sende rahatlarsın dedi. Ben dedim pardon? Devlet hastaneleri üçüz bebekleri desteklemiyor birinin hayatini sonlandırıp alacaklar diye cevap verdi. Dedim peki buna kim karar veriyor ben izin verdim mi ki kim alıyor çocuğu bana sormadan? Bunun üzerine de git konuş sana da mantıklı gelecek, sen bana neden geldin onu söyle dedi. Dedim kan testleri için çünkü Çapa 12 haftadan önce gebe kontrol etmiyoruz dedi telefonda. Bunun üzerine tamam testleri veriyorum git hepsini yaptır 12. Haftada geç kalma git 14e kadar aldırmanlazım tekini 🙄🙄
Hayır aldırmayacağım yani soruyorum sorun var mı yok hepsi iyi elleri kolları hareketli diyor. Neden alınsın o zaman zaten 🙄🙄🙄
Iki tanesi 8+6 bir tanesi 8+4 gözüküyor hepsi 9 haftalık gelişimleri oldukça iyiymiş ama ne bir resim ne bir şey sadece mutsuzluk ve olumsuz konuşmalar ile uğurladılar beni Allah'ım sonraki devlet hastanesi serüvenim böyle olmaz inşallah 🤲🤲
Çok morali bozuluyor insanin 😔😔
Çok şaşırdım canm 😳

Kalp atışı duyan arkadaşlar bugün ultrasonda bebek böyle göründü ama kalp atışı duyamadik doktorum haftaya duyarız dedi kese 13 mm haftaya duyar mıyım sizce bu arada 7+0 bugün ultrasonda 6+3 çıktı doktorum olabilir önemli değil dedi ama kafam takıldı daha önceki gebeligimde bebek gelişmedi aynı şey olur diye korkuyorum
Aha benimde aynısı oldu yok yok bişe olmaz sanmam yani bende bekliyorum inşallah haftaya duyacam bende inşallah sende duyarsın benim tecrübem var oğlumda tam 9.haftada bekleyip duydum ondan çok panik yapmıyorum ama yine acaba diyor insan inşallah iyi haberler aliriz

Aha benimde aynısı oldu yok yok bişe olmaz sanmam yani bende bekliyorum inşallah haftaya duyacam bende inşallah sende duyarsın benim tecrübem var oğlumda tam 9.haftada bekleyip duydum ondan çok panik yapmıyorum ama yine acaba diyor insan inşallah iyi haberler aliriz
Peki ultrasonda bebeğe ait yapı görünüyor muydu sizin bu arada haftamiza göre biraz geri olmasına sizin doktorunuz ne dedi acaba

Peki ultrasonda bebeğe ait yapı görünüyor muydu sizin bu arada haftamiza göre biraz geri olmasına sizin doktorunuz ne dedi acaba
Benim asıl Dr şehir değişikliği nedeniyle ona gorunemedim kesemi asıl drum gördü iyi herşey yolundaydı başka şehre geldim devlet Hastanesi'ne gittim 7+4 olması gerekirken 6 haftalık dedi hiç bir olumsuzluk söylemedi 10 gün sonra gel dedi sabah gel tahlil de yaparız dedi kalp atışı yok henüz dedi kendi duruma haber verdim ee bekleyeceksin bişe olmaz oluşur kalbi dedi panik oldum önce sonra ben oğlumda 9.haftada duymuştum ama drum beni çok rahatlamıştı fuzuli şeyler söylemeden korkutmadan muayne ediyor her Dr bir değil bekle duyarsın kalp atışını rahat ol

Benim asıl Dr şehir değişikliği nedeniyle ona gorunemedim kesemi asıl drum gördü iyi herşey yolundaydı başka şehre geldim devlet Hastanesi'ne gittim 7+4 olması gerekirken 6 haftalık dedi hiç bir olumsuzluk söylemedi 10 gün sonra gel dedi sabah gel tahlil de yaparız dedi kalp atışı yok henüz dedi kendi duruma haber verdim ee bekleyeceksin bişe olmaz oluşur kalbi dedi panik oldum önce sonra ben oğlumda 9.haftada duymuştum ama drum beni çok rahatlamıştı fuzuli şeyler söylemeden korkutmadan muayne ediyor her Dr bir değil bekle duyarsın kalp atışını rahat ol
Benim doktorumda sakın pozitif biri lekelenmelerim olunca alttan bakmak istemedi sanırım haftaya gel dedi inşallah kalp atışı duyarız ruh halimden kötü rüyalar görüp duruyorum rabbim korktugumuzu yaşatmasın

Karnınızdan mı bakmıştı bende 7+2 gittim 6+4 çıkmıştı olabir demişti banada bir hafta sonra gel dedi kalp atışı vardı ama lekelenme dönemleri biraz sıkıntılı dönemler dir bir hafta sonra tekrar gel dedi

Back