• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ah canım.. Nasılsın? Allah inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin 🙏🏻 Çok zor ama inşallah bir nebze kolay bir şekilde atlatırsın bu süreci 🙏🏻 Hatta sonraki aylarda güzel haberlerini alırız inşallah Allah'ın izniyle canım 🧡
Canım benim sağolasın 🙏 pek iyi değilim tabii, 3.kez hayal kırıklığı ve yıpratıcı bir süreç. Hayırlısı olsun.. Allah sizin kuzularınızı bağışlasın, sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Canim Allah razi olsun. Yazmissin ne guzel. Valla ben ilk gebelikte 78den 86ya cikmistim 10 haftada. Sonra kurtaj oldum. Diyetisyene basladim 79la hamile kaldim simdi 80 kiloyum yine ama hamur işi olmadan inan doydugumu hissedemiyorum cok garip. Kilo da vermeye calisiyorum ne yapsam olmadi. Bir o odemi verdim sanirim o bile 4 ayda anca. Canım her gun mutlaka tatli istiyor. Meyveler kesmiyor istegi. O uste agirlik cokmesi vs herseyi yasiyorum yazdiklarinin birebirini. Bebek normalde 7+4 olmasi gerekirken 8+1 cikiyor her gittigimde onden gidiyor. Tabi masallah diyeyim yine de. Bol bol su icmeye calisiyorum ama sanki acliktan miden bulanir ya su icince oyle gurul gurul sesler. Bakalim yarin doktorum ne diyecek bu arada sekeri soyleyeyim
Anlattklrnla magnezyum değerinn çok düşük olduğunu düşünüyrm ve insülin direncin de olabilir. Vitaminlerine baktırdın mi? Kuru ve taze meyvelerle süt tatlillar yapabilirsin. Ben şuan 3 aylık olana kadar 8 kilo verme hedefim var diyetsynm neye karar verir blmyrm ama internttki Doktorlar da aç kalmamk şartıyla sağlıklı beslenip hafif tempo yürüyüşle ilk 3 ay 10 kiloya kadar verilebilir diyorlar.

Sen düzenli yürüyüşünü yap sağlıklı beslen canım bir şey olmaz . Aynı kiloda hamile kalmstm ilk hamillgmde. Ne şeker en ufak bir şey çıkmadı ama çok kontrollü gittim. Hatta doktor çikolata yiyip gel dedgnde bile organik pekmez yedim 1 çay kaşığı yiyemedm çikolata çocuğuma zarar veririm diye 🤭🤭
Yaa icime su serptin kuzu bende alayim pekmez bal vs. Bari. Cikolata yemiyim artik🥰

Kuzum peki diyetisyeni nerden buldun hastaneden vs mi yoksa doktor mu yonlendirdi. Benim kilo icin devam ettigim diyetisten gebelikte yardimci olamam dedi ve programi askiya aldik. Benimde saglam diyetisyene ihtiyacim var.
Bakalim benim diyetysnm.ne diyecek ayın 4unde. Ben de yazarm burda

Kızlar büyük ihtimalle yine dış gebelik dedi doktor. 2 gün sonra yine HCG bakılacak, düzgün bir artış yine yoksa kürtaj yapacak. Ertesi gün düşüş olmazsa da metotreksat yapıcaz mecbur dedi. Buradan geri dönüşü de olacağını sanmıyorum dedi zaten. Beni listeden silebilirsin Rheaa Rheaa
Hepinize sağlıklı, mutlu , sorunsuz bir gebelik süreci dilerim 🙏
Canimmm ya belki 2 gün sonra herşey normal ilerlemeye başlar.
Eğer dış gebelikse tekrar normal yolla hamile kalmaya çalışacakmisin? Böyle bir durumda tüp denemen mi gerekiyor?
Aynı topikte olacağımıza sevinmiştim. Inşallah gitmezsin 😥

Yaa icime su serptin kuzu bende alayim pekmez bal vs. Bari. Cikolata yemiyim artik🥰
Hep şunu düşünüyrm bu yediklerimle çocuğumun vücut yapı taşları oluşuyor. Canim istedi.diye kötü bir şey nasıl veririm ona.
Ama öncesinde güzel bir alışveriş yap
Keçiboynuzu, kuru dut, gün kurusu, kuru üzüm tarzı şeyler al evde bulundur. Diğer şeyleri almazsan Cann istedgnde de eline gecmeZ.
Burda 9 ay destek olacgz birbrmize.
İnşallah güzel geçiririz

Canım benim sağolasın 🙏 pek iyi değilim tabii, 3.kez hayal kırıklığı ve yıpratıcı bir süreç. Hayırlısı olsun.. Allah sizin kuzularınızı bağışlasın, sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Cok uzuldum gercekten. Umarim en kisa zamanda Rabbim tekrar, daha guzelini daha sagliklisini nasip etsin sana, cok gonulden diliyorum 🙏🏻

Gerçekten şanssızlık olmuş hep senin için. Dediğim gibi ben hep memnun kaldım şimdiye kadar. Takma kafana canım boşver. Duymazdan gelmek lazım bazen. Önemli olan civcivlerin sağlığı🥰🍼

Benim annem de safra kesesi ameliyatı olacağı zaman özel hastanede çok kötü muamele görmüştük ve devlet hastanesi bize çok güzel yaklaşmıştı. Ameliyatını bile çam sakura hastanesinde yaptık ve her yönden kusursuz bir ameliyat süreci geçirdi aslında genellememek gerekir gerçekten ama çok kızgındım bugün ve hep ben nedense kötü muamele görüyorum hayır kavga etmem önümden birini alsalar ses çıkarmam ne deseler sesimi çıkartmadan yaparım hemen bana böyle yapılınca ağırıma gidiyor. Normal zamanda bile duygusalım ben ağlarım hemen kavga da edemem 2 kelime söylesem 3.de ağlarım. Ama doktorum da sakinleştirdi beni önemli olan civcivler kesinlikle 🐣🐣🐣

Ya birde yasayan var mi su durumu. Bn baya baya uykusuzum gece uyuyorum ama bi uzanayim hemen yatiyorum yada calisirken uyku basiyo ve tum vucudum yorgun halsiz dusuyo bi yarim saat uyusam kendime gelebiliyorum.

Aynı ben 🙄 tek fark ben gece 1e kadar ne yapsam uyuyamiyorum ve en geç 9da istemsizce uyanıyorum. Sonra bütün gün sanki gece 1 saat uyumamışım gibi yorgunum uykum var nereye başımı koysam 10 dk uyuyorum falan 🙈😂😂 bebeisler gelişirken bizi yoruyorlar sanirim olsun herşey 12. Haftaya kadar sonra hepsi azalır idare edelim civcivlerimizi 🐣🐣🐣

Kizlarim merhaba uzun suredir ( 1 hafta:)) yoktum buralarda. Bu surecte aile hekimimden randevu aldim. Kan tahlili verdim. şuan (8+0ım) kan vermeye gittigim gun 7+4tum. Bana dedi ki 8. Haftada 2li test 12. Haftada 3 lu test 16da 4 lu test yaptirman lazim?! 12 ve 16 duydum da 8 i ilk kez duyuyorum duyan bilen var mi? Sonuclarima gelince kizlar aclik sekerim normal tokluk sekerim yuksek cikmis.Bir de hemogram tam kan sayimlarim yuksek. Coraspin ve kiloma bagliyorum bu durumu. Boyum 1.70 kilom 80 doktor baya kilolusun kilo ver demisti sekerim o yuzden mi yuksek acaba bilemedjm bir de dedi kilodan bebege kan akisi iyi gitmez kalbi durabilir hemen diyet yap sakin kilo alma dedi. Kafam karisti bu degerler bebege zarar verir mi? Baktim kadin canimi sikiyo bende yarin kendi dr a randevu aldim kan sonuclarimi ona gosterecegim. Bunlar kan alinirken konusulanlardi. Kan sonucum bugun cikmis.

Off bu üslupsuzluklar 🙄 ya ben bu sefer sağlık ocağından yana şanslıyım bana çok iyi davrandılar ben 94 kiloyum ve üçüz bebeklere gebeyim bana hiç böyle şeyler demediler. Kilo almıyorum ama ben kendim dedim kilom fazla diye en fazla 20 kilo alabilirsin 114 kilo hiç mi gebe yok dedi 😂😂😂 Sen bunları takma hiç üzme kendini herşey düzene girer dediler valla 😊😊
Şeker ile ilgili fikrim yok benim açlık şekerimi ölçtüler bir tek ve o da 86 cıkmış doktorum iyi dedi. Ikili test icin 11 hafta ile 14 hafta arası dedi bana da ama ben ilkinde yaptirmamistim.

saçmalık ya. risklerden bahsedilir , olabilecek en kötü senaryo söylenir bunu anlıyorum da illa git işlem yapılsın demek nasıl bir saçmalık ? karar sizin diyip kenara çekilmesi lazım.

bozmayın moralinizi, takipli olduğunuz doktor her şey yolunda demiş sonuçta bu oturduğun yerden konuşmuş. takılmayın böylelerine.

Hayır daha bebeğe bakmadan dedi sonra vakti bebeğe 🙄 zaten baksa ne bileyim bir tanesi aşağıda çok riskli bir durum gibi bir şeyler dese ben derim beni düşündü ama o öyle bir konuştu ki devlet desteklemiyor 🙄 eee desteklemiyor da ne yapıyor doğurmak isteyeni vatandaşlıktan mi çıkarıyor demek lazımdı ama aklıma gelmedi o an 😂😂😂

Tavir çok kötü. Benim eşim de doktor böyle bir şey var mı diye sordum. Hayır önerebilir ama devlet desteklemiyor diye bir şey yok dedi. He söyle çok çok riskli. Ama ben olsam ben de kıyamam bir cana bile bile. Sonrasını daha iyi bilebilirler ama herkesin kendi kararı. Canınızı sıkmayın allah iyi insanlarla karşılaştırsin umarım pişman da olmaz keyifli bir süreç yaşarsınız.

Ben de zaten öneriye bir şey demezdim. Ama sanki zorunlu bir durum gibi konuştu daha bakmadan bir de 🙄 bebekler iyi mi dedim baktığımda hepsi çok iyi çok sağlıklı dedi 🤦‍♀️ ben doktorum tatilden dönünce yine gideceğim sorarım risk oluşturan bir durum varsa o da söyleyebilir bana ama en son gördüğünde hicbir sorun yok tahminimdi 34 35 haftalık bir yolumuz var toplamda sen bu bebekleri doğurursun demişti 😊

Bir arkadas daha yazmis, doktorlara genel mal etmemek lazim bunu, malesef meslekten once insan olmak gerekiyor ve bunu beceremeyenler her meslek grubunda cikiyor. Size tavsiyem hemen İl Saglik Mudurlugu’nu arayarak sikayette bulunun, cunku bu tarz sorunlularin da ayiklanmasi lazim. Sanki Cin’de yasiyoruz tovbe tovbe ne sinir bozucu bir soylem olmus…

Yaa aslında kesinlikle hem fikirim ama bir de Çapa'ya gidip haklı olup olmadığını görmek istiyorum o kadar emin konuştu ki seninle konuşup ikna edecekler seni üç bebek olmaz falan dedi 🙄 benim bir tanıdığım var onunla uğraşır bilirim söylesem ama insanları işinden etmek de kötü geliyor bana sadece tek bir talebim var uyarılması o da. Bu ekonomide biri işsiz kalsa intihar bile edebilir ben böyle bir şeye sebep olmak istemem ama saglam bir uyari alsa asiri mutlu olurum bu isi arastircam acaba Cimere mi sikayet etsek ben öğretmenlik yaparken şikayet olunca gelip bizi uyariyorlardi 😂😂

Çok şükür canım 😊 Gözün aydın :KK36:

Ay cok sinir bozucu.. Geçmiş sun diyorum. Yine iyi dayanmissin bu yaklaşıma. Sakinligini nasıl korudun, bravo valla.. Hiç mutsuz olma. Her şey güzel olacak Allah'in izniyle 🙏🏻🧡 Allah iyi insanlarla karşılaştırsın insallah.. Yavrularına sağlıkla kavuşacaksın 🥰🙏🏻🧡🧿🧿🧿

Ablam doktor olduğu için çektiklerini de çok iyi biliyorum. Kesinlikle katılıyorum sana.. Nasıl ki insanda iyi kötü var.. Mesleğe göre genelleme yapmamak lazım.

Oğlumda ben gitmiştim. Randevuya da gerek yok. Gebeler zaten öncelikli🥰✌🏻 Hamileyim gerekli testleri yaptıracağım dersiniz. Kayıt ederler testleri de yaparlar. Takip zamanlari var o zaman arıyorlar.

Ama tüm hesaplamalar ona göre yapılıyor. Yeni bir yumurta vücudumuzda adet döneminde oluşmaya başlıyor, o baz alınıyor. Yani bütün dunyada boyle. Napalim bizbde uyuyoruz 😄 O yüzden hamilelik 9 ay değil 40 hafta sayılıyor 🥰 Beta hcg degerleri de ona göre referans veriliyor. Ben de özel sektordeyim. Sabahtan 1-2 saat izin falan ile halletmeye çalışacağım. İlk çocukta öyle yapmıştım. Şimdiye kadar izin almama gerek kalmadı. Beta hcglere akşam baktırdım iş çıkışları.

Her doktorun hemşiresi ve hemsire odasi oluyor. Randevu almadan kapıyı çalıp hamile olduğunu söylersen gerekli işlemleri yaparlar canım. Gorevli değil hemşire bilir.

Ben normalde de çok sakin bir insanım öğretmenlik yaparken çocuklar beni çok severdi 🙈😂 veliler de diyordu siz bu çocukları nasıl susturuyorsunuz sesinizi duyabiliyorlar mi 😂 bir de duygusalimdir ben kavga da edemem yukselenim yengeç sanirim ondan. Ama üzüyorum sonradan kendimi orda bir şey yoktu çıktım yolda doldurdum kendimi 🙈 doktorum olmasa ben hasta bile olurdum kaşıklarım ağrımaya başlamıştı zaten 🙈 doktorum sakinlestirince geçti 😊🌸 takmayacağım artık 🥰🐣🐣🐣

Anlattklrnla magnezyum değerinn çok düşük olduğunu düşünüyrm ve insülin direncin de olabilir. Vitaminlerine baktırdın mi? Kuru ve taze meyvelerle süt tatlillar yapabilirsin. Ben şuan 3 aylık olana kadar 8 kilo verme hedefim var diyetsynm neye karar verir blmyrm ama internttki Doktorlar da aç kalmamk şartıyla sağlıklı beslenip hafif tempo yürüyüşle ilk 3 ay 10 kiloya kadar verilebilir diyorlar.
Kuşum bana düşük riskim var diye hep yatırıyo dr um :/ bakalim yarin ne dicek magnezyum vs normal cikmis ama iste yarin hersey belli olcak insallah guzel haberler aliriz🥰

Benim annem de safra kesesi ameliyatı olacağı zaman özel hastanede çok kötü muamele görmüştük ve devlet hastanesi bize çok güzel yaklaşmıştı. Ameliyatını bile çam sakura hastanesinde yaptık ve her yönden kusursuz bir ameliyat süreci geçirdi aslında genellememek gerekir gerçekten ama çok kızgındım bugün ve hep ben nedense kötü muamele görüyorum hayır kavga etmem önümden birini alsalar ses çıkarmam ne deseler sesimi çıkartmadan yaparım hemen bana böyle yapılınca ağırıma gidiyor. Normal zamanda bile duygusalım ben ağlarım hemen kavga da edemem 2 kelime söylesem 3.de ağlarım. Ama doktorum da sakinleştirdi beni önemli olan civcivler kesinlikle 🐣🐣🐣

Aynı ben 🙄 tek fark ben gece 1e kadar ne yapsam uyuyamiyorum ve en geç 9da istemsizce uyanıyorum. Sonra bütün gün sanki gece 1 saat uyumamışım gibi yorgunum uykum var nereye başımı koysam 10 dk uyuyorum falan 🙈😂😂 bebeisler gelişirken bizi yoruyorlar sanirim olsun herşey 12. Haftaya kadar sonra hepsi azalır idare edelim civcivlerimizi 🐣🐣🐣

Off bu üslupsuzluklar 🙄 ya ben bu sefer sağlık ocağından yana şanslıyım bana çok iyi davrandılar ben 94 kiloyum ve üçüz bebeklere gebeyim bana hiç böyle şeyler demediler. Kilo almıyorum ama ben kendim dedim kilom fazla diye en fazla 20 kilo alabilirsin 114 kilo hiç mi gebe yok dedi 😂😂😂 Sen bunları takma hiç üzme kendini herşey düzene girer dediler valla 😊😊
Şeker ile ilgili fikrim yok benim açlık şekerimi ölçtüler bir tek ve o da 86 cıkmış doktorum iyi dedi. Ikili test icin 11 hafta ile 14 hafta arası dedi bana da ama ben ilkinde yaptirmamistim.

Hayır daha bebeğe bakmadan dedi sonra vakti bebeğe 🙄 zaten baksa ne bileyim bir tanesi aşağıda çok riskli bir durum gibi bir şeyler dese ben derim beni düşündü ama o öyle bir konuştu ki devlet desteklemiyor 🙄 eee desteklemiyor da ne yapıyor doğurmak isteyeni vatandaşlıktan mi çıkarıyor demek lazımdı ama aklıma gelmedi o an 😂😂😂

Ben de zaten öneriye bir şey demezdim. Ama sanki zorunlu bir durum gibi konuştu daha bakmadan bir de 🙄 bebekler iyi mi dedim baktığımda hepsi çok iyi çok sağlıklı dedi 🤦‍♀️ ben doktorum tatilden dönünce yine gideceğim sorarım risk oluşturan bir durum varsa o da söyleyebilir bana ama en son gördüğünde hicbir sorun yok tahminimdi 34 35 haftalık bir yolumuz var toplamda sen bu bebekleri doğurursun demişti 😊

Yaa aslında kesinlikle hem fikirim ama bir de Çapa'ya gidip haklı olup olmadığını görmek istiyorum o kadar emin konuştu ki seninle konuşup ikna edecekler seni üç bebek olmaz falan dedi 🙄 benim bir tanıdığım var onunla uğraşır bilirim söylesem ama insanları işinden etmek de kötü geliyor bana sadece tek bir talebim var uyarılması o da. Bu ekonomide biri işsiz kalsa intihar bile edebilir ben böyle bir şeye sebep olmak istemem ama saglam bir uyari alsa asiri mutlu olurum bu isi arastircam acaba Cimere mi sikayet etsek ben öğretmenlik yaparken şikayet olunca gelip bizi uyariyorlardi 😂😂

Ben normalde de çok sakin bir insanım öğretmenlik yaparken çocuklar beni çok severdi 🙈😂 veliler de diyordu siz bu çocukları nasıl susturuyorsunuz sesinizi duyabiliyorlar mi 😂 bir de duygusalimdir ben kavga da edemem yukselenim yengeç sanirim ondan. Ama üzüyorum sonradan kendimi orda bir şey yoktu çıktım yolda doldurdum kendimi 🙈 doktorum olmasa ben hasta bile olurdum kaşıklarım ağrımaya başlamıştı zaten 🙈 doktorum sakinlestirince geçti 😊🌸 takmayacağım artık 🥰🐣🐣🐣
Aaa ne guzel valla ücüz masallah canim benim insallah saglikla kucagina alirsin. Kilo vermek istiyorum ama dusuk tehdidimden dolayi dr um hep yatiriyo bakalim yarin ne dicek. Yattigi yerden de kilo zor veriliyor kafaya da takmamaya calistikca karsima ciktikca kafaya da takmaya basladim bakalim kuzu. Insallah yarin guzel haberler aliriz🥰🌼

Canım ben geçen hafta salı test yaptırdım 287 çıkmıştı. Sonra test yaptırmadım tekrar. Pazar günü kahverengi lekelenmem olunca acile gittim keseyi gördük o zaman. Üstelik karından bakıldı. Beta bakmaya da gerek yokmuş kese göründükten sonra. Sen testi ne zaman yaptırdın sanırım tarihlerimiz yakın
Ben en son 20 temmuzda yaptırdım canım geçen hafta çarşamba galiba benimki de. Evet yakınız🥰 Ben daha keseyi görmedim bu hafta gidicem inşallah.
Eczaneye gittim sanırım salgın varmış ishal halsizlik falan herkes öyle dedi..

Kuzum peki diyetisyeni nerden buldun hastaneden vs mi yoksa doktor mu yonlendirdi. Benim kilo icin devam ettigim diyetisten gebelikte yardimci olamam dedi ve programi askiya aldik. Benimde saglam diyetisyene ihtiyacim var.
Canm bende ilkinde dedim ya gebelik şekeri olunca k.dogum endokronolojiye yönlendirdi. Onlar genel tahlillerden sonra oranın yani fakülte içinde diyetisyene yönlendirdi. O yüzden diyetisyenler gebelik şekeri konusunda deneyimliydi.

Bana aclik normal ama kan sekerin yuksek bu sıkıntı dedi baktim kotu konusacak ben gerisini kendi dr umla hallederim dedim :) sonra tabi netten arastirmalar zaten netten ne zaman birsey arastirsam hep olumsuz sey 1 kere de olumlu bisi bulamam:) en guzeli yarin dr bakalim ne diyecek kuzum dualariniza bu gece beni de ekleyin🌼🙏
Kiz ben ilk gebeligimde başıma geleni anlatsam 🙄🤧🤧💙😵‍💫 doktor odasında bayılıyordum resmen o kadar kötü konuştu ki benle... Yani insanlara gebeyle konusma sanatı öğretilmeli.

Canimmm ya belki 2 gün sonra herşey normal ilerlemeye başlar.
Eğer dış gebelikse tekrar normal yolla hamile kalmaya çalışacakmisin? Böyle bir durumda tüp denemen mi gerekiyor?
Aynı topikte olacağımıza sevinmiştim. Inşallah gitmezsin 😥
Kuzum benim keşke birlikte devam edebilseydik 😔 progesteron da düşmemiş olsaydı "acaba" derdim ama her şey ona işaret ediyor gibi. Tüp deneyemem, öyle bir maddi imkanım yok. Doktorla konuşacağım bu konuyu, zaten çok korkuyorum artık.

Kuşum bana düşük riskim var diye hep yatırıyo dr um :/ bakalim yarin ne dicek magnezyum vs normal cikmis ama iste yarin hersey belli olcak insallah guzel haberler aliriz🥰
Geçmiş olsun canım. Yatınca insanın da canı yemek ister aslnda haklsn. Harika haberler bekliyorum ❤️❤️

Kuzum benim keşke birlikte devam edebilseydik 😔 progesteron da düşmemiş olsaydı "acaba" derdim ama her şey ona işaret ediyor gibi. Tüp deneyemem, öyle bir maddi imkanım yok. Doktorla konuşacağım bu konuyu, zaten çok korkuyorum artık.
Sen t.c de değilmisin ki? Devlette yapıyorlar diye biliyorum. Eğer yine dış gebelikse, Doktorun sana rapor cikarmasi gerekiyordur, mantıklı olanı bu bence. Sen benden daha iyi biliyorsundur ama Kimyasal yada boş gebelik olsa neyse, dış gebelik riskli bir durum, Allah korusun tüplerine zaval gelmesin.

Sen t.c de değilmisin ki? Devlette yapıyorlar diye biliyorum. Eğer yine dış gebelikse, Doktorun sana rapor cikarmasi gerekiyordur, mantıklı olanı bu bence. Sen benden daha iyi biliyorsundur ama Kimyasal yada boş gebelik olsa neyse, dış gebelik riskli bir durum, Allah korusun tüplerine zaval gelmesin.
Evet burdayım tatlım ama bizim ikinci evliliğimiz, devlet hiçbişeyi karşılamıyor, hiçbişeye rapor vermiyor.

Evet burdayım tatlım ama bizim ikinci evliliğimiz, devlet hiçbişeyi karşılamıyor, hiçbişeye rapor vermiyor.
Bence bunu doktorunla güzelce konuş, birsekilde bir prosedürü vardır bunun, doktorun sana destek çıkacaktır.

Back