- 19 Kasım 2018
- 4.089
- 6.959
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #43.801
Ayy heycanlandım okuyunca. Allahh yardımcın olsun yanında olsun en kolay şekilde evladını kucağına al inşallahhCanm saglikcilar geldi eve sabah bir sorun yok dediler..zaten dogumun baslicak dediler o yuzden gitmedim..zaten az kaldi aksam 7 de gidicm dogum icin.sancim falan yok sadece akinti seklinde koyu kan gibi bir sey geldi
Allah yardımcın olsun. En kolay şekilde kucağına alırsın inşalllahMerhaba kızlar bana dua edin hastanedeyim doguma alacaklar birazdan doktoru bekliyoruz
Valla benle aynı durumdasın.Ben de son iki gündür çok tükendim. Emziriyorum ve bıraktığım an agliuo sürekli emmek istiyo. Acaba sütüm yetmiyo mu diye düşünmeye başladım. İl ilk 3 günden sonra mamayı bırakmıştık l, emince doyuyodu uyuyodu güzelce. dunden beri surekli meme emmek istiyo gercekten tükendim. Tuvalete bile gidemedim kaç saattir. Yeniden mama takviyesi mi yapsam bilmiyorumçok yorgunum.
1.5 saatte. Acıkıyor mu? Bizlmki acımıyor istemiyor hiçAğladıkça emziriyorum ama ortalama olarak bakarsak ilk hafta gündüz 1 saatte bir gece 1,5 saatte bir sonra yavaş yavaş arayı açtım. Şuan gündüz 1,5 - 2 saate bir gece 2,5-3 saatte bir (21 günlük oldu, kontrolde kilo alımı iyi çıktı).
İlk doğumda ben öyleydim.Lohusalık psikolojisi beni mahvediyor kızlar ağlamak istiyorum süreklineden böyle oldu
Canım süt sıtması olabilir.Bir de aranızda bir anda titreme zangir zangir üşüme gelen oldu mu hiç? Hastaneden döndükten beridir tam 3 kez yaşadım. Bir anda tir tır titremeye birlikte battaniyeleri sarindim ısınmak için. Yarım saate normale döndü. Ama 3 keredir tekrar ediyo, böyle bişey yaşayan oldu mu?
Benimkide öyle 7/24 emmek istiyo canım aynıyız yani.Ben de son iki gündür çok tükendim. Emziriyorum ve bıraktığım an agliuo sürekli emmek istiyo. Acaba sütüm yetmiyo mu diye düşünmeye başladım. İl ilk 3 günden sonra mamayı bırakmıştık l, emince doyuyodu uyuyodu güzelce. dunden beri surekli meme emmek istiyo gercekten tükendim. Tuvalete bile gidemedim kaç saattir. Yeniden mama takviyesi mi yapsam bilmiyorumçok yorgunum.
Çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor. Yatırıyorum Bi süre sonra ağlıyor o zaman çıkarabiliyor ama bağırsaklara da gitmiş oluyor gaz. Sürekli gaz sancısı var. Çok zorlanıyor ıkınıyor çok zor çıkarıyor alttanKızlar her süt verdikten sonra bebeğin gazını çıkarıyor musunuz benim bebeğimde her sütten sonra sırtını sıvazlıyorum ama geyirme olmuyor çok mu uğraşmak lazım yoksa gaz minyok anlamıyorum ben pek ağlamıyor da o şekilde uyutsam uyuyor yanlış biseyler mi yapıyorum acaba
Ben yaşadım ilk bebeğimde. O çok kötü bir durum. Göğüs uçların yaraydı dimi senin? Ondna olabiliyor. Benim mastite dönmeye başlamıştı artık o yaralardan. Mastit de sıtmalanmaya neden oluyorBir de aranızda bir anda titreme zangir zangir üşüme gelen oldu mu hiç? Hastaneden döndükten beridir tam 3 kez yaşadım. Bir anda tir tır titremeye birlikte battaniyeleri sarindim ısınmak için. Yarım saate normale döndü. Ama 3 keredir tekrar ediyo, böyle bişey yaşayan oldu mu?
Bende benzeri bir üşüme oluyor ara ara ama çok terliyorum sonra da üşüme oluyorBir de aranızda bir anda titreme zangir zangir üşüme gelen oldu mu hiç? Hastaneden döndükten beridir tam 3 kez yaşadım. Bir anda tir tır titremeye birlikte battaniyeleri sarindim ısınmak için. Yarım saate normale döndü. Ama 3 keredir tekrar ediyo, böyle bişey yaşayan oldu mu?
Emzik almıyor mu?Ben de son iki gündür çok tükendim. Emziriyorum ve bıraktığım an agliuo sürekli emmek istiyo. Acaba sütüm yetmiyo mu diye düşünmeye başladım. İl ilk 3 günden sonra mamayı bırakmıştık l, emince doyuyodu uyuyodu güzelce. dunden beri surekli meme emmek istiyo gercekten tükendim. Tuvalete bile gidemedim kaç saattir. Yeniden mama takviyesi mi yapsam bilmiyorumçok yorgunum.
İlk günler acıkıyordu ama artık 2-3 saatte acıkıyor (22 günlük olduk). Ama emince de uzun emiyor1.5 saatte. Acıkıyor mu? Bizlmki acımıyor istemiyor hiç
Daha 11. Günde o kadar tukenik hissediyorum ki anlatamam. Göğüs ucu acısı zaten beter, bir de üstüne sürekli emmek isteyen bir bebek. İnsanın kendi annesi bile seni anlamıyor. Annem yanimda ama bebeğin bütün ozbakimini ben yapıyorum. O da yemek yapıyor. Demin dedim ki cok tukenmis hissediyorum kendimi. bana bir akrabanın kızını örnek veriyor 2 çocuğu var 3.yu doğurdu, o nasıl bakiyomus. Millet kaç çocuğa bakiyomus ben bı taneye bakamiyomusum. Rahatıma duskunmusum. İnsanın kendi annesi bile enerji emici vampir gibi olursa seni kim motive edecek.Valla benle aynı durumdasın.
Ben ilk bebeğimde anne sütü baskısı yüzünden çok çektiğim için bu sefer kendimce en doğruyu yapıyorum.
Gündüz emziriyorum gece mama veriyorum.
Gece uykumu aldığım için gündüz emzirmeye enerjim oluyor ve tabi diğer işlerime.
Önce emzirip sonra mama veriyorum doktorum bu şekilde önerdi.bazen çok aşırı aç uyanıyor ve meme çekmek istemiyor ,buzamanlardada azcık ama verip sakinleştiriyorum sonra memeye geçiyorum.
Nasıl kendini daha iyi hissedeceksen öyle yap.
Evet bebek çok önemli ama sen iyi olursan ona zaten çok iyi bakarsın oda iyi olur.
İllaki yorulcaz kolay değil ama yorgunluğun sonu çıkmaza varıyor kısır döngü gibi.
Demem o ki ,sen de önemlisin bunu unutma.
Canım süt sıtması olabilir.
Devam ederse doktoruna danış.
Evet.gogus uclarim çok kötü. Acısından emzirmek işkence. Kolum bile yanlışlıkla değse nasıl canım yaniyoBen yaşadım ilk bebeğimde. O çok kötü bir durum. Göğüs uçların yaraydı dimi senin? Ondna olabiliyor. Benim mastite dönmeye başlamıştı artık o yaralardan. Mastit de sıtmalanmaya neden oluyor
Bende benzeri bir üşüme oluyor ara ara ama çok terliyorum sonra da üşüme oluyor
Emzik hiç vermedimEmzik almıyor mu?
çok şükürDönemedim hiç buraya çok şükür kızımı bugün hastaneden aldık. 3 günlük yoğun bakım sürecinden sonra kavuştuk bayram şekerimle. Herkesin bayramını kutluyorum.
Vallla benimki emzik alsa keşke almıyor 4çeşit denedim. Alıyosa mamada alsın memede alsın emzikte alsın.sen rahat edersin.bakma kimsenin lafına alıosa ver emzikte.süt sıtması korkulcak bişey değil ama ilerlerse antibiotik tedavisi şart.seni hırpalar.meme ucun için bal sür çam balı ama emzirmeden önce iyice yıka memeyi.emmeden sonra hemen sür ve kapat.Daha 11. Günde o kadar tukenik hissediyorum ki anlatamam. Göğüs ucu acısı zaten beter, bir de üstüne sürekli emmek isteyen bir bebek. İnsanın kendi annesi bile seni anlamıyor. Annem yanimda ama bebeğin bütün ozbakimini ben yapıyorum. O da yemek yapıyor. Demin dedim ki cok tukenmis hissediyorum kendimi. bana bir akrabanın kızını örnek veriyor 2 çocuğu var 3.yu doğurdu, o nasıl bakiyomus. Millet kaç çocuğa bakiyomus ben bı taneye bakamiyomusum. Rahatıma duskunmusum. İnsanın kendi annesi bile enerji emici vampir gibi olursa seni kim motive edecek.
3.kere oldu. Kotu bişey mi ki? Bişey olur mu
Evet.gogus uclarim çok kötü. Acısından emzirmek işkence. Kolum bile yanlışlıkla değse nasıl canım yaniyopeki tekrar ederse bu titremeler bişey olur mu?
Ama benim zangir zangir bir anda geliyor, sonra yavaş yavaş azalarak bitiyor.
Emzik hiç vermedimçok erken diye. Verse mıydım ki?
Kaç günlük oldu? Valla ben de normalde 3-4 hafta sonra vericektim ama 20 aylık bi kızım var o da ilgi bekliyor o yüzden mecbur ara da emzik de veriyorum. Mesela uzun uzun emdikten sonra hala mızırdanıyor sa uyusun diye emzik verip yatırıyorum çoğu zaman uykuya dalıp atıyor emziği ya da en azından bana bi 10 dk kazandırıyor o ara kızımın acil bi isteği varsa onu yapıyorum. Bi dene istersen hiç olmazsa wc ye gitme, duş alma gibi zamanlarda verirsin ya da uykuya geçmesi için. Ama uzun emmesini ona dikkat et, uzun emerse tokluk hissi yapar bu sefer süt emmek istemeyebilirDaha 11. Günde o kadar tukenik hissediyorum ki anlatamam. Göğüs ucu acısı zaten beter, bir de üstüne sürekli emmek isteyen bir bebek. İnsanın kendi annesi bile seni anlamıyor. Annem yanimda ama bebeğin bütün ozbakimini ben yapıyorum. O da yemek yapıyor. Demin dedim ki cok tukenmis hissediyorum kendimi. bana bir akrabanın kızını örnek veriyor 2 çocuğu var 3.yu doğurdu, o nasıl bakiyomus. Millet kaç çocuğa bakiyomus ben bı taneye bakamiyomusum. Rahatıma duskunmusum. İnsanın kendi annesi bile enerji emici vampir gibi olursa seni kim motive edecek.
3.kere oldu. Kotu bişey mi ki? Bişey olur mu
Evet.gogus uclarim çok kötü. Acısından emzirmek işkence. Kolum bile yanlışlıkla değse nasıl canım yaniyopeki tekrar ederse bu titremeler bişey olur mu?
Ama benim zangir zangir bir anda geliyor, sonra yavaş yavaş azalarak bitiyor.
Emzik hiç vermedimçok erken diye. Verse mıydım ki?
Emerken uyuyakalıyor benimki.Canım maması fazla değil.
Bebek alıyorsa geri çıkarmıyorsa nekadar isterse vercen bebeğe diyet yaptıramayız değil mi :)
Valla bizimki mesela obur , şu an iki memeyi emip üstüne bide 80-90cc mama yiyo.
Hele meme veremediysem(kızımda var aşırı huysuz mecbur mama meme karışık gidiorum)140cc ye kadar mama içio.
Hiçte raatsız olmuyo,
Kızımda öyleydi korktuk obez olcak die ama 6aydan sonra ek gıdaya geçip hareketlenibce normale döndü.
Cnm ikisini bir arada alinmamasinin sebebi balik haplarinin da kani sulandirmasi,ben de bir cok hamile gibi balik yagi kullandim sikinti yasamadim.ikisi bir arada alinmaz demesi ilginc geldi .bende belirli saat araligi veriyordum. Ayni Anda kullanmiyordum ikisini .birde coraspin de kullaniyordum dusun yani.İyi günler bir şey sorucam bende sulandırıcı iğne ve omega 3 balık yağı hapı kullanıyorum doktorum verdi ama kuzenimin doktoru sulandırıcı iğne ile omega 3 alınmaz demiş adamda alanında iyi biri nete baktım nette de öyle yazıyor kafam karıştı yeni başladım kendi doktoruma haftaya gidince sorucam ama siz ikisini kullanıyorsunuz sıkıntı oluyor mu olsa doktor vermezdi hehrkade değil mi