2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Daha 11. Günde o kadar tukenik hissediyorum ki anlatamam. Göğüs ucu acısı zaten beter, bir de üstüne sürekli emmek isteyen bir bebek. İnsanın kendi annesi bile seni anlamıyor. Annem yanimda ama bebeğin bütün ozbakimini ben yapıyorum. O da yemek yapıyor. Demin dedim ki cok tukenmis hissediyorum kendimi. bana bir akrabanın kızını örnek veriyor 2 çocuğu var 3.yu doğurdu, o nasıl bakiyomus. Millet kaç çocuğa bakiyomus ben bı taneye bakamiyomusum. Rahatıma duskunmusum. İnsanın kendi annesi bile enerji emici vampir gibi olursa seni kim motive edecek.

3.kere oldu. Kotu bişey mi ki? Bişey olur mu🥺

Evet.gogus uclarim çok kötü. Acısından emzirmek işkence. Kolum bile yanlışlıkla değse nasıl canım yaniyo:KK43: peki tekrar ederse bu titremeler bişey olur mu?

Ama benim zangir zangir bir anda geliyor, sonra yavaş yavaş azalarak bitiyor.

Emzik hiç vermedim :KK43: çok erken diye. Verse mıydım ki?
Ben genel cerraha gitmiştim. Çok uzun emiyordu oğlum. Kolikti gece 3 kadar hep meme. Emme de değil aslında. Ağzında emikliyordu emzik gibi. Salak cerrah bu şekilde emzirmeye devam edersen bir aya kalmaz eöziremezsin diyip canımı sıkmıştı.bir krem verdi. Hiç Bi şeye yaramadı. Zamanla geçti kendi kendine. Streç film Lansinoh krem falan. Sıtma da oldu yine bikaç kez. Kötüysen gitmekte fayda var tabi. Ayna da bak kızarıklık vs var mı memede? Yada şişlikler

Bir de aranızda bir anda titreme zangir zangir üşüme gelen oldu mu hiç? Hastaneden döndükten beridir tam 3 kez yaşadım. Bir anda tir tır titremeye birlikte battaniyeleri sarindim ısınmak için. Yarım saate normale döndü. Ama 3 keredir tekrar ediyo, böyle bişey yaşayan oldu mu?
Ben mastit olduğumda olmuştum öyle. Ateşimde çıkmıştı

Benimki lansinoh tekli. İlk sağımda 110 ml çıkardı iki göğüsten. Ama ben 1 saate yakın sagdim. Siz deneyin sürekli, artacaktır miktarı. Ben şimdi bı de manuel olandam sipariş verdim mochi diye. Bakalım o nasıl.
Ben çok memnunum mochi den. 50 cc kadar sağıyor bebeğim Bi göğsü emerken diğerinden. Buzluğa attım birikenleri. Beklesem belki daha çok da sağabilir ama oğlum da olduğu için 10 dk falan sağabiliuorım sadece. Emzirirken tepemde çünkü.

Kızlar ben bi kere sağayım dedim 30cc bile çıkmadı ama brbek emerken ağzı süt dolu oluyor. Makinemde öyle kötü değil. Avent elektrikli. Makineyi kaldırdım açıkçası. Sağmıyorum ne kadar olduğunu da merak etmiyorum. Sadece sıksık emziriyorum. Baktım doymadı mama veriyorum. Makine zaten bebek gibi çekemiyor. Kızımda 8-9 ay sağdım. Emmediği için. Hatırladığım kadarıyla 5-6 aylık olduğunda en çok sütüm olduğu zamanlardı onda bile iki göğüsten toplam 100 cc ancak çıkıyordu. Makineden çıkan miktara takılmayın bence
İlk doğumda Makine benim de sağmamıştı sinir olmuştum acısı da bir tarafa. Ama sütüm de vardı elle sıkınca geliyordu.

Kızlar doğum başladığı gün bebek hareket etmeye devam ediyor mu? Yani doğana kadar hareketleri hissedilir mi yoksa sabit mi duruyor?

Emerken uyuyakalıyor benimki. 🙈Üstüne mama vermek Bir yana. Maşallah hem emip hem de mama alıyormuş. Bir ara iki memeyi emiyordu on dk ara ile ama şimdi tek meme emip bırakıyor.
Benimkide öle memede uyuyakalıo bıraksan orda 5saat uyur.neyse öyle öyle denge kuruluyo.bebekte yönlendirio.mesela bebek ilk biberon alırsa meme almaz diolar.ilk gün meme almadı benimki, mama verdik hemde biberonla.sonra memeyide aldı.şimdi meme bağımlısı.biberobda alıyo memede emio.kardeşiminkide 10gün biberobla beslendi mama yedi sonra memekolik oldu.yani bisürü hurafe var yenidoğanla ilgili.hepsini kulak arkası yapıp belli başlı tavsiyeleri ciddiye almak gerek gerisi çöp.

Kızlar doğum başladığı gün bebek hareket etmeye devam ediyor mu? Yani doğana kadar hareketleri hissedilir mi yoksa sabit mi duruyor?
kuzum sen doğum yaptın mı?
Sezaryen olcaktın erken alıncaktı yanlış mı hatırladım.
İnşAllah sağ salim kavuşursun bebişine

Doğum yapan arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Benim suyum sınırda duruma göre normal sancıları beklemeden kendimiz suni sancıyla doğumu başlatıcaz. Normal sancıyla suni sancı arasında ağrı farkı var mı. Suni sancı daha mı şiddetli oluyor. Ona göre epidural istiycem de.
İlk dogumumda suyum geldi acıllma sancı olmadıgı için suni sancı verildi.. salı günü cok sükür 2. Dogumum oldu kendi sancımla bence agrı yönündn pek bir farkı yok..

Benimkide öle memede uyuyakalıo bıraksan orda 5saat uyur.neyse öyle öyle denge kuruluyo.bebekte yönlendirio.mesela bebek ilk biberon alırsa meme almaz diolar.ilk gün meme almadı benimki, mama verdik hemde biberonla.sonra memeyide aldı.şimdi meme bağımlısı.biberobda alıyo memede emio.kardeşiminkide 10gün biberobla beslendi mama yedi sonra memekolik oldu.yani bisürü hurafe var yenidoğanla ilgili.hepsini kulak arkası yapıp belli başlı tavsiyeleri ciddiye almak gerek gerisi çöp.
Her bebek farklı işte. Biberona alışıp meme istemeyen de var ama. Oğlum da ben de vermiştim mama geceleri sadece. Meme ucu yarasından dolayı. 2. Aya kalmadan biberonu reddetti o da 😁 kıyameti koparıyordu biberonu ağzına tutunca.sonraki.süreçte de hiç almadı ağzına.
Bazen kıza da vereyim diyorum elim mamaya gidiyor geceleri. Sonra vazgeçiyorum ne gerek var sütüm var şükür yetiyor da şimdilik diye. Ama ihtiyaç hissedersem veririm ben de. Eşim bile dedi geceleri çok gaz sancısı çekince mama mı versek diye. Anne sütünden dolayı çok gazlanıuorlar ya.

kuzum sen doğum yaptın mı?
Sezaryen olcaktın erken alıncaktı yanlış mı hatırladım.
İnşAllah sağ salim kavuşursun bebişine
Yapmadım bekliyorum heyecanla.
Bayramdan önce kontrole gittim doktor kalması için ısrar ediyor durumu iyi diyor.
Haftaya kontrolüm var o zaman kesin tarih belli olur.
Aminnn ❤️

Teşekkür ederim canım gozun aydin olsun kolay dogumlar nasip etsin rabbim ins hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inş minik meleklerimiz benim 18 inde alınacak dogacagi tarihle yakin olunca cok istedim doğum günümüz aynı olsun diye de nasip sağlıklı olsunda önemli olan o
Benim oğlan babasıyla aynı gün doğmuş oldu. Hayatimdaki iki erkekte 11 mayis doğumlu

Hem cok gecmis olsun hemde hayırlı olsun bebisin sağlıcakla buyutun canim ama gercekten de cok zorlamislar seni isteninsan bilemiyo boyle olcagini bilseydin en basinda sezaryan derdin kiyamam neyseki gecti ikinizde iyisiniz artik dogumda yasadiklarini bir kenara birakip bebisine odaklanma zamani kendinize cok iyi bakin🧿🧿
Hiç sorma kuzum ya. Travma oldu resmen bende. Yaşadığım süreç aklıma geldikçe aglayasim geliyor. Eşim artık unut o donemi diyor ama bazen biri nasıl geçti diye sorunca ya da doğum yapan birinin yaşadığı kolay doğumu anlatması yaşadıklarımı hatırlatıyor.

Cnm ikisini bir arada alinmamasinin sebebi balik haplarinin da kani sulandirmasi,ben de bir cok hamile gibi balik yagi kullandim sikinti yasamadim.ikisi bir arada alinmaz demesi ilginc geldi .bende belirli saat araligi veriyordum. Ayni Anda kullanmiyordum ikisini .birde coraspin de kullaniyordum dusun yani.
Şuan bende aynıyım ama iğnem akşam vitamin sabah alıyorum öğlen de aspirin valla kafam karışıyor herkes bişi diyor doktorlar bile farklı ama kullanırım çoğu kişi Bi zararı yok demiş

Bir de aranızda bir anda titreme zangir zangir üşüme gelen oldu mu hiç? Hastaneden döndükten beridir tam 3 kez yaşadım. Bir anda tir tır titremeye birlikte battaniyeleri sarindim ısınmak için. Yarım saate normale döndü. Ama 3 keredir tekrar ediyo, böyle bişey yaşayan oldu mu?
Daha önceden yani ilk çocuğumda yaşamıştım.Sıtmaya tutulmuş gibi üşüyorsun. Kaç tane battaniyenin altına girmiştim ısınmak için. Sebebi de göğüste süt birikmesi i. Sağarak rahatlatabilirsin

Ben de gaz sıkıntısından helak oldum. Saatıerce ya. Emmek istiyor ama memeyi tutmuyor koyuyor ağzına başını geri atıyor. Masaj yapmak istiyorum bacaklarını o kadar kasıyor ki karnına ittiremiyorum
Çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor. Yatırıyorum Bi süre sonra ağlıyor o zaman çıkarabiliyor ama bağırsaklara da gitmiş oluyor gaz. Sürekli gaz sancısı var. Çok zorlanıyor ıkınıyor çok zor çıkarıyor alttan

An itibariyle çökmüş durumdayım bebeğim durmuyor bugün bütün gün perişan oldu ağladı uyumadı artık gaz sancıları başlıyor ki çoğumuz da bence artık zorlu bir dönem başlıyor galiba 3. Ay da son buluyor zorlu bir süreç bizi bekliyor ağlamaktan sesi kısıldı bebeğimin arkadaşlarım bol bol kimyon tüket dediler bende öyle yapacam bir de doktor damla vermişti artık damlayı kullanmaya baslayacaz Allah hepimize kolaylık versin 😭

Kaç günlük oldu? Valla ben de normalde 3-4 hafta sonra vericektim ama 20 aylık bi kızım var o da ilgi bekliyor o yüzden mecbur ara da emzik de veriyorum. Mesela uzun uzun emdikten sonra hala mızırdanıyor sa uyusun diye emzik verip yatırıyorum çoğu zaman uykuya dalıp atıyor emziği ya da en azından bana bi 10 dk kazandırıyor o ara kızımın acil bi isteği varsa onu yapıyorum. Bi dene istersen hiç olmazsa wc ye gitme, duş alma gibi zamanlarda verirsin ya da uykuya geçmesi için. Ama uzun emmesini ona dikkat et, uzun emerse tokluk hissi yapar bu sefer süt emmek istemeyebilir
11 gunluk. 2 gün öncesine kadar herşey güzeldi. Tamam çok göğüs acim vardı ama diyelim 15 dk birini 10 dk birini emziriyodum sonra bı uykusu geliyodu anliyodum karnı tok. Şimdi emziriyorum gazını aliyorum yine ağlıyor..meme verince susuyor. Ama bende de hal kalmadı. Belki dediğin gibi uykuya geçişte verebilirim çünkü uyumuyor baska türlü..bugün aksam sagdigim sütten verdim biberonla, 50 ml verdim. Çap çup içti ve aglamadi. Demek ki memedeyken süt yetmiyor🙁

Ben genel cerraha gitmiştim. Çok uzun emiyordu oğlum. Kolikti gece 3 kadar hep meme. Emme de değil aslında. Ağzında emikliyordu emzik gibi. Salak cerrah bu şekilde emzirmeye devam edersen bir aya kalmaz eöziremezsin diyip canımı sıkmıştı.bir krem verdi. Hiç Bi şeye yaramadı. Zamanla geçti kendi kendine. Streç film Lansinoh krem falan. Sıtma da oldu yine bikaç kez. Kötüysen gitmekte fayda var tabi. Ayna da bak kızarıklık vs var mı memede? Yada şişlikler
Kizariklik yok ama genel anlamda şişlik var..ve elleyince ağrı var. Bugün sagdim çok az çıktı. Biraz nispeten boşadı ama şimdi yine semsert olmus. Bı daha sagicam bakalım çıkacak mı.

Ben mastit olduğumda olmuştum öyle. Ateşimde çıkmıştı
Benim bi tek ateşim çıkmadı. Diğer belirtiler aynı:KK43:

Ben çok memnunum mochi den. 50 cc kadar sağıyor bebeğim Bi göğsü emerken diğerinden. Buzluğa attım birikenleri. Beklesem belki daha çok da sağabilir ama oğlum da olduğu için 10 dk falan sağabiliuorım sadece. Emzirirken tepemde çünkü.
Bakalım inşallah memnun kalırım ben de.

Daha önceden yani ilk çocuğumda yaşamıştım.Sıtmaya tutulmuş gibi üşüyorsun. Kaç tane battaniyenin altına girmiştim ısınmak için. Sebebi de göğüste süt birikmesi i. Sağarak rahatlatabilirsin
Sagiyorum ama bugün çok az çıktı mesela bı sisen gogsumden. Yine deniycem simdi

X