2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben genel cerraha gitmiştim. Çok uzun emiyordu oğlum. Kolikti gece 3 kadar hep meme. Emme de değil aslında. Ağzında emikliyordu emzik gibi. Salak cerrah bu şekilde emzirmeye devam edersen bir aya kalmaz eöziremezsin diyip canımı sıkmıştı.bir krem verdi. Hiç Bi şeye yaramadı. Zamanla geçti kendi kendine. Streç film Lansinoh krem falan. Sıtma da oldu yine bikaç kez. Kötüysen gitmekte fayda var tabi. Ayna da bak kızarıklık vs var mı memede? Yada şişlikler

Ben mastit olduğumda olmuştum öyle. Ateşimde çıkmıştı

Ben çok memnunum mochi den. 50 cc kadar sağıyor bebeğim Bi göğsü emerken diğerinden. Buzluğa attım birikenleri. Beklesem belki daha çok da sağabilir ama oğlum da olduğu için 10 dk falan sağabiliuorım sadece. Emzirirken tepemde çünkü.

İlk doğumda Makine benim de sağmamıştı sinir olmuştum acısı da bir tarafa. Ama sütüm de vardı elle sıkınca geliyordu.

Kızlar doğum başladığı gün bebek hareket etmeye devam ediyor mu? Yani doğana kadar hareketleri hissedilir mi yoksa sabit mi duruyor?

Emerken uyuyakalıyor benimki. Üstüne mama vermek Bir yana. Maşallah hem emip hem de mama alıyormuş. Bir ara iki memeyi emiyordu on dk ara ile ama şimdi tek meme emip bırakıyor.
Benimkide öle memede uyuyakalıo bıraksan orda 5saat uyur.neyse öyle öyle denge kuruluyo.bebekte yönlendirio.mesela bebek ilk biberon alırsa meme almaz diolar.ilk gün meme almadı benimki, mama verdik hemde biberonla.sonra memeyide aldı.şimdi meme bağımlısı.biberobda alıyo memede emio.kardeşiminkide 10gün biberobla beslendi mama yedi sonra memekolik oldu.yani bisürü hurafe var yenidoğanla ilgili.hepsini kulak arkası yapıp belli başlı tavsiyeleri ciddiye almak gerek gerisi çöp.

Kızlar doğum başladığı gün bebek hareket etmeye devam ediyor mu? Yani doğana kadar hareketleri hissedilir mi yoksa sabit mi duruyor?
kuzum sen doğum yaptın mı?
Sezaryen olcaktın erken alıncaktı yanlış mı hatırladım.
İnşAllah sağ salim kavuşursun bebişine

İlk dogumumda suyum geldi acıllma sancı olmadıgı için suni sancı verildi.. salı günü cok sükür 2. Dogumum oldu kendi sancımla bence agrı yönündn pek bir farkı yok..

Her bebek farklı işte. Biberona alışıp meme istemeyen de var ama. Oğlum da ben de vermiştim mama geceleri sadece. Meme ucu yarasından dolayı. 2. Aya kalmadan biberonu reddetti o da kıyameti koparıyordu biberonu ağzına tutunca.sonraki.süreçte de hiç almadı ağzına.
Bazen kıza da vereyim diyorum elim mamaya gidiyor geceleri. Sonra vazgeçiyorum ne gerek var sütüm var şükür yetiyor da şimdilik diye. Ama ihtiyaç hissedersem veririm ben de. Eşim bile dedi geceleri çok gaz sancısı çekince mama mı versek diye. Anne sütünden dolayı çok gazlanıuorlar ya.

kuzum sen doğum yaptın mı?
Sezaryen olcaktın erken alıncaktı yanlış mı hatırladım.
İnşAllah sağ salim kavuşursun bebişine
Yapmadım bekliyorum heyecanla.
Bayramdan önce kontrole gittim doktor kalması için ısrar ediyor durumu iyi diyor.
Haftaya kontrolüm var o zaman kesin tarih belli olur.
Aminnn

Benim oğlan babasıyla aynı gün doğmuş oldu. Hayatimdaki iki erkekte 11 mayis doğumlu

Hiç sorma kuzum ya. Travma oldu resmen bende. Yaşadığım süreç aklıma geldikçe aglayasim geliyor. Eşim artık unut o donemi diyor ama bazen biri nasıl geçti diye sorunca ya da doğum yapan birinin yaşadığı kolay doğumu anlatması yaşadıklarımı hatırlatıyor.

Şuan bende aynıyım ama iğnem akşam vitamin sabah alıyorum öğlen de aspirin valla kafam karışıyor herkes bişi diyor doktorlar bile farklı ama kullanırım çoğu kişi Bi zararı yok demiş

Daha önceden yani ilk çocuğumda yaşamıştım.Sıtmaya tutulmuş gibi üşüyorsun. Kaç tane battaniyenin altına girmiştim ısınmak için. Sebebi de göğüste süt birikmesi i. Sağarak rahatlatabilirsin

Ben de gaz sıkıntısından helak oldum. Saatıerce ya. Emmek istiyor ama memeyi tutmuyor koyuyor ağzına başını geri atıyor. Masaj yapmak istiyorum bacaklarını o kadar kasıyor ki karnına ittiremiyorum

An itibariyle çökmüş durumdayım bebeğim durmuyor bugün bütün gün perişan oldu ağladı uyumadı artık gaz sancıları başlıyor ki çoğumuz da bence artık zorlu bir dönem başlıyor galiba 3. Ay da son buluyor zorlu bir süreç bizi bekliyor ağlamaktan sesi kısıldı bebeğimin arkadaşlarım bol bol kimyon tüket dediler bende öyle yapacam bir de doktor damla vermişti artık damlayı kullanmaya baslayacaz Allah hepimize kolaylık versin

11 gunluk. 2 gün öncesine kadar herşey güzeldi. Tamam çok göğüs acim vardı ama diyelim 15 dk birini 10 dk birini emziriyodum sonra bı uykusu geliyodu anliyodum karnı tok. Şimdi emziriyorum gazını aliyorum yine ağlıyor..meme verince susuyor. Ama bende de hal kalmadı. Belki dediğin gibi uykuya geçişte verebilirim çünkü uyumuyor baska türlü..bugün aksam sagdigim sütten verdim biberonla, 50 ml verdim. Çap çup içti ve aglamadi. Demek ki memedeyken süt yetmiyor

Kizariklik yok ama genel anlamda şişlik var..ve elleyince ağrı var. Bugün sagdim çok az çıktı. Biraz nispeten boşadı ama şimdi yine semsert olmus. Bı daha sagicam bakalım çıkacak mı.

Ben mastit olduğumda olmuştum öyle. Ateşimde çıkmıştı
Benim bi tek ateşim çıkmadı. Diğer belirtiler aynı

Bakalım inşallah memnun kalırım ben de.

Sagiyorum ama bugün çok az çıktı mesela bı sisen gogsumden. Yine deniycem simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…