- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #43.781
İşte zaten sorun burda.Bana bir arkadaşım çok fazla mama veriyorsun sütün artmaz dedi de. Herkes birşey söylüyor doktora kalsa mama verme diyor e aç mı kalacak bu çocuk
Yeşil olmasi önemli diye biliyorum, isterseniz kendi doktorunuz olmasa bile acilden bir kontrole gidinHajahaj bitmiyor di mi :) ama hamileliktencok yordu gercektensimdi birde yeşil bir vajinal akinti basladi icim iyice sıkıldı doktorda hastanede değil ulaşamadım of yani :)
Canım mama vermene kesinlikle bişey demiyorum ihtiyaç duyuyorsan verirsin ama doyamadığını nerden çıkarıyorsun kaka, çiş durumu iyi diyorsun kilo alımı da iyiyse aç olduğu için meme istemiyordur belki bebekler bir sürü sebepten ağlar, aranır ve emer. Gazı vardır, seni özlemiştir, korkmuştur, uyuyamamıştır vs tek bildiği emmek olunca her sorunda meme ister. Kilo alımı iyi ise hiç stres yapma canım aynen devam et sen. Bak bununla ilgili komik bi yazı vardıBenim de bebeğim doymuyor yani yetmiyor sütüm, mecbur vericem ama keşke sütüm artsaydı.inanın emziriyorum da herşeyi de yiyip içiyorum ama yetmiyor
Canm saglikcilar geldi eve sabah bir sorun yok dediler..zaten dogumun baslicak dediler o yuzden gitmedim..zaten az kaldi aksam 7 de gidicm dogum icin.sancim falan yok sadece akinti seklinde koyu kan gibi bir sey geldiMerhaba canım muhtemelen nişan gelmesi denilen olayı yaşıyor olabilirsin benim doktorum mukus gibi kanli bi akintidir dedi bunun gelmesi dogumun habercisiyimis herkeste gelir mi bilmiyorum seninki de ona benziyo aksatmadan bi doktoruna sor derim aksam yatisin yapilicakmis zaten belki daha erkende gidebilirsin hastaneye ama hemen dogum baslamiyomus ondan sonra bana nisan gelince gelme suyin gelince gel demisti
O bikkinlik sabirsizlik bendede var..insan artik biran once olsun bitsin istiyor..40+1 şuan, 39da çatı muayenesi oldum açıklık yoktu. Arada bel, bacak kasik ağrılarim oluyor ancak duzenli olan hic bisey yok. Karnim kasiliyor, sertleşip taş gibi oluyor sık sık. Ancak yakinlarda doguracagimi düşünemiyorum dedigim gibi duzenli değil hic biri. Vurup geçiyor. Sabirsizligin yaninda bende artik biraz yorgunluk ve bikkinlik da olmaya başladı, bu hafta özellikle artik cok zorlanmaya başladım çünkü. Ama demek ki henüz vakti var ki gelmiyor, geleceği zamani bilir diyorum ve pozitif msjlar gondermeye çalışıyorumhayırlısı..
Canım ya ben bütün emzirme danışmanlarının sayfalarını didik didik ettim. Bazı memeler sağıma uygun değilmiş, çok düzenli hiç atlamadan hep aynı saate sağarsan anca sağıma alışıyormuş. Benim de öyle makine ile sağınca hep az çıkıyor. Düzenli sağma işini de bi yapamadım. Yapabilirsen 2 saat bir elle 10 dk sağmayı tavsiye ediyorlar ama senin bebeğin emiyor zaten onun yerine bol bol fırsat buldukça emzir mama verdiğinde bebek uyuyunca sen de yat dinlen. Ev işi vs yorma kendini. 40 gün bol bol emzirme ile geçer. Acaba süt var mı stresi yerine koynuna al sev öp kokla tadını çıkar. Zaten o zaman daha çok oksitosin salgılanır süt artar. Fırsat buldukça ten tene emzirme yap o da oksitosin arttırır. Bi de herkesin fışkırarak sütü gelmez kiminde daha az gelir ama o bebek de daha çok emerek yine de doyurur karnını. Süt devamlı üretilen bir salgıdır hiç bitmez sadece ilk başta depo olan süt çoktur bebek onu emer o bitince o çoklukta gelmez belki ama az az da olsa süt gelmeye devam eder. (bunlar hep uzuuun araştırmalardan öğrendiklerim)Sağd
ım ama çok az geldi moralşm bozuldu, sonra elimle bi kontrol ediyşm dedim süt geldi herhalde makine iyi değil babyplus elektrikli olan.
Bizimkinde sarılık var canım bana en geç 2 saat demişti doktorBen agladiginda ve uykudan uyandığında emziriyorum. Hiç 2.saatte bir 3 saatte bir diye hesaplamadim. Çocuk doktoru ilk gün kontrolünde soyle demisti, o nasıl talep ederse öyle, kendisi belirleyecek beslenme saatini diye. Bazen 4 saat uyuyor gece, uyandirmiyorum.
Evet herşeyi deniyorum denemesem vicdanım rahat olmaz zaten .İşte zaten sorun burda.
Bütün bunlar anneyi strese sokmaktan başka işe yaramıyor.anne stresli olunca bebekte stres oluyor.işler içinden çıkılamaz bir hal alıyor.en güzel zamanlar kabusa dönüyor.benim doktorumda neden aç bıraktınz çocugu neden mama vermedinz sarılık yaptınz çocuk aç mı bırakılır diye kızdı bize ilk bebeğimde.anne sütü illaki ilk sırada buna kimse bişey diyemez ama olmuyorsa zorlamanın ne anlamı var takviye ile büyüyüversin.neymiş alışırmış bebek,e napalım illa bişeylere alışacak ,diğer türlüde pskolojin bozulduğu için sütün artmayacak.benim sana tavsiyem tecrübelerime dayanarak, en huzurlu en rahat oldugunuz şekli birtek sen bilirsin.kimsenin sana pskolojik şiddet uygulamasına izin verme.ilk bebeğimde sütüm dolup taşıyodu fışkırıyodu,etrafımı dinlicem derken çocugum sarılıktan hastanede yattı memelerim bezeler oldu iğne ile çekildi ve ben yine emziremedim mama ile büyüdü.gayette sağlıklı çok şükür.şimdiki bebeğim emiyo süt olsun diye extra hiçbirşey yapmadım tek artım çok rahat ve sakinim.kimseyi sallamıom.gece mama veriyorum hem o rahatça uyusun hem ben uyuyim enerjim olsun diye.doktorumda ki alanında uzman bir doktordur , anne bebek nasıl mutlu huzurlu ise en doğru yol o yoldur der.(bir annenin zaten anne sütü vermeye uğraştığını denediğini biliriz oyüzden strese sokmayız anneyi der)
Anladım canım, vallahi çocuğuma yeteyim başka birşey istemiyorum. Lohusalık zor birşeymiş.Canım ya ben bütün emzirme danışmanlarının sayfalarını didik didik ettim. Bazı memeler sağıma uygun değilmiş, çok düzenli hiç atlamadan hep aynı saate sağarsan anca sağıma alışıyormuş. Benim de öyle makine ile sağınca hep az çıkıyor. Düzenli sağma işini de bi yapamadım. Yapabilirsen 2 saat bir elle 10 dk sağmayı tavsiye ediyorlar ama senin bebeğin emiyor zaten onun yerine bol bol fırsat buldukça emzir mama verdiğinde bebek uyuyunca sen de yat dinlen. Ev işi vs yorma kendini. 40 gün bol bol emzirme ile geçer. Acaba süt var mı stresi yerine koynuna al sev öp kokla tadını çıkar. Zaten o zaman daha çok oksitosin salgılanır süt artar. Fırsat buldukça ten tene emzirme yap o da oksitosin arttırır. Bi de herkesin fışkırarak sütü gelmez kiminde daha az gelir ama o bebek de daha çok emerek yine de doyurur karnını. Süt devamlı üretilen bir salgıdır hiç bitmez sadece ilk başta depo olan süt çoktur bebek onu emer o bitince o çoklukta gelmez belki ama az az da olsa süt gelmeye devam eder. (bunlar hep uzuuun araştırmalardan öğrendiklerim)
bize de genelde zararsız ama yine de 1.ayda kalça ultrasonu için geldiğinizde ona da baktiralim dediAA simdi int ne olduğuna baktım bende bebeğimin altını temizlerken fark etmiştim demiştim bu ne diye benim bebeğimde de var doktor hiç bakmamis demek oraya dedi 1. Ay da getirin kalça kemiği ultrasyonu için acaba sorun oluyor mu o gamze nedendir
ya öyle mi sevindim sizin adınıza bişey çıkmamasına. bize de 1.ay kalça ultrasonu çekildiğinde ona da baktiralim dedi. ama.ben çok tedirgin oldum.yarin tekrar kontrolümüz var sarili k için. o zaman sorucam olmazsa bizde hemen çektirelim çekiyorlarsa usg de için rahatlasın bi an onceOnu bizde de gördü hemen ultrason çektirdi bişey çıkmadı için rahat olsun. Kendi de zaten genelde olur ama ben biraz titiz davranıyorum bir baktıralım demişti doktor bize
İlk bebek olunca da zor. Tecrübesiz olunca insan daha stresli oluyor ama bi kere şunu unutma hiç bir bebek anne sütü az aldı vs diye ne hasta olur ne başka bişey. Velevki hiç sütün gelmeyedebilirdi o bebek mama alır yine sağlıkla büyürdü, rahat olAnladım canım, vallahi çocuğuma yeteyim başka birşey istemiyorum. Lohusalık zor birşeymiş.
İnşallah canım inşallahİlk bebek olunca da zor. Tecrübesiz olunca insan daha stresli oluyor ama bi kere şunu unutma hiç bir bebek anne sütü az aldı vs diye ne hasta olur ne başka bişey. Velevki hiç sütün gelmeyedebilirdi o bebek mama alır yine sağlıkla büyürdü, rahat olama zaten ne şanslısın ki bebeğin emiyor, sütün geliyor. Gerisi zamanla düzene giriyor. Bi bakıyorsun büyüyüvermiş bile
Sarılık varsa beslenme araları uzun olmamalı haklısın. Bol bol emecek.Bizimkinde sarılık var canım bana en geç 2 saat demişti doktor
Ayy şaşırmış oSenin aile hekimi iyiymiş, benimki ne dese beğenirsin. Kızım ilk 4ay zoraki emdi kilo alımı sınırdaydı mecbur mama takviyesi de veriyordum aile hekimi kesinlikle mama verme yakında sütün kesilir yoksa dedihatta sonra bi de gerekirse süt anne bulun mama vermeyin dedi ben şok tabi erkek doktor, erkek olunca söylemesi kolay
Ağlayarak okudum korkudan. Çok geçmiş olsun.ben de çok endişeliyim Bi şey olursa naparım diye. Çok tükürük oluyor kızımda da. Yutkunmakta zorlanıyor fark ediyorum. Bikaç kez yan çevirdim bu yüzden. Birkaç gündür de reflü yatağında yatırıyorum.Herkese merhaba kizlar
Geriye donuk okuyamadim. Bebisini kucagina alanlar hayirli ugurlu olsun
Bende carsamba kavustum kizima 39. Hafta spinal sezeryanla
Cok sukur iyi gecti dun eve geldik
Sutum damla damla hep meme istiyo gelsede gelmesede damla da olsa inanilmaz cekiyo arkadan enjektorle mama veriyirm ya ds emerken yandan suzduruyorum
Dun hayatimin belki en zor gunun yasadim
Olay su sekilde
Hastaneden eve geldik
Bambu besige koyduk karni tok goruntulu konusuyoruz akrabalarla o sirada salla babam salla besigi bayag salladik esim de oglumda. Sonra ben dusa girdim
Oglum anne kaka yapti kardesim dedi ciktim altini degistrmek icin
Cocuk nefes almiyo Allahim
Ay noldu diuorm morariyo vuruyorm
Anneme bagirdim yok cocuk gidiyo
112 ara dedim esime
Esim agliuo
Allah im.nasi bi an balkona ciktm sarstm aklima banyo geldi yuzunu yikadim
Sonra rengi duzelmeue basladi
Agzinda tukuruk ve sut vardi
112 kapatmayn bizi dinleyindiyerek ne yapmamiz gerektgini soyledi bi yandan ambulans yonlendirdi
Onlar geldiginde nefes.alyodu rengi gelmisti.
Yenidoganlarda solunum sikintisi bazen durmasi olabiliyor dedi dr
Muayene etti dinledi.hic bi sikinti.yok dedi
Biz yine dogum yaptigim hasteney gittk gosterdik . Cigerlerini dinledi etti . Yaptklarimizi anlattik. Midesinden yukari mama yada sut.cikmis onu tikamistir reflu olmustur dedi
Icim hic rahst deil yarin 3. Gun kontrolumuz var. Su an iyi hic bi sikinti emmede vs yok
Uykusu da oyle
O yasadigimiz neydi oyle kafayi yicem
Ben de son iki gündür çok tükendim. Emziriyorum ve bıraktığım an agliuo sürekli emmek istiyo. Acaba sütüm yetmiyo mu diye düşünmeye başladım. İl ilk 3 günden sonra mamayı bırakmıştık l, emince doyuyodu uyuyodu güzelce. dunden beri surekli meme emmek istiyo gercekten tükendim. Tuvalete bile gidemedim kaç saattir. Yeniden mama takviyesi mi yapsam bilmiyorumİşte zaten sorun burda.
Bütün bunlar anneyi strese sokmaktan başka işe yaramıyor.anne stresli olunca bebekte stres oluyor.işler içinden çıkılamaz bir hal alıyor.en güzel zamanlar kabusa dönüyor.benim doktorumda neden aç bıraktınz çocugu neden mama vermedinz sarılık yaptınz çocuk aç mı bırakılır diye kızdı bize ilk bebeğimde.anne sütü illaki ilk sırada buna kimse bişey diyemez ama olmuyorsa zorlamanın ne anlamı var takviye ile büyüyüversin.neymiş alışırmış bebek,e napalım illa bişeylere alışacak ,diğer türlüde pskolojin bozulduğu için sütün artmayacak.benim sana tavsiyem tecrübelerime dayanarak, en huzurlu en rahat oldugunuz şekli birtek sen bilirsin.kimsenin sana pskolojik şiddet uygulamasına izin verme.ilk bebeğimde sütüm dolup taşıyodu fışkırıyodu,etrafımı dinlicem derken çocugum sarılıktan hastanede yattı memelerim bezeler oldu iğne ile çekildi ve ben yine emziremedim mama ile büyüdü.gayette sağlıklı çok şükür.şimdiki bebeğim emiyo süt olsun diye extra hiçbirşey yapmadım tek artım çok rahat ve sakinim.kimseyi sallamıom.gece mama veriyorum hem o rahatça uyusun hem ben uyuyim enerjim olsun diye.doktorumda ki alanında uzman bir doktordur , anne bebek nasıl mutlu huzurlu ise en doğru yol o yoldur der.(bir annenin zaten anne sütü vermeye uğraştığını denediğini biliriz oyüzden strese sokmayız anneyi der)