• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Kızlar ben depresyona girdim var mı yaşayan bekliyordum açıkçası :( eve kapanmak yalnız olmak bebek bakımı dışında hiçbir kaydadeger iş yapmamak her gün aynı kısır döngü. Eşimin anlayışsızlığı. Bugüne kadar dünyanın en iyisi insanı diyordum ama ne kadar bencil ve anlayışsızmış diyorum üstelik çocuk olunca beni unuttu resmen. Yüzüme bakmıyor sadece çocuk. Ama bakımıyla da ilgilenmiyor. Ben söylemeden bir şey akıl etmiyor söyleyince de saçma sapan iş yapıyor. Her şeyi söylemekten yıldım yoruldum. Doktora gdcz mesela arabanın kapısını bile açmayı akıl etmiyor çocuk kucağımda ayakkabı giyiyorum çocuk kucağımda tuvalet çocuk kucağımda çanta taşı çocuk kucağımda hayatı yaşamaya çalışıyorum duş almak lüks oldu cidden çok bunaldım :(

Üstelik vücudum gevşedi kendime bakamıyorum yüzümü yıkamak dişimi fırcalamak bile zamanında olmuyor. Birçok yerde lekeler kararmalar oldu. Kendimi beğenmiyorum. Göğüslerm sarktı eşim sanki beni artık sadece çocuğun anası olarak görüyor seksi olan vücudum sadece ınek gibi gelmeye başladı sanki o da öyle görüyormuş gibime geliyor ve beni daha da kötü hissettiriyor bu

Buraya gelmeyeli bayağ olmuş
Gece uykularımı çok özledim ama bebek kokusu herşeye değermiş
İkiz bebek annelerim neler yapıyorsunuz herşey yolunda mı ❤️
sdaak sdaak @ballimon D dolunay melek
Bebekli hayata adapte olmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Aslında zorlandığım tek şey onlara yetememek ve düzensizlik içerisinde büyütmek. Şu an kayınvalidem bizde kalıyor o da çocuklar odanızda kalırsa faydam olmaz bakamam geceleri diyor o yüzden salonda kalsın beşikleri diyor öyle olunca ben de salonda kalıyorum eşim odada bazen salonda yani saçma sapan bir düzen içerisindeyiz. İkizi olup da yalnız bakana hele de düzen oturtabilene hayranım maşallah 🤍 ben böyle yetemeyip düzensiz yaşayınca her gün ağlıyorum neredeyse çok zorlanıyorum. Çocuklar geceyi gündüzü şaşırmış durumda gündüzleri uyuyorlar ama geceleri ikisini de ağlama krizi tutuyor gaz sancısına iyi gelecek her şeyi deniyoruz gece 2-3 gibi anca sakinleşiyorlar ve daha sonra zorla uykuya dalıyorlar. Uyuduktan sonra da maksimum 2 saatte bir uyanıyorlar acıkıp da. Ben asla düzen oturtamıyorum ne yapacağımı da bilmiyorum inşallah sen iyisindir 🤍
Kızlar günaydınn, sgkdan doğum parası alan var mı? Ne yapmak gerekiyor? Bir de ilk çocuğa 5bin tl ödenek verilecekti, yürürlüğe girdi mi aldınız mı? Onun için ne yapmak gerekiyor bilgi verebilirseniz çok sevinirim 🙏🏻🙏🏻
İlk çocuğa 5 bin tl henüz yürürlüğe girmemiş biz sorduk canım

Üstelik vücudum gevşedi kendime bakamıyorum yüzümü yıkamak dişimi fırcalamak bile zamanında olmuyor. Birçok yerde lekeler kararmalar oldu. Kendimi beğenmiyorum. Göğüslerm sarktı eşim sanki beni artık sadece çocuğun anası olarak görüyor seksi olan vücudum sadece ınek gibi gelmeye başladı sanki o da öyle görüyormuş gibime geliyor ve beni daha da kötü hissettiriyor bu
İçimizden insan çıktı, kendimize zaman vermemiz lazım biraz. Birçoğumuz aynı durumdayız. O lekeler, kararmalar falan zamanla geçecek. Vücudumuz kendini toplayacak. Kendimize daha çok vakit ayırmanın yolunu bulacağız bir şekilde. Bebeklerimiz şimdi bize en çok ihtiyaç duydukları dönemden geçiyor ama zamanla bu bağımlılık da azalacak. Eşinizle ilgili durumu lohusalık bitince tekrar değerlendirin, şu an sağlıklı düşünemeyebiliriz. Keza eşler de ne yapacağını şaşırmış olabilir. Onlara net talimat vermek lazım. Kafaları basmayabiliyor gerçekten. Bir de öyle deneyin. Yalnız değilsiniz, hepsi geçecek.

Kızlar ben depresyona girdim var mı yaşayan bekliyordum açıkçası :( eve kapanmak yalnız olmak bebek bakımı dışında hiçbir kaydadeger iş yapmamak her gün aynı kısır döngü. Eşimin anlayışsızlığı. Bugüne kadar dünyanın en iyisi insanı diyordum ama ne kadar bencil ve anlayışsızmış diyorum üstelik çocuk olunca beni unuttu resmen. Yüzüme bakmıyor sadece çocuk. Ama bakımıyla da ilgilenmiyor. Ben söylemeden bir şey akıl etmiyor söyleyince de saçma sapan iş yapıyor. Her şeyi söylemekten yıldım yoruldum. Doktora gdcz mesela arabanın kapısını bile açmayı akıl etmiyor çocuk kucağımda ayakkabı giyiyorum çocuk kucağımda tuvalet çocuk kucağımda çanta taşı çocuk kucağımda hayatı yaşamaya çalışıyorum duş almak lüks oldu cidden çok bunaldım :(
Gel sarilalim 🙂 bende kotu hissediyordum ama buradaki diger annelerde benzer seyler yasiyorlar. Tek benim hissettigim bir durum degilmis bu rahatlatti beni biraz. Malesef erkekler boyle. Burada bir arkadas onlarin fitratlari boyle demisti cok dogru.
Dun yemek yapmadim, disardan soyledik. Ben cocugu piş pişlarken biranda oturdu masaya acti yemegi bana sen yemeyecek misin dedi 🤦‍♀️🤦‍♀️ cocuk kucagimdan inerse yerim tabi dedim. Hemen farketti densizligini sen bana ver ilk sen ye dedi. Yani anlik mi gelisiyor bu sapsalliklari yoksa hep mi boyleydiler biz anlamadik bilemiyorum.
Gecici bir surec bu, annelik kolay degilmis cidden. Umarim oglum bu cektiklerimi hissediyordurda ileride bir kizin pesine takilip anasini birakip gitmez🤪🤪😀😀

Eşiniz sürekli su tutsun siz ovalarken falan. Sıcak su teması olunca bişey olmaz. Duştan sonra sarıp sarmalarız ☺️

Ben filesiz yıkıyorum eşim evdeyse yardımcı oluyor değilse de kendim hallediyorum zaten file işini pek sevmiyorum
[/QUOTE]
Enfeksiyon riski olmasa suya deymesi daha mantıklı üşümemesi için ama bizim hiç idrar yolu enfeksiyon olmamamız lazım o yüzden filede sankı her an düşecek gibi geliyor bana da ama mecbur biz file kullanmak zorundayız

Sizde elektrikli mi var? Yoksa normal mi? Bizimli normali sevmedi
Bız elektrik olandan aldık en yavaş modda uykuya dalmasını kolaylaştırıyor önerilmediğini yazan olmuş ama ben yinede aldım 1 aydır arada puset arada ana kucağı kurtarıcı oluyo o salanırken bende ufak işleri hallederim çok gazı varken de puset çok işimize yaradı

Ya benim oğlum artık beşiğinde hiç uyumuyor bütün gece kucağımda ne yapacağım bilmiyorum tükenmiş hissediyorum kendimi hamak mı alsam acaba çingen beşiği diyorlar ya hani
Bızım ana kucağı yatak gibi de oluyor o yüzden gündüzleri onu kullanıyorum gecede beşikte. Ana kucağı elektrikli olduğu için devem yavaş modda sallanıyo iki oyuncağı var onlara bakıyo oyalanıyor sonra uykuya dalıyor benim için kurtarıcı bir ürün

Ben filesiz yıkıyorum eşim evdeyse yardımcı oluyor değilse de kendim hallediyorum zaten file işini pek sevmiyorum
Enfeksiyon riski olmasa suya deymesi daha mantıklı üşümemesi için ama bizim hiç idrar yolu enfeksiyon olmamamız lazım o yüzden filede sankı her an düşecek gibi geliyor bana da ama mecbur biz file kullanmak zorundayız
[/QUOTE]
Biraz daha büyüdüler mi banyonun yoluna çiçek sereriz 😅

Arkadaşlar meme reddi yaşayan bir arkadaş vardı geriye dönüp bakamadım dün okumuştum mesajını böyle bir gönderi çıktı karsıma belki işinize yarar asagı bırakıylrun linki
Meme reddi

Bız elektrik olandan aldık en yavaş modda uykuya dalmasını kolaylaştırıyor önerilmediğini yazan olmuş ama ben yinede aldım 1 aydır arada puset arada ana kucağı kurtarıcı oluyo o salanırken bende ufak işleri hallederim çok gazı varken de puset çok işimize yaradı
Sizde hangisi var? Yani önerilmiyor da uyusunlar diye ayakta bile sallanıyor bebekler istanbulda bugün dışarı çıktık yolla öyle kötü ki ne kadae sallanfı allah bilir

boğazına süt kaçırdı öksürdü çıkaramadı
aklım çıktı izledim napcam biliyorum ama ne yaptım nasıl yaptım beynim kapanmış gibi. hala kendime gelemedim
burnundan geldi çevirip sırtına vurunca.
sonrasında da uykusu da vardı zaten kendisi bi bıraktı düzeldi mi düzelmedi mi anlayana kadar aklım çıktı emziremiyorum şimdi yarım kaldı aç kaldı :(

aklım çıktı izledim napcam biliyorum ama ne yaptım nasıl yaptım beynim kapanmış gibi. hala kendime gelemedim
sonrasında da uykusu da vardı zaten kendisi bi bıraktı düzeldi mi düzelmedi mi anlayana kadar aklım çıktı emziremiyorum şimdi yarım kaldı aç kaldı :(
Sakin olun. Çıkarmış zaten. Böyle durumlarda sakin olmak çok önemli. Dizinize ters çevirip kafası aşağıya eğimli olacak şekilde 5 kere sırtına vurun. Benim de en korktuğum şey. O uyurken ben uyuyamıyorum bu yüzden.

Bu arada aç olsa uyanır, ağlar merak etmeyin. Bir seferlik açlıktan bir şey olmaz.

Çok ama çok geçmiş olsun ben bu olay yüzündem emzirme biberonla süt vermeden uzaklaştım geçen hafta dünden beri görece daha iyiyim ama mesela bu mesajı okudum ya gene tetiklenirim( sizle alakası yok bu arada bu aralar her şeyden nem kapar oldum) psikolojim hiç iyi değil her konudan nem kapıyorum, negatife düşüyorum sanırım anksiyetem tetikleniyor sürekli bebeğin sağlıklı şükret bu korkuların geçecek bunların hepsi psikolojik diyorum ama kendimi ikna edemiyorum normalde zaten gergin biriyim ama hamilelikte aşırı sakindim tekrar bu korkular neden tetiklendi bilmiyorum.
Çocuğunu emzirmekten korkan, yıkamaya korkan bisiklet yaka bir şey giydirmekten korkan anne olur mu diyorum hep

neler yapıyor bebeğiniz? Hangi hareketinden meme reddi olduğunu anladı doktor? Benim de bebeğim az önce ilk defa bu kadar sert bir şekilde mememi isTemedi ve ağladı normalde gazı olduğunda hem daha erken başlar hem de memede bu kadar sert tepkiler vermez tam aklıma düşmüştü siz yazdınız
S sunshine_zey canım ya ben de hep senin mesajlarına denk geliyorum hep aynı şeyleri yaşıyor gibiyiz sanırım günümüz de aynı. ben de gazı var sanıyordum çünkü memeye yatırdığımda ayağını çekiyordu karnına doğru, meme ucunu ağzına alıyor ama ağzını kapatıp emmeye başlamadan ağlıyor ya da bir iki kere emip ağlıyor. Sinirleniyor ve kızarıyor. Memeden çekince de basıyor çığlık çığlığa ağlamayı ve meme istiyor ama memeye koyunca da sakinleşmiyor kafasını sallıyor ve çeviriyor. Sanki nasıl emeceğini bilmiyor unutmuş gibi davranıyordu. Yalnız gece uykuda çok güzel emiyor, doktor gece emmesi olan bebekten korkmam mutlaka memeye geri dönecektir dedi ama bugün 4. günümüz inşallah sen yaşamazsın 😞
Arkadaşlar meme reddi yaşayan bir arkadaş vardı geriye dönüp bakamadım dün okumuştum mesajını böyle bir gönderi çıktı karsıma belki işinize yarar asagı bırakıylrun linki
Meme reddi
Teşekkür ederimm allah razı olsun canım🙂

s
hangi hareketlerden anladınız?
bir iki biberon vermekten olmamıştır diye düşünüyorum. bazen ne yaparsanız meme reddi oluyor sanırım.
ben şuan hem emzirme hem biberon şeklinde gidiyorum. yarı yarıya gibi.
gece özellikle uyku halinde anlamaz diye biberon veriyorum emzirme daha çok gündüz. gün içinde de tek sefer biberon. buna rağmen henüz bir meme reddi durumu yaşamadık. inşallah siz de çözümlersiniz
biberon vermeden emzirin tabi bir de emzirme destek sistemi etkili olabilir. süt memeden fazla geliyor hissi yaratacağı için emmesini kolaylaştırır. kendiniz de yapabilirsiniz artık eds diye set halinde satılanlar da var
canım hareketleri yukarda yazdım. bir kere fizyoterpaiye gitmiştim süt sağıp bırakmıştım o gün babası verdi ama kafasına dikmiş yani itiraf etti hızlı hızlı içirdiğini. sonraki günler de inan aç diye 1-2 kere vermişimdir ya kesinlikle fazlası yok. doktor dedi ki kimi bebek emzik, biberon, meme devam eder kimisi de böyle bir kere de reddeder dedi ben de bu kadar erken olacağını bilmiyordum dört aylık bebek de falan olur sanıyordum. anlayacağın tamamen bebeğe bağlı. maşallah senin bebeğin biberon, meme birlikte devam eder inşallah. doktor bana kesinlikle biberon emzik yasakladı şimdi. sadece emziriyorum kafasını atarsa da ısrar etmiyorum

S sunshine_zey canım ya ben de hep senin mesajlarına denk geliyorum hep aynı şeyleri yaşıyor gibiyiz sanırım günümüz de aynı. ben de gazı var sanıyordum çünkü memeye yatırdığımda ayağını çekiyordu karnına doğru, meme ucunu ağzına alıyor ama ağzını kapatıp emmeye başlamadan ağlıyor ya da bir iki kere emip ağlıyor. Sinirleniyor ve kızarıyor. Memeden çekince de basıyor çığlık çığlığa ağlamayı ve meme istiyor ama memeye koyunca da sakinleşmiyor kafasını sallıyor ve çeviriyor. Sanki nasıl emeceğini bilmiyor unutmuş gibi davranıyordu. Yalnız gece uykuda çok güzel emiyor, doktor gece emmesi olan bebekten korkmam mutlaka memeye geri dönecektir dedi ama bugün 4. günümüz inşallah sen yaşamazsın 😞

Teşekkür ederimm allah razı olsun canım🙂
Canımmm çok geçmiş olsun, benim bugün gündüz gayet güzel emdi gene uyuyakaldı mememde valla inanılmaz rahatladım ama aynı senin anlattığını yaptı dün akşam inanılmaz gerildim çünkü hem meme istiyo hem ağzını kapatmıyor garip bir haldi umarım en ama en yakın zamanda dönersiniz memeye

Sakin olun. Çıkarmış zaten. Böyle durumlarda sakin olmak çok önemli. Dizinize ters çevirip kafası aşağıya eğimli olacak şekilde 5 kere sırtına vurun. Benim de en korktuğum şey. O uyurken ben uyuyamıyorum bu yüzden.

Bu arada aç olsa uyanır, ağlar merak etmeyin. Bir seferlik açlıktan bir şey olmaz.
evet sakinlik önemli ama imkansız gibi o esnada. şuan inanın hatırlamıyorum tam olarak nasıl müdahale ettim. allah kimseye göstermesin çok zor. tabi konu sadece emzirmek değil biberonda da olabilir aynı durum. kusarsa da olabilir allah korusun önce allaha sonra bize emanet
Çok ama çok geçmiş olsun ben bu olay yüzündem emzirme biberonla süt vermeden uzaklaştım geçen hafta dünden beri görece daha iyiyim ama mesela bu mesajı okudum ya gene tetiklenirim( sizle alakası yok bu arada bu aralar her şeyden nem kapar oldum) psikolojim hiç iyi değil her konudan nem kapıyorum, negatife düşüyorum sanırım anksiyetem tetikleniyor sürekli bebeğin sağlıklı şükret bu korkuların geçecek bunların hepsi psikolojik diyorum ama kendimi ikna edemiyorum normalde zaten gergin biriyim ama hamilelikte aşırı sakindim tekrar bu korkular neden tetiklendi bilmiyorum.
Çocuğunu emzirmekten korkan, yıkamaya korkan bisiklet yaka bir şey giydirmekten korkan anne olur mu diyorum hep
bu durum korkan anne sıfatından ziyade annelikle birlikte yükleniyor bu korkular.
bu süt kaçma mevzusu bu ara o kadar sık karşıma çıktı ki zaten hep tedirgindim
canım hareketleri yukarda yazdım. bir kere fizyoterpaiye gitmiştim süt sağıp bırakmıştım o gün babası verdi ama kafasına dikmiş yani itiraf etti hızlı hızlı içirdiğini. sonraki günler de inan aç diye 1-2 kere vermişimdir ya kesinlikle fazlası yok. doktor dedi ki kimi bebek emzik, biberon, meme devam eder kimisi de böyle bir kere de reddeder dedi ben de bu kadar erken olacağını bilmiyordum dört aylık bebek de falan olur sanıyordum. anlayacağın tamamen bebeğe bağlı. maşallah senin bebeğin biberon, meme birlikte devam eder inşallah. doktor bana kesinlikle biberon emzik yasakladı şimdi. sadece emziriyorum kafasını atarsa da ısrar etmiyorum
inşallah kolayca çözümlenir doktor da olumsuz konuşmamış zaten. bu kadar küçükler ama parmaklarında oynatıyolar bizi :)

Back