- 8 Eylül 2015
- 276
- 363
- 103
- 42
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #1.641
evet aynı ama bu hafta yapmak durumundayız deyince mecbur yaptırdım.Devlette 1 ay önceden randevu yok..Off valla bu sefer içime oturdu gerçekten ama sağlık olsun dedik geçtik...Yuhh yaa abartmışlar ne taliliymişde o kadar istiyolar yaa bu insanlarda hiç vicdan kalmamış bu tahliller normal bir devlet hastanesinin yaptığı tahlillerle aynı canım ya hemogram eliza hormon eğer kan grubun negatifse kan grubu testi iki test daha vardı unuttum
alabiliyorsan devlete randevu al benceAhh ne kadar pahalıymış bizden dr isteyecekler büyük ihtimalle
Off canım yaa mecbur kalınca veriliyor malesef hamilelikte insan daha tedirgin oluyor zamanında yaptıramama vakit kaybetme gibi kaygılarımız oluyor özellerde bunu fırsata çeviriyor ama canın sağolsun sağlık olsunevet aynı ama bu hafta yapmak durumundayız deyince mecbur yaptırdım.Devlette 1 ay önceden randevu yok..Off valla bu sefer içime oturdu gerçekten ama sağlık olsun dedik geçtik...
Kızlar merhabakötü bi sabaha uyandım gece boyu kasık ağrılarım vardı normaldir dedim sabah crinone jeli yaptım 11 gibi wc ye gittim jel ile birlikte mukus yapıda kahverengi parçalar gelmeye başladı . Doktorumu aradım acile gidip kese baktırmamı ve Progestan vurunmamı söyledi. Şu anda eşimin yanındayım küçük bi ilde çalışıyor kendi tüp bebek tedavi merkezimin olduğu ilde değilim. Acile gittim kadın doğumcu çağırdılar , karından ultrason baktı kese yerinde dddi normalde salı günü vajinal ultrasonda kendi doktorum keseyi ve yolk sacı görmüştü bu doktor vajinal bakamam düşük riskin var dedi . Sadece kese görünüyordu bulanık bir şekilde. 50 lik progestan vurdular bol istirahat , düşük riskin var dedi doktor . Kendi doktorumda 5 gün iğneni kullan 5 gün sonunda tekrar kontrole git dddi. Çok ağladım çok üzüldüm . Moralim yerle bir oldu. Herşey nasip kısmet diye inanan biriyim ama insan bu kadar uğraştan sonra kaybetme korkusu yaşayınca çok kötü oluyor. Rabbim ben ve benim durumumda olanlara yardım etsin . Dualarınızı eksik etmeyin. Önerisi olan varsa da lütfen yorum yazsın .
alabiliyorsan devlete randevu al bence
hosgeldin canım hayırlı olsun bebişinizz...Eee sat ne zamandı gebeligini nasıl öğrendin ilk bebiş mi??merhabalar bende kısmetse 2018 mayıs annesi olacağım.
Bende sat 1 agustos. Mide bulantin yok, ara ara sanki neredeyse midem bulanacak gibi oluyor, bir hevesleniyorum sonra gidiyor. :)Son adet tarihim 27 temmuz. Benimle aynı tarihte olan var miii? 6+2 oldum bugün. Ama bulantim yok. Gecen hafta da yazmıştım. Benimle ayni olanlar dr sizlere ne dedi, hangi ilaclari kullanmanizi istedi paylaşırsanız çok sevinirim.
Düşük riski daha mi fazlaymış? Bunu bilmiyordum. Umarım sağlıklı gelişir. Sen nerde yaşıyorsun? BHcg takibi de mi yapılmadı?Bende sat 1 agustos. Mide bulantin yok, ara ara sanki neredeyse midem bulanacak gibi oluyor, bir hevesleniyorum sonra gidiyor. :)
Son iki gundur kasiklarimda adet olacakmisim gibi hafif bir sanci var, dun biraz yuzdum gecti. Goguslerim agrimaya var, gerci Ilk gunlere gore daha azaldi. Bir de sebepsiz agliyorum ara ara.
Burada saglik sistemi 8. Haftadan once hic bir tahlil yada ultrason yapmiyor. Idrardan bizim evde yaptigimiz gibi hamilelik dogrulayici basit test yaptilar o kadar.
Biraz oluruna birakmaya calisiyorum, bulanti olmamasi cok iyi degilmis, dusuk riskimiz daha cokmus ama bazilarinda bulanti gec baslarmis. Her kadin farkli, her hamilelik farkli. O yuzden karsilastirma yapmamaya calis sen de.
Bizim sat aynı galiba canım 25 temmuz.. 15. gün çatladı yumurtam yani geç döllenme olduğunu düşünmüyorum. Bugün gripten dolayı gittim dr.a kese ve yolk sac göründü ama embriyo görünmedi. 4 gün önce bolu da bi lekelenme yaşadığım için kontrole gitmiştim orda bebek görünmüştü ama kalp atışı ancak haftaya duyulur demişti. Usg farkından mı kaynaklanıyor anlamadım ama kafam bayaa karıştıHemşire düşük falan olsa kesede büzüşme olurdu gayet güzel görünüyor dedi.. Umudum haftaya kaldı anlayacağın..
Amerika da yasiyorum. Bhcg takibi bile yapilmadi. Beni kendi halime biraktilar. Sperm morfolojimiz cok kotuydu, bu bizim icin mucize gebelik. Ayrica yasim 34 diye riskli oldugumu dusunuyorum ama gel gor ki doktorum beni gormeye bile gerek duymuyor. Hemsireye sunu yesin bunu yesin dedirtip, 8. Haftaya kadar bir daha gelme diyor. 8 de de hemsire bakiyor doktor 12 de. Saka gibi.Düşük riski daha mi fazlaymış? Bunu bilmiyordum. Umarım sağlıklı gelişir. Sen nerde yaşıyorsun? BHcg takibi de mi yapılmadı?
Bu arada sizin bhcg takibiniz iyi cikmis miydi? Bchg iyi gitmiyorsa bir mudahalede bulunuyorlar mi, takviye hormon filan veriyorlar mi?Düşük riski daha mi fazlaymış? Bunu bilmiyordum. Umarım sağlıklı gelişir. Sen nerde yaşıyorsun? BHcg takibi de mi yapılmadı?
Bhcg'nin iki güne bir en az ikiye katlaması lazım. Eğer değerler katlanmıyorsa kimyasal gebelik olur ve bunun icin herhangi bir tedavi uygulanmiyor. O kendiliginden adet kani gibi atiliyor zaten. Ben 4 kez bhcg baktirdim. Ve 1 kez doktora gittim o da keseyi görmek için 10 gun sonra da kalp atışı için gideceğim tekrar ama merak etme kanama yoksa sorun yok sayılır. 8 haftaya kadar enfeksiyon bile olsa antibiyotik verilmiyor. Ama gebeligin yerleşmesine ve gebelik öyküne göre progesteron takviyesi yapılıyor. Bu arada ben de 33 yaşındayım.Bu arada sizin bhcg takibiniz iyi cikmis miydi? Bchg iyi gitmiyorsa bir mudahalede bulunuyorlar mi, takviye hormon filan veriyorlar mi?
Bu da link
https://www.verywell.com/does-having-morning-sickness-mean-i-wont-miscarry-2371534
Kıyamam ben de annemden hep uzaktaydım. Yemek vs zor oluyordu ama Allah kimsesizlerin kimsesi. Yardım ediyor annesi yanında olan arkadaşlarıma göre çok kolay geçmişti hamileliğim. İnşallah hepimiz rahat bir hamilelik geçiririzAynen annemin hakkını üstümdeki emegini daha yolun basından anladım bulantılarla anne hakkı ödenmez diye bizim valide hanım uzakta ya duygusal a bağladım iyice
Maşallah ne güzel görünüyorsunuz, yavrucak da pek mutluEki Görüntüle 2042523 doğum günümüzden karemizi sizinle paylaşalım
İnanmayacaksın bugün bana 1.5 milyar fiyat verdiler bu testler için şaka gibi millet o fiyata doğuruyor. Devlet hastanesinden randevu aldım ben deevet canım ya ssk olmasına rağmen 520 tlbende devlete randevu alamadım nerdeyse 1 ay dolu
Hoşgeldinizmerhabalar bende kısmetse 2018 mayıs annesi olacağım.
Ben de haftaya çarşamba gideceğim geçen hafta sadece kese görmüştük bakalım hayırlısıselam hatunlar koca göbüşler
nasılsınız? :)
bende ultrasonda gördüm kuşumu haftaya kalp atışını duyucaz inşallah
Bu arada makaleyi okudum. Biz kalan yüzde 35 kısımdayız belki. Kötü yormamak gerekli. Kaldi ki kandaki bhcg yükselmesine bağlı artar bulantı ve bhcg'nin artik durduğu ve düşüşe geçtiği 3.ayda bulanti problemi biter. Mesela benim bhcg artmasında bi sorun yok. Senin de durum muhtemelen böyledir kanama olmadığına göre diye düşünüyorum.Bu arada sizin bhcg takibiniz iyi cikmis miydi? Bchg iyi gitmiyorsa bir mudahalede bulunuyorlar mi, takviye hormon filan veriyorlar mi?
Bu da link
https://www.verywell.com/does-having-morning-sickness-mean-i-wont-miscarry-2371534
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?