• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    49
Hahaha 😀 Allah düşmanıma vermesin 😀😀 hayır bi de bende huzursuz bağırsak sendromu var ben genelde ishal olurum hayatımda ilk defa kabız oldum hamilelikten ötürü valla herkes kendine çok dikkat etsin arkadaşlar 😀
Kız kardeşim senin gibi hassas bağırsak sendromundan muzdarip. :bicak: Çeken bilir.

Ben sana diyeyim, kabızlık kadar ishal de anal fissürü etkiliyor. İshal old zaman dıskının asidik düzeyi arttığı için çatlağı yakıyor, daha fazla acıyor, iyşlesmesine de engel oluyor.

Ben hiç kabız olamadığım halde hamileliğe bağlı fissür oldum. Ve ameliyat olmak zorunda kaldım. Dr, bağırsak düzenime cok dikkat etmem gerektiğini, bazı bünyelerin bunu yapmaya meyilli old., tekrar etmesi durumunda bir kere daha aynı yerden ameliyat olmayacağını, kasların geri dönüşsüz şekilde hasar alıp, tuvalet tutamamaya kaçırmaya kadar gideceğini söylemişti.

Şimdi hamile kalmak istediğim zaman eşim devamlı bunu hatırlattı. Bunu nasıl göze alıyorsun diye. 😣 Allah beni korusun. Hepimizi korusun. 🤲🏼

Demir içiyorum birkaç gündür benim de düzenim şaştı ve hemoroid gibi bir ağrı yaşıyorum. :olamaz: Yoğurt yemeye çalışıyorum. Kuru meyveler almam gerek benim de.

Son düzenleme:
Kız kardeşim senin gibi hassas bağırsak sendromundan muzdarip. :bicak: Çeken bilir.

Ben sana diyeyim, kabızlık kadar ishal de anal fissürü etkiliyor. İshal old zaman dıskının asidik düzeyi arttığı için çatlağı yakıyor, daha fazla acıyor, iyşlesmesine de engel oluyor.

Ben hiç kabız olamadığım halde hamileliğe bağlı fissür oldum. Ve ameliyat olmak zorunda kaldım. Dr, bağırsak düzenime cok dikkat etmem gerektiğini, bazı bünyelerin bunu yapmaya meyilli old., tekrar etmesi durumunda bir kere daha aynı yerden ameliyat olmayacağını, kasların geri dönüşsüz şekilde hasar alıp, tuvalet tutamamaya kaçırmaya kadar gideceğini söylemişti.

Şimdi hamile kalmak istediğim zaman eşim devamlı bunu hatırlattı. Bunu nasıl göze alıyorsun diye. 😣 Allah beni korusun. Hepimizi korusun. 🤲🏼

Demir içiyorum birkaç gündür benim de düzenim şaştı ve hemoroid gibi bir ağrı yaşıyorum. :olamaz: Yoğurt yemeye çalışıyorum. Kuru meyveler almam gerek benim de.
Aiyy aman aman Allah korusun. Ben hamile kalmadan önce glutensiz laktozsuz besleniyordum.paketli gıda yemiyordum. Probiyotik kullanıyordum. Bağırsak sağlığım mükemmel olmuştu. Ama hamile kalınca bulantıdan hiç bi şey yiyemez oldum. Sürekli beyaz ekmek karbonhidrat çubuk kraker derken bağırsağı yine bozduk sanırım o da şimdi hamilelikten ishal yerine kabıza çevirdi. Şu bulantılar bi bitsin sağlıklı yaşama geri döneceğim ama şimdilik sadece ne bulursam yemem lazım 😀😀 allahım hepimizi korusun kızlar valla çok zor. Ladyciğim hele sen ekstra dikkat et en çok seni korusun bi de ameliyat olmuşsun🥺

Haşlanmış mısırı deneyin kızlar 😆 gercekten 24 saat sonra etkisini bütün bagirsaklarin rahat bir şekilde boşalması ile anliyorsunuz😆 ben mısır zaten çok severim, kabizlik olduğunda ozellikle alır yerim, umarım ihtiyacı olan herkese şifa olur 🌽

Canlar şimdi size bir sorum var. Ne yazık ki ne kadar lifli beslenirsem beslemeyelim mide bulantısından ötürü su içme işini bi türlü düzene sokamadım. Günde 1-1.5 litre anca içebiliyorum. Haliyle kabızlık problemi ortaya çıktı. Ben sindirimi çok iyi biriyimdir aslında. Her gün aynı saatte tuvalete çıkarım ancak şimdi kabızlıktan ötürü tuvalette biraz zorlanıyorum. Ve anal fissür (çatlak) meydana geldi. Her gün tuvalete çıkınca da iyileşemeden tekrar tekrar kanıyor ne yapacağımı şaşırdım. Büyük tuvalete çıkmak eziyet oldu resmen. Korkulu rüyam 😱 önerileriniz var mıdır 🥹
çok geçmiş olsun 💐 bende de hemoroid var üç senedir hemen hemen kızıma doğum yaptıktan sonra oldu tabi ara ara çok rahatsızlandım ona iyi gelen şeylerden en iyisi sıcak suya oturmak varsa evde küvet tarzı bir şey sıcak su doldur canım her gün otur ben bazen yapıyordum kayboluyor o ve çok iyi geliyor en iyi tedavisi budur diye duymuştum
Onun dışında acı şeylerden uzak durmak ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak bunlar da etkiliyor
Hamile kalmadan önce krem ve fitil kullandım bir süre onlar da baya iyi geliyor sana görsel atayım ama doktora sor bakalım uygun görürse kremi kullanırsın ama fitili belki uygun görmeyebilir

Eklentiler

• IMG_0583.jpeg
    IMG_0583.jpeg
    148,8 KB · Görüntüleme: 4
Doktorlari arada yakaliyorsunuz, rutin kontrolleri asistanlar yapıyor, eğer normal dışında bı durum varsa doktora bildiriyorlar, bende farklı doktorlara gittim hep ama hiç problem yaşamadım, ben normal doğum yaptım çok ilgiliydiler ya hiç gerçekten kötü anim yok sonucta babamın hastanesi de değil neden seveyim ama çok rahattım, emziremedim ağlıyorum bı gece emzirme hemşiresi geldi saçımı oksaya oksaya anlattı süreci yardım etti, doğum için gittigimde güzel annem canım annem hep böyleydi bana iyi geldiler yani o stresle

Anladım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim çevremdeki insanlar Çam ve Sakura Hastanesinin ilk açıldığı zaman çok iyi olduğunu ama şu an ilk açıldığı dönem gibi olmadığını söylüyorlar Ben zaten sezeryan doğum yapacağım O nedenle o konu ile ilgili tecrübeleriniz varsa diye merak ettim memnun olduğunuzu öğrendiğim iyi oldu mutlaka birkaç kontrol için gitmeyi planlıyorum doğum süreci için sonra ona göre karar verebilirim.

çok geçmiş olsun 💐 bende de hemoroid var üç senedir hemen hemen kızıma doğum yaptıktan sonra oldu tabi ara ara çok rahatsızlandım ona iyi gelen şeylerden en iyisi sıcak suya oturmak varsa evde küvet tarzı bir şey sıcak su doldur canım her gün otur ben bazen yapıyordum kayboluyor o ve çok iyi geliyor en iyi tedavisi budur diye duymuştum
Onun dışında acı şeylerden uzak durmak ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak bunlar da etkiliyor
Hamile kalmadan önce krem ve fitil kullandım bir süre onlar da baya iyi geliyor sana görsel atayım ama doktora sor bakalım uygun görürse kremi kullanırsın ama fitili belki uygun görmeyebilir
Lady de aynı kremi önermiş kuzum. Doktoruma danışayım hamilelikte güvenliyse ben de alayım o halde/ sıcak suya oturmak çok iyi geliyormuş ama hamilelikte sakıncalı mı acaba bilginiz var mı ya

Anladım bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim çevremdeki insanlar Çam ve Sakura Hastanesinin ilk açıldığı zaman çok iyi olduğunu ama şu an ilk açıldığı dönem gibi olmadığını söylüyorlar Ben zaten sezeryan doğum yapacağım O nedenle o konu ile ilgili tecrübeleriniz varsa diye merak ettim memnun olduğunuzu öğrendiğim iyi oldu mutlaka birkaç kontrol için gitmeyi planlıyorum doğum süreci için sonra ona göre karar verebilirim.
Bı denersiniz size uyarsa zaten yoksa rahat etmeden tercih olmaz 😊

15+2den bildiriyorum.

Bugün detaylı ultrason randevusu almak ve 16. Hafta muayenesi olmak için Göztepe şehir hastanesine gittim. Adı şehir hastanesi, kompleks hastane ancak detaylı ultrason yapılmıyormuş.:olamaz: Beni Kamil’e yönlendirdi. Verdiği kağıtta a ile başlayan bir bölüm yazıyor. Mhrs den randevu alacaksınız dedi. Ama baktım polikliniklerde öyle bi başlık yok. Ben de strandart kadın doğuma randevu aldım. Gidince soracağım artık. Kartal Lütfi Kırdar’da var mıdır dedim, bilmiyorum dedi.

Muayene oldum. Resim yüklerim aşağı.
Bebek iyi. Artık gramla ifade edilebilir.
124 gram olmuş dedi. :KK36:

Cinsiyeti biliyor musun dedi. Hayır dedim. :oops: Söyleyim mi dedi. Söyleyin dedim. Erkek dedi. 😄 Emin misiniz dedim. Evet gayet açık dedi. Bana bi şey gösterdi ama şoktan algılayamadım.

Sonra bi his yoğunluğuyla gözlerimden yaşlar dökülmeye başladı.:KK23:Şimdi bu yaşlar mutluluktan mı üzüntüden mi dedi. Bilmiyorum içimden geldi dedim. 😌 Hayırlı olsun kızıma bi oğlan kardeş geliyor. :KK36:

Artık sanıyorum resmi olarak 2025i erkek yılı ilan edebiliriz :eek:😄

Devit ve demire devam et. Bir ay sonra tekrar gelirsin dedi ve sadece yaşımdan olayı beni genetiğe sevk edeceğini söyledi. Oraya indim . Dr bazı sorular sordu. Akraba evliliği, düşük, ölü doğum var mı gibi. Hiçbiri yok. Ama prosedür olarak sana bilgi vermeliyim dedi. 16. Haftadan itibaren ammiyosentez yapılır sana tavsiye ediyorum dedi. Uzun uzun nasıl yapılacağını, doğruluk yüzdesini, risklerini, sonucuna göre nasıl müdahale edeceklerini anlattı. Ben de sıvı alınmasını istemiyorum dedim. Kağıt imzaladım çıktım.
Çok sevindim ladym rabbim hayırlı evlat eylesin erkekler cogaliyo 💙
@Sifonella sen ne yaptın bacım ?

Eki Görüntüle 3537457
Kızlar cinsiyet tahmini yapar mısınız.12 haftalık
Bana erkek gibi geldi ya kendi bebegimide ultrason kağıdından anlamıştım hakkında hayırlısı olsun canım

Bu kremi ben de gebelik öncesi kullanıyordum ancak gebelik kategorisi C yani kullanımı sakıncalı.

Bende bu ilacı kullandım zaten çok fazla basur ilacı yok iki tane var bunlarda tamamen iyilestirmiyor anca acıyı hafifletiyor gebelikte kullanılmıyor sanırım, inşallah iyi gelir doğumdan sonra baş edilemez oldu doktora gitmeye de iğreti oluyorum kaynanam gitmişti de muayenesi hiç güzel degil utanç verici 🤦🏻‍♀️😂

Kizlar bende bugün kontrole gittim 1 haftada iki cm uzamış cocum 😂 kemiklerim çok agriyodu kalsiyum magnezyum baktırdım hepsi yerlerde emmiş çocuğum ikisinin de ilacını verdi bide kan hapı başladık bu arada hep korkuyordum cinsiyeti öğrenip hazırlıkları yapıp cinsiyet sonradan degisirmi diye bugün maşallah tam net pipiyi gördük hatta Dr fotoğrafini verdi gayet güzel ilerliyormus şükürler olsun 🥰

Bugün kontrolde bebiş hareket etmiyordu, biraz hareketlerine bakalım diye öksürttü doktor. Aman aman o nasıl sinirlenmek horon teper gibi tekmelemeye başladı küçük hanım 😂 anası kılıklı hem yüz üstü uyuyor, hem uyandırılınca sinir küpü oluyor 🙈💓

Back