2015 Ekim Anneleri

Geçmiş olsun canım inşallah ateşsiz atlatırsınız ben de şimdiden stresine girdim 2 hafta var bize desteksiz oturuyorsa iyi benimki öne doğru düşüyor oturamıyor yerde yüzüstüyken dizini kırarak öne doğru gidebiliyoruz oyun halısından çıkıyor 5dk içeri gidiyorum olmadık yerlerde buluyorum hem de nasıl büyüyorlar

İyi geceler kızlar yardımınıza ihtiyacım var bir konuda.iki gündür yoğurt yemeye başladık bizim ilk ek gıdamız bunun dışında yatın sebze püresi vermek istiyorum genelde de tek başına bir sebzeyi verin diyorlar ya başlangıçta patates vereceğim ama çok susuz olacak o zaman da nasıl yapacağım beynim durdu çalışmıyor resmen

Bu konuda hiç bilgim yok ama iyicee haşlasan sulu sulu olur mu acaba. Çok yumuşak versen arkadan su versen ya da.

Canim kesinlikle su ver....ben sadece mama verirken de su veriyordum suyu vermeye başlayınca kabizligimiz bitti şükür.....
Bizim doktorumuz ver demişti ek gidaya gecince susuz olmaz...

Canim kesinlikle su ver....ben sadece mama verirken de su veriyordum suyu vermeye başlayınca kabizligimiz bitti şükür.....
Bizim doktorumuz ver demişti ek gidaya gecince susuz olmaz...
Su vereceğim de canım patatesin sulu nasıl yapılacağını düşünüyordum sadece. Kaynatılmış ılıtılmış su vereceğim. Yoğurda ne tepki vereceğini merak etmiştim o da sıkıntı yaratmadı yavaştan sebzeye başlayayım sonra meyve püresi muhallebi falan da yaparım çeşitlilik olur

Bu konuda hiç bilgim yok ama iyicee haşlasan sulu sulu olur mu acaba. Çok yumuşak versen arkadan su versen ya da.
Öyle yapacağım sanırım canım ben normalde kendimize yaparken kabuklu haşlayıp soyuyorum da bebeklere nasıl hazırlanıyor bir türlü aklıma yatmamıştı biraz su ve çok az pirinçle yapacağım yarın. İnş bunu da yer. Bugün muzun tadına da baktı sadece mini minicik iki parça. Dün de dilimlediğim elmadan suyunu emmişti. Her şeyi yemek istiyor devamını bekliyor umarım sorunsuz hallederiz yemek faslını

Canim Patatesi küp küp dogra öyle hasla suyunu fazla koymaki hasalandiktan sonra fazla suyu dokmeyesin sonuçta vitamini suya veriyo. Tahminim bir patatese bir çay bardağı su yeterli olacaktır. Patatesli yumusayinca blendira verirsin ya da çatalla ezip süzgeçten de gecirebilirsin. Bence pirinci sonraki Haftalara bırak patatesin yanına havuçta ekleyebilirsin. Çok pure şeklinde olmasın. Sonuçta adı sebze çorbası yani. Biraz sulu olsun. Kıvamına bizim içtiğimiz mercimek çorbası na yakın yap. Umarım anlatabilmisimdir

Canım ben 1aydır ek gıda veriyorum tercih meselesi ama biz bodozlama verdik ben haşlanmış patatesi parcalı önüne koydum çiğnemesi için kendi zaten yumuşak olanı eze eze yuttu ... Ben bisküviyi bile eline tutturup yediriyorum ama baktın kayı geliyor dıcak suyla kıvamını seyrelt soğut öyle yedir tavsiyedir kendin bilirsin ama ben azıcık zeytinyağı ve kimyon katmıştım tattırırken ... Ek gıda sonrası en az ni kaç yudum su içiriyorum ben du biberonu aldım emziksiz damlatmayan kendi tutup içiyor istediği kadar .. Su an benim kız ekmek bile yiyo mercimek çorbası tarhana tuz baharat salça ve yağ yoksa herseyi ver cekinme ..

Kızlar aşı gecemiz güzel başladı kızım evrim gecirmiş gibi bitirdi 6. Ayını :) aşı sonrası bi dillendi bi tavırlar sanırsın ergenliğe girmiş genç modeli ateşi yok şimdilik uyuyor ama aşı yerleri kızardı moraracak havalar iyiye gidiyor biz ağrısına soyunma yöntemi ile engel olduk kısa kollu zıbınla gezdi evde ayağında çorap vardı sadece bacakları acıkta inanın ateş gibiydi aşı yerleri soğudukca ağrı sızlanması gecti .. Bedenini serin tutmak ateşlenmeyi de azaltır :)) ağrıyı kestiği kesin ama .. Bilinçlendikce böyle şeyleri kullanıyor hale geliyolar şu mevlitlerde cami de kamerayı görünce ağlayan amca misali göz göze gelince dudak bükmeler falan .. rabbim hepsini korusun

Oyy maşallah alerji ye dikkat et canım, koltuk altı, diz arkası, göbüş, boyun gibi yerlerde kabarıklık ya da kızarıklık görürsen ara ver. Sonra tek tek vermeye başlarsın. Bunları düşünmüşsündür tabii dee ben tutamadım kendimi gene ben de 3 gündür geceleri mama hazırlayıp içine hipp in yulaflı mamasından katıyorum. Kaşıkla püre gibi yedireyim dedim istemedi. Mamasına 1 tatlı kaşığı koyuyorum,biberon ile veriyorum. şimdiye kadar içmediği kadar miktarlarda mama içiyor bıraksam biberonu yiyecek ah ne çabuk büyüyorlar. İnsan özeniyor benim yediklerimden o da yese diye:)
Bi de sanki kabuğu soyup küp küp doğrayıp kaynatsan daha yumuşak olur gibi. Bi kere yapmıştım ben çabuk pişsin diye, püre gibi olmuştu.

Canim çorba şeklinde yapsan yada patatesi hasla azcik süt yada suyla kivamlandir birazda labne peynir ekleyip katı olmayacak verebilirsin

Aynen katılıyorum canim emin 5.ayını yeni doldurdu eline vermiyorum ama herşeyden tattiriyorum baharata daha gecmedim ona özel yapiyorum önemli olan damak tad gelisimi

Canım bize dr ilk 5 gün patates havuç ve pirinç önerdi sonra 2 gün arayla sebze eklenecek buharda pişecek blender olmayacak 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenecek havuç bal kabağı ile değiştirilebilirmiş

Aynen canim ilk alistirirken bende bunları verdim

Kızlar tlden girdiğim için bütün sayfaları okuyamadım pazartesi gün hastaneye gittik hifa nın öksüreği için ama doktor ilaç vermedi öksürsün ciğerleri tıkanmasın dedi boyuna kilosuna bakmadı bnde unuttum boyu kiloyu ama ek gıdayı sordum kendin ne yiyorsan verebilirsin sadece balı kesinlikle verme dedi kızıma meyve süzeği aldık çünkü püre meyveyi yemiyo sıpam süzeği i sevdi wee nin silikon uçlusunu aldık almak isteyene tavsiye ederim çünkü silikon sert değil çocuk kolay alıyor ağzına
Sizler bebişleriniz nasılsınız

Geçmiş olsun canım inşallah öksürüğünüz de en kısa sürede geçer sen genede her yediğinden dr demiş ama benim pek kafama yatmadı sen bilirsin yinede :)

Bizde filesini kullanıyoruz ama sevmedi zeynep ben parcalayıp ceriyorum o çiğniyo .. Ben de çok salça ve yağlı değilse tattırıyorum ama ete gecmedim daha kıyma verdin mi hiç:)

KıZlar ne var ne yok herkes kati yiyecekten ek gıdadan bahsediyor bizim hoca hayır dedi napsam ben ya biri diyo ver damak tadı gelişsin biri diyo verme sadece anne sütü. Bi okadar ilk 6 altı ay sadece anne sütü sloganı söyleniyor şaşırdım vermesen çocuk 6 altı aydan sonra yiyeceklere yabancı yemiyebiliyor herşeyi ki keza 6 aylık arkadaşımın oğlu yemiyor muş sürekli yediklerini çıkartıyormuş sadece anne sütünü küsmüyor muş bilemedim siz ne diyorsunuz. Ha bide bu benim sıpam hep ayni tarafa yarıyı kafayı direk sola çeviriyor kafa yamuk olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…