• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

İyi geceler kızlar bugün sayfalar pek ilerlememiş gerçi ben de girip yazamadım. Bugün duruya patates verdim çok sevmedi gibi ama pes etmek yok iki gün daha deneyeceğim yine beğenmezse sonra yine vermeyi denerim. Umarım herkes için sorunsuz bir gün olmuştur. Herkese şimdiden iyi geceler diliyorum.
Bu arada first--lady first--lady canım zeynep in ateşi falan oldu mu aşıdan sonra bugün ne alemdeydiniz?

İyi geceler kızlar bugün sayfalar pek ilerlememiş gerçi ben de girip yazamadım. Bugün duruya patates verdim çok sevmedi gibi ama pes etmek yok iki gün daha deneyeceğim yine beğenmezse sonra yine vermeyi denerim. Umarım herkes için sorunsuz bir gün olmuştur. Herkese şimdiden iyi geceler diliyorum.
Bu arada first--lady first--lady canım zeynep in ateşi falan oldu mu aşıdan sonra bugün ne alemdeydiniz?
Canım şuan biraz ateşi var dün hiç yoktu ... Ama aşıların ilaçları ağır çok kaskatı oldu iğnenin girdiği yerler canı yandı bugün eli falan çarpınca.. Bende bugün patates havuc prinç haşlama yaptım içine zeytinyağı döküp verdim çok hoşuna gitti .. Takipteyim tek şunu düşünmek gerek 9. Aya kadar aşı yok .. Teselli :mad:

Canım şuan biraz ateşi var dün hiç yoktu ... Ama aşıların ilaçları ağır çok kaskatı oldu iğnenin girdiği yerler canı yandı bugün eli falan çarpınca.. Bende bugün patates havuc prinç haşlama yaptım içine zeytinyağı döküp verdim çok hoşuna gitti .. Takipteyim tek şunu düşünmek gerek 9. Aya kadar aşı yok .. Teselli :mad:
Tekrar geçmiş olsun canım siz atlattınız sayılır büyük ölçüde bizim daha bir ay var aşıya inş bütün bebişler sorunsuz atlatır. Küçücük bedenleriyle bunlarla mücadele ediyorlar insan kıyamıyor ama onların iyilikleri için diyor kendi kendine

KıZlar ne var ne yok herkes kati yiyecekten ek gıdadan bahsediyor bizim hoca hayır dedi napsam ben ya biri diyo ver damak tadı gelişsin biri diyo verme sadece anne sütü. Bi okadar ilk 6 altı ay sadece anne sütü sloganı söyleniyor şaşırdım vermesen çocuk 6 altı aydan sonra yiyeceklere yabancı yemiyebiliyor herşeyi ki keza 6 aylık arkadaşımın oğlu yemiyor muş sürekli yediklerini çıkartıyormuş sadece anne sütünü küsmüyor muş bilemedim :KK34:siz ne diyorsunuz. Ha bide bu benim sıpam hep ayni tarafa yarıyı kafayı direk sola çeviriyor kafa yamuk olacak :KK43:
Canim ek gida konusunda cok birsey diyemeyecegim, yigit e bakip karar ver bence, ediz icin dogru ay 5. Aymis, hazir oldugunun isaretleri biz yerken acayip ilgili olmasiydi, agzini sipirdatip bana da verin yapiyordu, iyi emdigi halde bir de sut kesmiyordu bence, son olarak da destekli rahat oturmasi mama sandalyesini kullanabilnemiz iyi oldu. Kafasinin tek tarafi duzlesme olayi bizde de o oldu, yatakta basini ayaginin tarafa koyup yatirmaya basladik, gunduz olabildigibce yuzustu veya destekli oturttuk, bir de bizde tortikolis vardi hafif ona egzersiz yaptik cok sukur gecti. Neden bir tarafa bakip uyuyor onu halletmek onemli canim, bizde mesala bize dogru bakmak istedigi icindi, basiyla ayaginin yerini degistirince kayboldu

Ben de merak ediyordum zeynep i, bugunden sonra birseyi kslmaz herhalde, cok gecmis olsun tekrardan

Canim ek gida konusunda cok birsey diyemeyecegim, yigit e bakip karar ver bence, ediz icin dogru ay 5. Aymis, hazir oldugunun isaretleri biz yerken acayip ilgili olmasiydi, agzini sipirdatip bana da verin yapiyordu, iyi emdigi halde bir de sut kesmiyordu bence, son olarak da destekli rahat oturmasi mama sandalyesini kullanabilnemiz iyi oldu. Kafasinin tek tarafi duzlesme olayi bizde de o oldu, yatakta basini ayaginin tarafa koyup yatirmaya basladik, gunduz olabildigibce yuzustu veya destekli oturttuk, bir de bizde tortikolis vardi hafif ona egzersiz yaptik cok sukur gecti. Neden bir tarafa bakip uyuyor onu halletmek onemli canim, bizde mesala bize dogru bakmak istedigi icindi, basiyla ayaginin yerini degistirince kayboldu
Ayyy telaş oldum ya tam simetrik değil kafası cunku. Dediğin gibi yaptım bi aşağı bi yukarı yatırıyorum ama yok döndürüyo sola direk. Zorlayamiyorum da kafasını izin vermiyo.napcamo_O
Yiğit yemek istiyo kesinlikle bunu farkediyorum ama dr hayır dedi öyle olunca neyi nasıl vericem soramadım neyle başlıcam ne yapicam bilmiyorum ayyy çok telaş li gördüm kendimi eneee bu uykusuzluktan da olabilir :KK14:
Ediz e maşaallah :)

Geçmiş olsun canım inşallah öksürüğünüz de en kısa sürede geçer sen genede her yediğinden dr demiş ama benim pek kafama yatmadı sen bilirsin yinede :)
Çok saol inşallah çabuk geçer canım ya =) Evet canım insan bi şüphe duyuyor ama öle dedi doktor zaten bn tattırıyodum bi etkisini de görmedim çok şükür :))

Bizde filesini kullanıyoruz ama sevmedi zeynep ben parcalayıp ceriyorum o çiğniyo .. Ben de çok salça ve yağlı değilse tattırıyorum ama ete gecmedim daha kıyma verdin mi hiç:)
Kıyma verdim canım oda çorba yaptım çorbanın içinde kıyma vardı blender den geçirince gözükmedi yani file bnde hoşuma gitmedi ipli gibi olunca bnm kız emzik emmediği için bu meyve süzeği iyi oldu =)

Gunaydin arkadaslar yorgun bi gunaydin :( ogluma neler oluyor bilmiyorum gece sadece bir defada uyanan cinar her yarim saatte bir uyaniyo bas bas bagiriyo. 3-4 gun once devam sutu de vermeye basladim birzz biraz yogurt elma suyu tattirdim. Onceden gaz sorunu vardi simdi tekrar.basladi acaba devamsutu mu yoksa yogurt elmami yapti.ama ne yapayim :KK43:sutum yetmemeye basladi. Kaşik mama mi alsam bi akil verir misiniz acaba oda gsz yapiyor mu:KK43::KK43::KK43:

Gunaydin arkadaslar yorgun bi gunaydin :( ogluma neler oluyor bilmiyorum gece sadece bir defada uyanan cinar her yarim saatte bir uyaniyo bas bas bagiriyo. 3-4 gun once devam sutu de vermeye basladim birzz biraz yogurt elma suyu tattirdim. Onceden gaz sorunu vardi simdi tekrar.basladi acaba devamsutu mu yoksa yogurt elmami yapti.ama ne yapayim :KK43:sutum yetmemeye basladi. Kaşik mama mi alsam bi akil verir misiniz acaba oda gsz yapiyor mu:KK43::KK43::KK43:
Canım gaz bebeğin bağırsakları alışmaya çalıştığı için oluyo ne versen yapacak fert etme ne verirsen ver zeytinyağı katarak ver gazı azaltıyor geçicek 2-3 güne alışır ek gıdaya gecen herkes yaşadı bunu :)

Kıyma verdim canım oda çorba yaptım çorbanın içinde kıyma vardı blender den geçirince gözükmedi yani file bnde hoşuma gitmedi ipli gibi olunca bnm kız emzik emmediği için bu meyve süzeği iyi oldu =)
Bende verem o vakit ya bende biri verse diye bekliyodum :D

Bende verem o vakit ya bende biri verse diye bekliyodum :KK70:
Valla kuzum nazar değmesin :nazar: bnm kızım herşeyden tattı sevdi yiyor çok şükür dün sebze çorbası yaptım yedirdim fln bn mama vermek istemiyorum herşeyi kendim yapayım vereyim istiyorum kızım da seviyor biz yemek yerken fln heyecanlanıyor ona ayrı yoğurt koyuyorum sofraya ama hiç onu takmıyo bnm ağzıma aldığımı istiyo :KK48::KK48::KK48::KK55:

Ayyy telaş oldum ya tam simetrik değil kafası cunku. Dediğin gibi yaptım bi aşağı bi yukarı yatırıyorum ama yok döndürüyo sola direk. Zorlayamiyorum da kafasını izin vermiyo.napcamo_O
Yiğit yemek istiyo kesinlikle bunu farkediyorum ama dr hayır dedi öyle olunca neyi nasıl vericem soramadım neyle başlıcam ne yapicam bilmiyorum ayyy çok telaş li gördüm kendimi eneee bu uykusuzluktan da olabilir :KK14:
Ediz e maşaallah :)
Canım ek gıda konusu arkadaşın dediği gibi bence annelik içgüdüsü ve çocuğun hazırbulunuşluğuyla hareket edilerek başlanmalı. Benim kız da biz bir şeyler yerken ağzını şapırdatıyorr yeme aşamalarımızın tümünü inceliyordu hafta başında başladım ben de. Dr umuz da birçok kaynak 6. Ay dese de bazı bebekler kabul etmiyor o zaman geç kalınmış oluyor dedi eğer istekliyse yavaş yavaş verilebilir demişti ben de yoğurtla başladım sebze de dün başladım çok istekli yemeye kaşık gelene kadar ıııı yapıp duruyor. Umarım sen de sizin için en doğru kararı verirsin

Gunaydin arkadaslar yorgun bi gunaydin :KK43: ogluma neler oluyor bilmiyorum gece sadece bir defada uyanan cinar her yarim saatte bir uyaniyo bas bas bagiriyo. 3-4 gun once devam sutu de vermeye basladim birzz biraz yogurt elma suyu tattirdim. Onceden gaz sorunu vardi simdi tekrar.basladi acaba devamsutu mu yoksa yogurt elmami yapti.ama ne yapayim :KK43:sutum yetmemeye basladi. Kaşik mama mi alsam bi akil verir misiniz acaba oda gsz yapiyor mu:KK43::KK43::KK43:

Canim en gıdaya alisacak yavaş yavaş benim minik nerdeyse 1 aydır ek gida alıyor ama bu aralar dediğin gibi kalkıyor fena gazı var anlamadım başının arkasında yaniyor ama ateşi normal sizlerde de kafasında sıcaklık var mi?
Kasik maması fazla gaz yapmıyor canim yavaş yavaş başla

Canim en gıdaya alisacak yavaş yavaş benim minik nerdeyse 1 aydır ek gida alıyor ama bu aralar dediğin gibi kalkıyor fena gazı var anlamadım başının arkasında yaniyor ama ateşi normal sizlerde de kafasında sıcaklık var mi?
Evet canım hifa da aynı başının altı çok sıcak ama ateşi yok normal heralde bnde anlamadım

ewt canim bizdede kafa sicakligi birkac haftadir var ama yuzu soguk kafasi sicak anlamadim yani. Gaz ilaci mi versem yada devam sutunu mu degissem bilemedim

Kızlar benim kızın kafası da hep sıcak hatta bir ara ciddi ciddi korkuyordum araştırdığımda normal olduğunu gördüm vücuttaki harareti başından atıyormuş ateşi olmadığı sürece sıkıntı yok rahat olun

ewt canim bizdede kafa sicakligi birkac haftadir var ama yuzu soguk kafasi sicak anlamadim yani. Gaz ilaci mi versem yada devam sutunu mu degissem bilemedim
Canim hangi devam sütunu kullanıyorsun?bizde aptamil ve bebelac felaket gaz yaptı sma kullanıyorum ama oğlum arada ek gida verdiğim için pek sevmez oldu uyurken zorla veriyorum bazen almıyor...
Gaz damlası da verebilirsin canim

Back