- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
- 498
Bende nasipse şubat sonu dogum.yapacagim eğer eba ile seneye devam.ederse hem.bebek hem.eba ile kizimla.ilgilenememekten korkuyorum.Merhabalar kızlar bebeklerinizi sağlıkla büyütün benim de 2 yaşını geçti ikinci:) okul sürecine gelince herkesin görüşü farklıdır ve herkes kendine doğru olan kararı verecektir. Ben 8 yıldır ilkokulda çalışan bir psikolojik danışmanım bunca zamandır gördüğüm şey şu oluyor harfleri tanımak okumayı öğrenmek bir kıstas değil maalesef. Neden mi? 2-3. Sınıfa kadar sınıftan farklılıklar göstermeyen çocuk 4. Sınıftan itibaren soyut işlemlerin artmasıyla çoğu zaman bocalamaya başlıyor çünkü akranları yeri geldiğinde kendisinden tam bir yaş büyük sınıfındaki arkadaşları bilişsel olarak beklenen olgunluğa gelmişken küçük başlayan çocuk çok daha ileriki zamanlarda olgunluğa ulaşıyor. Beklenen zamanda beklenen performansı sergileyemeyebiliyor. Benim kızım da okuma konusunda çok hevesli dışarıdan bakıldığında fiziksel gelişimi de çok iyi ama ben göndermeyeceğim bu yıl. Seneye her konuda hazırken gitsin diye düşünüyorum. Varsın sıkılsın bir ömür boyu sıkıntılar yaşayacağına bir yıl sıkılsın. Tabi karar sizlerin :)