• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Lady bacım siz geçenlerde yazmıştınız bebeğin tekmeleri hareketleri aniden kesildi diye ben de cevap yazmıştım hatta. Şimdi aynısı bana da oldu 😂 Sizin hareketler başladı mı tekrardan? En son geçen hafta ultrasonla bakmıştı doktorum sorun yoktu. Pazartesi günü detaylı ultrason randevusu almak için şehir hastanesine gittim orada da doktor yönlendirmeden önce illa ultrasonla bakmak istedi. Bir hafta önce bakıldı bakmasanız olmaz mı diye surat yaptım çok kısa baktı gerçekten koymasıyla çekmesi bir oldu. Ondan mı rahatsız oldu pozisyon mu değiştirdi bilmiyorum ama pazartesi akşamından beri eskisinden eser yok sanki 3-4 defa hisseder gibi oldum sadece.
Ah bacım ..
Öncelikle şunu diyeyim. Bebeğim iyi 🤲🏼

Ben kendni dinleyen biri değilim. Zaten cuma günü de randevum var sabredeyim dedim. Ama bir yandan da odaklandım. Yemek yiyorum soluma yatıyorum. Tatlı yiyorum uzanıp kendimi dinliyorum. Hiç hareket yok. 🤷‍♀️ Hani bi kıpırtı desem gaz mı bebek mi anlam veremediğim, öyle şüpheli bir hareket bile yok. 😣

Kahvaltıdan sonra sağlık ocağına gittim. Hemşire fetal doplerle dinlesin dedim. Biraz eskice bi şey, hassasiyeti az ama bi bakalım dedi. Yok. Sadece benim nabzımı alıyor. Bebeği duyamadı. Sen acile git bekleme dedi. Beni bi velvele aldı :cry:

Koştum Kartal Lütfi Kırdar’a. Kayıt yapan görevliye anlattım durumu, bir haftadan fazladır hissetmiyorum dedim. Adam ters ters baktı. Ve şimdi mi geliyorsun dedi :KK57: Ben de bu ikinci gebeliğim. Telaş yapmadım dedim. Genelde ilk günden gelirler dedi.

Neyse öncelikli aldılar beni yetişkin acilden. Dr a anlattım. Prosedür o ya, önce kan idrar tahlil istedi. 2 saate çıkar vs. Sonuca göre kadın doğuma gideceksin dedi. Dedim Dr bey ben çocuğumu yalnız evde bıraktım geldim. Önce bebeğe bakılsa, o kadar bekleyemem. Zaten tansiyonum dalgalı dedim. Git sor dedi. Kadın doğuma sordum. Aldılar beni.

Hem karından hem vajinal baktı. Bebeğin kalp atışları görünüyor çok şükür 🤲🏼 Haftasıyla uyumlu, 342 gr. Kendi de yan duruyor. Yani yere paralel gibi düşün…

Bak dedi Dr, çevirdi ekranı. Neden hissedemediği göstereyim. Plasenta burada dedi. Yani plasenta karın iç duvarı ile bebek arasında bi katman gibi duruyor. İzolasyon vazifesi yapıyor. Elhamdülillah dedim kalktım. Tansiyon bakıldı. Kan ve idrar verdim. Şimdi eve geldim.

Netice-i kelam, sen zaten yakın zamanda usg yaptırmışsın. Ve az da olsa. bebek hareketi old sandığın kıpırtılar da hissediyorsun. Evham yapacaksan acile git. Ama ins bi sorun yoktur. 💙

Eklentiler

• IMG_4537.webp
    IMG_4537.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 36
Ah bacım ..
Öncelikle şunu diyeyim. Bebeğim iyi 🤲🏼

Ben kendni dinleyen biri değilim. Zaten cuma günü de randevum var sabredeyim dedim. Ama bir yandan da odaklandım. Yemek yiyorum soluma yatıyorum. Tatlı yiyorum uzanıp kendimi dinliyorum. Hiç hareket yok. 🤷‍♀️ Hani bi kıpırtı desem gaz mı bebek mi anlam veremediğim, öyle şüpheli bir hareket bile yok. 😣

Kahvaltıdan sonra sağlık ocağına gittim. Hemşire fetal doplerle dinlesin dedim. Biraz eskice bi şey, hassasiyeti az ama bi bakalım dedi. Yok. Sadece benim nabzımı alıyor. Bebeği duyamadı. Sen acile git bekleme dedi. Beni bi velvele aldı :cry:

Koştum Kartal Lütfi Kırdar’a. Kayıt yapan görevliye anlattım durumu, bir haftadan fazladır hissetmiyorum dedim. Adam ters ters baktı. Ve şimdi mi geliyorsun dedi :KK57: Ben de bu ikinci gebeliğim. Telaş yapmadım dedim. Genelde ilk günden gelirler dedi.

Neyse öncelikli aldılar beni yetişkin acilden. Dr a anlattım. Prosedür o ya, önce kan idrar tahlil istedi. 2 saate çıkar vs. Sonuca göre kadın doğuma gideceksin dedi. Dedim Dr bey ben çocuğumu yalnız evde bıraktım geldim. Önce bebeğe bakılsa, o kadar bekleyemem. Zaten tansiyonum dalgalı dedim. Git sor dedi. Kadın doğuma sordum. Aldılar beni.

Hem karından hem vajinal baktı. Bebeğin kalp atışları görünüyor çok şükür 🤲🏼 Haftasıyla uyumlu, 342 gr. Kendi de yan duruyor. Yani yere paralel gibi düşün…

Bak dedi Dr, çevirdi ekranı. Neden hissedemediği göstereyim. Plasenta burada dedi. Yani plasenta karın iç duvarı ile bebek arasında bi katman gibi duruyor. İzolasyon vazifesi yapıyor. Elhamdülillah dedim kalktım. Tansiyon bakıldı. Kan ve idrar verdim. Şimdi eve geldim.

Netice-i kelam, sen zaten yakın zamanda usg yaptırmışsın. Ve az da olsa. bebek hareketi old sandığın kıpırtılar da hissediyorsun. Evham yapacaksan acile git. Ama ins bi sorun yoktur. 💙
Okurken kalbim ağzıma geldi ama sonu iyi çok şükür maşallah kilosu da yerindeymiş Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin yaşadığın stresi tahmin dahi edemiyorum 😔 Hastanede hemen ultrasona almaları gerekirken hala kan falan demişler onlar da bir ayrı rahat. Neyse şükür ki demek sizin bıcırık saklanıp büyümeye odaklanmış çok geçmiş olsun 😊 Teşekkürler inşallah sizinki gibi saklanmıştır benimki de. Ben de bir iki gün daha geçsin hala aynı devam ederse giderim ama bir şey olsa bile elimizden ne gelir Allah'a emanetler 🌸🌸🌸

Kızlar ben 18 haftalık gebeyim devlete arada kontrole gidiyorum 2 hafta önce özeldeki doktorum kesin erkek dedi. Bugün devlette asistan doktor vardı uzman yoktu on dk boyu baktı cinsiyetten emin değilim ama kız gibi dedi bende şaşırdım açıkçası hangisine inanacağım 🤣

12.hafta da evde otururken birden ağrısız yoğun bir kanama yaşadım plesanta düşüklüğünden kaynaklı bir gece hastane de yattım şuan 17.haftadayız progestan kullanıyorum kanama olmasada plesanta da durumlar aynı 1 buçuk aydır yatıyorum evden çıkmadan bu durum da olanlar varsa yardımcı olabilir mi 🥹💙
Canım benim plesanta aşağıdaydı şu an yukarı çıkmış dendi 3 hafta önce aşağıdaydı lekelenme oluyordu hatta

Merhabalar hanımlar :))
20+4 de detaylı ultrasona gireceğim ama çok mu erken yoksa normal bi zaman mı? İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim bazıları erken bazıları normal diyor kafam karıştı açıkçası🤔
Canım ben de 20 artı 2 de girmiş olcam ilk kızımda da bu şekil bi haftada girmiştim

Kilo mesajlaşmalarımız silindi hazır, ne durumdasınız? Ben su içsem yarıyor :halay: Hamile kaldığım günden itibaren 3 kilo almışım. Her hafta 1 kilo alıyorum neredeyse. Nasıl olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok.
Ben de 3 kg aldım toplamda 18 haftalığız

Merhabalar hanımlar :))
20+4 de detaylı ultrasona gireceğim ama çok mu erken yoksa normal bi zaman mı? İlk gebeliğim olduğu için tecrübesizim bazıları erken bazıları normal diyor kafam karıştı açıkçası🤔
Bana doktorum bebeğin böbrek ve beyin gelişiminin tam görülebilmesi için 20+3teki detaylı randevumu 21+3 diye değiştirtti bugün

Kızlar yazamadım geri,
Kontrolümüz iyi geçti. Kanama alanı hala ufak da olsa devam ediyor ancak kısıtlamalarım kalktı spor, pilates vb hariç yasağım yok. 🐣💞🎊 İşe bu hafta başlamıştım zaten. Progestanı da kesti umarım sorunsuz ilerler miniğim 19. haftalık olmuş 2 gün önden gidiyor hep. Her şey yolundaydı 300 grama yakım kilosu, kocaman olmuş. Sağlıkla büyüsünler hepimizin minik kuşları.

Kilo mesajlaşmalarımız silindi hazır, ne durumdasınız? Ben su içsem yarıyor :halay: Hamile kaldığım günden itibaren 3 kilo almışım. Her hafta 1 kilo alıyorum neredeyse. Nasıl olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok.
3 mü 7 kilo almıştım en son keşke 3 alsaydım 😂😂

Yani evet o zaman gecelik giymesem de olur bence 😀 üstüme örtü örterim olmazsa 😍 teşekkür ederim 😍

Kuzucum bana kalsa kimse gelmesin. Kendi anne babam ve eşimin anne babası dışında kimse gelmese çok rahat ederim ama daha şimdiden arkadaşlarımız kuzenlerimiz hastaneye gideceğimiz zaman haber verim yanınızda olalım diyorlar. İnsanlara gelmeyin de diyemiyoruz malesef 😔 eşime yine söyledim. En azından akrabaların gelmesin bizimkilere de söyleyeceğim dedim. Yani bebişin emzirilmesi olacak, belki ben yorgun olacağım dinlenmek isteyeceğim vs. Ama işte yine de gelirler söz dinlemezler odada çok kalmazlar bebeği ve seni görüp giderler diyor ne yapacağım bilemedim 😀 o yüzden sanırım alt üst pijama takımı bi de üstüne belki sabahlık giymek daha makul gibi sanki 😍
Valla hiç hastaneye gelecek arkadaşım yok. Benim zaten pek bir arkadaşım yok hem ilçeden ile evlenip gittiğim için hem de çalışmadığım için. Yakın 2 arkadaşım var ikisi de başka şehirlerde. 1 tane kuzenim var o da Samsun'da evli erkek zaten. Eşimin kuzenleri çok ama böyle zamanlarda hiç göremezsin. Doğumdan önce öyle gelenim olmaz doğum da kim bilir gece mi olur gündüz mu. Sonrasında ziyarete ablası abisi gelir benim abim kardeşim gelir o kadar. Anne babalarımız olur ama eşimin anne babası çok beklemez. Zaten kızıma bakacak insan lazım bir de. Çok şükür anlayışlı insanlar dinlenecegimi düşünüp ziyaret edip giderler. Ladynin attıkları güzel sen bir tane bulundur onlardan yine de nolur nolmaz. Lazım olur elinin altında olmaz o da kötü olur. Hiç olmadı evde giyersin sonra efil efil kimse yokken🤣❤️
valla ben doğumdan sonra bu fotoğraftır saçtır makyajdır merasimlerini yapan insanların önünde saygıyla eğiliyorum. Ben değil foto çektirmek saçımı bile temizlik topuzundan öteye geçirememişim 😀 annem durup durup çekmiş bizi şimdi bakıyorum da heran elime bez alıp temizliğe başlayacak gibiyim 😀 insanlar birde giyiniyor kalkıyor foto çekiliyor makyaj yapıyor gerçekten saygı duyulacak şey benim için 😂
+1 canım benim. Bırak fotoğrafi, saçı aynaya bakacak halim yoktu. Topuzumla girdim doğuma zaten topuz falan kaymisti doğumdan önce de. Babam sağolsun kızımla beni çekti eşim ben uyurken falan çekmiş su halime bak bir de milletin fotoğraflarına bak diyorum. Ya zaten hiç fotoğraf saç dusunecek halim yoktu ki. Tek düşündüğüm şey bebegimdi sağlıklı olmasıydı, emmesiydi falan. Saygı duyuyorum ama ben yapamam ya 🤣 ❤️
12.hafta da evde otururken birden ağrısız yoğun bir kanama yaşadım plesanta düşüklüğünden kaynaklı bir gece hastane de yattım şuan 17.haftadayız progestan kullanıyorum kanama olmasada plesanta da durumlar aynı 1 buçuk aydır yatıyorum evden çıkmadan bu durum da olanlar varsa yardımcı olabilir mi 🥹💙
Canım çok geçmiş olsun. Plesanta düşüklüğü dediğin aşağıda doğum kanalına yakın olması mı? Bana da doğum kanalına yakın çıkan ilerleyen haftalarda dedi son kontrolde. Ne halde bilmiyorum. Öyle kanama falan olmadı şükür ama çok takıyorum kafaya ya çıkmazsa diye.

Bak geçen bacım bana gecelikler atmış. Tam boy. Link paylaşmak yasak değildir ins. :eek:

Kızıma hamileyken aldığım gecelik sabahlık takımı da neredeyse tam boydu. 👌🏼

Bende hastaneye yabancı erkek gelmedi. Babam geldi odaya girmedi. 😅 Kapıda bekledi. Eski kafa. Utanır öyle şeylerden. Bi de abim geldi.

Eltim doğuracak. Bizi günler öncesinden davet ettiler. Sabah 7de hastanede olun diye. Zabahın körüyle gittik çoluk çocuk. Kadın hastane önlüğüyle yatakta yatıyor. Birazdan doğuma alınacak. Kız erkek kuzenler, kayınbiraderler odanın içinde. Belki on kişi. Bi de foto çekimi başladı. Tek tek herkes yatağın başına gidip kızla resim çekiliyor. :olamaz: Ruhum daralmıştı. Doğum doğal bi olay. Gerçek yalın.. Bu kadar kurgu ve merasim beni rahatsız ediyor.

Bana kalsa şu gün doğuruyorum diye hiç haber vermem. Gider gelirim sonra aha da oğlum derim. :dondurma: Ama dünyanın bin türlü hali var işte. Misal oda süslemeler, o ikramlıklar, özel foto çekimleri, merasimler de hiç bana göre değil. Çarşı her şeye karşı gibi oldu di mi? :confused:
Ayy o ne öyle ya insan utanır bir de ne bileyim hastane onluguyle herkesin önünde. Bana onu giydirdiklerinde kendimi çıplak gibi hissetmiştim. 🙈 Hiç istemem öyle merasim. İkramlim, fotoğraf çekimim falan da yoktu. Oda süslemeleri falan hiç birini yapmadım. Tek bir şey yapmak istedim çikolata yaptırmak içimden gelmişti ama eşime soylemedim durumumuz ona göre diye. Belki bir o kalmıştır içimde. Oda falan süslemek, cümbür cemaat bebeği beklemek bana da garip geliyor. Zaten sancım var kimseyi istemem o an annem olsa yanımda ilgilense yeter. ❤️🙈 Bilmiyorum yani anlattıklarına bende karşıyım. Eltimde aynı. Doğum yaptı sonrasında gittik hediyemizi verdik bebeği gördük iki dk döndük. Neden rahatsız edelim ki. Gitmesen gitmedi olur bir de bizim buralarda. Evde ziyaret etmiştik sonra. Ben ona da karsiyim da eşimin ailesinde böyle doğum yapana toplanip gidiyorlar kardeşler kv kpedr vs. Bana da gelmişlerdi ama ben sadece dinlenmek bebeğimle ilgilenmek istiyordum çok yorgundum. Bana kalsa ben biraz daha zaman geçtikten sonra gelinsin gidilsin isterim.

Ayy o ne öyle ya insan utanır bir de ne bileyim hastane onluguyle herkesin önünde. Bana onu giydirdiklerinde kendimi çıplak gibi hissetmiştim. 🙈 Hiç istemem öyle merasim. İkramlim, fotoğraf çekimim falan da yoktu. Oda süslemeleri falan hiç birini yapmadım. Tek bir şey yapmak istedim çikolata yaptırmak içimden gelmişti ama eşime soylemedim durumumuz ona göre diye. Belki bir o kalmıştır içimde. Oda falan süslemek, cümbür cemaat bebeği beklemek bana da garip geliyor. Zaten sancım var kimseyi istemem o an annem olsa yanımda ilgilense yeter. ❤️🙈 Bilmiyorum yani anlattıklarına bende karşıyım. Eltimde aynı. Doğum yaptı sonrasında gittik hediyemizi verdik bebeği gördük iki dk döndük. Neden rahatsız edelim ki. Gitmesen gitmedi olur bir de bizim buralarda. Evde ziyaret etmiştik sonra. Ben ona da karsiyim da eşimin ailesinde böyle doğum yapana toplanip gidiyorlar kardeşler kv kpedr vs. Bana da gelmişlerdi ama ben sadece dinlenmek bebeğimle ilgilenmek istiyordum çok yorgundum. Bana kalsa ben biraz daha zaman geçtikten sonra gelinsin gidilsin isterim.
İnsan biraz mahremiyet, biraz zaman istiyor. O kadar doğal ki bu durum. Sonra zaten bebek görecek de çok vakit var ziyaret yapacak da çok imkan olacak. Ama dediğin gibi bazısının adeti de öyle.

Herkesin gönlüne göre olsun. Ben, bana uymayan şeyleri burada söylüyorum da bunlar hep benim kendi fikrim. Herkesin tercihi kendine doğru. Dolayısıyla fikrimi söylerken kimseyi incitmek de istemem 💙

Kızlar benim karnımın alt tarafı yani göbek deligimin alti ve çevresi çok sert gergin bu normalmi sizce kontrolumede on gün var sizlerin nasıl ben mi kuruntu yapıyorum 😔

Doktorun olmadığı için gebelik takibini yapmam benim problemim değil doktorunun olmaması, igneninde yapamam malzemesini bana sorarlar diye benimle ağız dalaşı yapan ASM hemşiresi aramış bugün lütfen salidan önce gelin tahlillerinizi yapalım diyor, ben de daha sonra gelirim dedim doktora eşimi arattirmis tahlillerin yapılması lazım salidan önce gelin yenge gelsin takibini yapalım diye, Çarşamba 21.haftaya giriyorum hıc birşeyim yapilmadi daha şimdi yana yakıla arıyor 😏

Kızlar benim karnımın alt tarafı yani göbek deligimin alti ve çevresi çok sert gergin bu normalmi sizce kontrolumede on gün var sizlerin nasıl ben mi kuruntu yapıyorum 😔
Simdi bende eşime bunu anlatıyordum taş gibiyim karnımda gerilme var, gerine gerine yatıyor.mu ne yapıyor içerideki anlamadım, gerginlikten sigamiyorum bir yere akşamları özellikle

Simdi bende eşime bunu anlatıyordum taş gibiyim karnımda gerilme var, gerine gerine yatıyor.mu ne yapıyor içerideki anlamadım, gerginlikten sigamiyorum bir yere akşamları özellikle
Aynı benimde böyle aslında bir kac gun once daha yukarı sertti hadi hazimsizliktan falandır dedim şimdide alt tarafı geriliyo yani hiç yumuşamak bir karnim yok yatinca biraz daha rahat normalmi bilemedim

Back
X