- 24 Kasım 2013
- 2.356
- 757
Evet canim ilk 30 cc basladim ama dedogim gibi doktor takip ediyo sonucta bebegini ona gore demistir sana. Benin oglumun gelisimi biraz onde gidiyo boy kilo. Ben doktoruma guveniyorm nasil derse oyle yapiyorm. Sende endiselenme canjm.Üç günün sonunda 30 cc ver bir öğün yap dedi meyve sularınıbirden mi 30 cc verdiniz?
Gittik cnm sabahina doktora ilac yazdisadece genzi dolu bugun daha iyi sukur ama yatamiyor gece cok uyandiBence kotu olduysa tekrar gotur canim doktora. Bu ara bronsit cok yayginmis. Allah korusun yavrunu ama bir gotur baktir icin rahatlasin en azindan
Ben daha yogurt vermedim ama meyve puresi yiyosa onunla birlkte verebilirsin canim. Kayisi puresiyle muzla falanBi de istemeyince ellerini yüzüne kappuresiyleklarını şişirmiyo mu yiyesim geliyo onu
biz
biz de beş ay dolunca başlıcaz. bir haftamız kaldı. üç gün kuralına göre. önce cam rende de elma rendeleyi iki çay kaşığı kadar vericez. alerji yapmazsa ikinci gün üç çay kaşığı. dördüncü gün armut suyu üç gün sonra püresinden. yedinci gün patates ce havuçtan çorba 11. gün patates kabak havuç. yoğurda altıncı ay bitince başlayacaz.
Ben pirinc unu kullanmiyorm. Onun yerine meyve ve irmikle muhallebi yapiyorum.oğlum 4,5 aylık ve ben ilk önce kendi mayaladığım yoğurttan verdim hatta ilk seferinde tattıracaktım ama baktım sevdi 1 kahve fincanı kadar yedi, 3 gün devam ettim bu şekilde. Sonra elma rendeledim cam rendede ama suyunu ayırmadım, direk cam rendenin içinden silikon kaşıkla önce su kısmından verdim sonra püreli kısımlarından da verdim baktım yiyor devam ettim. Püreleri çok ayırmamak lazım alışmaları için diye biliyorum, şimdiden başladık püreye sayılır
Dr.un verdiği listeye göre sırada muhallebi sonra da sebze çorbası var. Fakat muhallebi tarifinde pirinç unu var ve emin olamadım. Hem pirinç ununun besleyici değeri yok deniliyor, hemde muhallebi tarifinde pirinç unu geçiyor, bilemedim
Yada hangi pirinç ununu kullanmalıyım, fikirlerinizi bekliyorum. Bu arada ben 20 günlükten beri anne sütüne takviye olarak mama verdiğim için dr. ek gıdaları yavaş yavaş verebilirsin dedi ondan erken başladık yani.
Ben veriyprum yogurt ama cok ostekli yemiyo benim oglumda iste bi kasik meyve puresi bi kasik yogurt arada kaynatiyorum. Bende hala cok hevesliyim ek gidalara minik kavanozlatda gunluk yapiyorum. İsrarla yapicam bi gun yicektir oda keyifle insallh :)Kızlar bebeğinize yoğurt veriyo musunuz? Ilk tepkiler nasıldı? Ya ben ilk defa evde yoğurt mayaladım güzel de oldu sanki ama kızım çok ekşitti yüzünü.. Meyve pürelerini çok istekli yiyo maşallah yoğurt da yesin istiyorum çok hevesle yaptım günlük küçük kavanozlarda falan mayalarım diyodum
Bi de oyle deneyelim olmazsa.. inşallah sever..Ben daha yogurt vermedim ama meyve puresi yiyosa onunla birlkte verebilirsin canim. Kayisi puresiyle muzla falan
Inşallah ya denemeye devam o zaman :)Ben veriyprum yogurt ama cok ostekli yemiyo benim oglumda iste bi kasik meyve puresi bi kasik yogurt arada kaynatiyorum. Bende hala cok hevesliyim ek gidalara minik kavanozlatda gunluk yapiyorum. İsrarla yapicam bi gun yicektir oda keyifle insallh :)
Ben pirinc unu kullanmiyorm. Onun yerine meyve ve irmikle muhallebi yapiyorum.
sadece kilo aldiriyo besleyici bi ozelligi yok diye cok okudum ben de.sende mi yararlı olmadığı sonucuna vardin pirinç ununun?
irmikle yaptığın muhallebinin tarifini verebilir misin cnm? bu gece muhallebi yapmak istiyorum kuzuma
Sut ve pekmez bir arada birbirlerinin etkisini yok ediyorlarmia canim. İkisi de vitamin kalsiyum demir olarak bi fayda saglamiyor yani.doktorum soylemisti pekmezi sut ve urunleriyle vermeyin diyeBen de dun ilk defa muhallebi yaptim; aslinda anacim vermek degildi, denemek istedim. Pirinc unu kullandim 1 tatli kasigi; pisince de icine 60 cc anne sutu koydum ve 1 tatli kasigi pekmez ekledim. Valla tadi cok guzel oldu ben bile begendim.
Ayy çok üzüldüm. Allah diğer meleğine ömür versinKonu sahibi nerdeyse dogumdan beri girmiyor.
Hamileyken buralardaydi. İkizleri olacakti birini dogumdan bir gun once kaybetti
Balıkesir merkezdeyim canım benKizlar aranzda bandirmada oturan var mi??
Balıkesir merkezdeyim canım benKizlar aranzda bandirmada oturan var mi??
Ben de daha oturtmadim salincaginin mama tablasi var arada ona oturuyoruz ama yemek yerken degil:)Böyle okudukça heyecanlandim ek gıdaya badegilnlari. Mama sandalyesine direk oturttunuz mu? Ben daha oturtmuyorum oğlumu. O iş nasıl olacak ki?