Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    137
Merhaba iyiyim. çok şükür sıkıntı yok normal muayene oldum ama detaylı için Perinotoloji Dr izindeydi kaldı. Bu gidişle detaylıya girmeyeceğim.
İyi canım sevindim iyi olmana sesin çıkmayınca merak ettim. Bir de sen cumartesi günü detaylı'ya girecektin sesin çıkmayınca bende dedim detaylı ultrasonda sorun mu yaşadı diye merak ettim.Başka doktora randevu al olmazsa😊

İyi canım sevindim iyi olmana sesin çıkmayınca merak ettim. Bir de sen cumartesi günü detaylı'ya girecektin sesin çıkmayınca bende dedim detaylı ultrasonda sorun mu yaşadı diye merak ettim.Başka doktora randevu al olmazsa😊
evet kendimi hazırlamıştım açıkcası ama kısmet olmadı. bakalım ayarlayabilirsem gitmeye çalışacağım. dr da bir sıkıntı görünmüyor deyince çokta üsteleyip başka dr gitmedim. hayırlısı artık evde ki çocuklarla koşturmaktan buralara gelmeyi unutmuşum :)

Merhaba güzel anneler biz 22+6 yız kızımla💕👼🏻
23 haftalık olacağız aynı haftada olan arkadaşlarıma sormak istiyorum ben hemen hemen 19. Haftadan beri bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Son 1 haftadır daha net hissediyorum erken mi acaba bilemedim ama hareket ettiği an göbeğimi açıyorum ve dışardan da görebiliyorum ama benim aklımı karıştıran şu bebeğim sadece günde bir vakitte hareket ediyor mesela sabahları sonra bütün gün hareketsiz bende o gun nasılsa sabah hareket etmişti diyip fazla takılmamaya çalışıyorum.. ama normal mi acaba diye düşünmektende alı koyamadım kendimi bu arada bebeğim hem ultrasonda Hemde detaylı ultrasonda ters olduğu makat geliş olduğu söylendi acaba bununla mı ilgilidir ve rahmimde kalp şeklindeymiş doktorum buna çok sık rastladığını genelde bi sorun teşkil etmediğini söylüyor ama mesela karnımda hiç yok.. hiç 5 aylık gibi değil var ama az yani.. acaba bebeğimle alakalı bi sorun mu var diye kuşkulanıyorum bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var 🙏

Benim gittigim Dr perinatolog değil radyolog ama 3 çocuğumda da aynı Dr a gittiğim için devam ediyorum deneyimine güveniyorum bir sıkıntı yaşamadım çok şükür Sinan tan a gidiyorum ayrıca 😅 ama arama motorundan arastirabilirsin bilmeden etkilemek istemem
Bende Bursa da Ertan hocaya gittim detaylı için radyolog kendisi. çokta memnunum. Zaten kendi kadın doğum doktorum o doktora yönlendirdi. Ben rahim filmimi de yine Ertan hocaya çektirmiştim.
Kizlar seker testi aile hekiminde ya da devlet hastanesinde oluyor mu? Normalde ben ozele gidiyorum ama sirf bu test icin bi daha muayene parasi vermek istemedim.
Bir de ac mi gidiliyor? Illa sabah mi gitmek lazim gunun herhangi bi saati olur mu? Bilen yardimci olabilir mi ona gore randevu bakacagim :)
bursa da benim aile hekimim yapıyor. Doktorum isterse yaptırıcam ama

Azcık ağlanıp gideyim :KK53: Karnımdan ayaklarımı göremiyorum. Akşam olunca iyice büyüyor. 600 gr bişiy nasıl bu kadar yer kaplıyor ben mi şüşkoyum acaba. Sırtım ağrıyo. Daraldım. Midem yanıyo her daim hiç durmadan. Bir de doymuyorum hep açım ama dikkat ediyorum şişmiyim diye. Toplam 6 kilo almışım. Çalışmak zor geliyo. Allahım kolaylık ver amin.
Hamilelerin çalışması yasaklansın :63:

Azcık ağlanıp gideyim :KK53: Karnımdan ayaklarımı göremiyorum. Akşam olunca iyice büyüyor. 600 gr bişiy nasıl bu kadar yer kaplıyor ben mi şüşkoyum acaba. Sırtım ağrıyo. Daraldım. Midem yanıyo her daim hiç durmadan. Bir de doymuyorum hep açım ama dikkat ediyorum şişmiyim diye. Toplam 6 kilo almışım. Çalışmak zor geliyo. Allahım kolaylık ver amin.
Kaçıncı gebeliğin çocuk sayısı arttıkça da bir anda firtliyo göbek ben 3 kilo aldım ama bende ayaklarımı göremem sanırım 🤣🤣hiç bir yerimden kilo almadım ama top gibi göbek çıktı meydana

Kızlar gaviscon sadık yarim ama dr bana kısa süre rahatlatır sonrasında asit salgısını daha arttırabilir sabah mide koruyucu düzenli kullanmak hatta gerekirse sabah akşam kullanmak daha etkili olur dedi. Ondan beri huzur içindeyim çok şükür. Doktorunuzla görüşüp uygun görürse siz de değerlendirebilirsiniz
Evet evet kuzu son aylarda benim arkadaşım pulset kullanmış hep. O çözdü sadece dedi. Midemi yakan şeyleri keşfedip şimdilik onlardan uzak kalmakla çözmeye çalışıyorum 🥲🥲

Kizlar seker testi aile hekiminde ya da devlet hastanesinde oluyor mu? Normalde ben ozele gidiyorum ama sirf bu test icin bi daha muayene parasi vermek istemedim.
Bir de ac mi gidiliyor? Illa sabah mi gitmek lazim gunun herhangi bi saati olur mu? Bilen yardimci olabilir mi ona gore randevu bakacagim :)
Canım bana dr 25.hafta aç karna gel diye söylediler. Aç olmak gerekiyor anladığım kadarıyla

Merhaba arkadaşlar🌸
Size bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim
20. Haftamdayım detaylı ultrason zamanım geldi özelde pahalı devlette yaptırmak istiyorum ama kadın doğum drları yapmıyor bildiğim kadarıyla, Perinatolojiye yönlendiriyor ordan randevu alayım desem ya riskli gebeler ya da detaylı ultrason yapılmamaktadır yazıyor. Ne yapacağımı bilemedim yaptıran var mı devlette hastane dr ismi verirlerse çok sevinirim İstanbulda yaşıyorum..

Kaçıncı gebeliğin çocuk sayısı arttıkça da bir anda firtliyo göbek ben 3 kilo aldım ama bende ayaklarımı göremem sanırım 🤣🤣hiç bir yerimden kilo almadım ama top gibi göbek çıktı meydana
2. Ya zaten hafif göbeğim vardı ama yarım metre önden giden bir göbeğim var artık. Gerçekten yarım metre kadar var yani. Son ay napcam acaba top gibi yuvarlarlar beni

Merhaba arkadaşlar🌸
Size bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim
20. Haftamdayım detaylı ultrason zamanım geldi özelde pahalı devlette yaptırmak istiyorum ama kadın doğum drları yapmıyor bildiğim kadarıyla, Perinatolojiye yönlendiriyor ordan randevu alayım desem ya riskli gebeler ya da detaylı ultrason yapılmamaktadır yazıyor. Ne yapacağımı bilemedim yaptıran var mı devlette hastane dr ismi verirlerse çok sevinirim İstanbulda yaşıyorum..
Ben çok uğraştım. Hatta araya tanıdık bile sokmak istedim Allah affetsin ama yok yok. Sürekli pusudaydım bulamadım randevu.
Göztepeyi denedim sadece ölçüm yaptılar zaten detaylı yapılmamaktadır diyo.
Zeynep kamil yapıyor sadece ama günde 4 veya 5 hasta bakıyor. Onlar da doluyor koca istanbul anadolu yakasına yetmiyor. Ben pes ettim özelde yaptırdım 5 bin ödedim. 4 -5 ten başlıyor 8-9 binleri de duydum.
Karşıda belki yapıyolardır çam sakura diyodu temmuz anneleri bilmiyorum tam olarak. İstersen oraya bi bak. Detaylı yapılmamaktadır yazıyor muş ama gelene bakıyorlarmış yoğunluk oluyor diye öyle yazmışlar. Ama Göztepe kesinlikle yapmıyor ondan eminim

2. Ya zaten hafif göbeğim vardı ama yarım metre önden giden bir göbeğim var artık. Gerçekten yarım metre kadar var yani. Son ay napcam acaba top gibi yuvarlarlar beni
Yok ya korkutma beni belli bir noktadan sonra asirilasmiyo bence 🥴 benimde karnım seninki gibidir ciddi anlamda elbise aldım bu sefer Pantalon almak yerine elbiseyle gecistireyim sıcak olacak doğumdan sonrada kullanırım pantolon bunaltıcı olur diye eve geldi denedim kendime o kadar yabancı oldumki göbek elbiseyi yukarı kaldiriyo falan o kıvamda büyük oğlum dedi anne yapacak bişey yok hamilesin normal 🤣o bile sakinleştirmeye çabaladı ki ben zaten zayıf hamilelerden de değilim 🫨

Yok ya korkutma beni belli bir noktadan sonra asirilasmiyo bence 🥴 benimde karnım seninki gibidir ciddi anlamda elbise aldım bu sefer Pantalon almak yerine elbiseyle gecistireyim sıcak olacak doğumdan sonrada kullanırım pantolon bunaltıcı olur diye eve geldi denedim kendime o kadar yabancı oldumki göbek elbiseyi yukarı kaldiriyo falan o kıvamda büyük oğlum dedi anne yapacak bişey yok hamilesin normal 🤣o bile sakinleştirmeye çabaladı ki ben zaten zayıf hamilelerden de değilim 🫨
Ben de aynı mantıkla 2 elbise aldım bugün. Gemi gibi oldum :KK53: Yapacak bişiy yok çuval geçircektim artık sinirden sabah üstüme. Hiçbir şey olmuyo. Oğlumda son ay bu jadar büyüktü bunda erken cortladı karnım. Hayırlısı olsun napalım biz de böyleyiz fkfkgk

Ben de aynı mantıkla 2 elbise aldım bugün. Gemi gibi oldum :KK53: Yapacak bişiy yok çuval geçircektim artık sinirden sabah üstüme. Hiçbir şey olmuyo. Oğlumda son ay bu jadar büyüktü bunda erken cortladı karnım. Hayırlısı olsun napalım biz de böyleyiz fkfkgk
Merhabalar aynı sorundan bende muzdaribim 2.ye hamileyim ilk gebeliğimde abartısız 30. 32 haftalık olan göbeğim şuan 22 haftalıkta göbeğimle aynı. 2.ler böyleyse 3.leri düşünemiyorum ben. İç çamaşırlarım dahil olmuyor. Lohusa külotlarımı giymeye başladım. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 67 küsur ile hamile kaldım şuan 72 kiloyum ama boyum uzun 5 kilonun bu kadar fark yaratması imkansız

Bende Bursa da Ertan hocaya gittim detaylı için radyolog kendisi. çokta memnunum. Zaten kendi kadın doğum doktorum o doktora yönlendirdi. Ben rahim filmimi de yine Ertan hocaya çektirmiştim.

bursa da benim aile hekimim yapıyor. Doktorum isterse yaptırıcam ama
Aile hekimine gittik, yapmadiklarini soyledi :( poliklinikte de randevu yok, en erken mayis yani. Istanbuldakiler ne cekiyor ya. Mecbur yine ozelden randevu aldim

Kilo olarak ideal aslinda, ama ozellikle aksamlari karnin bu kadsr sis olmasi, halbuki bebikin de bu kadar kucuk olmasi beni de hayrete dusuruyor. Biraz esneme ve antremanla bence bel agrilarin gecebilir.

Back
X