Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Anneler bişey sorcam gebelikte keçi boynuzu özü kullaniliyormu ya da kullanan var mı ? Benim demir değerim düşmüş yükselmiyor doktor keçiboynuzu pekmezi kullanabilirsin dedi ama özünü bilmiyorum
Marketlerde satılıyor. Kıvamı pekmeze göre daha yoğun. Kızıma kıs aylarında hasta olmasın diye sabahları bir kaşık veriyordum

İnşallah sağ salim sağlıkla zamanında doğar.
Ya suyu niye azmış? Plasenta mı delinmiş yoksa fizyolojik olarak mı amniyon sıvısı üretilmemiş yok mu çaresi allahım şifa versin amin
Suyu normaldi. 22 haftada birden kanamayla beraber sızmaya başladı. Bi yerde bi yırtık yada delik var, oradan milim milim sızıyor. 🤷‍♀️

Kızlar dagi de emzirme sütyeni tamamen pamuklu balensiz baya rahat ama göğüs uçları baya belli oluyor kapsız olduğu için emin olamadım ya fiyatta iyiydi 800 e 2 adet alınıyor 😀
Göğüs pedi ile kullanılacağı için sorun olmaz bence hem kışın da kullanılabilir
Kızlar bugün biraz hareketli ve stresli bi gün geçirdim normalde gün içinde hareketlerini çok çok hissederdim ama bugün nasıldı hatırlamıyorum karnımda ara ara sertlikler yer değişmeler işte kasılma tarzı şeyler hissettim. Eve geldim normalde bi yarım saat ayaklarımı uzatırım o süre de bebeğim kıpır kıpır olurdu saat beşten beri yapmadığım şey kalmadı karnımda hareket var gibi eskisi gibi değilde sadece yerini değiştirip kendini bi yere dayıyor gibi hissediyorum ondanda pek emin değilim korkmalı mıyım bilemedim 🥺
Hareketli günlerde çok normal böyle olması benim de öyle oluyor
Her gün şarıl şarıl kanıyor 🤣 geçen gece boğularak uyandım nerdeyse. Gözümü bi açtım yastığın her yeri kan. Yanımda peçete de yoktu. Avucumu burnumun altına koydum lavaboya koştum. Ben ne kadar hızlı hareket etsem de tüm krem rengi halılarım, banyo paspaslarım hatta duvara bile sıçramış nasıl oldu anlamadım 🤣 kanama durunca eşimi uyandırıp her yeri sildirdim 🤣 her gün kesin bir ya da iki defa kanıyor. KBB ye de gittim hiç bi sorun yok damarlar genişlemiş ve çok alerjikmişim. Yapcak hiç bir şey yok gebelik bitene kadar idare et dediler 😔 doktorum da tansiyonun normalde önemli değil dedi. Tansiyonum hep 9-5 civarı çıkıyor o yüzden önemsemeyi bıraktım.
Acaba kortizonlu bir sprey falan kullanılabilir mi damarları büzüştürenlerden
Belki karnında yer değiştiriyordur aheste aheste..:KK51:

Arkadaşım aynı. Hiç suyu olmadığından bebeğin her türlü hareketi canını yakıyor.o_O Bakın bu Allahın hikmeti ve merhameti. Suyun içinde olması hem bebek için darbeye karşı bi koruma alanıyken, anne için de bi nimetmiş.

Bebeğin yaptığı basıları çok yoğun hissediyor. Ve buna bağlı ciddi ağrıları var. Kanamaları düzensiz. Bi başlayınca bardaktan boşanır gibi akıyor. O zaman kan takviyesi yapıyorlar.

24+6 bugün. Bebek yaklaşık 700 gram. Ağırlığının 1 kg olmasını ve daha onemlisi akciğerlerinin gelişmesini bekliyorlar almak için. Ama iki Prof görmüş. Suyu olmadığı için akciğerleri düşündüğümüz şekilde gelişmeyebilir demişler. Hani su ciğer geliştirici iğne var ya, erken doğum durumunda yapılan, o iğne bile tesir etmez bu durumda demişler. 😕Günde birkaç kes nst ye bağlanıyor. Kalp atışlarımı takip ediyorlar.

Normalde 1 ağustosta doğacak. Ama şurada sanıyorum 15-20 gün daha dişini sıksa, ciğerleri de gelişirse ins hemen alacaklar 🤲🏼

Olumsuz haber gelmeyen her günü bi artı sayıyorum. İns 28. Haftayı bulur. Sağlıkla alırlar 🤲🏼
Canım bunu geçen de okumuştum da konuyu tam bilmediğimden yazamadım Allah yardımcısı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde bebeğini sağlıkla kucağına alır. Hiç mi suyu yok bebeğin yoksa yetersiz mi. Normalde su azlığında bol bol havuç yiyin diyor doktorlar bu tarz bir öneride bulunmuşlardır illaki. Amnşyon sıvı takviyesi olabilse ne iyi olurdu dimi ya tıp bu kadar ilerlemişken bu nasıl mümkün olmaz garip geliyor
Ah canım ya ❤️ ne kadar zorlanıyordur hem fiziksel hem de manevi olarak. Umarım sağlıkla alır kucağına 🙏🏻 dualarımız da onunla 🥰
Canım bu arada annenle ilgili yazdıklarını ysrım yamalak okudum gözün aydın güzel haberler almışsınız çok sevindim.
Anneler bişey sorcam gebelikte keçi boynuzu özü kullaniliyormu ya da kullanan var mı ? Benim demir değerim düşmüş yükselmiyor doktor keçiboynuzu pekmezi kullanabilirsin dedi ama özünü bilmiyorum
Koska marka var keçiboynuzu özü düşük sıcaklıkta vakum yoluyla yapılıyor klasik pekmezden daha faydalı oluyor diye biliyorum marketlerde vs var.

Canım bunu geçen de okumuştum da konuyu tam bilmediğimden yazamadım Allah yardımcısı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde bebeğini sağlıkla kucağına alır. Hiç mi suyu yok bebeğin yoksa yetersiz mi. Normalde su azlığında bol bol havuç yiyin diyor doktorlar bu tarz bir öneride bulunmuşlardır illaki. Amnşyon sıvı takviyesi olabilse ne iyi olurdu dimi ya tıp bu kadar ilerlemişken bu nasıl mümkün olmaz garip geliyor
Suyu tehlikeli boyutta. Bebek çok kısıtlı, edemiyor diyor Dr o_O Hastanede kalması biraz da o yüzden. Ani bi durumda bebek alınsın diye. Yoksa suyunu artıracak bi tedavi yokmuş. Havuç suyu da deniyorlar ama işte 😕

En son çare düşünmüşler karından sıvı enjekte etmeyi. Ama sorumluluğu alamam. Riskli ve garanti değil sonucu da demiş Dr. Görüş almak için bi prof a gittiler. O, yaptırmayın kesinlikle. Hem yüksek derecede enfeksiyon riski var, hem de karından verilen sıvı aynen aşağıdan akacak demiş. Vazgeçtiler.

Canım kaç beden giyiyorsun? Link paylaşabilir misin ben beden bulamıyorum ya
Şuan bedenim 80C ye çıktı ama dagi de hep
B kap olarak gidiyormus 85B 90B diye büyüyormuş pek anlayamadım ,
85B suan tam oldu daha da büyürse 90 ı düşünürüm denediğim şuydu canım

Canim hic merak etme. Bende hareketli oldugum gunlerde ayni seyi yasiyorum. Hareketler derinden geliyor. Top gibi bir yere toplaniyor. Hatta gecen gun olay yapmistim bu durumu burda😂 ama hic endiselenme tatli biseyler at hafif agzina sola yat bir 10 dk sonra hareketlenir 💕
Eşşeğin sıpası diyeceğim olmayacak bu saatte kadar tık yoktu arabamızda bi sıkıntı vardı eşim gel biraz sürelim araba açılsın dedi arabaya binmemizle sert sert tekmeler atmaya başladı bütün garezi eveymiş araba da anında hareketlendi çok şükür 🥰korkuttu beni açıkcası bişey oldu yada olacak sandım

Evet ya nefret ediyor kilodan 😀 bende bayram sonrası gittim kontrole çikolata götürdüm diyor ki rüşveti önceden verdiğine göre kilo aldın hemen tartıya çık 😂😂😂
Kaç kg aldın ki toplamda onu merak ettim ❤️ 🤣 valla zayıf annelerimize ye diyoruz biz dedi benimki habire kg almış miyim diye bakıyor 🤣 rüşvet iyiymiş ama doktorun durumu anlamış hemen 🤣🤣🤣❤️

kızlar iyi akşamlar bugün şeker testi yaptırmıştım sonucum çıkmış. Sizce nasıl?

Eklentiler

• IMG_0616.webp
    IMG_0616.webp
    15 KB · Görüntüleme: 39
Kızlaaar bu mide yanmalarına ne yapacağız 🥺 gece 3 de midem ağzıma gelerek bi uyandım bir bir bucuk saat tekrar uyuyamadım gaviscon da içtim soda da içtim banamısın demedi🤦🏼‍♀️ sanırım bebek mideme baskı yapıyordu konuştum yer değiştirsin diye yalvardım en son oturarak uyumuşum 🤦🏼‍♀️😁

Kızlaaar bu mide yanmalarına ne yapacağız 🥺 gece 3 de midem ağzıma gelerek bi uyandım bir bir bucuk saat tekrar uyuyamadım gaviscon da içtim soda da içtim banamısın demedi🤦🏼‍♀️ sanırım bebek mideme baskı yapıyordu konuştum yer değiştirsin diye yalvardım en son oturarak uyumuşum 🤦🏼‍♀️😁
Canım mide yanması için soda hiç doğru bir tercih değil 🙈 daha da alevlendiriyor.

Domates, çikolata, çok yağlı yiyecekler ve asitli tüm içecekler, salçalı yemekler alevlendiriyor bende. Belki senin ana alevlendirwnlerin başkadır onu bir takip etmek lazım. ❤️ Yatmadan en az 2/3 saat önce yemek yemek daha az yanmaya sebep oluyor. Ben bir kaç kere kusarak uyandım dünyanın en kotu seyiydi. O yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. Bir de yatmadan yarım saat önce biraz gaviscon rahat uyursun ❤️

Canım mide yanması için soda hiç doğru bir tercih değil 🙈 daha da alevlendiriyor.

Domates, çikolata, çok yağlı yiyecekler ve asitli tüm içecekler, salçalı yemekler alevlendiriyor bende. Belki senin ana alevlendirwnlerin başkadır onu bir takip etmek lazım. ❤️ Yatmadan en az 2/3 saat önce yemek yemek daha az yanmaya sebep oluyor. Ben bir kaç kere kusarak uyandım dünyanın en kotu seyiydi. O yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. Bir de yatmadan yarım saat önce biraz gaviscon rahat uyursu
yatmadan önce hiç bişey yiyip içmedim canım ama evet saydıkların bende de mide yanması yapıyor yanmadanda öte bu böyle bildiğin geri geliyordu yiyecekler değişik kötü bi hissiyattı :) bide yatmadan gaviscon deneyim bakalım :)

Back
X