2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Kızlar merhaba geçmişi okudum biraz ek gıdaya başlayanlar var. Benim oğlumda 5 ay 1o günlük.En son gittiğimiz doktor çocuk kilolu altı aydan önce ek gıda verme obez olmasın demişti.Dün kendi doktorumuz ek gıdaya 4. ayda başlamalıydın dedi.Sabah 10-12 arası meyve püresi, 12-19 arası tarhana çorbası gece yatmadan önce de muhallebi ver dedi.Peki bir kaşıkla mı başlayayım dedim.Çocuk ne kadar isterse o kadar ver dedi.Sizlerde bir kaşıktan başlamışsınız internette de öyle yazıyor.Sizce ne yapmalıyım ya bilemedim.Bir de oğlumun sünnet olması gerekiyormuş.Genel anastezi ile yapıyorlarmış.Yaptıranlar hangi yöntemle yaptırdınız bir yardımcı olabilir misiniz? Bu arada çok uzattım kusura bakmayın

Merhaba artık sütler yeterli gelmiyor bizde 3 gün önce ek gıdaya başladık elma suyu veriyorum şuan.silikon kaşıkla önce 3 Kaşık verdim biraz biraz artırdım bugünde yarım elmayı cam rendeden suyunu sıkarak içirdim .çok sevdi elmayı yarın da Havuç a geçeceğim bakalım onda ne tepki verecek.silikon Kaşık zaten Minicik alıyor ben 3 Kaşıkla başladım.meyve püresine meyve sularından sonra başlayacağım.Sonrada sebze Çorbası var.Tarhana ve Muhallebi bana ağır gibi geldi.Sünneti de biz üç buçuk aylıkken lokal anestezi ile yaptırdık .Çok rahat ettik normal dikişli yöntemle yapıldı

Biraz öyle gözüküyor ama ben memnunum sadece kesinlikle bağlamadan koyma 2 aylıkken.ben yatar pozisyonda bağlanmadan koydum cirpina cirpina kayıp düştü yemek yaparken. Şimdi kesinlikle baglamadan koymuyorum.
geçmiş olsun canım ya bir şey olmadı değil mi düşünce ?

Sebze çorbasını nasıl yapıyorsunuz? Bi de pirinç %100 gdo lu. Onun yerine ince bulgur kullanmayı düşünüyorum, daha besleyici. Siz ne yapıyosunuz? 3 gün elma püresi verdim, 1 gün de sebze suyu tattırdım sadece. Şimdi direkt sebze çorbası versem mi bilemedim.

Ben irmik koyuyprum bazen de sadece sebzeyle yapiyorum.patates ve havucla basladik karnabahar brokoli vs ekleyebilirsin zamanla.
Sebzeleri haslayip kalin bi suzgecten geciriyorum ya da catalla eziyorum cok kati olmissa muhallebi kivaminda yapiyorum bir de zeytinyagi ekliyorum.

Bu arada biz sebzeden basladik. Doktorumuz once sebze sonra meyve dedi meyve sekerli oldugundan. Direk anlattigim gbi basladim. Yarin da biraz kiyma eklemek istiyorum bakalim

Selam bayanlar, bende yeni katıldım aranıza... Yazdıklarınızı görünce hem rahatladım hemde güldüm..benimle aynı anda aynı şeyleri yaşayan ve düşünen birileri var.. Süpeeeeer

Biz iyiyiz oğlumla yine iki kişi devam ediyoruz yola ama bu defa çok mutluyuz elhamdülillah. Beni merak eden varsa giremiyordum artik giricem ins. Ben düzenli vermiyorum daha ek gıdaları ama geçmişi de okuyamadım çok listesi olan var mi doktorun verdiği atarsanız bizde nasipleniriz. Armut elma ayva su ve yoğurt verdim şimdilik. Yarın sebze mi haslasam? Şebekelerinde ayı varmış diye duydum ama-? Sadece başlayıp ezsek meyve gibi

[QUOTE="duygubaby, post: 38399112, member: 466yoluiz iyiyiz oğlumla yine iki kişi devam ediyoruz yola ama bu defa çok mutluyuz elhamdülillah. Beni merak eden varsa giremiyordum artik giricem ins. Ben düzenli vermiyorum daha ek gıdaları ama geçmişi de okuyamadım çok listesi olan var mi doktorun verdiği atarsanız bizde nasipleniriz. Armut elma ayva su ve yoğurt verdim şimdilik. Yarın sebze mi haslasam? Şebekelerinde ayı varmış diye duydum ama-? Sadece başlayıp ezsek meyve gibi[/QUOTE]
Hakkinda hayirlisi olsun canim. En son hersey yoluna girdi diye biliyorduk.

Ben ilk.sebzeden basladim. Daha yogurt vermedim hic. Sebze olarak patates havuc karnabahar brokoli kabak verebilirsin. Uc gun kuraliyla vereceksin alerjik tepki olcmek.icin. sebzeleri haslayip ezip zeytinyagi damlatip verebilirsin.

Ben ilk.sebzeden basladim. Daha yogurt vermedim hic. Sebze olarak patates havuc karnabahar brokoli kabak verebilirsin. Uc gun kuraliyla vereceksin alerjik tepki olcmek.icin. sebzeleri haslayip ezip zeytinyagi damlatip verebilirsin.[/QUOTE]

Ben ilk.sebzeden basladim. Daha yogurt vermedim hic. Sebze olarak patates havuc karnabahar brokoli kabak verebilirsin. Uc gun kuraliyla vereceksin alerjik tepki olcmek.icin. sebzeleri haslayip ezip zeytinyagi damlatip verebilirsin.[/QUOTE]
Sorumsuz olunca zor bana yapılanlar neyse de aynilarini oglumuzada yapınca can çıkar huy cikmazmis. Alerjik tepkiye hiç dikkat etmiyorum ben ya daha önce havucta kere bizde tadımlık vermiştim. Miktarlar ne kadar veriyoruz-?

Sorumsuz olunca zor bana yapılanlar neyse de aynilarini oglumuzada yapınca can çıkar huy cikmazmis. Alerjik tepkiye hiç dikkat etmiyorum ben ya daha önce havucta kere bizde tadımlık vermiştim. Miktarlar ne kadar veriyoruz-?[/QUOTE]
Ben once yarim cay bardagindan az basladim zamanla bi cay bardagi simdi bi kucuk kase yiyoruz canim. Uc dort kasikla baslayip pasanin keyfine gore artirirsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…