• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Merhaba kızlar. Biraz içimi dökme amaçlı yazıyorum bu yazıyı. Ben normal doğumdan korkan biriyim. 36. Haftama girmeme 2 gün var. Zaman daraldıkça stresim de artmaya başladı. Sezaryen istediğimi doktoruma da söyledim o benim kararıma bırakıyor zaten. Biliyorum normal doğum en güzeli adı üstünde normal ama bana da sezaryandaki dikiş ağrısını çekmek daha kolaymış gibi geliyo mesela. Ama çevremde normal doğum yapan insanlar illa normal doğum yap sezaryende mahvoluyosun yok dikiş yerin enfeksiyon kapıyor yok yarım insan oluyosun cidden bu laflardan çok sıkıldım. Bugün aile hekimim de normal yap sezaryen olan bi hastamın dikişleri patladı yeniden dikildi bilmem ne birsürü şey söyledi. Zaten hassas dönemdeyiz ve her kafadan bir ses çıkıyor.. her doğum kendine özgü herkesin doğum hikayesi bambaşka. Ama son zamanlarda şunu der oldum Allah rızası için biraz da sezaryanı öven birileri olsun çevremde ya 🥲
Sezeryan bi amilyat oldugu icin cok oven biri olmaz.😂benim 2.sezeryanim ikisinide norml istedim. Hatta sezerysn sonrasi norml yapicaktim erken dogum oldu. Ama catala ciktim dogumhnanin yanindaki odada kaldim sesleri duydum ve norml da zormus dedim. Senin gonlun hangisine yakinsa onu sec.ilkinde epidral oldum bu sefer genel istedim.cunku epidural gericekti beni. Herkesin hikayesi aci esigi beklntisi farkli.kalbinin sesini dinle😁

Ayyy cidden içime su serptin teşekkür ederim inşallah dediğin gibi çıkar bende geldiğimden beridir YouTube de uzamn doktorların bu konudaki konuşmalarını bakıyordum onlarda aynı şeyi söylüyorlar her ihtimale karşı detaylı bir kontrol yapıyoruz iki haftalık bir gelişim geriliği bizim için cokda önemli değil diyorlar inşallah başka bir sıkıntı çıkmaz 😊
Gerilik değil de su biraz daha önemli. Ama bana 2 ayrı kadın doğumcu suyu az dedi. Perinatolog yoo suyu gayet yeterli dedi. Hatta şey dedi kadın doğumcular niyeyse suyu pek beğenmez dedi. Bi sıkıntı yok dedi. Benim karın çevresi de 1 hafta geri. 2300dü 34te bakalım 36 kontrolüm bu ctesi ne diyecek.

Kızlar sizin eşleriniz de her şeye karışıyor mu. Doğum için sabahlik sormustum size. Bugün almaya çıktım, sabahlik ya da hırka alacaktım. Uygun hırkam bile yok evde çünkü. Ne gerek var kaç gün yatacaksın hastanede , işte pijama aldık ya yetmiyor mu vs söylendi. Gerçekten sinirim bozuldu. Almadan döndüm eve
Yapı meselesi benim kocam da hep ne gerek var kafasında biri para harcamayı pek sevmez cimri demeyelim de tutumlu diyelim😂ama ben sallamıyorum ne istiyorsam alıyorum

Gerilik değil de su biraz daha önemli. Ama bana 2 ayrı kadın doğumcu suyu az dedi. Perinatolog yoo suyu gayet yeterli dedi. Hatta şey dedi kadın doğumcular niyeyse suyu pek beğenmez dedi. Bi sıkıntı yok dedi. Benim karın çevresi de 1 hafta geri. 2300dü 34te bakalım 36 kontrolüm bu ctesi ne diyecek.
Evet ya geçen haftaya kadar suyu çok güzel diyordu evet kilosu çok az diyordu bir haftada 300 gram almış bu defada karın çevresi iki hafta geride diyor anlamadım kafamı karıştırıyor

Merhaba kızlar. Biraz içimi dökme amaçlı yazıyorum bu yazıyı. Ben normal doğumdan korkan biriyim. 36. Haftama girmeme 2 gün var. Zaman daraldıkça stresim de artmaya başladı. Sezaryen istediğimi doktoruma da söyledim o benim kararıma bırakıyor zaten. Biliyorum normal doğum en güzeli adı üstünde normal ama bana da sezaryandaki dikiş ağrısını çekmek daha kolaymış gibi geliyo mesela. Ama çevremde normal doğum yapan insanlar illa normal doğum yap sezaryende mahvoluyosun yok dikiş yerin enfeksiyon kapıyor yok yarım insan oluyosun cidden bu laflardan çok sıkıldım. Bugün aile hekimim de normal yap sezaryen olan bi hastamın dikişleri patladı yeniden dikildi bilmem ne birsürü şey söyledi. Zaten hassas dönemdeyiz ve her kafadan bir ses çıkıyor.. her doğum kendine özgü herkesin doğum hikayesi bambaşka. Ama son zamanlarda şunu der oldum Allah rızası için biraz da sezaryanı öven birileri olsun çevremde ya 🥲
O hikayeler eskide kalmış bende normal doğum yanlısıyım ama herkesin görüşü farklı kimseyi korkutmamak gerek sezeryan da eskisi gibi korkunç değil bu saçmalığa da çok kızıyorum. Tıp gelişiyor eskiden en ufak yara da izler kalıyordu şimdi ne kadar güzel estetik dikişler var. Bi arkadaşım suni sancı aldı kaç saat normal için uğraştı doktoru sonunda sezeryan oldu 2 sene önce ve dedi hiçte korkulacak gibi değilmiş bilseydim baştan sezeryan isterdim dedi ve ağustosta ikinci bebeğini yine sezeryanla dünyaya getirdi gayette hemen toparlandı maşallah diyim kendi işini de kendi yapıyor bebeklerine de kendi bakıyor herkesin aynı değil. Sezeryan ya da normal hangisini istiyorsan umarım en en en güzel şekilde geçer, duamızdasın 🙏🌸

Bu arada normalde de dikiş oluyor 😅 hatta bi arkadaşımın normal doğumdan sonra dikişi patladı tekrar diktiler vs vs ama zerre umursamadım bi kaç ay sonra ben normal doğum için kendimi zorladım çünkü dediğim gibi herkesin bünyesi süreci vs vs farklı

Ben eve geldim 3 gün ağladım psikolojim bozuktu herhalde lohusalıktan ağrının ilacı var psikoloji daha onemli

Canım bu platform iyi kötü her animizi paylaşmak deneyim edenlerden faydalanmak veya içimizi rahatlatmak için var. Kimse kimseye karışamaz. Kaldıramayacak olanlar da Google a direkt pozitif doğum hikayeleri yazıp başka şeyler okuyabilirler. Burası canlı yayın gibi olduğundan kimin ne diyeceği ne yaşayacağı belli değil ki. Ben bugün hamileyim 2 gün sonra lohusa olacağım. İkisinin de zorlukları olmakla birlikte bence lohusalik daha zordur. Kendine iyi bak 💜

Valla bozuldum ama geçti tabi şuan uğraşmam gereken bir sürü derdim var ama keşke gerçekten doğum kolay bişe olsaydı ve burda onları anlatsaydik ama bu gerçek hayat yaşanan bu gerçekten Instagram'da belki görenler olmuştur japolarda mi ne lohusa bakım merkezi diye aman pamuklara sariyolar lohusayi ama gerçek hayatta yok boyle bişe kalkmak zorundayiz ama gene söylüyorum sezeryan olacaklara süreç ne olursa olsun bitiyor eninde sonun da geriye sabretmek kalıyor sonrada farklı bir telaşın başlıyor güzel hikayeleri olanlara maşallah diyorum valla neyse teşekkür ederim yazınız için
Ya zaten boşver sıkma güzel canını herkes özgür sen yazmakta onlarda okumamakta yapcak bir sey yok. Doğum bu canından can kopuyor bir insan dünyaya getiriyorsun öyle veya böyle zor 🤷🏼‍♀️ ne demek yeter ki kendini kötü hissetme ❤️

Dün gece sabah 4e kadar ağladı sağolsun annem bende evde annem ben eşim dört döndük Gazi var sanırım durmadan gazla beraber kakasını yaptı emzirme işini daha oturtturamadik umarım düzelir dün gece sıtma aldı beni süt sagiyorum ama yeterli olmadı sanırım uykusuzum Eylül annelerinde okuyordum doğum yapanlari ordada emzirme işinin zor olduğunu öğrendim hatta diyordum ki acaba bizimki nasıl olcak mesela benimde orda gözüm korkmustu bukadar zormu diye ama kimseye niye burda böyle korku saliyorsunuz demedim 😁
Zamanla düzelicek inşallah biz düzene oturttuk Allaha şükürler olsun 🤲🏻 sıtma yapmasının sebebi gögüsünde sütün birikmesi olabilir bekletme göğüsünde içmiyorsa da mutlaka sağ bu sefer sana ateş sıtma gögüs ağrısı yapacaktır seni hasta eder 🥺 inan ben ameliyat yaralarımı unuttum bu emzirme işi yüzünden gögüs uclarım yüzünden 🙈 valla bende kimseye bir sey demiyorum hersey toz pembe değil maalesef. Anne olmak hiç kolay değil

Kızlar tek tek alıntı yapamadım. Hepinize çok teşekkür ederim beni düşündüğünüz için.

Eve bugün geldim. Çok şükür bende bebekte iyiyiz. Sürecim biraz zor geçti ama atlattık herşeyi.

Emzirme için canlarım lütfen pes etmeyin bugün sonunda tutmayı başardı mememi. Hepinizi çok öpüyorum

Kızlar iyi geceler kusura bakmayın ancak dönüş yapabildim sabah 8.30 da sezaryene alındım dün gece hiç uyumadım baş ağrısından ameliyat pek kolay geçmedi şimdi sizleri korkutmak istemiyorum oyuzden bahsetmekte istemiyorum
gidisattan
Dogumdan sonra bebekte solunum sikintisi var deyip 2 saat vermediler yanıma ama sonrasında geldi şükür fakat kesinlikle emmiyor sütüm de gelmedi hayırlısı bakalim mama ile destek çıkıyoruz şimdilik
38+0 da 3100 olarak dogdu meleğim
Benim ağrılarım çok ama ayakta kalmaya çalışıyorum hepinizin Allah yardımcısı olsun
Canm benim sen de mi salı günü doğuma alındın aynı gün doğum oldu desene. 😊 Çok tebrik ederim.
Evet bnmde zor geçti kendime gelmem epey zaman aldı. Kimseyi korkutmak için bahsetmek istemiyorum ama inan bana geçecek canım. Bebek emecek ona sadece müsade tanı sonrası tutacak emecek inan ki emir şimdi daha yeni tuttu beni düşün.

Baş ağrısı için boş su ve kahve iç ben öle yaptım. Kendine geldiğinde lütfen haber et. Allah herkesin yardımcısı olsun

Kızlar tek tek alıntı yapamadım. Hepinize çok teşekkür ederim beni düşündüğünüz için.

Eve bugün geldim. Çok şükür bende bebekte iyiyiz. Sürecim biraz zor geçti ama atlattık herşeyi.

Emzirme için canlarım lütfen pes etmeyin bugün sonunda tutmayı başardı mememi. Hepinizi çok öpüyorum
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün 🙏🥰

Kızlar merhaba ben de bugün 12 gibi seserywnla doğum yaptım çok şükğr iyiyiz seseryan anından lütfen hiç korkmayın bende tedirgindim biraz ama çok güzel geçti hiçbir şey hissetmiyorsunuz sonunda bu kadar güzel bir sonuç almanın bedelinde çok az bir afı oluyor o kadarlıkta inanın dayanılacak bir şey. Ama sezeryan anında ağrı yok bacaklarınızı zaten hissetmiyorsunuz ağrı olması imkansız. Ne kadar pozitif olursanız her şey o kadar güzel oluyor mutluluğumu hemen sizlerle paylaşmak istedim ❤️
Gözünüz aydın 🥰 Sağlıkla, mutlulukla, huzurla büyüsün inşallah 🙏🏻 🌸

Kızlar ben gece kötüledim grip oldum. 36. Haftamı çalışıyorum 37. Haftada izne ayrılcaktım. Çalışabilir raporu aldığın zaman bir günlüğüne aile hekiminden ekstra rapor alınabiliyo mu? Hiç işe gidecek halim yok çünkü

Ya okadar da kötü bişe değil dusunsene dünyada milyonlarca kadın bunu yaşıyor ağrısı varsa ilacida var inan buna bak ben ameliyat kapısından girdim ağladım telaslanip dedimki ben bu stresi kaldiramicam ilaç istedim sedasyon yaptılar 2 saniye içinde rahatladım mis gibi bebegide gördüm orda ama ilaç verdikleri için hiç telaş panik yapmıyorsun sarhoş gibisin zaten sonrasında ameliyat bitmiş bebek yanimda kendime gelince ağrı başladi ağrım var dedim aldolan diye bir agrikesici iğne yaptılar 10dakika içinde ağrın azaldı korkma acı varsa da ilacida var 1hafta zorluğu var yaranın otururken kalkarken vs bebeğe bakmak zorundayız bu yüzden Allah yardım ediyor yemin ederim sana evet açıyor ama hergun daha iyi oluyorsun hastaneden taburcu olunca bı ağrı kesici veriyorlar oda agrini epey kesiyor korkma düşünmemeye çalış başıma ne gelicekndiye düşünme en iyisi bu
Çok teşekkür ederim yorumun için iyi geldi.. evet anı yaşamaya kararverdim hiçbir şey düşünmücem yaşansın bitsin 🫣 Sağlıkla gelsin de bebeğim yeter 🤲🏻

Kızlar ben gece kötüledim grip oldum. 36. Haftamı çalışıyorum 37. Haftada izne ayrılcaktım. Çalışabilir raporu aldığın zaman bir günlüğüne aile hekiminden ekstra rapor alınabiliyo mu? Hiç işe gidecek halim yok çünkü
Bilmiyorum ama Alınabilir olması lazım. Senin hamileyken çalışabilecek durumda olman başka grip olman başka. Alabilirsin diye düşünüyorum

Geçmiş olsun canım, alınıyor sanırım. Ama tam emin değilim

Back