• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    136
Of ben oraya uzanma onu yapma bunu yapma diyenlere cok gicik oluyorum ya, yarama bastin resmen. Bir de doktorum her seyi yapabilirsin derken. Benim kayinvalidem, beni gordugunde cok diyordu, onu yapma bunu yapma diye. Bir de benim adima ah yoruldun tabi filan diyorlar, ben cekinen bir insan degilim yorulursam soyluyorum ya da oturuyorum bir yerde zaten. Onlar ah yoruldun dedikce ben de sacma bir sekilde yorulmadigimi kanitlamaya calisiyorum, daha beter oluyor :) Bir doktorun videosunda vardi uzanmak vs. bebegin tutunmasiyla filan hic alakasi yok diyordu. Bu tarz hurafeler icin de "Halka soylenmis, bizden saklanmis" demisti, cok gulmustum.
:D ya aynen bana da bir sinir yükleniyor, geçen sabah eşimle müzik açtık bayağı aşka geldik dans ettik azıcık zıplamışım farkında olmadan anneme gülerek anlatıyordum amaaaan kadın kalpten gidiyordu ya dedim kadın kendine gel çocuk pamuk ipliğiyle mi bağlı nolcak iki dans ettim azıcık zıpladım diye :D oturup ağlayacak neredeyse çok korkutmuşlar zamanında insanları

:D ya aynen bana da bir sinir yükleniyor, geçen sabah eşimle müzik açtık bayağı aşka geldik dans ettik azıcık zıplamışım farkında olmadan anneme gülerek anlatıyordum amaaaan kadın kalpten gidiyordu ya dedim kadın kendine gel çocuk pamuk ipliğiyle mi bağlı nolcak iki dans ettim azıcık zıpladım diye :D oturup ağlayacak neredeyse çok korkutmuşlar zamanında insanları
Bende oryantal yapiyorum tamam tup bebek tedavisiyle gebw kaldm ama riskli zamanlari atlattik oynama bebek corba oluyor icerde diyorlar 🫣🫣🫣😁😁

Bende oryantal yapiyorum tamam tup bebek tedavisiyle gebw kaldm ama riskli zamanlari atlattik oynama bebek corba oluyor icerde diyorlar 🫣🫣🫣😁😁
ahahdhsad :D ya riskli bir durum yoksa nolcak hatta hareketli olmak çok güzel bir şey doğum için de. Zaten 2. trimestera da az kaldı ağırlaşcaz iyice, kısıtlanana kadar oynamaya devam :D

Tup bebekte ozel bir sey var mi bilmiyorum da, saglikli gebelikte bebek hareket etmeyle, gunluk spor yapmayla dusmez diyor zaten doktorlar da. Hormonlarimizla tutunuyor neticede. Dusuyorsa da saglikli olmadigi icin dusuyor.
Su an artik agirlastim, gobegim filan da kocaman geliyor bana, oyle pek enerjim olmuyor zaten.
Bebek zaten kendi icerde taklalalar atiyor, kendi kendini corba yapiyor 😁😁

Tup bebekte ozel bir sey var mi bilmiyorum da, saglikli gebelikte bebek hareket etmeyle, gunluk spor yapmayla dusmez diyor zaten doktorlar da. Hormonlarimizla tutunuyor neticede. Dusuyorsa da saglikli olmadigi icin dusuyor.
Su an artik agirlastim, gobegim filan da kocaman geliyor bana, oyle pek enerjim olmuyor zaten.
Bebek zaten kendi icerde taklalalar atiyor, kendi kendini corba yapiyor 😁😁
Hem ne corba ozellikle aksamlari kuduruyor cildiriyor 😅

Bende Enox kullanıyorum daha önce bununla ilgili birşey duymadım böle birşey mi varmışki? 20+ 4 de aşı oldum gebe kaldığımdan beri hergün enox kullanıyorum. Doktorumda sağlık ocağındaki hemşirede biliyor bunu ama aşıyı önerdiler bana
Merhaba ben de 10+2 haftalık hamileyim. Diğer ilaçlar progestan iğne bu hafta son ancak enox u gebeliğin sonuna kadar kullanacaksın dedi doktorum. Açıkçası yıkıldım o da bitecek sanıyordum. Siz de hamilelik boyunca sonuna kadar mı enox kullanacaksınız acaba?

Merhabalar kızlar hafta olarak genel olarak ondesiniz ben 20. Haftadayım doktorum corasprin kullanmayi birakabilirsin dedi oncesinde kaybım olduğu için tedbir amaçlı başlamıştım ama bırakmaya korkuyorum.Burda da başka kullananlar vardı diye hatırlıyorum pıhtılaşma testi yaptirmadan sadece tedbir amaçlı kullanıp bırakan var mı acaba kullansam ne olur ki doguma yakın bırakırım kanama falan cogalmasin diye ama şimdi tedirginim

Sen içini rahat tut hiçbir şey çıkmayacak görürsün bak. Daha dün bı doktorun konuşmasini dinledim yotube da aklıma da sen geldin hatta diyor ki 22 hafta sonrası ense kalınlığı vs ölçümü çok mantıksız 12. Haftadan sonra bu tarz ölçümler çok yanıltıcı oluyor dedi bir şey olsa mutlaka çıkardı ikili testte sen merak etme sen yaptır maksat rahat bir nefes al.
Umarım öyle olur cumadan beri 2 kilo vermişim stresten, genelde yüksek bulgu diyorlar ama bakalım inşallah birşey çıkmaz🙏🏼

Merhabalar kızlar hafta olarak genel olarak ondesiniz ben 20. Haftadayım doktorum corasprin kullanmayi birakabilirsin dedi oncesinde kaybım olduğu için tedbir amaçlı başlamıştım ama bırakmaya korkuyorum.Burda da başka kullananlar vardı diye hatırlıyorum pıhtılaşma testi yaptirmadan sadece tedbir amaçlı kullanıp bırakan var mı acaba kullansam ne olur ki doguma yakın bırakırım kanama falan cogalmasin diye ama şimdi tedirginim
Riskli dönemi geçmişsin aslında, gereksiz kullanım da sorun yaratabilir belki. Bir kaç doktordan görüş alıp ilerlemen daha iyi olabilir. Detaylı ultrasonda da bebişe giden kan akışı değerlerini görüp kullanıp kullanmaman gerektiği konusunda yönlendiriyor perinatloglar. Detaylı yaptırmış mıydın ?

Kızlar hayırlı sabahlar sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için çok kararsızim yaptırmakta bu arada kan sulandırıcı iğne kullanıyorum iğne kullananlar nasıl yaptı bu aşıyı siz ne düşünüyorsunuz asi konusunda ben kızima hanileyken iki doz Vurulmuştum 9 yıl önce bı sorun yaşamadım ama bu gebelikte kan sulandırıcı kullanıyorum tedirginim açıkçası
Ben kullanmıyorum ama bugün yaptırdım hiç sormadılar öyle bir şey

Back