• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    136
Bulamadım ki maalesef. Panorama iyi diye duydum ama numarasını vs bulamadım maalesef
Fetal DNA konusunda ben çok araştırma yapmıştım en iyi, test güvenilirliği en yüksek firma Eurofins, kendi doktorlarim da zaten Eurofins önermişti. Ama panaroma ile de görüşmüştüm isterseniz ikisinin de numarası var ama Ege bölge temsilcilerinin var siz nerde oturuyorsunuz?

Selam kızlar kilo da bende berbat haldeyim 21 haftada 10 kilo almışım doktor tatlı tatlı bana da kızdı. Sanki su içsem o bile kilo yapıyor. Birde kızlar ben şeker yüklemeyi sormayı unutmuşum yaptıran veya doktoruyla görüşen var mı hangi haftalarda olacağı ile alakalı ?

Selam kızlar kilo da bende berbat haldeyim 21 haftada 10 kilo almışım doktor tatlı tatlı bana da kızdı. Sanki su içsem o bile kilo yapıyor. Birde kızlar ben şeker yüklemeyi sormayı unutmuşum yaptıran veya doktoruyla görüşen var mı hangi haftalarda olacağı ile alakalı ?
Merhaba,
Aman aldigimiz kilo olsun, sagliginiz iyiyse cok da takmayin, dikkat edersiniz :)
Seker yuklemesi testi 24-28. haftalar arasinda yapiliyor. Bana 25.haftada yaptilar mesela.

24 ila 28. Hafta arasında yapıyorlarmış. Zamanın var daha. ☺️

Ben de 6 kilo aldım. Doktorum normal diyor. Bazı doktorlar kiloya takık ya benim önceki gittiğim de soda bile içmeme izin vermiyordu içindeki sodyum ödem yapar diyordu. Şimdiki doktorum çikolataya bile karışmıyor. Abartma ama çok da kasma diyor hep :D Dikkat edelim tabi ama bu kadar moral bozmaya gerek yok kilo verilir alınır sağlık olsun yeter ki. Kolay bir süreçten geçmiyoruz biz de
Bazi doktorlar gercekten fazla takiklar onu yeme bunu yemw sunu yeme tmmda gozunu sevdigim ben ne yiyim 😅

Fetal DNA konusunda ben çok araştırma yapmıştım en iyi, test güvenilirliği en yüksek firma Eurofins, kendi doktorlarim da zaten Eurofins önermişti. Ama panaroma ile de görüşmüştüm isterseniz ikisinin de numarası var ama Ege bölge temsilcilerinin var siz nerde oturuyorsunuz?
Karadeniz Bölgesindeyim canım ben. Panoramanın numarasını gruptan biri verdi sağolsun bilgi vereceklermiş. Eurofins araştırdım cinsiyette yanılma falan okumuştum ama bilemiyorum ne kadar çok detay var.

Karadeniz Bölgesindeyim canım ben. Panoramanın numarasını gruptan biri verdi sağolsun bilgi vereceklermiş. Eurofins araştırdım cinsiyette yanılma falan okumuştum ama bilemiyorum ne kadar çok detay var.
Cinsiyette yanılma diye bir şey olmaz mümkün değil o. Cinsiyetin raporlanmasi yasak, o yüzden danışmanlar şirketten bilgi alıp sözlü olarak doktora bilgi veriyorlar doktorlar da sözlü olarak bize iletiyolar zaten o esnada yanlış aktarım olabilir ancak. Eurofins dünya standartlarında şuan zaten panaroma da iyidir illaki bir görüş bakalım.

Ora
Cinsiyette yanılma diye bir şey olmaz mümkün değil o. Cinsiyetin raporlanmasi yasak, o yüzden danışmanlar şirketten bilgi alıp sözlü olarak doktora bilgi veriyorlar doktorlar da sözlü olarak bize iletiyolar zaten o esnada yanlış aktarım olabilir ancak. Eurofins dünya standartlarında şuan zaten panaroma da iyidir illaki bir görüş bakalım.
Orayıda ararım olmadı. Siz memnun kaldınız değil mi

Aradım bakalım numaramı aldılar. Bugün birine karar vereyim, yarın test kiti gönderecekler ona göre bulunduğum bölgede firmaların yerleri yok çünkü bir sorun olmaz herhalde
Yurtdışına gidiyor zaten kan laboratuvar Türkiye'de değil o yüzden anlaşmalı hastane veya laboratuvarları var ya gidip oraya kan veriyorsun ya da onlar eve birini gönderiyorlar kan almak için.

Bazi doktorlar gercekten fazla takiklar onu yeme bunu yemw sunu yeme tmmda gozunu sevdigim ben ne yiyim 😅
Evet ya bu kadar abartmaya gerek yok, sakınan göze çöp batar diye bir söz var ya ona o kadar inanıyorum ki ne kadar pimpirik yaparsan o kadar istemediğin şeyler oluyor bence.

İçimizde insan büyüyor tabii ki ona faydalı şeyleri yiyeceğiz zarar vermek ister miyiz, onu yapma bunu yapma bıt bıt bıt.
Bana rafa uzanma diyorlar hala ya çocuk bir kilo olacak neredeyse bir risk yok çok şükür, millet takla atıyor hamileyken riskli bir durumum olsa neyse de bu kadar abartmaya gerek yok uzun mesafe koşmuyorum alt tarafı raftan bardak alacağım :D

Kilo konusunda da bence bir daha hiçbir zaman bu kadar düşünmeden yemek yiyebileceğimiz bir zaman olmayacak. Şuan anormal bir süreçteyiz hem iştah hem hormonlar yediriyor yani bir şekilde. Normalde yemeyeceğim şeyleri canım çekiyor. Bu süreç bitince normal düzene döneceğiz ve emzirme uykusuz geçeler koşuşturma derken zaten gidecek çoğu. Kilo alınır verilir, sağlığımızı etkileyecek boyutta olmadığı sürece bu dönemde normal. Her b*k*l*g doktorlardan uzak durmaya özen gösteriyorum asıl ruh sağlım için bu önemli bence :D

Canım bende 22+4 deyim ve 8 kg aldım ve kendime soruyorum ne yiyorsun da aldın bu kiloları diye çünkü akşamları felan ekmek tüketmeyen birisiyim sabahları 1 dilim ekmek yiyorum oda ekşi mayalı ekmeği. Ben biyerde okumuştum İçtiğimiz multi vitaminler kilo aldırıyormuş bence onların etkisi fazla. Birde ister istemez vücudumuz şiş gaz dolu, doğumdan sonra veririz hepimiz 🤲

Kızlar 3-4 gündür alt karnımda ağrı var, sancı gibi değil. Bir de karnımın sağ tarafında kasığımın hemen hemen 1 karış üzerinde bir ağrı var. Dokununca da ağrıyor. Sebebi ne olabilir, benzer şeyler yaşayan var mı?

Yurtdışına gidiyor zaten kan laboratuvar Türkiye'de değil o yüzden anlaşmalı hastane veya laboratuvarları var ya gidip oraya kan veriyorsun ya da onlar eve birini gönderiyorlar kan almak için.
Aradılar şimdi canım yarın randevum olan hastanede tesadüf bu firmaya yaptırıyormuş doktorumu da tanıyorlarmış iyi oldu benim için denk geldi. Sağolsun gayette güzel konuştu şimdiden rahatlattı 🙏🏼

Evet ya bu kadar abartmaya gerek yok, sakınan göze çöp batar diye bir söz var ya ona o kadar inanıyorum ki ne kadar pimpirik yaparsan o kadar istemediğin şeyler oluyor bence.

İçimizde insan büyüyor tabii ki ona faydalı şeyleri yiyeceğiz zarar vermek ister miyiz, onu yapma bunu yapma bıt bıt bıt.
Bana rafa uzanma diyorlar hala ya çocuk bir kilo olacak neredeyse bir risk yok çok şükür, millet takla atıyor hamileyken riskli bir durumum olsa neyse de bu kadar abartmaya gerek yok uzun mesafe koşmuyorum alt tarafı raftan bardak alacağım :D

Kilo konusunda da bence bir daha hiçbir zaman bu kadar düşünmeden yemek yiyebileceğimiz bir zaman olmayacak. Şuan anormal bir süreçteyiz hem iştah hem hormonlar yediriyor yani bir şekilde. Normalde yemeyeceğim şeyleri canım çekiyor. Bu süreç bitince normal düzene döneceğiz ve emzirme uykusuz geçeler koşuşturma derken zaten gidecek çoğu. Kilo alınır verilir, sağlığımızı etkileyecek boyutta olmadığı sürece bu dönemde normal. Her b*k*l*g doktorlardan uzak durmaya özen gösteriyorum asıl ruh sağlım için bu önemli bence :D
Of ben oraya uzanma onu yapma bunu yapma diyenlere cok gicik oluyorum ya, yarama bastin resmen. Bir de doktorum her seyi yapabilirsin derken. Benim kayinvalidem, beni gordugunde cok diyordu, onu yapma bunu yapma diye. Bir de benim adima ah yoruldun tabi filan diyorlar, ben cekinen bir insan degilim yorulursam soyluyorum ya da oturuyorum bir yerde zaten. Onlar ah yoruldun dedikce ben de sacma bir sekilde yorulmadigimi kanitlamaya calisiyorum, daha beter oluyor :) Bir doktorun videosunda vardi uzanmak vs. bebegin tutunmasiyla filan hic alakasi yok diyordu. Bu tarz hurafeler icin de "Halka soylenmis, bizden saklanmis" demisti, cok gulmustum.

Aradılar şimdi canım yarın randevum olan hastanede tesadüf bu firmaya yaptırıyormuş doktorumu da tanıyorlarmış iyi oldu benim için denk geldi. Sağolsun gayette güzel konuştu şimdiden rahatlattı 🙏🏼
Sen içini rahat tut hiçbir şey çıkmayacak görürsün bak. Daha dün bı doktorun konuşmasini dinledim yotube da aklıma da sen geldin hatta diyor ki 22 hafta sonrası ense kalınlığı vs ölçümü çok mantıksız 12. Haftadan sonra bu tarz ölçümler çok yanıltıcı oluyor dedi bir şey olsa mutlaka çıkardı ikili testte sen merak etme sen yaptır maksat rahat bir nefes al.

Bugün yaptırdım 27 haftadayım

Back