• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Canım eşimde bir abla var yapan ona söyle yapsın ben getiririm sen buzlukta vardı dersin dedi şimdi aldığımı duyarlarsa tribe girerler sırf benim yaptığım mantıyi yemeye geldiler buraya çünkü 🥴 o ablaya yazdım yapabilirim derse artık bugün için
Ayy canım sen trip atman lazım kayınvaliden yufka açabiliyorsa o açsın ben Bi kere evde börek yapayım dedim bitene kadar Bi oraya Bi buraya dönmekten mahvolmuştum onu küçük açıyoruz hadi mantı daha zahmetli normal yemekleri yaparken eziyet oluyor zorlar bayağı eziyet oluyor bizlere

İlk hamileliğimde bende senin gibi hissediyordum. Benim ailem de uzaktalardı ve ben de çok yalnızlık çekiyordum canım. Ama ona rağmen tek başıma üstesinden gelebildim. Kolay değildi tabi ama imkansız da değil. Endişelenmen çok normal. En azından eşinle daha açık konuşup ondan destek istemelisin bence. Bu kaygılarını onunla da paylaş tek başına yaşama. İmkanın varsa psikolojik destek al biraz doğum öncesi. Ben doğum sonrası almıştım. Lohusalık kafasıyla insanın psikolojisi çok dalgalanıyor zaten. Herşeyden önceye kendimizi almalıyız bu süreçte. Sağlıklı mutlu bir çocuk için sağlıklı ebeveynler olmamız şart canım. Kendi tecrübelerime bakarak diyorum bunları

Haklısın, güzel yetistirebilmek, bakabilmek için önce kendimi toparlamam en doğrusu. Her şeyi tek başıma yapmaya çalışmak, yardım isteyememek beni yordu. Eşime kendimi ifade etmeye çalıştım daha önce ama yanlış anladı. Hiçbir şey yapmamakla suçladığımı düşündü. O da anlamak istediği gibi anlıyor işte. Hata benim, ben Seyit Onbaşı gibi davrandıkça böyle oluyor. Kendimi ifade edebilecek güçte görmüyorum bu aralar, anlaşılmak, empati yapmak bu kadar zor değil.
Önceliğim bebeğim ve ben olacağım bundan sonra. Kendimi hep geriye atmaktan oldu ne olduysa.
Umarım hepimiz en güzel şekilde, sağlıkla geçiririz bu zamanları yoksa bu duygu karmaşasıyla yaşanılanlar unutulacak gibi değil. Çok teşekkür ederim her şey için 🌸

Hahahhahah aman keşke beni şuan zora sokmasaydida açması kendine kalsaydı 😁
Karnım ağrıyo bütütn gün yattım açamıyorum , İsterseniz ben size tarif edeyim deyin, onlar yapsın. Emekli değil mi bu insanlar, işleri güçleri yoktur ztn, sağlıkları da mantı yiyebileceklerine göre belli bir seviyededir zaten.

Ayy canım sen trip atman lazım kayınvaliden yufka açabiliyorsa o açsın ben Bi kere evde börek yapayım dedim bitene kadar Bi oraya Bi buraya dönmekten mahvolmuştum onu küçük açıyoruz hadi mantı daha zahmetli normal yemekleri yaparken eziyet oluyor zorlar bayağı eziyet oluyor bizlere
Evet çok mantı yaparım bende çok çok zahmetli bişey bel falan kalmiyor tek başıma yapmistim ondan belki yine tek başıma yapicam 😞 abla da dönüş yapmadı o yaparım derse iyi olacak benim için bu arada çok şükür riskli bir durumum yok ama gün içinde çok fazla kasılma oluyor bende heleki ağır iş yapınca buna kasik ağrısı da ekleniyor o yüzden yapmak istemiyorum bakalım abla yapamam derse ben mantı yapmaya giriscem şimdi 🙂

Merhaba kızlar merak ettiğim bir konu var, bebek hareketleri ne zaman düzene girecek benimki geçen hafta sert vururken şu an daha naif vuruyor o da aşırı düzensiz. Bilginiz var mıo_O

Merhaba kızlar merak ettiğim bir konu var, bebek hareketleri ne zaman düzene girecek benimki geçen hafta sert vururken şu an daha naif vuruyor o da aşırı düzensiz. Bilginiz var mıo_O
Benim de o şekilde değişiyor, pozisyonuyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bazen daha önde bazen daha arkada oluyor sanki. Büyüdükçe karnımızda o kadar rahat hareket edemediklerinde daha stabil olur heralde.

Merhaba, popişini döndüğünde daha az hissettiğimi fark ettim. Muhtemelen duruşuna göre değişiyor ☺️

Merhaba, gün içerisinde bile değişiyor benim. Bazen sabahları aşağıya doğru baskı gibi hissederken akşama doğru göbek deliğinin 2-3 parmak üzerinde tekme gibi hissediyorum, gece yanlara doğru gerdiriyor filan çok değişken. Artık büyüdükleri için gittikçe kısıtlanıyor hareketleri belki onunla ilgilidir. Bir de pozisyonuna göre değişiyor şiddeti.

Merhaba, gün içerisinde bile değişiyor benim. Bazen sabahları aşağıya doğru baskı gibi hissederken akşama doğru göbek deliğinin 2-3 parmak üzerinde tekme gibi hissediyorum, gece yanlara doğru gerdiriyor filan çok değişken. Artık büyüdükleri için gittikçe kısıtlanıyor hareketleri belki onunla ilgilidir. Bir de pozisyonuna göre değişiyor şiddeti.
evet doğru bende de öyle oluyor ama düzensiz olunca aklımda soru işareti kaldı benim de. İnşallah zamanla artar :KK200:

Bende özellikle geçen haftaki idrar yolu enfeksiyonu geçtikten sonra beyaz akıntı çoğaldı. Dün kontrolüm vardı doktoruma söyledim, normal diyor ama daha da ilerlerse fitil yazarız ileriki haftalarda dedi. Var mı böyle fitil kullanan ve faydasını gören? 🤔
beyaz akıntı vajinit olabiliyor, bende de vardı rahim ağzı boyunu kısaltmıştı. fitil kullandım hâlâ da kullanıyorum.

evet doğru bende de öyle oluyor ama düzensiz olunca aklımda soru işareti kaldı benim de. İnşallah zamanla artar :KK200:
bir süredir rutin gidiyor benim, ilerleyen haftalarda senin de öyle olur. Artış olmadı ama benim çocuum çok hareketli, düzene girdi son bir iki haftadır. Birazdan başlar diyorum dememe kalmıyor coşuyor içerde. Özellikle sola yatıp biraz dinlenince hareketlerini çok daha düzenli hissediliyor, diğer arkadaşlar da denediler işe yarıyor sen de hareketi az hissedersen sola yatıp dinlenmeyi dene istersen☺️

Benim de öyle çok tutarsız bazı günler rahat vermiyor tekmeleriyle havalara hoplatıyor bazı günlerde de hareketlerini ilk hissettiğim zamanlardaki gibi zayıf ve ufak ufak hissediyorum sanırım pozisyonu ile alakalı. Ayakları karnın tarafa doğru olunca daha şiddetli hissediliyor ama ayakları sırt tarafına bakınca daha hafif hissediliyor bence.

Canim ben 33mm ile serklaj oldum. Ama şöyle tüp bebek benim farkli şehirde yaptırdım yüzden hem tüp bebek doktorum hem kendi sehrimde özeldeki doktorum hem devletteki bir doktorda takipliydim hepsi ölçtü 33mm çok iyi uzunluk dediler. Perinatolog ölçüm yaptı 33mm ölçtü yine uzunluk iyi ama alttan muayene etmem lazım uzun olması yeterli değil dedi alttan kontrol etti ve yumuşama başlamıştı acil serklaja alındım. Yumuşama da şu şekilde oluyor normalde rahim ağzı sert oluyor rahimi kapatıyor bebeği tutuyor içerde ama yumuşama olunca o sertliğini kaybediyor ve açılmaya başlıyor erken doğum riski oluşuyor. Yani benim uzundu kısa oldugu için serklaj olmadım yumuşamadan dolayı oldum. Eğer alttan bakıldıysa yumuşama olmadığından emin olduysa doktorun 33mm iyi bir değer, 15 20 mm ile serklaj siz zamanında doğum yapanlar var.
Kaçıncı haftada fark edildi ? Ne zaman serklaj yapıldı acaba

bir süredir rutin gidiyor benim, ilerleyen haftalarda senin de öyle olur. Artış olmadı ama benim çocuum çok hareketli, düzene girdi son bir iki haftadır. Birazdan başlar diyorum dememe kalmıyor coşuyor içerde. Özellikle sola yatıp biraz dinlenince hareketlerini çok daha düzenli hissediliyor, diğer arkadaşlar da denediler işe yarıyor sen de hareketi az hissedersen sola yatıp dinlenmeyi dene istersen☺️
tamam canım deneyeyim teşekkürler:)

Back
X