• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
18+1'den selam kızlar, oğluşun yüzünü ilk kez gördük bugün resmen poz veriyor🥲🥲🙈🙈

"Uyuyomuşum gibi çek😌"

Teyzeleri çok şükür her şey yolundaymış. Bu sefer bir ay sonra değil iki hafta sonra çağırdı AFP için 😍 kaşıntıları söyledim. Karaciğer testlerin normal mi çıktı dedi (hastanede kendim çalışmıştım ) dedi evet dedim. O zaman kullandığımız ilaçlardan biri alerjik etki yapmış da olabilir dedi. Pirilamı omega 3 ü ve magnezyumu keselim bir hafta hiç bi şey kullanma dedi. Eğer kaşıntı biterse ona göre yol çizeriz dedi. Genelde multivitaminler kaşıntı yapar dedi. Bi böyle demeyeceğiz bakalım inşallah geçer. Demire de şimdi başlasak iyi olurdu ama gaz problemi çektiğin için 2 hafta sonra geldiğinde konuşalım dedi tmm dedim 😀
Ay ben bunların canını seveyim 😍😍😍😍
Çok tatlılar. Maşallah 🧿

Bu arada plesentası aşağıda olan kızçeler benimki de aşağıdaydı 11. Haftada. Bugün 15+3 de yukarı çıkmış. Hem de arkada duruyor bu çok iyi bir şey detaylıda bebeği çok güzel görürürz dedi. Bu aylarda hareketli oluyormuş zaten sürekli şey değiştirebilir ama şu anlık gayet güzel dedi. İnşallah sizinkiler de yukarı çıkar 😍 demek ki çıkabilen bir şey 😀

Benimkisi de bu ferrum. Aynı adda farklı formları mevcut sanırım. 2 kutu yazdı totalde 40 tane. Eczanede yazmışlar üstüne yemekle beraber ya da yemekten sonra diye. Ben de akşam yemeğinin üstüne alıyorum hemen. Ama diyetisyen de karın ağrısı yapar o yatmadan önce öneriyorum ben dedi bilemedim. Bi bakıcam ağrım devam ederse öyle denicem bi de 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Eki Görüntüle 3540882
Ben de Ferrum hap ile başlamıştım, midemi bulandırdığı için Ferifer kaşık şurub'a geçtim, tekli paketler halinde. Ben yemekle birlikte değil, yemek saatinden uzak ara zamanlarda alıyorum. Çünkü bununla birlikte kalsiyum almamak gerekiyormuş, yoğurt yememek lazım yani. Çay/Kahve de demir emilimini azaltıyor derler hep. Doktor bir de c vitamini emilimi artırır, o şekilde bir meyve ile alabilirsin demişti.

Değerim epey düşük çıkmıştı ilk testlerde, bu ilaç işe yaramadıysa 20. haftada damardan vereceğiz dedi, artık kan mı/demir mi verilecek anlamadım da umarım değerler artmıştır, bu şekilde müdahale olmak zorunda olmasa iyi olur.

“Dam üstünde un eler…
Dam üstünde un eler..
Tombul tombul ….” :KK75:

Cuma vakti uygun olmayan bu türküyle beraber daha da uygun olmayan bi şey diyeceğim. :sus:

Bikini bölgesine bi bakım yapayım dedim. Anam aşağıyı göremiyorum ki :eek:Nefesimi tutuyorum, karnımı elimle bastırıyorum yine de yok, asagıyı göremiyorum. Yalap şalap bi şey oldu.:olamaz:

Evde lazere başlamıştım. Hamile kaldıgımdan beri yapmadım. Öncekinin etkisi devam ediyor. Tam kapasite çıkmamış tuyler ama olanı da alana kadar benimki bana yetti. Esnek de değilim. Belimi ağrıttım :110:
Canim ayna kuklanarak yapabilirsin ben öyle yapıyorum. İlk etapta alışana kadar biraz zorluyor ters olduğu için ama alışınca kolaylaşıyor ❤️

Ben de Ferrum hap ile başlamıştım, midemi bulandırdığı için Ferifer kaşık şurub'a geçtim, tekli paketler halinde. Ben yemekle birlikte değil, yemek saatinden uzak ara zamanlarda alıyorum. Çünkü bununla birlikte kalsiyum almamak gerekiyormuş, yoğurt yememek lazım yani. Çay/Kahve de demir emilimini azaltıyor derler hep. Doktor bir de c vitamini emilimi artırır, o şekilde bir meyve ile alabilirsin demişti.

Değerim epey düşük çıkmıştı ilk testlerde, bu ilaç işe yaramadıysa 20. haftada damardan vereceğiz dedi, artık kan mı/demir mi verilecek anlamadım da umarım değerler artmıştır, bu şekilde müdahale olmak zorunda olmasa iyi olur.
Açıkçası benden yakın zamanda kan alınmadı hastanede. 2 hafta sonra asmde vericem. Değerime bakıp da vermedi yani. Evet üzerinde uyarı var süt ve süt ürünleri çay kahve tüketmeyin yazıyor. Ben zaten hiç içmem çay kahve. Akşama kadar olan öğünlerde alıyorum kalsiyumu da akşam yoğurt ayran vs tüketmiyorum artık.

Umarım yükselir sizin de. Evet c vitamini ile beraber alınca emilimi artıyor.

18+1'den selam kızlar, oğluşun yüzünü ilk kez gördük bugün resmen poz veriyor🥲🥲🙈🙈

"Uyuyomuşum gibi çek😌"

Teyzeleri çok şükür her şey yolundaymış. Bu sefer bir ay sonra değil iki hafta sonra çağırdı AFP için 😍 kaşıntıları söyledim. Karaciğer testlerin normal mi çıktı dedi (hastanede kendim çalışmıştım ) dedi evet dedim. O zaman kullandığımız ilaçlardan biri alerjik etki yapmış da olabilir dedi. Pirilamı omega 3 ü ve magnezyumu keselim bir hafta hiç bi şey kullanma dedi. Eğer kaşıntı biterse ona göre yol çizeriz dedi. Genelde multivitaminler kaşıntı yapar dedi. Bi böyle demeyeceğiz bakalım inşallah geçer. Demire de şimdi başlasak iyi olurdu ama gaz problemi çektiğin için 2 hafta sonra geldiğinde konuşalım dedi tmm dedim 😀
Ayyy maşallah maşallah ne tatlı poz vermişler sağlıkla kucağıniza alın inşallah ❤️ insan gidip görünce ne rahatliyo dimi bende sadece randevu günleri iyi hissediyorum sanırım bebeğimi görünce ☺️

Canlar yavrular.. :KK37:

Sonuçları göstermeye hastaneye gittim. Tansiyon için ilaç vermek istemedi. Tuzsuz ye, her gün yürü, bol su iç dedi. Ölçmeye devam et genel olarak 135/85 ve üstü olursa (kadın doğum Dr u 140/90 sınır demişti) tekrar gel dedi. Gebelik tansiyonu da değil bu, genel bi tansiyon oynaması bebekle ilgisi yok dedi.

İki ay önce yapılan anti tpo testi sınırı 34 iken benim sonuç 104 çıkmıştı. O yüzden haşimato için troide bakılsın istedim. Sonuçları aşağıya ekleyeceğim.

Gebelikte tiroid 2.5 seviyesine olsun isteriz. Seninki buna göre az yüksek çıkmış o yüzden ilaç veriyorum dedi. Alıp almamak konusunda kararsızım. 🤔

Yakın zamanda tiroid bakılan var mı ? Hamileliğin sonuna kadar mı 2.5 seviyesinde olmalı yoksa trimester yükseldikçe onun da seviyesi güncellenmiyor mu ?

Eklentiler

• IMG_4501.webp
    IMG_4501.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_4500.webp
    IMG_4500.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_4503.webp
    IMG_4503.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Kizlar ben demir ilacını kalsiyumla beraber alıyordum almammi lazım yani
Emilimi azaltır. Ayrı zamanlarda al. Demir yatmadan önce alsan daha iyi 👍🏻

Hani ıspanakla yoğurt aynı anda yemeyin, ıspanağın demirinden faydalanamazsınız diyorlar ya o mantık.

Son düzenleme:
Kizlar ben demir ilacını kalsiyumla beraber alıyordum almammi lazım yani
Ay yokk alınmaz öyle, ilacın aç mı tok mu, toksa yatmadan bı dilim portakl yiyip uzerine demir ilacı al, açsa sabah erken saatte al demirini kalkınca bı iki dilim portakal ya da limonlu su falan iç, demirden verim alacaksan c vit.ile desteklemen lazım, kalsiyumla emilim 0 yani birbirini hıc sevmiyorlar

"Uyuyomuşum gibi çek😌"
Yaaa maşallah ne güzel fotoğraflar bunlar 🧿❤️
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏
Artık gittikçe büyüyorlar 🥲

Sonuçları göstermeye hastaneye gittim. Tansiyon için ilaç vermek istemedi. Tuzsuz ye, her gün yürü, bol su iç dedi. Ölçmeye devam et genel olarak 135/85 ve üstü olursa (kadın doğum Dr u 140/90 sınır demişti) tekrar gel dedi. Gebelik tansiyonu da değil bu, genel bi tansiyon oynaması bebekle ilgisi yok dedi.

İki ay önce yapılan anti tpo testi sınırı 34 iken benim sonuç 104 çıkmıştı. O yüzden haşimato için troide bakılsın istedim. Sonuçları aşağıya ekleyeceğim.

Gebelikte tiroid 2.5 seviyesine olsun isteriz. Seninki buna göre az yüksek çıkmış o yüzden ilaç veriyorum dedi. Alıp almamak konusunda kararsızım. 🤔

Yakın zamanda tiroid bakılan var mı ? Hamileliğin sonuna kadar mı 2.5 seviyesinde olmalı yoksa trimester yükseldikçe onun da seviyesi güncellenmiyor mu ?
Yok 2.5seviywleri normal başı sonu fark etmez, ben ilk gebeligimde doğuma kadar kullandım ilaç, asıl kullanmamak problem yaratır, bebeğin gelişimine çok olumsuz etki yapıyor tiroid bozuklugu, korkma zararı olmaz aksine duzenlenmemesi problem

Emilimi azaltır. Ayrı zamanlarda al. Demir yatmadan önce alsan daha iyi 👍🏻

Hani ıspanakla yoğurt aynı anda yemeyin, ıspanağın demirinden faydalanamazsınız diyorlar ya o mantık.
Ayy benim kalsiyum efervesan tablet bende kolay kolay icemem hapı ikisini birlikte yutuyordum
Ay yokk alınmaz öyle, ilacın aç mı tok mu, toksa yatmadan bı dilim portakl yiyip uzerine demir ilacı al, açsa sabah erken saatte al demirini kalkınca bı iki dilim portakal ya da limonlu su falan iç, demirden verim alacaksan c vit.ile desteklemen lazım, kalsiyumla emilim 0 yani birbirini hıc sevmiyorlar
Geceleri meyve saati yapar öyle yatarım genellikle portakalla birlikte içerim hapida o zaman teşekkür ederim

Yok 2.5seviywleri normal başı sonu fark etmez, ben ilk gebeligimde doğuma kadar kullandım ilaç, asıl kullanmamak problem yaratır, bebeğin gelişimine çok olumsuz etki yapıyor tiroid bozuklugu, korkma zararı olmaz aksine duzenlenmemesi problem
Aldım ilacı. 👍🏻

Peki bitince yine dahiliyeye mi gitmem gerek ? Yoksa aile hekimi veya kadın doğumcu da yazabilir mi ?

Aldım ilacı. 👍🏻

Peki bitince yine dahiliyeye mi gitmem gerek ? Yoksa aile hekimi veya kadın doğumcu da yazabilir mi ?
Tekrar değerlere bakılır, normale dönmüş mu düşmeye başlamış mı diye, duruma göre dozu düzenlenir dahiliyeye gitmende fayda var tek dozla devam edilmez

Kuzum ben ben. Ben deli gibi kaşınıyorum. Özellikle duştan çıktıktan sonra bi yerime yağ krem vs. Sürmediysem vay ki halime gece uyutmuyor bile. Ama karaciğer enzimlerim ve diğer tüm her şey normal çıkıyor. O yüzden kendi kendime kuruluğa bağladım. Ama yarın doktora gittiğimde mutlaka danışacağım. Benim hassas bağırsak sendromum var o yüzden gebelikten önce yediğim Her şeye dikkat ediyordum. Şimdi gebelikten ötürü başlarda da çok kustuğum için açıkçası her şeyi yiyorum 😀 mesela laktoza intoleransım var bu aralar organik süt alıp içiyordum yine hemen bağırsklarıma vurdu. Bu cilt hastalıkları egzama vs de karaciğerden kaynaklanmıyorsa genelde bağırsağın sağlıksız olmasından kaynaklanabiliyor. Yarın doktorum bi yorum yapsın da ona göre yine probiyotik alıp laktoz vs. Kesmeyi düşünüyorum belki kaşıntılar da azalır

Kız söylesene 😂
Burada düşün düsün beynim yandı :confused:

Çok şükür geçmiş seninki, ins K kafamdadelisorularrrrr inki de öyle bi alerjidir.

Ben olsam kremleri öğrenir bi denerim

Şeker ve karbonhidrat uzak dur dedi meyve sayılı tüket şekerden dolayı dedi doktor. En azından şeker yüklemesine kadar dikkat edeceğim bende 19. Haftam 7 kg aldım biraz hızlı gidiyor dşye kızdı aslında yediklerime de dikkat ediyorum ama anlamadım.
Kızlar, dün atopik ciltlere Özel bebek ve anne kremini tum vücut sürdüm bol bol ve sanki hiç krem surmemisim gibi anında yuttu derim. Kaşıntı sanki bacaklarımda kremden sonra hafif yanma batma gibi hissettim. Galiba cildim tahmin ettiğimden daha kuru. Pazartesi doktor randevumu iptal etsem mi diye düşünüyorum artık....
Çok şekerli yiyorum valla doktor beni de uyardi kilo aldım diye...

Ben gebeligin başından beri tiroid ilaci kullaniyorum bence kullanmalısın çünkü tiroid gebelikte tehlike benim hamilelikte yükseldi tiroidim

İyi akşamlar kızlar 15+2 bugun kahverengi kanamam oldu hafif kırmızımsılıklar vardı doktoruma gittim kanama alanı göremedi rahimde bebekte iyi şükür ama progestana hem iğne hem fitil baslattı yaşayan var mı? Birde corasprin kullan her gün demişti o tetiklemiş olabilir mi acaba 😞

Back
X