• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Kızlar selam herkese 🙋🏻‍♀️ hani bu 2. trimester hamileliğin en rahat dönemiydi? Ölümü gösterip hastalığa şükrettirdikleri türden bi rahatlık herhalde 😏😏

Zaten bulantı halsizlik uyku durumları sebebiyle yataktan kalkalı 1 hafta oldu. Şimdi de sürekli bi ağrı, kaşıntı gerginlik vs hakim. Spor da yapıyorum sağlıklı da beslenmeye çalışıyorum kendimi asla yormuyorum ama yani pek de tadım yok açıkçası. Ben daha 16da böyleysem 30da mezarın içine girip azraili beklerim gibime geliyor 😂😂
Allah korusun inan bende gün sayıyordum 2 trimester için ama bulantılar azaldı artık kusmalarım pek yok ama hala agzımın tadı yok yıne pek bişey yıyemiyorum ayrıca gögüslerim aşırı derece kaşınmaya başladı baya karardı iştahsızlık aynı şekilde devam bulantı dışında değişen bişey olmadı😍

Kızlar selam herkese 🙋🏻‍♀️ hani bu 2. trimester hamileliğin en rahat dönemiydi? Ölümü gösterip hastalığa şükrettirdikleri türden bi rahatlık herhalde 😏😏

Zaten bulantı halsizlik uyku durumları sebebiyle yataktan kalkalı 1 hafta oldu. Şimdi de sürekli bi ağrı, kaşıntı gerginlik vs hakim. Spor da yapıyorum sağlıklı da beslenmeye çalışıyorum kendimi asla yormuyorum ama yani pek de tadım yok açıkçası. Ben daha 16da böyleysem 30da mezarın içine girip azraili beklerim gibime geliyor 😂😂
Canım haline şükret,
Son 7 haftadır evde yatıyorum geçen yarım saat dışarı çıkacağım için havalara uçtum ne güzel spora gidebiliyorsun hareket kısıtlılığın yok, bebeğin sağlıklı sen sağlıklısın riskin yok. Keşke ben de sizler gibi olabilsem 😔

ilk oldugu için mi acaba hissetmiyoruz yada henüz anlayamıyoruz belkide bilemiyorum 😍
Henüz erken :) kızımda 22. hafta itibari ile tam olarak hissettim. Bunda bi tık erken diyebilirim ama iki oldukları için bence ve sürekli bir hareket bile söz konusu değil. Bazen 2 gün hiç bir hareket olmuyorken birden bir pıt :) bi 2-3 hafta daha geçtikten sonra artık inşallah iyi bir şekilde hissederiz sanki .

Bu arada kızlar prilama veda ettim diyebilir miyim bilmiyorum :) 17+0‘ım bugün 3. günüm içmedim. Sabah bi bulantı yine yaşıyorum ama idare edilmeyecek gibi değil şükürler olsun. Öğlene doğru hafifliyor. Suyu iyi içmeye çalışıyorum bi hasta olur gibiydim hafta başı boğaz ağrısı ile başladım ıhlamur limon ve takviyeler derken toparladım sayılır. Ihlamuru yine de 1 fincanı geçmeyecek şekilde tükettim.

15+3 den selamlar kızlar 😍
Bir ay sonra sonunda bugün doktor kontrolümüz var. Bir ay gerçekten çok uzun bir süre ya. Acaba bebeğim içerde ne durumda yaşıyor mu kalbi atıyor mu gibi endişeler içerisine girdim yine 😀 13.30 da kontrolümüz var inşallah her şey yolunda gider 😍 internetten gördüğüm kadarıyla çikolata yiyin uyanık oluyor diyorlar elimde çikolata hazırlanıyorum şu an 😍
Bugün şu kaşıntı işini bi soracağım doktoruma. Eğer bir şey önerirse sizlerle de paylaşırım 🌺
Dualarınızı bekleriz teyzeleri 😍

15+3 den selamlar kızlar 😍
Bir ay sonra sonunda bugün doktor kontrolümüz var. Bir ay gerçekten çok uzun bir süre ya. Acaba bebeğim içerde ne durumda yaşıyor mu kalbi atıyor mu gibi endişeler içerisine girdim yine 😀 13.30 da kontrolümüz var inşallah her şey yolunda gider 😍 internetten gördüğüm kadarıyla çikolata yiyin uyanık oluyor diyorlar elimde çikolata hazırlanıyorum şu an 😍
Bugün şu kaşıntı işini bi soracağım doktoruma. Eğer bir şey önerirse sizlerle de paylaşırım 🌺
Dualarınızı bekleriz teyzeleri 😍
Değil mi bence de 1 ay çok uzun yaa. Kesinlikle iki haftada bir en azından kontrol olmalı .

benim şurup degil canım dr bana ferrum diye bi ilaç verdi ilk kullandığımda bende de arada bir karında agrı oluyordu çünkü sabah aldıgımda özellikle oldu ama onuda ben yediğim şeylere bagladım sürekli bi ağrı olmadı ilk iki hafta günde 2 tane alıyordum bu hafta artık günde 1 olacak şekilde akşam uyumadan alıyorum bu şekilde hiç bi ağrı da olmuyor banada ileriki haftalara kadar kullanacagımı söyledi
Benimkisi de bu ferrum. Aynı adda farklı formları mevcut sanırım. 2 kutu yazdı totalde 40 tane. Eczanede yazmışlar üstüne yemekle beraber ya da yemekten sonra diye. Ben de akşam yemeğinin üstüne alıyorum hemen. Ama diyetisyen de karın ağrısı yapar o yatmadan önce öneriyorum ben dedi bilemedim. Bi bakıcam ağrım devam ederse öyle denicem bi de 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

1738921016439.webp

Allah korusun inan bende gün sayıyordum 2 trimester için ama bulantılar azaldı artık kusmalarım pek yok ama hala agzımın tadı yok yıne pek bişey yıyemiyorum ayrıca gögüslerim aşırı derece kaşınmaya başladı baya karardı iştahsızlık aynı şekilde devam bulantı dışında değişen bişey olmadı😍
Benim iştah maşallah arşa çıktı. Hep zayıf ve hastalıklı bi çocuk ve gençlik dönemi geçirdim. Bu halimi gören herkes şaşırıyor ben de dahil. Sürekli aklımda bir şeyler yemek hissi 😂😂 ama kendimi baskılıyorum.

Sorma göğüsler aynı. Doğum yapan bi arkadaşımınkini görmüştüm yakın zamanda nerdeyse kömür karasıydı (kesinlikle aşağılamak veya ayıplamak için söylemiyorum yanlış anlaşılmak istemem) korkmuştum. Ben daha şimdiden yaklaştım ona 😭😭 bir de benimkiler zaten c kuptu. Şu an zor giriyorum s🌸tyenlere 😢😢 afedersin kafam kadar oldular. Hadi şimdi kıştayız saklaması kolay her yeri yazın ben bunlarla nasıl insan içine çıkıcam onu düşünüyorum şimdiden 😭😭😭😔

Kızlar selamlar beşik olarak ne düşünüyorsunuz. Oğlumun şuan montesori yatağı var eski beşiğini tasınırken vermiştik. Yani bebişe bir beşik lazım şu büyüyen beşikleri beğendim önce minik sonra tek kişilik yatak gibi olabiliyormuş kullanan var mı hiç .

Canım haline şükret,
Son 7 haftadır evde yatıyorum geçen yarım saat dışarı çıkacağım için havalara uçtum ne güzel spora gidebiliyorsun hareket kısıtlılığın yok, bebeğin sağlıklı sen sağlıklısın riskin yok. Keşke ben de sizler gibi olabilsem 😔
İnan burdaki tün arkadaşlara dua ediyorum. İnşallah sen de yakın zamanda gücünü toparlarsın. Tabiki de herkesin süreci farklı. Benim de başlarda alındı alınacak diye 3 hafta kürtaja gittim sonuç şu an 16. haftamdayım. Daha yataktan geçen hafta kalktım. Spora gidiyorum dediğim de o zaman başladım.

Elbette çok şükür bugünüme Allaha şikayet ediyormuşum gibi olmasın. Soran herkese zaten çok iyiyim diyorum. Kontrolde bile doktora bir şikayetim yok diyorum o soruyor o yok mu bu yok mu diye hepsinden az az var ama idare edemeyeceğim kadar değil. Burda az çok gebeliklerimiz birbirimize yakın amacım konuşup dertleşmek ya da rahatlamak.

Allah hepimize şu mübarek günde sağlıklı gebelikler, kolay doğumlar, sağlıklı ve uslu 😅bebekler, anlayışlı eşler, evlerimize huzur ve neşe, hayırlı ve bol bereketli kazançlar nasip etsin inşallah 🙏🏼

Benim iştah maşallah arşa çıktı. Hep zayıf ve hastalıklı bi çocuk ve gençlik dönemi geçirdim. Bu halimi gören herkes şaşırıyor ben de dahil. Sürekli aklımda bir şeyler yemek hissi 😂😂 ama kendimi baskılıyorum.

Sorma göğüsler aynı. Doğum yapan bi arkadaşımınkini görmüştüm yakın zamanda nerdeyse kömür karasıydı (kesinlikle aşağılamak veya ayıplamak için söylemiyorum yanlış anlaşılmak istemem) korkmuştum. Ben daha şimdiden yaklaştım ona 😭😭 bir de benimkiler zaten c kuptu. Şu an zor giriyorum s🌸tyenlere 😢😢 afedersin kafam kadar oldular. Hadi şimdi kıştayız saklaması kolay her yeri yazın ben bunlarla nasıl insan içine çıkıcam onu düşünüyorum şimdiden 😭😭😭😔
“Dam üstünde un eler…
Dam üstünde un eler..
Tombul tombul ….” :KK75:

Cuma vakti uygun olmayan bu türküyle beraber daha da uygun olmayan bi şey diyeceğim. :sus:

Bikini bölgesine bi bakım yapayım dedim. Anam aşağıyı göremiyorum ki :eek:Nefesimi tutuyorum, karnımı elimle bastırıyorum yine de yok, asagıyı göremiyorum. Yalap şalap bi şey oldu.:olamaz:

Evde lazere başlamıştım. Hamile kaldıgımdan beri yapmadım. Öncekinin etkisi devam ediyor. Tam kapasite çıkmamış tuyler ama olanı da alana kadar benimki bana yetti. Esnek de değilim. Belimi ağrıttım :110:

Selam kızlar umarım herkes iyidir. Uzun süredir yazamadım buraya. Misafirlerim vardı 2 haftadır. Ama hiç yemek yaptırmadılar bana sağ olsunlar kendileri giriştiler mutfağa 😍 Çok rahatlattılar beni. Aylardır doğru düzgün yemek yiyemiyorduk bulantılar yüzünden. Çok iyi geldi🙏🏻 16 haftayı doldurduk bugün itibarıyla ama cinsiyeti hala bilmiyorum 🥲 Cinsiyeti bilmeyen tek ben mi kaldım yoksa 😄 1 aydır doktora gitmedim. Yarın gideceğiz çok heyecanlıyım 🤗 Arada ufak pıt pıtlar hissediyorum sanki özellikle akşamları. Beni bir nebze rahatlatıyor. Bebeğim iyi diyorum. Koku hassasiyeti de geçmedi gitti. Gebelik boyu sürecek diye korkuyorum şimdi de.

“Dam üstünde un eler…
Dam üstünde un eler..

Cuma vakti uygun olmayan bu türküyle beraber daha da uygun olmayan bi şey diyeceğim. :sus:

Bikini bölgesine bi bakım yapayım dedim. Anam aşağıyı göremiyorum ki :eek:Nefesimi tutuyorum, karnımı elimle bastırıyorum yine de yok, asagıyı göremiyorum. Yalap şalap bi şey oldu.:olamaz:

Evde lazere başlamıştım. Hamile kaldıgımdan beri yapmadım. Öncekinin etkisi devam ediyor. Tam kapasite çıkmamış tuyler ama olanı da alana kadar benimki bana yetti. Esnek de değilim. Belimi ağrıttım :110:
🫢🫢 sorma ben de yaklaştım senin durumuna. O da kafamı kurcalayan bir şey anneme sorup duruyorum ne zaman sonra görememeye başlicam diye 😂😂

“Dam üstünde un eler…
Dam üstünde un eler..

Ayy benimkiler de daha adet gecikmesinde kocaman olmuşlardı sağolsunlar çokta küçük degillerdi ama şimdiden emzirme sütyeni almaya başladım 90 bile küçük geldi afedersiniz 😬 daha ilerki aylarda napacaguk karnimiz kocaman olunca 😂

Doktora sormadım ama sabahları yarım su bardağına 2 yemek kaşığı ev sirkesi koyup içiyorum evden çıkmadan bağırsak sağlığıma iyi geliyor.

Benim hormonlar tavan evden çıkmadan hatta odasından çıkmadan çalışan kocam alyans takmıyor diye önce kavga ettim sonra küstüm şimdide trip aşamasındayım.. Allahım aklıma mükayet ol bu ben değilim :D

Teyzeleri çok şükür her şey yolundaymış. Bu sefer bir ay sonra değil iki hafta sonra çağırdı AFP için 😍 kaşıntıları söyledim. Karaciğer testlerin normal mi çıktı dedi (hastanede kendim çalışmıştım ) dedi evet dedim. O zaman kullandığımız ilaçlardan biri alerjik etki yapmış da olabilir dedi. Pirilamı omega 3 ü ve magnezyumu keselim bir hafta hiç bi şey kullanma dedi. Eğer kaşıntı biterse ona göre yol çizeriz dedi. Genelde multivitaminler kaşıntı yapar dedi. Bi böyle demeyeceğiz bakalım inşallah geçer. Demire de şimdi başlasak iyi olurdu ama gaz problemi çektiğin için 2 hafta sonra geldiğinde konuşalım dedi tmm dedim 😀

Eklentiler

• IMG_5743.webp
    IMG_5743.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 67
  • BDE20115-6981-4ACD-917B-D2FDC2C55BEA.webp
    BDE20115-6981-4ACD-917B-D2FDC2C55BEA.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 66
“Dam üstünde un eler…
Dam üstünde un eler..

peki benim de okurken türküne eşlik edip sesli sesli söylememe ne demeli : )))

Back
X