- Konu Sahibi kediannesibiri
- #29.321
Gel canım ben öveyim sana sezeryanı 8 sene önce hiç sancım olmadığı ve bebeğimin kilosu fazla olduğu için doktorumun kararıyla sezeryan oldum. Hiç istemediğim birseydi aslında, baştan beri kendimi normal doğuma hazırlamıştım, nasip olmadı.Merhaba kızlar. Biraz içimi dökme amaçlı yazıyorum bu yazıyı. Ben normal doğumdan korkan biriyim. 36. Haftama girmeme 2 gün var. Zaman daraldıkça stresim de artmaya başladı. Sezaryen istediğimi doktoruma da söyledim o benim kararıma bırakıyor zaten. Biliyorum normal doğum en güzeli adı üstünde normal ama bana da sezaryandaki dikiş ağrısını çekmek daha kolaymış gibi geliyo mesela. Ama çevremde normal doğum yapan insanlar illa normal doğum yap sezaryende mahvoluyosun yok dikiş yerin enfeksiyon kapıyor yok yarım insan oluyosun cidden bu laflardan çok sıkıldım. Bugün aile hekimim de normal yap sezaryen olan bi hastamın dikişleri patladı yeniden dikildi bilmem ne birsürü şey söyledi. Zaten hassas dönemdeyiz ve her kafadan bir ses çıkıyor.. her doğum kendine özgü herkesin doğum hikayesi bambaşka. Ama son zamanlarda şunu der oldum Allah rızası için biraz da sezaryanı öven birileri olsun çevremde ya
Korka korka girdim ameliyathaneye ama herşey çok rahattı. Belimden iğne yapıp uyusturdular. Bilimcim açıktı, karnımı çekiştirdiklerini filan hissettim ama sanki o bölge plastik gibiydi. Asla acı hissetmedim. Bebeği 5 dakikada aldılar zaten, bana gösterip temizlemeye götürdüler. Sonra beni kapatmalari uzun sürdü, dikiş atarlarken beklemekten sıkıldım.
Gerçekten kuaförde saç kestirmek kadar kolaydı. Baş ağrısı olmaması için bol su ve nescafe içtim cok işe yaradı. Yatıp güzelce dinlendigim için dikişler hızlıca iyileşti. Enfeksiyon filan olmadı çok şükür. Benide çok korkutmuşlardı. Yaşlı bir komşu teyze vardı o zaman, sağolsun her gün başka bir felaket anlatırdı. Yok birinin gelini sezeyan oldu karnından iltihap boşalttılar, birinin kızı sezeryan oldu tekrar ameliyat ettiler... Neler neler duydum, dinlemek zorunda kaldım. Ama şükür en ufak olumsuzluk yaşamadım. Normal doğum yapıp çok çile çeken insanlarda var ona bakarsane. Herkesin hikayesi farklı. O yüzden olumsuz tecrübelere kulağını tıka. Kendini strese sokmaktan başka bir işe yaramaz bunları dinlemek.