• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Kizlar merhaba 🥰 ben de sizin aranizda yer alacaktim ama nisan ayinda bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olup aranizdan ayrilmistim. Nasilsiniz, umarim hepiniz bebislerinizi saglikla kucaginiza alabilmissinizdir? Bu grubun ruhu cok guzeldi neredeyse herkes aktifti ve sizleri ozledim 🫣 ben yeniden hamile kaldim, su an 18 haftalik hamileyim. Biberon, sut sagma makinesi, elektrikli ana kucagi mi manuel olan mi, bu gibi konularda tecrubeleriniz neler oldu? Tek tek okumak istedim aslinda sureclerinizi ama cok fazla mesaj olmus bakamadim o sekilde.
Ben saglikli diye cam biberon bakiyodum ama bebegin suratina dusuyor hemen kiriliyor vs yaziyor yorumlarda, sizler ne dusunuyosunuz cam mi pp mi sizce?
Bi de philips avent yenidogan, dr.browns 0+ bakiyodum, lansinoh da cok onermisler. Var mi tecrubeleriniz?
Sut sagma icin de bebebao eller serbesti cok ovuyorlar ama bi kesim de sut cekim gucu az diyor.
Elektrikli elele marka ana kucagi istiyodum ama manuel daha kullanisli diyolar hicbi seye karar veremiyorum 🙈
Hayırlı olsun canım biberon için ben philips avent dr.browns yeni doğan kullanıyorum akma yapmıyo ben bile zor cekiyorum😅 memeyi unutmasın diye memnunum.sağma için manuel var ama istediğim gibi olmuyo süt zor geliyodu memeyi cekerken acıyor alacaksan elektrikli al

Kizlar merhaba 🥰 ben de sizin aranizda yer alacaktim ama nisan ayinda bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olup aranizdan ayrilmistim. Nasilsiniz, umarim hepiniz bebislerinizi saglikla kucaginiza alabilmissinizdir? Bu grubun ruhu cok guzeldi neredeyse herkes aktifti ve sizleri ozledim 🫣 ben yeniden hamile kaldim, su an 18 haftalik hamileyim. Biberon, sut sagma makinesi, elektrikli ana kucagi mi manuel olan mi, bu gibi konularda tecrubeleriniz neler oldu? Tek tek okumak istedim aslinda sureclerinizi ama cok fazla mesaj olmus bakamadim o sekilde.
Ben saglikli diye cam biberon bakiyodum ama bebegin suratina dusuyor hemen kiriliyor vs yaziyor yorumlarda, sizler ne dusunuyosunuz cam mi pp mi sizce?
Bi de philips avent yenidogan, dr.browns 0+ bakiyodum, lansinoh da cok onermisler. Var mi tecrubeleriniz?
Sut sagma icin de bebebao eller serbesti cok ovuyorlar ama bi kesim de sut cekim gucu az diyor.
Elektrikli elele marka ana kucagi istiyodum ama manuel daha kullanisli diyolar hicbi seye karar veremiyorum 🙈
Merhaba hayırlı olsun 🧿 ben de mochi eller serbest sut sagma makinesi var cok memnunum. İyi ki almisim. İlk başta materninin kaşık biberonunu kullandim. Daha sonra biberona gecis yaptim. Biberon olarak philis avent responsenin 4 lü paketini almistim. Biberonlari güzel akma yapmıyor. Icinden de hediye olarak emzigi çıktı. Bebegim sadece o emziği tutuyor. Bir de aklımdayken yaziyim owli nin uyku gurusu ilk basta pahali gelmisti ama iyi ki almisim. Kiyafet olarakta bebeğime aldigim alt üst takımları çok giydiremedim. Aldigima pisman oldum. Hep zıbın uzerine fermuarlı tulum giydirdim.😅 aklıma gelen herseyi yazdım. Artık gördüğüm bütün hamilelere sarılmak istiyorum 🤭

Eki Görüntüle 3538708
Şu pozisyonda tutunca yapıyo hemen müdaheleye gerek kalmıyo 😊 premanın videoları var bu konuda birkaç tane güzel taktikler veriyo
Tuvalet iletişimi bu forumda hiç konuşulmamış bir konuydu, uygulayan birini bulmak beni çok sevindirdi :) yıllardır bebekleri önce beze yapmaya zorlamak, sonra da artık beze değil tuvalete yap demek saçma gelirdi. Sonra ben de Prema’yı keşfettim. İnşallah birkaç ay sonra bebişim doğar doğmaz uygulayacağım bu yöntemi 🤩 başka herhangi bir kitap veya video vs var mı önerebileceğiniz? Şimdiden öğrenmek istiyorum.

Kızlar benim doğumdan sonra özellikle son 1 buçuk aydır dizlerim çok agriyor. Acaba vitamin eksikliği falan mı tetikliyor. Normalde böyle bir sorunum yoktu. Ortopediye mi gitmeliyim bunun için?

Bende ikiside var elektrikli olaninsevmedi genel olarak elektrikli seven pek yok sanırım ben hem avent hem dr Brown aldım zaten iki biberon almak lazım Dr Brown kolik olanını aldım avent de iyi ama 1 numarayı yenidoğan doneminde kullanman gerekirse çekmesi çok zor oluyor ben 2li almıştım 1 numara olani cekemedi yeni dogdugunda gücü yetmemisti oyuzDen 2 nolu olanı kullanmistim sağma makinesine gelince aventin var ama inan o prizde durmak berbat bı iş hem ev işleri vs için hem bazen kimse olmuyor süt aagman gerekiyor bebek ağlıyor durmuyor onu kucağına alman gerekiyor bence en iyisi eller serbest
Ben saglik

Kızlar benim doğumdan sonra özellikle son 1 buçuk aydır dizlerim çok agriyor. Acaba vitamin eksikliği falan mı tetikliyor. Normalde böyle bir sorunum yoktu. Ortopediye mi gitmeliyim bunun için?
Ayyy benimde öyle dizlerim çok kötü eğilip kalkarken çok ağrıyor bende düşünüp duruyorum napsam diye bide epiduralden dolayı sanırım belim çok ağrıyor doğumdan beri bir türlü toparlayamadim napcaz bilmem bir sürü vitamin içiyorum saçlarım berbat dökülüyor biotin keratin aldım hiç fayda etmiyor

Benim de boynum çok kötü tutuk. Emzirmekten kucakta uyutmaktan. Emzirme problemi yaşıyoruz ayakta emziriyorum falan şöyle rahatça koltuğa oturup emziremedim 3 ay oldu. Hep bi eciş bücüş hallere giriyorum memeyi tutsun diye. Bu saatten sonra bu durum düzelir mi kızlar? Umudum kalmadı hiç artık. Hep anne sütüyle devam ediyoruz hiç mama vermiyorum ama aşırı yıpranıyorum. Normalde bebekler tok dahi olsa memeyi alır emer Hep meme ister memede sakinler. Benim ki aç tok fark etmez memede sakin çocuk deliriyor. Hep uğraşıyorum uyku aralarında falan gönlünü yapa yapa hoplata zıplata gezdire gezdire falan emziriyorum niye böyle ve nasıl düzelecek hiç bilmiyorum

Tuvalet iletişimi bu forumda hiç konuşulmamış bir konuydu, uygulayan birini bulmak beni çok sevindirdi :) yıllardır bebekleri önce beze yapmaya zorlamak, sonra da artık beze değil tuvalete yap demek saçma gelirdi. Sonra ben de Prema’yı keşfettim. İnşallah birkaç ay sonra bebişim doğar doğmaz uygulayacağım bu yöntemi 🤩 başka herhangi bir kitap veya video vs var mı önerebileceğiniz? Şimdiden öğrenmek istiyorum.
Evet ben de hiç görmedim bunu uygulayan ama premanın videolarından etkilenip bebeğim olursa denemek istiyorum diye düşünüyodum hep. Doğar doğmaz başlayamadık çok minikti 🥺 7 haftalıkken başladık biz de
Tuvalet iletişimi kitabı var evren bay şengülün onu okuduk

Ayyy benimde öyle dizlerim çok kötü eğilip kalkarken çok ağrıyor bende düşünüp duruyorum napsam diye bide epiduralden dolayı sanırım belim çok ağrıyor doğumdan beri bir türlü toparlayamadim napcaz bilmem bir sürü vitamin içiyorum saçlarım berbat dökülüyor biotin keratin aldım hiç fayda etmiyor
Benim de aynı canım. Yere eğilip kalkarken çok agriyor. Saçlarım aşırı dökülüyordu çareyi kısacık kestirmekte buldum.
Benim de boynum çok kötü tutuk. Emzirmekten kucakta uyutmaktan. Emzirme problemi yaşıyoruz ayakta emziriyorum falan şöyle rahatça koltuğa oturup emziremedim 3 ay oldu. Hep bi eciş bücüş hallere giriyorum memeyi tutsun diye. Bu saatten sonra bu durum düzelir mi kızlar? Umudum kalmadı hiç artık. Hep anne sütüyle devam ediyoruz hiç mama vermiyorum ama aşırı yıpranıyorum. Normalde bebekler tok dahi olsa memeyi alır emer Hep meme ister memede sakinler. Benim ki aç tok fark etmez memede sakin çocuk deliriyor. Hep uğraşıyorum uyku aralarında falan gönlünü yapa yapa hoplata zıplata gezdire gezdire falan emziriyorum niye böyle ve nasıl düzelecek hiç bilmiyorum
Gercekten emzirme olayının bu kadar yorucu olduğunu bilmiyordum. Benim zaten boyun fıtığım var üstüne kambur durup emzirme falan da eklenince iyice ağrılarım arttı.

Evet ben de hiç görmedim bunu uygulayan ama premanın videolarından etkilenip bebeğim olursa denemek istiyorum diye düşünüyodum hep. Doğar doğmaz başlayamadık çok minikti 🥺 7 haftalıkken başladık biz de
Tuvalet iletişimi kitabı var evren bay şengülün onu okuduk
Tam olarak nasıl oluyor. Tuvalete Kaç saatte bi tutuyorsun canım. Bunu başarıyorlar mi bebekler ,hiç bilgim yoktu bu konuda

Tam olarak nasıl oluyor. Tuvalete Kaç saatte bi tutuyorsun canım. Bunu başarıyorlar mi bebekler ,hiç bilgim yoktu bu konuda
Belli bi saat tutmuyorum aslında, uykudan uyanınca götürüyorum mesela çişi en çok o zamanlar yapıyo ya da gündüz uykusundan uyanınca yapmadıysa emzirip oynadıktan sonra uykusu geliyo uyumadan önce tutuyorum o zaman yapıyo. Kaka sinyalini iyi veriyo bacaklarını karnına çekiyo ıh ıh sesler çıkarıyo falan götürdüğümde yapıyo onu da. Yani tabi tuvalette bekleyip bekleyip yapmadığı da oluyo bir daha götürmek için bezine bakıyorum o arada yapmış bezine falan yakalanmıyo her zaman. Birkaç gündür de gece 3 4 gibi götürüyorum, tuvaletinin geldiğini belli ediyo bacaklarını oynatıyo kafasını sağa sola çeviriyo falan çişi gelmiş oluyo bazen yine kakasını da yapıyo. Sonra da emziriyorum uykusu açılmadan devam ediyoruz uyumaya 😊 böyle yani evdeyken bu şekilde devam ediyoruz

işte geldim burdayım 🥰 4 ekim de doğum yaptım arkadaşlar sezaryen ile oldu 38+0 da doğum yaptım. çok şükür 🙏🏻 kızım şuan 3bucuk aylık. Rsv virüsü pozitif çıktı ve akciğerde zatürre başlangıcı dedi doktor. bir hafta kadar hastanede yattık. şuan daha iyi ama ben tekrar hastalanmasından korkuyorum. birde ciğerlerinde kalıcı bir leke filan olur korkusu yaşıyorum. salgın varmış dikkat edin 🙏

Back