2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar bugün çok şükür temizliğim yapıldı cam kapı perde heryer tiril darısı başınıza canları çıktı bizimkilerin o değilde ben hiçbir şey yapmadım ama şuan da ayakta duramıyorum agrıdan son haftalar böyle oluyormuş demek
Bebek doğduktan sonra hepimiz yeniden doğmuş gibi olucaz kızlar. Doğum yapanlar ise iyileşince yeniden doğacak . İyi düşünelim herşey için iyi olur inşallah

Oy maşallah biz yüzünü doğru düzgün göremedik hiç göstermiyor gördüğüm kadarıyla babasına benziyor benim ki de bu sefer belki görürüz artık bundada görmezsek doğacak zaten
Kız mı erkek mi senin bebiş her gördüğümüzde farklı gibi ama en son fotosunda baya suratı tombullaşmıştı benim şuan normal doğum korkum var sezaryeni düşününce korku olmuyor doktora söylesem mi acaba diye düşünüp duruyorum. Çatı muayenesinden sonra normale çok müsait bekleyelim derse ne yaparım bilmiyorum çevremde herkes sezaryen oldu, bana kolay geliyor sancı yok stres yok beklemek yok kafam çok karışık

Bebeğe bu zamanlarda süt ve muz çok yarıyormuş doktorum bana bol bol süt içmemi söyledi. Ben kefir mayalıyorum evde bi de bayadır hem metabolizma hem de bağışıklık için. Bir de arkadaşım galactago süt artırıcı damla önerdi sezaryen oldu bir gün önce içmiş doğumdan sonra hemen geldi dedi. Şuan da 3 aylık bebiş emziriyor sadece. Bende aldım umarım işe yarar Bir de çikolata, hediyelik yaptırmayanlar için süslebeni diye bir instagram sayfası var çikolatası çok lezzetliymiş ondan yaptırdım 400 tl gibi bir ücret verdim 90 adet çikolata, 50 adet hediyelik. Kapı süsü ve takı yastığı da yaptırdım o da çok güzel geldi instagram sayfasının adı minik_eller bakabilirsiniz
Benim yaptırdıklarım aşağıda ki gibi bakabilirsiniz

Eklentiler

• 33E89E4A-E639-4EE7-A3F8-3F9480050BE3.webp
    22 KB · Görüntüleme: 63
  • 829E9F74-882D-4BF6-88E3-E3A1756197D2.webp
    44,3 KB · Görüntüleme: 60
Çok güzelmiş gerçekten ben yaptirmadim artik yetismez zaten. İnşallah sağlıkla gelsin 40i çıkınca sünnet de yaptirip mevlüt okumayı düşünüyorum o zaman böyle hediyelikler filan hazirlarim inşallah

Süt yerine peynir yoğurt kefir daha faydalı . 5 bardak süt bir dilim peynire denk fayda olarak. Mideyi dolduruyor süt faydasız değil ama diğer süt ürünlerine göre daha az faydalı. Diğerlerinden daha az yiyip daha çok fayda alırsınız geçenlerde bir gıda mühendisinin yazısını okumuştum şuan bulamadım ama

B
Ebegin kafası kanala girince su falan gelince normal dogummu yapiyorlar yoksa sezeryan olabiliyormu benimde tek korkum bu bebek erken kanala girerse normal dogum olursa diye

Bu sert ve haşin hareketler erkek bebelerinde oluyo heralde benimkide öyle

Katılıyorum ben gün aşırı kahvaltilarda kaşar peyniri 2 adet yumurta domates salatalık tahin pekmez yiyorum bazen ara ögünde muz yiyorum bazi aksam tarhana çorbasi iciyorum hergün 1 adet maden sutu iciyorum 1 bardak süt içiyorum ve yesil sogan taze sarımsak roka bunlari yemek yaninda yiyorum tavsiye ederim süt yapıyirlar ve bebege kilo aldıriyorlar

Kızlar tahmini doğum tarihine 3 gün kaldı ama bebişin gelesi yok galiba ya yalancı sancılarım çok fazla ama düzenli gelen bı sancı yok. Dr bile dedi kızlar erken gelir seninki inatçı çıktı diyo Salıya kadar gelmezse suni sancı verilecek ama bugün bı arkadaş yazmıştı suni sancıyla bebeğin nabzı düşmüş acil sezeryan alınmıştı ben korkmaya başladım ya insallah kendi gelir

Şimdi arkadaslar mayısın 15 benim sezeryan yaparsa 38+0 oluyo kaçıncı haftada sogum yapmış oluyorum ben yanı zamanında sogum yapmış oluyormuyum

Kızlar ben saçımı kestirmek istiyorum ama çok fazla bu konuyla ilgili hurafe var ve inanan asla kestirme diyen var. Benim bir fikrim yok siz ne düşünüyorsunuz
Ilk kızimda 5 aylıkken kestirmistim bisey olmadi bundada kestirecem dedim görümcem dogumdan sonra kestir az kaldı dedi bende kestirmedim

Canım gelmezse sezeryan a alırlar ya öyle günlerce beklenmez heralde

Şimdi arkadaslar mayısın 15 benim sezeryan yaparsa 38+0 oluyo kaçıncı haftada sogum yapmış oluyorum ben yanı zamanında sogum yapmış oluyormuyum
Canım 38. Haftada,doğum yapmış oluyorsun bende 15 inde doğum yapcam ama benim 39.haftam olmuş oluyor. Zaten 38 39 artık olması gereken haftalar diye biliyorum

Benim de sancilarim geliyor ama bir türlü düzene binmedi. Bugün baya yürüdüm. Simdi bebis asiri hareketli asagi dogru ittirip duruyor.

B

Ebegin kafası kanala girince su falan gelince normal dogummu yapiyorlar yoksa sezeryan olabiliyormu benimde tek korkum bu bebek erken kanala girerse normal dogum olursa diye
Yetişirsen acil sezeryana alınıyosun canım zaten sezeryan doğum 20 ila 40 dk süren bi ameliyat sezeryandam 5yıl sonrası sağlıklı bir şekilde normal doğum yapanlarda var ssvd deniyodu sanırım bir çok kişi özel hastanelerde son sezeryanın üzerinden en az 5 yıl geçtiyse onaylayan doktorla anlaşıp normal doğum yapıyo
Bu sert ve haşin hareketler erkek bebelerinde oluyo heralde benimkide öyle
Büyük ihtimalle öyle kızlarda hiç böyle hareketler yaşamadım
Kızlar ben saçımı kestirmek istiyorum ama çok fazla bu konuyla ilgili hurafe var ve inanan asla kestirme diyen var. Benim bir fikrim yok siz ne düşünüyorsunuz
Ben saçımı omuz hizasına kadar kestim 3 4 ay önce uzundu dayanamıyordum böyle şeylere inanmıyorum Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin ilk hamileliğimde kesmedim bekledim lohusalıkta yaza denk geldi enseme kadar kestirmiştim belimdeydi artık gına gelmişti insan bide lohusayken ayrı bi kafada oluyo bu sefer kestim çokta rahat ettim saçlarım daha sağlıklı güzel oldu ömür kısalttığına hiç inanmıyorum hepimizin ömrü zaten ana rahmine düştüğümüz gibi yazılmıyo mu kısaltıp uzatamayız böyle şeylerle için rahat olsun canım

İlk bebekler genelde nazlı oluyor ve geç geliyor 42.haftada olmuştu ilk kızım ne ağrı ne sancı hiçbir şey yoktu hala.Suni sancı ile açılması ilerleyen de oluyor olumsuz doğum hikayelerine takılmayın.Her bünye her birey farklı .Saglikli doğumunuz olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…