• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    134
Ben de senin durumundayım canım. Sıkıntı geliyor ara ara. Zaman yavaş geçiyor haklısın. Benim de idrar yolumda ağırlık var sanki. Test sonuçlarım yarın çıkacakmış bakalım. Bir şeyim yoktu ama idrar torbasında baskı oluyor sanırım.

Geçen hafta ben full öyle geçirdim
Sanki biraz daha inse asagidan cikacak gibi dimi?
Hatta çok rahatsız ediyordu tuvaleti tetikliyordu.
Pozisyonundan dolayı öyle oluyormuş korkma hiç benim şu iki gündür yukarı çıktı o his gitti.
Hatta gecen hafta disaridan hareketi asla belli olmuyordu içlerde derinlerde hissediyordum
Korkma hiç bu haftalarda çok sık yer değisikliği yapıyorlar
Güzel sonuçların olsun inşallah yarın🙏🏼

Herkese tekrar selam! Gebelikte polip sıkıntısı yaşayanınız var mı? İlk trimesterdan beri lekelenmem vardı. Ultrasonda hafif kanama fark edince doktor vajinal muayene etti ve rahim ağzında büyükçe bir polip saptadı. Hemen o an en dışarıdaki kısmından bir parça alıp patolojiye gönderdi. Çok şükür sonucu temiz geldi ama polip orada duruyor hala, bebek varken alınması uygun değilmiş. Gebelikte tavan yapan östrojene bağlı gelişen bir polipmiş. Zamanla regrese olur, özellikle doğumdan sonra kendiliğinden kaybolur dedi doktor ama şu an zararsız da olsa hem iç kanama yapıyor hem de sürtünme yoluyla tahriş etmemek için cinselliği de rafa kaldırmamıza neden oluyor. Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba? İnşallah yoktur kimsede ama varsa da fikir alıp vermek isterim.

Geçen hafta ben full öyle geçirdim
Sanki biraz daha inse asagidan cikacak gibi dimi?
Hatta çok rahatsız ediyordu tuvaleti tetikliyordu.
Pozisyonundan dolayı öyle oluyormuş korkma hiç benim şu iki gündür yukarı çıktı o his gitti.
Hatta gecen hafta disaridan hareketi asla belli olmuyordu içlerde derinlerde hissediyordum
Korkma hiç bu haftalarda çok sık yer değisikliği yapıyorlar
Güzel sonuçların olsun inşallah yarın🙏🏼
Ay evet canım. Ayağa kalkınca baskı oluyor aşağıda sanki çıkıcak gibi doğru. Bir de Rahime yakın çok plasenta previa dan dolayı. Ayakları rahmime 3 cm uzaklıkta.
Ciğer geliştirici iğne yaptırmış mıydın sen canım? Bebeğin hareketlerini yavaşlatıyormuş ben de çok hissedemiyorum iki gündür. Arada az az sanki.
İnşallah canım çok teşekkür ederim rahatladım biraz korkuyordum.

Ben de senin durumundayım canım. Sıkıntı geliyor ara ara. Zaman yavaş geçiyor haklısın. Benim de idrar yolumda ağırlık var sanki. Test sonuçlarım yarın çıkacakmış bakalım. Bir şeyim yoktu ama idrar torbasında baskı oluyor sanırım.
Benimde vardı. Bebek çok aşağıda baskı yapıyor sanmıştım. Bide idrarım da bulanıklık ve koku vardı. Yanma olmadığı için hiç aklıma gelmemişti. İçtiğim vitaminlerden sandım. En son gittiğimde idrar testinde 7-8 lökosit görüldü. Doktor suya karıştırılan ilaç verdi. Semptomlarım baya hafiflemişti.

Benimde vardı. Bebek çok aşağıda baskı yapıyor sanmıştım. Bide idrarım da bulanıklık ve koku vardı. Yanma olmadığı için hiç aklıma gelmemişti. İçtiğim vitaminlerden sandım. En son gittiğimde idrar testinde 7-8 lökosit görüldü. Doktor suya karıştırılan ilaç verdi. Semptomlarım baya hafiflemişti.
O da olabilir csnım haklısın. Bakalım idrar testim de ne çıkacak?

Ay evet canım. Ayağa kalkınca baskı oluyor aşağıda sanki çıkıcak gibi doğru. Bir de Rahime yakın çok plasenta previa dan dolayı. Ayakları rahmime 3 cm uzaklıkta.
Ciğer geliştirici iğne yaptırmış mıydın sen canım? Bebeğin hareketlerini yavaşlatıyormuş ben de çok hissedemiyorum iki gündür. Arada az az sanki.
İnşallah canım çok teşekkür ederim rahatladım biraz korkuyordum.

Yok canım bana yapmadılar iğne
Oğlumda hiç hissetmezdim ama ultrasyonda oynardı.
Bunda da hatta gecen hafta cok az hissetmiştim hareketleri buraya da yazmıştım ama pozisyon degistirince daha netlesti
Şuan aşagıda oldugu icin hissetmiyorsun sende
Aramızda 1 hafta benim gecen hafta yasadiklarimi sen bu hafta yasiyorsun
Önümüzdeki haftaya dogru pozisyon degistirirse biraz daha rahatlarsın 😊

Bunda da hatta gecen hafta cok az hissetmiştim hareketleri buraya da yazmıştım ama pozisyon degistirince daha netlesti
Senin bebiş baş aşağı dönmüş mü canım

İnşsllah canım ya valla annelik sürekli bir endişe hali gerçekten. Herşey güzel olsun inşallah canım. Senin kontrolün ne zaman?

Benimde baskı oluyordu geçen hafta doktor kontrolüne gittim vajinal muayene yaptı bebeğim baş aşağı dönmüş ve çok az enfeksiyon var dedi fitil verdi kullandım şimdi yok o baskı hissi
Ben cuma yine söyleyim durumu bari evet. Benim de hep vajinal muayene oluyor mecburen attık.

Senin bebiş baş aşağı dönmüş mü canım

Geçen hafta aşagıda yatar pozisyondaydı cuma gunu olan kontrolumde pozisyonunu söylemedi benim de aklıma gelmedi sormak
Perinatolog olunca cok detayli bakıyor dikkati dağılsın istemedim sonra da çıkmış aklımdan
Cuma günü soracağım

İnşsllah canım ya valla annelik sürekli bir endişe hali gerçekten. Herşey güzel olsun inşallah canım. Senin kontrolün ne zaman?

Amin inşallah canım inanıyorum öyle de olacak 🙏🏼
Cuma gunune tekrar randv açtılar bana perinatolojiden
Yalnız arastirma hastanesi oldugu icin oradan bu sefer randv. Actilar mhrsden gozukmuyor
Bir sorun yoktur dimi?

Amin inşallah canım inanıyorum öyle de olacak 🙏🏼
Cuma gunune tekrar randv açtılar bana perinatolojiden
Yalnız arastirma hastanesi oldugu icin oradan bu sefer randv. Actilar mhrsden gozukmuyor
Bir sorun yoktur dimi?
E nabızda gözükmüyor mu canım? İnşallah canum güzel şeyler duyalım inşallah.

Böyle durumlarda en önemli şey psikoloji. Fizyolojimiz psikolojimizden çok etkileniyor. Bence kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve düşünmeyin. Dikkatinizi başka şeylere verin. Bol bol dua edin. Rabbim kalbinizi genişletsin, içinizi rahatlatsın inş. Bu saydığınız olumsuzluklar hiç bir şeyi olmayan bir gebe de gelişebilir. Sizde en ufak bir problem olmadan kolay bi doğum olabilir. Doğum zaten başlı başına riskli bir olay. Rabbimin takdiri. Kendinizi bırakın, tevekkül edin. Sağlıcakla gelsin 🌸
Çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız yorumunuzla. Allah hepimizin doğumunu kolaylaştırsın. 🌸💕

Kızlarrr iştahınız nasıl? Benim şu hamur işi sevdam ne olacak :( tutmaya çalışıyorum kendimi ama sürekli aklım hamurişinde. Yemekle çok aram yok sanırım o sebepten . Tüm açlığımı hamur işi ile tamamlamak istiyorum resmen :(

Kızlarrr iştahınız nasıl? Benim şu hamur işi sevdam ne olacak :( tutmaya çalışıyorum kendimi ama sürekli aklım hamurişinde. Yemekle çok aram yok sanırım o sebepten . Tüm açlığımı hamur işi ile tamamlamak istiyorum resmen :(
Benim iştahım yok denecek kadar az bu ara. Bir ara güzel yiyordum ama bugün iştahsızım ve çok keyifsizim. Suskun bir şekilde yattım hep.

Merhaba kızlar benimde bugün kontrolüm vardı açlık şekerine bakalım ona göre haftaiçi çağırırım şeker yüklemesi için dedi. Açlık kan şekerim 75, insülin(açlık) 6.14 çıkmış doktorla pazartesi görüşecem ama normal gibi geldi sanırım şeker yüklemesi yaptırmayacak. Bebeğimde biraz minyonmuş 710 gram geç yumurtlama olduğu için bir hafta geriye aldı haftamızı. Bunca zaman belki yetişir diye bekledi galiba yoksa ilk günden beri 4-5 günlük geri olma durumu vardı. Mantıklı bakmaya çalışıyorum ilk günden beri bildiğimiz birşey ama işte ana yüreği biraz takıldım ☹️ sağlıklı besleniyorum ama bebeğe kilo aldıracak şeyler yememi tavsiye etti öneriniz var mı
Canım gayet normal kilosu hiç dert etme, ama bebişe kilo aldırtan şeyler muz avokado kaşar peyniri ve ceviz. Öyle hatırlıyorum
Kızlar benim 2-3 gündür akşamları karnım inanılmaz sert oluyo midemden kasıklarıma kadar semsert oluyo bebek hiç kipirdamiyo o süreçte de dün akşam biraz uzaninca yumuşadı karnım şu an yine uzandım düzelsin diye bekliyorum 2-3 gündür biraz gaz problemim de var ondan kaynaklı olabilir mi acaba var mı başına gelen
Bendede sertleşmeler var akşamları magnezyum çok iyi geliyor. Maden suyu da ama ben sevmediğim için onu içemiyorum. Kabızlıkta sertleşmeyi tetikliyor.
Kızlar merhaba, vajinal enfeksiyon geçirip temizleyebilen yani tamamen geçen var mı? Gebeliğin başından beri çekiyorum. Antibiyotik kullandığımda da en fazla 1 hafta 10 gün gidiyor sonra yine aynı. Bıktım resmen. Bu aralar iyice arttı. Duyduğum ne varsa denedim. Kekik çayıyla yıkadın, intim ürünler kullanıyorum. Şu airtienz pahalı pedden kullandım. Ama yok. Gün içinde işteyken aşırı terliyorum iç çamaşırım su gibi ıslak oluyor. Hatta ilk başıma geldiğinde su geldi sanıp aşırı korkmuştum 🙈 Bir kez değiştiriyorum ama sürekli değiştirme inkanım olmuyor. İki haftadır arttı bu terlemem ve enfeksiyonum da arttı. Çözüm de bulamadım buna. Evdeyken günde 3-4 defa değiştiriyorum. Çok canım sıkılıyor yaşam kalitemi düşürüyor. 10 yıllık evliyim bu ikinci gebeliğim, şimdiye kadar ne sistit geçirmiştim ne vajinal enfeksiyon hiç bilmezdim 😭
Birde 3 lü test yaptırdınız mı? Benim o arada kaynadı. Sanırım o ara doktora gitmedim hiç söyleyen de olmadı. Buraya da girememiştim bir ara konuşulduysa görmedim. 26. Haftadayım sizce gerekli mi
Canım bol bol su iç. Böbreklerine baktırdınmı hiç benim ikinci gebeliğimde böbrek büyümesi vardı bebek baskı yapıyordu, o da enfeksiyon yapıyordu bi üroloji ye görün istersen , çok geçmiş olsun 🌸💕

Teşekkür ederim iyiyim Bende grip ,öksürük atlattım antibiotik kullandım. Şimdilik başım alerjiyle dertde, işte bebişler her ay başka bir adrenalin buluyorlar. Kan uyuşmazlığı için kan alındı dün onun sonucunu bekliyorum
Merhaba,

Kan uyuşmazlığı ile ilgili sonuç ne olacak, doktor neler diyecek paylaşırsaniz cok cok sevinirim.
Benim de 2 hafta sonra bebeğimin rh tespiti yapılacak. Negatif ve ya pozitif olma durumuna göre doktor hareket edecek.
Sizin de ikinci gebelik mi ? Kan uyuşmazlığı sebebiyle inanilmaz huzursuzum

Back