• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    127
Batıl inanç olarak söylüyorlar evet ilk 3 ay kestirmeyin bebeğin ömrü kısalır vs diye ama bence tamamen batıl inanç. Bebeğe zararı olan bir şey değil sonuçta hatta bence bana göre saçın kısa olması bebek için daha iyi çünkü saç vitaminleri alıyor 😂
Evet saçlarım artık ölmüştü resmen belimdeydi omuza kadar kestirdim demirim zaten az bebeğe gitsin diye saç çok kan yiyor

Evet saçlarım artık ölmüştü resmen belimdeydi omuza kadar kestirdim demirim zaten az bebeğe gitsin diye saç çok kan yiyor
Kesinlikle öyle benimde belimdeydi bende kendim kestim valla benimde az çünkü demirim dediğin gibi bebeğe gitsin saça gideceğine

Kesinlikle öyle benimde belimdeydi bende kendim kestim valla benimde az çünkü demirim dediğin gibi bebeğe gitsin saça gideceğine
Ya beni öyle korkuttular ki Allahım sabır ver dinde yeri yoksa ben zaten batıl inançlara inanmam bunu duyduğum iyi oldu kasıklarım ağrımaya başladı dedim saçım yüzünden mi insanlar insanları gerçekten delirtiyor

Ya beni öyle korkuttular ki Allahım sabır ver dinde yeri yoksa ben zaten batıl inançlara inanmam bunu duyduğum iyi oldu kasıklarım ağrımaya başladı dedim saçım yüzünden mi insanlar insanları gerçekten delirtiyor
Yok canım ya sen stresten öyle olmuşsundur. Düşündükçe kötü olursun boşver tamamen batıl inanç bunlar takma kafana

Bir doktorun videosunda denk gelmiştim. Anne günlük bir havuç ve bir elma yiyince plesentanın suyu artıyormuş. Ben sadece havuç yiyorum elmayla aram olmadığı için. 30 . Haftaya doğru elma da yemeye başlıycam.
Her gün yiyeyim ben de havuç ve elma. Çok teşekkür ederim öneri için

Bu kan tahlilinde bi ferritin var, bi demir var. Kansızlık teşhisinde baz alınan hangisi? Yoksa hepsine birden bakılıp mı yorumlamıyor ?
Hepsine birden bakılır kuzum. Ferritin demir deposu demek. Önce demir düşmeye başlar en son depolar boşalmaya başlar diye biliyorum. Yanlış da biliyor olabilirim 😀 gebelerde zaten demir otomatikman düşüyor bebişe gidiyor hepsi 😀 benim de son günlerde felaket kalp çarpıntım oluyor. Demir ilacına da başlamamıştık hala doktorum muhtemelen demir düşüyor iyice dedi 😀 hemen panikle başladım iki gün önce. Bi de her gün bir avuç kuru üzüm yiyeceğim işe yarıyor dediler bakalım

Maxi-Cosi markasının bebek arabası, puset ve oto koltukları nerede deneniyor biliyor musunuz acaba?

Detaylı ultrasondan çıktım her şey yolunda gözüküyor çok şükür. Sadece plesentanın içindeki sıvı miktarı biraz azmış ve bu yüzden de bebiş sıkışmış şekilde duruyormuş. Yüzünü de göremedik plesenta yüzüne çok yakın duruyor sıvı azlığından dolayı. Sorun oluşturacak kadar az gözükmüyor dedi ama korktum da bir yandan.
Plesenta biraz aşağıda ama doktorun söylememiştir belki yukarı çıkacaktır zaten dedi buna da şaşırdım. Kendi doktorum ölçtüğünde normal diyordu çünkü.
Tüm bunlara ek olarak tam ultrason için doktorun gelmesine yakın bebiş çok hareket etmeye başladı. Sonra ultrasonla bir baktık ki hıçkırıyormuş 🥰 Hislerim gelişmiş o yüzden hıçkırığı bile hissedebiliyormuşum öyle söyledi doktor. Karnımda hareket oluyor 2 saniye sonra ekranda bebişin hıçkırdığını görüyoruz o kadar güzeldi ki izlemek. Darısı bebeğini hissedemediğini söyleyen tüm annelerin başına inşallah, umarım bi an önce sizler de hissedersiniz bu güzel hareketleri🥰
Bol su ve havuç iyi gelir tedirgin olup kendinizi strese sokmayın benimde plesanta rahime yakın Allah büyük neyse onu yaşıycaz artık beterinden korusun Rabbim

Selam kızlar
Detaylı usg den çıktım bende doktor bütün herşeyine baktı ama ben bir şey göremedim ona üzüldüm ekranda bebişi görme umuduyla da gitmiştim ama sadece doktor kendisi bakarak bütün ölçümleri yaptı eller ayaklar burun böbrek vs usg fotosu da verilmedi sağlık olsun
Bir sıkıntı yok çok şükür değerler normal dedi sadece şeker yüklemesini yaptırmanı tavsiye ediyorum dedi bende randevu alıp gideceğim dedim bu şekilde çıktık artık
Rabbim sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻
Darısı bekleyen tüm arkadaşlara 🥰
Sağlıklı olsunda iyi olsunda malesef bende bakamadım çıktı vermediler ama saglıklı ya şükür pek kafaya takmadım

Kızlar cumartesi günü eşim ile birlikte doktorumuzun organize ettiği gebe eğitimine katıldık. Eğitimde önce doktorumuz bilgiler verdi sonrasında bir anestezi uzmanı, ebe, diyetisyen, fizyoterapist ve çocuk doktoru eğitim verdiler. Alt nasıl değiştirilir, oda ısısı nasıl olmalı, bebeğin banyo suyu sıcaklığı, nemi vs. Nasıl giydirelim burnu tıkanınca nasıl temizleyelim, nasıl emzirelim, ne yiyelim içelim ne zaman ek gıdaya geçelim. Baya kapsamlı bir eğitimdi. Eşlerimize de doğumda bizlere nefes egzersizleri yaptırmak için eğitim verildi ayrıca 😇 güzel bir eğitimdi. İlk defa çocuk sahibi olacaklar için oldukça faydalıydı. Devlet hastanelerinde gebe okulları oluyormuş oralarda da bu eğitimler düzenleniyormuş. Araştırıp katılabilirsiniz bence ben çok fayda gördüm. Bu arada özel muayenesi olan bir doktorda takipliyiz. Ankarada özel bir hastanede doğum yaptırıyor. Geçen yıl doğum ücreti 18 bindi. Bugün aradık 46 bine yükselmiş. Aynı zamanda doktora da ayrı bir ücret ödeyeceğiz. Bana çok fazla geldi bu ücret nedense. Çok şükür bunu ödeyebilecek maddi güce sahibiz ama yine de sadece 46 bin hastaneye vermek çok mantıklı mı emin olamadım ya. Aynı zamanda kordon kanı saklarmayı da düşünüyoruz. Onun da ilk aşamada ücreti 20 binmiş.sonra senelik banka ücreti verecekmişiz 3 bin civarı. Valla bu çocuk işi masraflıymış arkadaşlar 🤣 Allah yardımcımız olsun

Sağlıklı olsunda iyi olsunda malesef bende bakamadım çıktı vermediler ama saglıklı ya şükür pek kafaya takmadım
Bende içimden hep onu geçirdim sağlıklı olsunlar yeter ki orda göremesem de diğer hastanede kadın doğuma randevu alıp görürüm dedim şükür bunu duymak bile güzel 🤲🏻🥰

Söyledi doktor bakarsın e nabızdan dedi anlamadım ki hic renkli olarak işaretlemiş cocumu göremedim :KK76:
Renkli de bakmıyorlar detaylıya siyah beyaz bakıyorlar özelde yapıyorlar renkli üç boyutlu canım şehir Hastanesinde ya da devlette yapıldığından da emin degilim

Back