Ben gönderdim 9+4 deki ultrasonu bana %80 kız dedi bakalım bilecek miHaha bence herkes yazsın sonucları da sonra paylaşalım![]()
![Grinning face :grinning: 😀](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben gönderdim 9+4 deki ultrasonu bana %80 kız dedi bakalım bilecek miHaha bence herkes yazsın sonucları da sonra paylaşalım![]()
Valla dogru mu degil mi bilmiyorum ki genelde sol tarafa yatarken daha rahat ediyorsun oyleyseBuna gore benimki erkek :) henuz belli degil...
Bebek hissetmiyorum hiçgöğüs uçlarında sadece büyüme var renk aynı
Kakasını yapma durumu nasıl oluyor bilmiyorum canım ama annem ebe, eniştem doktor. Çok sakıncalı bir durum olduğunu düşünmediler. Emin ellerdeydi sorun olsa tabi illaki götürürlerdi. Hastane de 10 dk sürmüyor araçla yakındı zaten. Bir gün öncesi de muayenesi vardı hergün gidiyorlardı artık doktora da. Gece sancısı gelir gibi olmuş. Eniştem anlamış doğumun başladığını ama paniklemesin diye gaz sancısıdır öyle olmaz doğum sancısı demiş. Uyumuş ablam da. Sabah da sancıların belli dakika aralıklarında sıklaşmasını beklediler hastaneye gitmek için. Çok erken gidince ve açıklık oluşmadıysa bekletiyorlar ve sancı veriyorlar diye erken gidilmemeliymiş. Çünkü hastane ortamında panikleyip doğuramayabiliyor kadınlar dedi annem. Sancılar sıklaşınca annem stres yaptı biraz çıkalım demeye başladı bu sefer de eniştem duralım daha dedi. Biraz da öyle oyalandılarAblaniz gibi insanlar var da bana soru isaretli geliyor, soz meclisten disari. Mesela kakasini yapmis olsaydi ciddi bir riskti yegeniniz icin ... Hani bunlari dusunmemek garip degil misonra cocugu buyuturken
![]()
Banada 500 de 1 dedi. Ben yaptiricam. Benim bebegim ikili testte güzel çıktı kan değerlerim sadece yaşla ilgili olarak sorunlu çıkmışKızlar konuştum doktorumla. Sonucum bu şekilde. 1000de 2 down sendromu olma ihtimali. Hem yaşın hem önceki kayıpların hem kan pıhtılaşman olduğu için Fetal DNA yaptırmanı öneriyorum dedi. Ne yapmalıyım siz ne düşünüyorsunuz?
Bence ablan mantıklı ve soğukkanlı ben de mesela sancımın çoğunu evde çekmeyi tercih ederdim hastane ortamı insanı ekstra strese sokuyor zaten normal doğum yapanların çoğunu da doktoru hemen çağırmıyor bi süre evde takıl öyle gel diyolarKakasını yapma durumu nasıl oluyor bilmiyorum canım ama annem ebe, eniştem doktor. Çok sakıncalı bir durum olduğunu düşünmediler. Emin ellerdeydi sorun olsa tabi illaki götürürlerdi. Hastane de 10 dk sürmüyor araçla yakındı zaten. Bir gün öncesi de muayenesi vardı hergün gidiyorlardı artık doktora da. Gece sancısı gelir gibi olmuş. Eniştem anlamış doğumun başladığını ama paniklemesin diye gaz sancısıdır öyle olmaz doğum sancısı demiş. Uyumuş ablam da. Sabah da sancıların belli dakika aralıklarında sıklaşmasını beklediler hastaneye gitmek için. Çok erken gidince ve açıklık oluşmadıysa bekletiyorlar ve sancı veriyorlar diye erken gidilmemeliymiş. Çünkü hastane ortamında panikleyip doğuramayabiliyor kadınlar dedi annem. Sancılar sıklaşınca annem stres yaptı biraz çıkalım demeye başladı bu sefer de eniştem duralım daha dedi. Biraz da öyle oyalandılarSaat 15 gibi gitmiştik. Aslında çok da geç değildi ama tam hastane girişinde kaza yaptık. Ablamı apar topar yukarı çıkardılar ebelerin dediğine göre korkudan hemen başlamış doğum. Tuhaf bir gündü. O gün ablamın yerinde ben olsam geceden itibaren paniklerdim
Ablamın tek farkı rahat olması. Yoksa düşünmez mi insan çocuğunu bi de isteyerek hamile kalan biri vurdumduymaz olamaz. Rahat biri ama vurdumduymaz değil tabi
![]()
Her turlu uyuyorum :) ozellikle karnimin ustune cok rahat oluyor... Ama kizim soldaydi ve diger belirtiler de dogru o sekildeydi ne tesadufValla dogru mu degil mi bilmiyorum ki genelde sol tarafa yatarken daha rahat ediyorsun oyleyse
Valla demekki doğruluk payı vardır zaten hani plasenta yönüne göre de kiz erkek tahmini yapıyorlar ya onun gibi sanirimHer turlu uyuyorum :) ozellikle karnimin ustune cok rahat oluyor... Ama kizim soldaydi ve diger belirtiler de dogru o sekildeydi ne tesaduf![]()
Hangi hastane senin İstanbul muDoktorum 2 tane broşür verdi ordan aradım ben de. Yaptırırsam sanırım en uygun olanı yaptıracağım. Şuan için kararsız kaldık eşimle bakalım
Ben başından beri bebeğimi sağda hissediyorum, sağ göğsüm sol dan biraz daha büyük. Daha cinsiyet belli değil belli olunca yazarım❣Biyoloji ve genetik uzmanı Dr. Aidin Salih’în “Gerçek Tıp” kitabında doğum hadisesi ile ilgili şu konulara yer verilmiştir:
Erkek çocuğa hamile kadın, ağırlığı ve ceninin hareketini sağ tarafta hisseder; sağ göğsünün ucu daha büyük olur ve rengi daha erken değişir. Yürümeye sağ ayaktan başlar, yerden kalkarken sağ ele dayanır. Bebek kız ise bu belirtiler tam tersine hep sol tarafta olur.
Bu da farklı bir bakış açısı cinsiyeti belli olanlar ne tarafta hissediyor acaba hic dikkat ettiniz mi kızlar?
En iyisini ablan yapmış erken gidince bir an önce dogurtmaya bakiyorlar suni sancı vs. Bebek gelmiyor diyorlar vs sezeryan yapiyorlar bende ilk doğumda evde çektim sancinin çoğunu sonra gittim hastaneyeKakasını yapma durumu nasıl oluyor bilmiyorum canım ama annem ebe, eniştem doktor. Çok sakıncalı bir durum olduğunu düşünmediler. Emin ellerdeydi sorun olsa tabi illaki götürürlerdi. Hastane de 10 dk sürmüyor araçla yakındı zaten. Bir gün öncesi de muayenesi vardı hergün gidiyorlardı artık doktora da. Gece sancısı gelir gibi olmuş. Eniştem anlamış doğumun başladığını ama paniklemesin diye gaz sancısıdır öyle olmaz doğum sancısı demiş. Uyumuş ablam da. Sabah da sancıların belli dakika aralıklarında sıklaşmasını beklediler hastaneye gitmek için. Çok erken gidince ve açıklık oluşmadıysa bekletiyorlar ve sancı veriyorlar diye erken gidilmemeliymiş. Çünkü hastane ortamında panikleyip doğuramayabiliyor kadınlar dedi annem. Sancılar sıklaşınca annem stres yaptı biraz çıkalım demeye başladı bu sefer de eniştem duralım daha dedi. Biraz da öyle oyalandılarSaat 15 gibi gitmiştik. Aslında çok da geç değildi ama tam hastane girişinde kaza yaptık. Ablamı apar topar yukarı çıkardılar ebelerin dediğine göre korkudan hemen başlamış doğum. Tuhaf bir gündü. O gün ablamın yerinde ben olsam geceden itibaren paniklerdim
Ablamın tek farkı rahat olması. Yoksa düşünmez mi insan çocuğunu bi de isteyerek hamile kalan biri vurdumduymaz olamaz. Rahat biri ama vurdumduymaz değil tabi
![]()
Benim hepsi normal aslında sadece ikili test olanın sınırı 225 falanmış sanırım tam bilmiyorum, o 452 çıkmış yani sınıra yakın olduğu için istedi doktor sanırımBanada 500 de 1 dedi. Ben yaptiricam. Benim bebegim ikili testte güzel çıktı kan değerlerim sadece yaşla ilgili olarak sorunlu çıkmış
Yasin kaç canım senin kombine risk 1:2530 çıkmış benimki 1:503 seninkinden riskli görünüyorBenim hepsi normal aslında sadece ikili test olanın sınırı 225 falanmış sanırım tam bilmiyorum, o 452 çıkmış yani sınıra yakın olduğu için istedi doktor sanırım
Benim ikili testte erkek dedi kendinden emin bir şekilde bakalım doğru cikacakmiBen gönderdim 9+4 deki ultrasonu bana %80 kız dedi bakalım bilecek mi![]()
İki kız kardeş dünyanın en güzel şeyi gerçekten.Arkadaşın sırdaşın… Şu hayatta endişe duyduğum tek kişi kız kardeşim annemden daha fazla endişe duyuyor olabilirim. Kocaman kız oldu geldi 30 yaşına ama gözümde büyümedi hiç. bugün bile kardeşime söylediklerim: oraya gitme akşam ne yedin şunu yeme şunu içme güneş kremi kullan hız yapma gidince beni görüntülü araKız benim ablam cidden endişesiz bir gebeydi. Kişiliğini bilmesem bana ayak yapıyor dicem amaGamsız bir insan genel olarak. İlk doğumunda sancıları aşırı sıklaşmadan evden çıkaramadık kızı.Dur şunu da yiyim tvde şu var şu da bitsin diye diye. Annem sinir krizi geçirecek onun rahatlığından. Gitti 1 saat içinde doğurdu. Az daha dursa evde doğuracak manyak. Ve şu an bana anormalmişim gibi davranıyor. Ben de onunla paylaşmıyorum endişelerimi çünkü sinir ediyor beni. Aşırı zıt karakteriz
Yine de ablam hayattaki en iyi arkadaşım. Kızı olan tüm arkadaşlar için ikinci çocuklarının da kız olmasını diliyorum o yüzden. Kız kardeşlik harika bişey kavgası bile güzel oluyor
![]()
Yok canım 3. Gebelik benmkiKan testinde çıktıysa bu tamamen yaş ile ilgili,ama içim rahat olsun dersen kendin bilirsin canım
Bende de var canım bir sertlik, tuvaletimi tutmusum da sert gbi ama geçmiyor hep orada o şişlik ve sertlik
Sanırım minnoslar büyüyor
Her kontrol öncesi elim ayağım titriyor desem
Herkesin aklı kendine, saçma sapan yorumları kaale alma , keyfine bak sen
İkinci hamilelik mi canım.
Bem de arada alt karında bir tık tık vurma hissediyorum ama bağırsak hareketi değil kesinlikle
27 yaşındayım canımYasin kaç canım senin kombine risk 1:2530 çıkmış benimki 1:503 seninkinden riskli görünüyor
Yaşla beraber risk düşüyor yapmana gerek yok bencede27 yaşındayım canım