• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Çok erken baktırmışsınız. 16. Haftada rutin gittiğim doktorum da aşırı detaylı bakmıştı. İzlemesi çok keyifli 🥰
Plasenta sıkıntım vardı. Gitmişken inceledi hepsini. Perinatoloji doktoruydu. Kalp daha tam gelişmemiş sanırım. Damar mamar şey dedi canım sıkıldı. Sonra daha çok erken bişey söylemek için üç hafta sonra bakalım tekrar dedi. İnşallah herşey normale dönmüştür diye dua ediyorum. Evet izlemesi çok güzel. İzledikçe o normal, bu normal dedikçe hep şükrettim. Hepimizin bebekleri çok sağlıklı olsun inşallah. 💗🤲

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Ben ikili tarama testi yaptırmıstım ultrasonda burun kemiği göründü ense kalınlığıda normal çıkmıştı kan sonucumada doktorum normal dedi
Bugun tansiyonumdan dolayı perinatolojiye gittim ikili test sonucuma baktı ve riskli çıktığını amniyosentez ya da fetal dna önerdi şok oldum çok üzüldüm anlatamam size
Sizkn ikili tarama testi sonuçlarınız kac çıkmıştı onu bana söyleyebilir misiniz rica etsem ☹️
Riskli çıkan değer ünlem işareti olan değer
Ben hiç baktırmadım. İleri yaşlarda risk çıkıyor. Onun yerine fetal DNA yaptırırsınız ama bencr bi kaç doktora daha sorun derim. Üzülmeyin bence birşey çıkmaz. Haklısınız ama insan evham yapıyor. Yavrularımız Allah’a emanet.

Yaaa benim de öyle sanki sadece kilo almışım da göbeğim varmış gibi. Ultrasonda görünce şok oluyorum gerçek galiba diye haha. Bi de mesela herkes çok kabullenmiş bakıyorum ben pek bağ kuramadım henüz hissedince başlar diyorlar ondan da istiyorum hemen hissetmek 🤧
Evet daha tam inanamadığımız için oluyor. İnşallah hissederiz yakında. 💗

Şimdi baktım da sınır değer 250 diyor. Ama bence kendinizi hemen üzmeyin. Bu ikili tarama testi çok güvenilir bir test değil. Bana doktorum demişti ki canını sıkmak strese girmek istemiyorsan bu testi hiç yaptırma bir sürü değer alınıp tahmin veriyor çünkü. En güzeli fetal dna yaptır demişti ben o yüzden ikili üçlü hiç birini yapmadan nipt verdim. Siz de imkanınız varsa bence bi fetal dna yaptırın. Bu testlerde yani ikili taramada yanılma payı 100de 40larda ve bence çok yüksek bir oran.
Çok üzgünüm bende nipt yaptıracam içim hiç rahat değil
İnşallah belirli haftalar içerisinde yapılmıyordur çünkü 19 haftalık oldum

Bende hissetmiyorum bazen pıt diye oluyo gibi ama bağırsak hareketi galiba diyorum ama çok yorgun hissediyorm kendimi çok hareketli yum ondan mı artik ve iki aydır hep bı hastalık içindeyim gribal sizlerde de varmı böyle seyler

Dün bütün gün evi topladım, dolap içi düzeni cart curt hiç oturmadım desem yalan olmaz. Bugün de oldukça hareketli geçti. Akşam eve geldiğimde iç çamaşırımda 2 damla kahverengi leke vardı. Çok canım sıkıldı. Birde vajinal enfeksiyonum var ne yaparsam yapayım geçmeyen. Acaba ondan mı oluyor diye de bi korktum. Bekleyeceğim takip edeceğim ama çok korkuyorum. Dua edin
Doktora mesaj attınız mı? Bir sorun isterseniz. Bu aralar yormayın kendinizi. Kontrole gidecek misiniz?

Ben hiç baktırmadım. İleri yaşlarda risk çıkıyor. Onun yerine fetal DNA yaptırırsınız ama bencr bi kaç doktora daha sorun derim. Üzülmeyin bence birşey çıkmaz. Haklısınız ama insan evham yapıyor. Yavrularımız Allah’a emanet.
Keske baktırmasaydım yaşım 26 bu arada..
Nipt yaptırmayı düşünüyorumm inşallah saglıklıdır

Çok üzgünüm bende nipt yaptıracam içim hiç rahat değil
İnşallah belirli haftalar içerisinde yapılmıyordur çünkü 19 haftalık oldum
Geçen hafta bir arkadaşım 20 haftada yaptırmış pnunda ikili de risk çıkmıştı bi de baya yüksekti onun temiz çıktı testi. Hangi sehirdesiniz eskişehirde yaptırdık biz 455 tl ödedim teste ama bi tık geç çıkıyor siz biraz daha acele yaptırmak istersiniz belki.

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var.
Ben ikili tarama testi yaptırmıstım ultrasonda burun kemiği göründü ense kalınlığıda normal çıkmıştı kan sonucumada doktorum normal dedi
Bugun tansiyonumdan dolayı perinatolojiye gittim ikili test sonucuma baktı ve riskli çıktığını amniyosentez ya da fetal dna önerdi şok oldum çok üzüldüm anlatamam size
Sizkn ikili tarama testi sonuçlarınız kac çıkmıştı onu bana söyleyebilir misiniz rica etsem ☹️
Riskli çıkan değer ünlem işareti olan değer

İkili tarama testi %65 gibi bir doğruluk oranına sahipmiş, durumunuz müsaitse fetal DNA daha kesin sonuç verir demişti doktor. Eşim de tamam deyince hemen fetal DNA yapıldı ikili yaptırmadık. Yanılma payı ikilide çok yüksek. Umarım hata vardır sizinkinde de bebişinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza.

Merhaba,
Perinatoloji randevusu için 20. hafta demişti doktorumuz ancak ilerleyen haftalarda da gidenleri görüyorum. Erken gitmek bir şeyleri etkiler mi sizce 22. haftayı beklemeli miyim?Sizler ne zaman gittiniz acaba

Geçen hafta bir arkadaşım 20 haftada yaptırmış pnunda ikili de risk çıkmıştı bi de baya yüksekti onun temiz çıktı testi. Hangi sehirdesiniz eskişehirde yaptırdık biz 455 tl ödedim teste ama bi tık geç çıkıyor siz biraz daha acele yaptırmak istersiniz belki.
Bende orda yaptırmayı düşünüyorum sanırım 3 haftada çıkıyormuş sonuçlar sizin ne zaman çıkmıştı ? Suan küçük bir şehirde yasıyorum ailem istanbulda detaylı usgyi 2 hafta sonra yaptirip İstanbula ailemin yanına gitmeyi düşünüyordum oraya giderken yaptırıp dönüşte sonucu alırım diye düşündümm bakalımm dua edin lütfen 🥹

Bende orda yaptırmayı düşünüyorum sanırım 3 haftada çıkıyormuş sonuçlar sizin ne zaman çıkmıştı ? Suan küçük bir şehirde yasıyorum ailem istanbulda detaylı usgyi 2 hafta sonra yaptirip İstanbula ailemin yanına gitmeyi düşünüyordum oraya giderken yaptırıp dönüşte sonucu alırım diye düşündümm bakalımm dua edin lütfen 🥹
Ederim tabi ki sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın🧡 benim de daha çıkmadı 3 hafta oldu. Burada merve diye bir arkadaşımız var ya ben de ondan öğrendim. Ona sordum 5 haftadan bile uzun sürmüş onun çıkması. Yani epey sürüyor programınıza uyar mı bilmiyorum. Biraz daha garanti ve çabuk olsun derseniz özele bakabilirsiniz ama onlar da işte çok pahalı

İkili tarama testi %65 gibi bir doğruluk oranına sahipmiş, durumunuz müsaitse fetal DNA daha kesin sonuç verir demişti doktor. Eşim de tamam deyince hemen fetal DNA yapıldı ikili yaptırmadık. Yanılma payı ikilide çok yüksek. Umarım hata vardır sizinkinde de bebişinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza.
Yaptırdığıma o kadar pişmanım ki ilk gebeliğim tamamen doktorun yönlendirmesiyle yaptımm
Fetal dna yaptırıcam dua edin lütfen inşallah saglıklıdır🤲
Benim kendi doktorum ikili test için sorun yok demişti perinatoloji doktoru öyle diyince neye uğradığımızı şaşırdık eşimle🥹

Yaptırdığıma o kadar pişmanım ki ilk gebeliğim tamamen doktorun yönlendirmesiyle yaptımm
Fetal dna yaptırıcam dua edin lütfen inşallah saglıklıdır🤲
Benim kendi doktorum ikili test için sorun yok demişti perinatoloji doktoru öyle diyince neye uğradığımızı şaşırdık eşimle🥹
Niptten once baska bi doktorun daha gorusunu alsaniz aslinda, oranlar cok buyuk durmuyo sanki sorun yokmus gibi.

Niptten once baska bi doktorun daha gorusunu alsaniz aslinda, oranlar cok buyuk durmuyo sanki sorun yokmus gibi.
Benim kendi doktorum sonuç çıkınca hiçbir sıkıntı yok demişti konu kapanmıştı o zaman benim için çünkü burun kemiği de görünmüştü ense kalınlığıda normaldi
Yarin tekrar kendi doktoruma gidip perinatolojinin söylediklerini soylicem bakalım ne dicek ona göre tekrar başka doktora gidicem
Yaşadığım yer küçük bi yer çok fazla doktor seçeneğim de yok malesef gurbette yaşıyorum eşimin işinden dolayı

Plasenta sıkıntım vardı. Gitmişken inceledi hepsini. Perinatoloji doktoruydu. Kalp daha tam gelişmemiş sanırım. Damar mamar şey dedi canım sıkıldı. Sonra daha çok erken bişey söylemek için üç hafta sonra bakalım tekrar dedi. İnşallah herşey normale dönmüştür diye dua ediyorum. Evet izlemesi çok güzel. İzledikçe o normal, bu normal dedikçe hep şükrettim. Hepimizin bebekleri çok sağlıklı olsun inşallah. 💗🤲
Allah’ın izniyle hiçbir şey olmayacaktır. Ne güzel en azından içiniz rahatlamıştır. İnşallah sağlıkla gelsinler 🙏

Back