• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Kızlar su icebilenler tuvalet işini nasıl başa cikiyorsunuz ben evdeyken iciyorum habire tuvaletteyim de dışarda icmesem bile tuvaletim geliyor e gün içinde de illa bir yerlere gidiliyor korkumdan su icemiyorum ya
Evet benimde aynı iş yerindeyken tuvaletten çok içemiyorum yoksa sürekli wc deyim😂😂

Kızlar bı sayfa buldum ürünler çok uygun acaba güvenilir mi daha önce duydunuz mu

Kızlar bı şey sorcam rahim ağzı uzunluğunu olcturen var mı benim 18.haftada 33 mm çıktı doktor normal dedi internettede 25 mm aşağısı sıkıntılı sayiliyomus ama 20.haftada 30 mm olduğu için yatak istirahati verilenler ve serklaj için dusunelenler olmuş kafam çok karıştı pek bilgim olan bı konu değil 😔
Her doktor serklaj önermiyor. Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanama olmuştu. O zaman 1 cm açıklık oluşmuştu ve rahim ağzı uzunluğu da 20mm ye düşmüştü, öyle olunca hastanede yatış vermişti doktor, progeston fitil ve kalçadan proluton iğne vermişti, eve geçince de hep onları kullandım. Önce eve sağlık hizmeti çağırıyorduk iğne için, sonra artık eşim YouTube'dan iğne yapmayı öğrenmişti o yapmaya başladı. Kasılmalarım olmasın, rahim tetiklemesin diye magnezyum takviye ve tansiyonum olmamasına rağmen tansiyon ilacı Adalat kullanıyordum. Meğerse hamile kadınların rahmin uyarılmasını engellediği tespit edilmiş, kullanılan bir şeymiş, ona da çok şaşırmıştım. Velhasıl, doğuma kadar günde 2 kez tuvalet dışında ve haftada bir 10 dk duş dışında 4 ay yataktan kıpırdamadım. Bu durumdayken bile bana doktor hiç serklaj önermedi. Her doktorun sistemi değişik. Çok basit bir şey değil sanırım onun da kendi çapında riskleri var belki de ondan her doktor yanaşmıyor. Ama belki benim yanımda bana yardımcı olacak kişiler olmasaydı doktor serklaj yapmak zorunda kalırdı. Bilemiyorum. Neyse, dinlendikçe ve ilaçlarla rahim ağzı uzunluğum artmaya başladı çok şükür, 30 mm lere kadar çıktı. Ama yine de 2 cm açıklığım olduğu için ve arada kanama olduğundan erken doğum riskim hep devam etti ve hep yattım. Allah'a hamdolsun 38. Haftaya kadar durdu ve sağlıkla normal doğumla dünyaya getirdim. Kısaca demem o ki, doktorunuza güveniyorsanız o normal diyorsa normaldir.

Dün bütün gün evi topladım, dolap içi düzeni cart curt hiç oturmadım desem yalan olmaz. Bugün de oldukça hareketli geçti. Akşam eve geldiğimde iç çamaşırımda 2 damla kahverengi leke vardı. Çok canım sıkıldı. Birde vajinal enfeksiyonum var ne yaparsam yapayım geçmeyen. Acaba ondan mı oluyor diye de bi korktum. Bekleyeceğim takip edeceğim ama çok korkuyorum. Dua edin
Canim gecmis olsun oncelikle. Ben de pazar gunu peceteye gelen pembe kan korkusu ile gittim. Sistit olmusum o nedenle kan gelmis. Iltihabtan dolayidir seninde insallah. Antibiyotik kullaniyorum tekrari olmadi bu arada. Sen de dr unla gorus icin rahat etsin. Allah a emanetler insallah. Bu arada ben de kan gelmeden onceki gun cok cok yoruldum misafir agirladim kalabalik hic oturmadim ve dr kizdi artik yorulmak stres vs yok die.

Kızlar bı sayfa buldum ürünler çok uygun acaba güvenilir mi daha önce duydunuz mu
Şikayet vardan bakın sayfa hakkında bir şey yazılmışmı ben öyle yapıyorum birde instagram hesabı var mı diye bakıyorum

Her doktor serklaj önermiyor. Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanama olmuştu. O zaman 1 cm açıklık oluşmuştu ve rahim ağzı uzunluğu da 20mm ye düşmüştü, öyle olunca hastanede yatış vermişti doktor, progeston fitil ve kalçadan proluton iğne vermişti, eve geçince de hep onları kullandım. Önce eve sağlık hizmeti çağırıyorduk iğne için, sonra artık eşim YouTube'dan iğne yapmayı öğrenmişti o yapmaya başladı. Kasılmalarım olmasın, rahim tetiklemesin diye magnezyum takviye ve tansiyonum olmamasına rağmen tansiyon ilacı Adalat kullanıyordum. Meğerse hamile kadınların rahmin uyarılmasını engellediği tespit edilmiş, kullanılan bir şeymiş, ona da çok şaşırmıştım. Velhasıl, doğuma kadar günde 2 kez tuvalet dışında ve haftada bir 10 dk duş dışında 4 ay yataktan kıpırdamadım. Bu durumdayken bile bana doktor hiç serklaj önermedi. Her doktorun sistemi değişik. Çok basit bir şey değil sanırım onun da kendi çapında riskleri var belki de ondan her doktor yanaşmıyor. Ama belki benim yanımda bana yardımcı olacak kişiler olmasaydı doktor serklaj yapmak zorunda kalırdı. Bilemiyorum. Neyse, dinlendikçe ve ilaçlarla rahim ağzı uzunluğum artmaya başladı çok şükür, 30 mm lere kadar çıktı. Ama yine de 2 cm açıklığım olduğu için ve arada kanama olduğundan erken doğum riskim hep devam etti ve hep yattım. Allah'a hamdolsun 38. Haftaya kadar durdu ve sağlıkla normal doğumla dünyaya getirdim. Kısaca demem o ki, doktorunuza güveniyorsanız o normal diyorsa normaldir.
Siz de zor günleri yaşamışsıniz. Allah yardım ediyor gerçekten.

Doktora mesaj attınız mı? Bir sorun isterseniz. Bu aralar yormayın kendinizi. Kontrole gidecek misiniz?
Daha geçen hafta gitmiştim, bir ay gitmeyecektim. Yazmadım henüz, devam ederse öyle yazayım diye düşündüm 😢 Evde çok kötü durumda aşırı pis, öyle böyle değil, ilk aylar bulantı yüzünden hiç bir şey yapmadım zaten. Bu hafta misafir alacaktım. İşten arkadaşlar gelmek istiyorlar hatta baya gönül koydular çağırmadım diye. Bu hafta tatil evdeyim yapayım dedim ama şimdi de böyle oldu malesef. Çok arada kalmış hissediyorum. Çağırmasam ayıp olacak. Kadın alsam hiç memnun değilim. Evin pis olması ve yetememe hissi beni çok geriyor 😢 ama bebeğime bir şey olcak endişesi daha çok geriyor. Kusura bakmayın dolmuşum çok yazdım

Daha geçen hafta gitmiştim, bir ay gitmeyecektim. Yazmadım henüz, devam ederse öyle yazayım diye düşündüm 😢 Evde çok kötü durumda aşırı pis, öyle böyle değil, ilk aylar bulantı yüzünden hiç bir şey yapmadım zaten. Bu hafta misafir alacaktım. İşten arkadaşlar gelmek istiyorlar hatta baya gönül koydular çağırmadım diye. Bu hafta tatil evdeyim yapayım dedim ama şimdi de böyle oldu malesef. Çok arada kalmış hissediyorum. Çağırmasam ayıp olacak. Kadın alsam hiç memnun değilim. Evin pis olması ve yetememe hissi beni çok geriyor 😢 ama bebeğime bir şey olcak endişesi daha çok geriyor. Kusura bakmayın dolmuşum çok yazdım
Hicbisey senden ve bebeğinden önemli değil canım arkadaşlarına durumunu anlat şuan tehlikeli zamanlardan geçiyorum inşallah iyi olduğum en yakın vakitte haber verecem gelin dersin bebiş iyi olsun da varsın insanlar gönül koysun bende hamilelik başından beri akıntı kanama tarzı şeyler yaşadım şuan bile annem ve eşim dönüşümlü evi temizliyor yemek bulaşık dışında pek bişey yapmıyorum hicbisey ne temizlik ne insanlar bebeklerimizden değerli değil unutma bugün agirlarsin yarın unutur geçerler ama Allah korusun bebisine bişey olursa ömür boyu acısı sana kalır yine kimsenin umrunda olmaz boşver pis olsun evin arkadaşların tavır yapsın ev yine kirlenir arkadaşlar menfaati bitince isleri dusmeyince selam vermez sana kalan yanlizca bebişin sadece onu ve kendini düşün 🤗🌸🌸

Şikayet vardan bakın sayfa hakkında bir şey yazılmışmı ben öyle yapıyorum birde instagram hesabı var mı diye bakıyorum
Teşekkür ederim canım şikayet varı unutmuşum şimdi baktım dolandırıcı site gibisinden yorumlar yapılmış tekrar ücret isteme ürün göndermeme olmuş ☺️

Siz de zor günleri yaşamışsıniz. Allah yardım ediyor gerçekten.
Evet kesinlikle Allah yardım ediyor, herkes bana soruyordu sıkılmıyor musun, bunalmıyor musun? Sıkılsam ne olacak, bunalsam ne yapabilirim. Mecburiyetteyken bir şekilde geçmişti zaman, Allah bunun da sabrını veriyor, şükrediyordum ağrım sızım olmadığı için, acil köşelerinde sancılar içinde insanları düşününce ben sıcak yatağımda yatıyordum çok rahattım. Beni sıkıntıya sokan tek şey her an bir şey olabilir mi endişesiydi. Öyle geçti gitti aylar. Kitaplar okudum, tesbihler, hatimler, öyle değerlendirdim vaktimi çok şükür. Şimdi hamile olduğumu duyanlar da çok şaşırıyor, nasıl tekrar cesaret ettin ya aynısı olursa diye. Ama doktorum demişti her bebekte her şey sıfırlanıyormuş, öncekinde oldu diye bunda da olacak diye bir şey yok. Yarın 19 hafta güzelce bitmiş olacak, inşaallah böyle devam eder bir sıkıntı yaşamayız.

Bu zamaninda gonul koyacak arkadas da uzak dursun bence, hic oyle sey olur mu? Ben calismiyorum ama sadece gunluk is yapiyorum kirec cozucu bile kullanmiyorum kimyasal maruziyeti olmasin diye. Hicbi sey bebeginden onemli degil, yapabiliyo olsan bile yapma, rutin hayatina devam et normal sekilde, asla zorlama kendini, seni anlamayan da yaninda olsa nolur olmasa nolur...

Bu bebeğinizde daha güzel sağlıklı bir deneyim olsun dilerim🌸 benim de dört sene önce bi konizasyon operasyonum oldu bu sebeple ilk gittiğim doktor bana 12. Haftada serklaj yapıcaz dedi. Ama hiç ölçmedi. Sonra 12. Haftada başka doktora gittim rahim ağzı uzunluğumun normal olduğunu serklaja gerek olmadığını söyledi. Bir de burada araştırırken birini gördüm serklaj yaparken dikişi yanlış atmışlar ve kese patlamış kadın bebeğini kaybetmiş. O yüzden iyi teşhis ve iyi müdehale çok önemli.

Back