Her doktor serklaj önermiyor. Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanama olmuştu. O zaman 1 cm açıklık oluşmuştu ve rahim ağzı uzunluğu da 20mm ye düşmüştü, öyle olunca hastanede yatış vermişti doktor, progeston fitil ve kalçadan proluton iğne vermişti, eve geçince de hep onları kullandım. Önce eve sağlık hizmeti çağırıyorduk iğne için, sonra artık eşim YouTube'dan iğne yapmayı öğrenmişti o yapmaya başladı. Kasılmalarım olmasın, rahim tetiklemesin diye magnezyum takviye ve tansiyonum olmamasına rağmen tansiyon ilacı Adalat kullanıyordum. Meğerse hamile kadınların rahmin uyarılmasını engellediği tespit edilmiş, kullanılan bir şeymiş, ona da çok şaşırmıştım. Velhasıl, doğuma kadar günde 2 kez tuvalet dışında ve haftada bir 10 dk duş dışında 4 ay yataktan kıpırdamadım. Bu durumdayken bile bana doktor hiç serklaj önermedi. Her doktorun sistemi değişik. Çok basit bir şey değil sanırım onun da kendi çapında riskleri var belki de ondan her doktor yanaşmıyor. Ama belki benim yanımda bana yardımcı olacak kişiler olmasaydı doktor serklaj yapmak zorunda kalırdı. Bilemiyorum. Neyse, dinlendikçe ve ilaçlarla rahim ağzı uzunluğum artmaya başladı çok şükür, 30 mm lere kadar çıktı. Ama yine de 2 cm açıklığım olduğu için ve arada kanama olduğundan erken doğum riskim hep devam etti ve hep yattım. Allah'a hamdolsun 38. Haftaya kadar durdu ve sağlıkla normal doğumla dünyaya getirdim. Kısaca demem o ki, doktorunuza güveniyorsanız o normal diyorsa normaldir.