2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bence bize ne alınmalı ne alınmamalı birileri bilgi vermeli. E bebek e gittim öğle arası tonlarca şey var. Her üründen almamız gerekmiyordur inşallah 😅 bizi hiç küçükken bu kadar ayrıntıyla büyüttüklerini sanmıyorum 😁
İşte o yüzden ilk sayfamıza tahmini ihtiyaç listesi ekledik genel hatlariyla 🤭

Öyle kuzum yüzde 65 güvenli dedi doktorum. Sağlıklı değil oranı çok yüksek dediğim hastada bile sağlıklı doğum oldu tersi de oldu dedi.Ne bileyim düşündüm aksi bir durum olsa Allah korusun tedavisi yok zaten. Gebeliği sonlandırmak düşüncesi de bir anne için tarifi olmayan bi mevzu. Kesin sonuç olsa kabullenirsin bi şekilde hayatını ona göre şekillendirirsin ama ihtimaller, belirsizlikler benim hayatımda en zorlandığım şey. O yüzden onları es geçtim. İnşallah hiç bir anne yaşamaz 🤲🏻 İyi düşünelim iyi olsun. İnşallah anlayışlı bir doktora denk gelirsin genelde bu alanda çalışan doktorlar daha anlayışlı oluyor gözlemlediğim kadarıyla 😊
Evet canım annemin bir arkadaşının ikinci bebeğinde olmuştu yüksek oran çıkmıştı. Kadın günlerce yedi bitirdi kendini. Kararsız kaldı ne yapacağı konusunda da. Sonra doğurmaya karar verdi ve çocuk sapasağlam hiç bir problemi yok ☺️ O yüzden ben de güvenilir bulmuyorum. Kötü bir sonuç çıkmasını düşünmek bile istemiyorum şu an. Gerçekten zor bir durum Allah yaşatmasın kimseye🙏🏻

Hoppp cevap vereyim bu yoruma 🤗 2.6 tutumlar çok kalın, kisin zaten evde oda sıcaklığı sabit 23° olacaksa çocuk çok terler benden demesi🙈 oda sıcaklığını düşürünce bu sefer sen üşüyorsun, üşüyünce sanki çocukta üşüyor sanıyorsun 🙄 gündüzü ayrı gecesi ayrı dert resmen. Derece düşük olunca gunduz ne giydirecegini şaşırıyorsun,. Ama eviniz kışın soğuksa çok kullanışlı olur.
Ben 23° gece gunduz sabit yapiyordum. Gece 1.5 Tog tulum giydirip uyutuyordum ara ara emzirirken vücut sıcaklığını sırttan ve gogusten kontrol edip üşüme varsa üzerine ince battaniye attım koltuk altlarından geçirip iki yandan besiğin kenarlarına sokusturmuştum. Kıpırdama, kendini dolama olmasın diye. Ama daha çok terledigine şahit oldum hep 😒 gerçi sizin kışın 1-2 aylık olacaklar terleme o aylarda olmuyor anlaşılması biraz zor. Benim kızım ağustos doğumluydu. Ben o aldığım 2.5 togluk tulumu mart ayında havanin guzel oldugu zamankar dışarı çıkarırken kullanmıştım hep 🤭🤭
Tavsiyem 2.5 togdan 1 tane 1.5 togdan 1 tane alıp deneyerek görmeniz.
Cevabınız için teşekkürler 🥰 şimdilik 1.7 togluk olandan aldım. Bizim evimiz kışın çok ısınmıyor genelde soğuk oluyor diye aslında 2.5 olandan alayım dedim. Ama yenidoğan dönemi kışa denk gelecek o yüzden uyku tulumu kullanışlı olur mu bilemedim. 1.7 yi de şubat mart gibi giydiririm dedim 😀

Aynen canım bizi nasıl büyüttülerse aynı mantıkla büyütmek bana doğru geliyor. Ivır zıvır para tuzağı bi sürü şey var. Ama annelerimizde olmayan şimdi teknolojinin bize sunduğu bi sürü nimet de var. Hangisi gerekli hangisi değil zaman içinde de göreceğimize inanıyorum. Bence annelik zor ama bi yandan da çok doğal bişey. O doğallığa bırakmak istiyorum kendimi. Gereksiz eşya da istemiyorum o yüzden 🤣🤣
Elbette öyle benim zamanımda oto koltuğu mu vardı hep annemin kucağında gittim ben ama şuan olmazsa olmaz. Sanırım gerekli mi değil mi ayrımını ilk gebelikte herkes bunu yaşayarak öğrenecek 😃

Offf kalbim gum gum gum kizlar 🥲 yarin 12+3 um. Daha once trizomi 8 yuzunden bebegimi kaybetmistim. Doktorum bu yuzden nipt test yaptiralim daha garanti olur dedi. Yaşım 30. Sonuçlar 1 2 haftaya gelir dedi. Cinsiyeti de o zaman soylerim dedi testte belli olur garanti olur dedi. Ama ben çok heyecanliyim. Normalde yapmak istemiyor 14. Haftaya kadar. Cunku bu test pahali ve 14. Haftaya kadar bebeklerin kalp durma riski fazla demisti. Insanlar zar zor su donemde para denklestiriyo sonuc soylemeye cagirdigimda kalbi durmus olabiliyor dedi Allah korusun. Ama benim içime bir korku yerlesti mi evet hep 12. Haftadan sonra laylaylom saniyodum. Bir de dr um tum olumsuzluk ve olumlulari soyleyen biri. Hersey normal gozuken ama down sendromu olabilen gebelerim de oldu nipt en temizi olcak dedi Yarin dr umu ikna edip yaptirmayi dusunuyorum. Insallah bebegim sagliklidir ve test sonuclarimda iyi gelir kizlarim dua edin şu 1 hafta geçmedi. Hepinizin testlerini goruyorum o kadar mutlu oluyorum ki. Insallah yavrularimizi sag salim kucagimiza almayi nasip eder rabbim. Çok bağlandım. Dualarinizi eksik etmeyin nolur 🙏 simdi bana yarina kadar zaman gecmez

Aaa sen böyle yazınca aklıma geldi o zamanlar mı zordu şimdi mi zor dersen kesinlikle şimdi yaşadığım bulantılar daha da zor. O zamanlar Gece sürekli kalkıp emzirmek o uykusuz halde Bile o kadar güzel ki onu göğsünde hissetmek. Bazen uyanmazdı zorla uyandırırdım onu yanaklarıyla oynardım uyanırdı. Bazen beşiğine bile koymaya mecalim kalmazdı. Tam karşımda ayna vardı kendimle göz göze gelirdim emzirirken kendimi görünce gülmem gelirdi. HaykıCepkin gibi olurdum tek göz uyuyor diğeri zoraki açık:))) Şimdi yine aynı şeyleri yaşayacağım Allah izin verirse ne güzel de olacak. Gerçekten tatlı yorgunluklar bunlar sabırsızlıkla bekliyorum o günleri ☺️
Canın hani uyanmıyor ya yeni doğan döneminde aslında tam 10 saniyede uyandirma yöntemi var biliyor musun 🤭🤭🤭 ben de hiç uyandiramazdim doktorum gösterdi tüm pratik yolları, uyandırma, susturma gaz masajı vs vs 🤣🤣

Ay o tek göz açık uyumak yada gözleri açık rüya görme olayı gerçek yaaa bak aklıma geldi öyle komik anılarım var ki 🤣🤣🤣🤣

Bence bize ne alınmalı ne alınmamalı birileri bilgi vermeli. E bebek e gittim öğle arası tonlarca şey var. Her üründen almamız gerekmiyordur inşallah 😅 bizi hiç küçükken bu kadar ayrıntıyla büyüttüklerini sanmıyorum 😁
evet ya tecrübeli anneler güzel bir liste yapar da bize de atarsa çok mutlu oluruz :) ben bakmaya başlamadım daha bilmeden almamak için dayanamam çünkü, kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum resmen

Cevabınız için teşekkürler 🥰 şimdilik 1.7 togluk olandan aldım. Bizim evimiz kışın çok ısınmıyor genelde soğuk oluyor diye aslında 2.5 olandan alayım dedim. Ama yenidoğan dönemi kışa denk gelecek o yüzden uyku tulumu kullanışlı olur mu bilemedim. 1.7 yi de şubat mart gibi giydiririm dedim 😀
Bir markanın kundak gibi olanları vardı boydan boya fermuarlı bir tek kafası disarda tüm vücudu torba gibi yuvarlak tulumun içindeydi. O mantıkli olabilir yeni doğan dönemi için dediğimi anlatabildim mi bilemedim şimdi 🤗kızımda araştırırken karşıma çıkmıştı tabi 2 sene oldu hala var mıdır bilmiyorum. Gerçi Mart ayı bazen ocak kadar soğuk olabiliyor tabi yaşadığınız şehir de çok önemli, olmadı deneye deneye doğru ürünü bulursunuz zaten 😄

Kalınlık canım. Bebeklerde uyku tutumları tog la ifade edilir. İçindeki malzeme yoğunluğu yani. İki pamuklu kumaş arasına konulan elyaf, pamuk tarzında markadan markaya değişen malzeme konuluyor yalıtım icin ve bu malzeme yoğunluğuna tog deniyor. Tog ne kadar yüksekse malzeme çok konulmuş ve kalın, azsa malzeme az ve ince anlamına gelir. C Cotto B beyazkelebeksiyahlale
teşekkür ederim ben bakmadan alır Antalya sıcağında pişirirdim çocuğu :)

evet ya tecrübeli anneler güzel bir liste yapar da bize de atarsa çok mutlu oluruz :) ben bakmaya başlamadım daha bilmeden almamak için dayanamam çünkü, kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum resmen
Kızlar ilk sayfaya baktınız mı? minseo minseo ve diğer annelerin fikirleriyle güzel bir liste yapıp sabitledik ilk mesaja 😁

Bir markanın kundak gibi olanları vardı boydan boya fermuarlı bir tek kafası disarda tüm vücudu torba gibi yuvarlak tulumun içindeydi. O mantıkli olabilir yeni doğan dönemi için dediğimi anlatabildim mi bilemedim şimdi 🤗kızımda araştırırken karşıma çıkmıştı tabi 2 sene oldu hala var mıdır bilmiyorum. Gerçi Mart ayı bazen ocak kadar soğuk olabiliyor tabi yaşadığınız şehir de çok önemli, olmadı deneye deneye doğru ürünü bulursunuz zaten 😄
Canın Antalya ise size tog mog yok 🤣🤣kız sizin kış mevsimini biz bahar niyetine yaşıyoruz 🤣🤣hatırlarım universitedeyken ( eskisehirde okudum) antalyaya gittim arkadaş ziyaretine.🤭🤭🤭Eskişehir kar kış montlar botlar vs. Otobüse bindim şapkalar atkılar bir indim günlük güneşlik 🙄 utanmasam kazağı çıkaracaktim o derece 🤣🤣

Günaydın kızlar 🌷 dün gece benim için çok zor geçti sanırım hastalığın pik yaptığı zamandı burnumu ne yaptıysam açamadım cold mixler, vicksler, tuzlu sular. Ağzımdan nefes almaktan öksürüğe çevirdi. Burun tıkanıklığı feci baş ağrısı yaptı. Sıtma tuttu uzun pijamalar çorap iki kat pike cam kapı kapalı şekilde yattım 😔 gece üçe geliyordu hala uyuyamamıştım parol içtim yattım parol içince biraz rahatladım sanırım dalmışım. Bebeğim inşallah iyidir 🤲🏻
Geçmiş olsun canım. İnşallah bu son kötü gecedir. Parol iyi geliyor. Zaten çok içmiyorsun bence zorlandığında iç. Sana da yazık.. Bebeğin iyidir canım 🙏💕
Arkadaşlar merhaba,

Ben de Mart ayında ikiz annesi olacağım gibi görünüyor. Tabi benim bebişler erken gelmezse :)

9+5 teyim ben. Daha önce down sendromlu gebelik ve düşük geçmişim olduğu için biraz tedirginim. Sizler fetal DNA testi yaptırdınız mı? yaptırdıysanız hangi haftada yaptırdınız?

Herkese sağlıklı bir gebelik ve mis koklu bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı diliyorum :)

ANNE ADAYIANNE
YAŞI
SON ADET BAŞLANGICIŞEHİRKAÇINCI
ÇOCUK
İLK
KİLO
CİNSİYETİSİMGERÇEKLEŞEN
DOĞUM TARİHİ
3515 Haziranİzmir153
Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun inşallah 🙏 İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.. Fetal DNA yaptıran arkadaşlar var. Ben de yaptıracağım. 11 hafta bitince 12. hafta içerisinde yaptıracağım.
Bana doktorum istiyosan ikili test 12 de gel dedi 🤔

Banada 12 de yaptır dedi 🤔
Kızlar 11+ olunca da 12. hafta sayılıyor. Mesela burada isimlerimizin altında yazan haftalarda o şekilde. Ben 9+4üm. 10. hafta yazıyor. Belki de öyle demek istemiştir size de.. ama öyle değilse bile 11-12 haftalar uygun diye biliyorum. Çok fark etmiyor sanırım.
Evet canım annemin bir arkadaşının ikinci bebeğinde olmuştu yüksek oran çıkmıştı. Kadın günlerce yedi bitirdi kendini. Kararsız kaldı ne yapacağı konusunda da. Sonra doğurmaya karar verdi ve çocuk sapasağlam hiç bir problemi yok ☺️ O yüzden ben de güvenilir bulmuyorum. Kötü bir sonuç çıkmasını düşünmek bile istemiyorum şu an. Gerçekten zor bir durum Allah yaşatmasın kimseye🙏🏻
Canım o testler oran verdiği için; güvenilmez değil de aslında net değil. Yani 1/100.000 ihtimal denk gelebilir, 1/20 ihtimal denk gelmeyebilir. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım yavruşlarımıza 🙏🙏
Offf kalbim gum gum gum kizlar 🥲 yarin 12+3 um. Daha once trizomi 8 yuzunden bebegimi kaybetmistim. Doktorum bu yuzden nipt test yaptiralim daha garanti olur dedi. Yaşım 30. Sonuçlar 1 2 haftaya gelir dedi. Cinsiyeti de o zaman soylerim dedi testte belli olur garanti olur dedi. Ama ben çok heyecanliyim. Normalde yapmak istemiyor 14. Haftaya kadar. Cunku bu test pahali ve 14. Haftaya kadar bebeklerin kalp durma riski fazla demisti. Insanlar zar zor su donemde para denklestiriyo sonuc soylemeye cagirdigimda kalbi durmus olabiliyor dedi Allah korusun. Ama benim içime bir korku yerlesti mi evet hep 12. Haftadan sonra laylaylom saniyodum. Bir de dr um tum olumsuzluk ve olumlulari soyleyen biri. Hersey normal gozuken ama down sendromu olabilen gebelerim de oldu nipt en temizi olcak dedi Yarin dr umu ikna edip yaptirmayi dusunuyorum. Insallah bebegim sagliklidir ve test sonuclarimda iyi gelir kizlarim dua edin şu 1 hafta geçmedi. Hepinizin testlerini goruyorum o kadar mutlu oluyorum ki. Insallah yavrularimizi sag salim kucagimiza almayi nasip eder rabbim. Çok bağlandım. Dualarinizi eksik etmeyin nolur 🙏 simdi bana yarina kadar zaman gecmez
Ah canım.. İnşallah sen de hepimiz de sağlıkla kavuşuruz 🙏💕🥰 Ayrıca çok geçmiş olsun zor zamanlar geçirmişsin.. Allah'ın izniyle her şey güzel gider umarım :KK68: :nazar: :nazar: 14. hafta demesi biraz korkutuyor gerçekten ama biraz temkinli davranıyor sanırım doktor. Biz hep iyi şeyler düşünelim🍀🤩 Allah gönlümüze göre versin inşallah :KK68:

Canın hani uyanmıyor ya yeni doğan döneminde aslında tam 10 saniyede uyandirma yöntemi var biliyor musun 🤭🤭🤭 ben de hiç uyandiramazdim doktorum gösterdi tüm pratik yolları, uyandırma, susturma gaz masajı vs vs 🤣🤣

Ay o tek göz açık uyumak yada gözleri açık rüya görme olayı gerçek yaaa bak aklıma geldi öyle komik anılarım var ki 🤣🤣🤣🤣
Oyuncak bebek gibi oluyorlar yaaa kıyamam be güzeldi o günler yorgunluk sarhoşluğu rabbim sağlıkla kavuştursun bizleri de yine tadalım :)))

Canın Antalya ise size tog mog yok 🤣🤣kız sizin kış mevsimini biz bahar niyetine yaşıyoruz 🤣🤣hatırlarım universitedeyken ( eskisehirde okudum) antalyaya gittim arkadaş ziyaretine.🤭🤭🤭Eskişehir kar kış montlar botlar vs. Otobüse bindim şapkalar atkılar bir indim günlük güneşlik 🙄 utanmasam kazağı çıkaracaktim o derece 🤣🤣
Eskişehire bakınca öyle tabi ama vücut alışınca üşüme oluyor bahar havasında :) bende Bursa dan geldim ilk sene bende incecik gezerdim şimdi üşüyorum .)

Back